torstai 10. toukokuuta 2012

Colors

Viime aikoina olen miettinyt vähän käyttämiäni värejä; kengissä, vaatteissa ja asusteissa. Bongasin nimittäin yhdet aivan valloittavat vihreät korkkarit!<3 Joka tapauksessa näin kevään kynnyksellä tulee käytettyä värejä enemmän, ja olen jo jonkin aikaa haikaillut kirkkaan keltaisia piikkikorkoisia kenkiä, sekä niille kaveriksi tarvitsisin vielä (teko)nahkaiset hanskat. Harmi, että eräs pulju kerkesi myymään miun keltaset piikkarit jo loppuun, mutta ei auta kuin jatkaa ettimistä. ^^ Saapi vinkata, jos jossain on nähnyt jompia kumpia. ;)

Sitten itse asiaan, eli väreihin. Löysin jo jokin aikaa sitten Mtv3.fi - sivustolta mielenkiintoisen artikkelin nimeltä "Mitä lempivärisi kertoo sinusta?"

Lempivärejäni ovat ehdottomasti musta, punainen ja vihreä. Artikkelissa kuvaillaan kyseisiä värejä näin:

Punainen
Punainen on voiman, terveyden ja elinvoiman väri. Yleensä sosiaaliset, aggressiiviset, rohkeat ja impulsiiviset henkilöt valitsevat lempivärikseen punaisen. Se kuvaa päämäärätietoista luonnetta ja kunnianhimoa. Tällaiset ihmiset muodostavat nopeasti mielipiteensä ja ovat optimistisia eivätkä voi sietää yksitoikkoisuutta. He ovat levottomia ja saattavat syyttää muita virheistään. Oletko hiljainen persoona? Punainen voi tarkoittaa sitä, että tarvitset sen lämpöä ja voimaa. Punaisen valitsevat yleensä ihmiset, jotka ovat avoimia, eivätkä ajattele turhan mutkikkaasti.


Vihreä
Vihreä on harmonian ja tasapainon väri. Se symboloi toivoa, rauhallisuutta ja uudistuksia. Yleensä kiltit ja vilpittömät ihmiset pitävät vihreästä. He ajattelevat usein muita ihmisiä ja ovat sosiaalisia. Vihreät ihmiset ovat luonteeltaan myös vaatimattomia ja kärsivällisiä, joten heitä saatetaan joskus hyväksikäyttää. Tällaiset ihmiset ovat usein hyvin huoliteltuja, sivistyneitä ja hyvämaineisia.


Musta
Musta on arvokas ja vaikuttava väri, mutta ei ole kuitenkaan näyttävä. Mustasta pitävät ihmiset haluavat luoda ympärilleen mystisen ilmapiirin, eivätkä halua tehdä omista haluistaan ja päämääristään isoa numeroa. Tällaiset ihmiset ovat yleensä syvällisiä ja heillä on sisäisiä kaipuita. 


Tässäpä suora linkki artikkeliin: Mitä lempivärisi kertoo sinusta?
 Pidän myös musta/vihreä ja musta/punainen väriyhdistelmistä yllättäin erittäin paljon. :) Kertoilen seuraavaksi joistain väriyhdistelmistä, mistä pidän ja mistä en. Kaikissa toisena värinä on musta, koska se koskee eniten omaa vaatekaapin ynnä muun sisältöä. Ja mustahan sopii tunnetusti kaiken kanssa. ;)

 Muita väriyhdistelmiä, joista pidän ovat muun muassa: 

Musta ja keltainen
- Kivan pirteä ja erilainen väriyhdistelmä, jota näkee harvoin. :) Keltaisen tosin pitää olla kunnon keltaista, eikä hailakkaa, mutta ei neonkeltaistakaan. Esim. tällaiset kengät kelpaisi miun mustakeltaiseen asuun:
Ihanat <3
Musta ja oranssi
- Tulee mieleen Halloween, kirkkaan oranssi ja musta. <3 Tykkään.


Musta ja vaaleanpunainen
- Suloinen yhdistelmä, musta tuopi hieman särmää vaaleanpunaiseen, joka ilman mustaa on ihan liian valju väri miun makuun. ;) Vaaleanpunainen onkin pesiytymässä vaatekaappiini pienissä määrin ja kenkien muodoissa, mutta veikkaisin ettei tästä yhdistelmästä tule mitään lempparia. Ystävänikin muuten huomautti jo aikaa sitten, että kaappiini alkaa tulla pikkuhiljaa mustan, punaisen, vihreän ja violetin rinnalle myös vaaleanpunainen. :)

Väriyhdistelmiä, jotka eivät ole erityisesti lemppareitani eikä inhokkejani. 

Musta ja pinkki
- Ensinnäkin, tämä väriyhdistelmä käy mielestäni tosi harvoille. Joskus näkee ihania musta-pinkkejä asuja ja välillä taas jotain ihan kauhean näköistä sekamelskaa, varsinkin musta- pinkkien kuvioiden liika sekoitus on melkoisen näköistä, mutta tuokin pätee taas aikalailla kaikkiin väreihin. Pinkin sävy vaikuttaa aika paljon asuun, mutta itse en sekoittaisi paria-kolmea eri pinkin sävyä. Hmm, ite pidän ehkä eniten fuksian sävyisestä pinkistä, ja olihan miulla joskus ala-asteella hiano fuksian värinen polviin ulottuva talvitakki. :D 

Musta ja violetti
- Ihan kivan näköistä, mutta niiiiiin tylsää kun joka toinen tummempiin pukeutuva immeinen tätä väriyhdistelmää käyttää melkolailla samaan tapaan. Mutta muuten ihan OK, pienissä määrin, tai miksei enemmässäkin, jos yhdistely toimii. Kaapistani löytyy jonkin verran violettia, ja yritän aina violettia pukiessani saada asuun jonkin jujun, joka erottuisi joukosta. :) Oli se sitten kengät, laukku tai käsineet; jotain jujua on pakko olla, että musta- violetti asu pysyy mielenkiintoisena.

Musta ja valkoinen
- Harvoin hyvännäköinen, tässä pätee sama, että liika on liikaa kuin mustapinkki- yhdistelmässä. Itse en pidä pahemmin, ainakin minulla valkoinen menee vain pienissä määrin mustan seurana, esim. kenkien yksityiskohta + laukku. Jostain syystä en ole osannut pitää valkoista aikoihin, viimeksi taisin valkoista käyttää ehkä ylä-asteella. Hankala väri, tummuu, nuhjuuntuu ja likaantuu helposti, kuten muutkin todella vaaleat sävyt. 

Ja väriyhdistelmät, joista en itse pidä.

Musta ja sininen/ vaaleansininen/ turkoosi
- Yhm... niin. En tykkää sinisestä, enkä tiedä miksi. :D Sopii mielestäni harvoille, ja on ilmeisesti suht hankala yhdistellä sopivissa määrin, päätellen näkemistäni sinimustista-väkerryksistä.... Miulta löytyy kaapista tasan yksi sini-musta vaatekappale, ja yksi turkoosi- musta. Molemmat ovat hameita, ja sinisen sävyt ovat nuissa ihan kivat, eli tulee käytettyä todella pienissä määrin. 

Musta ja vaalea liila
- Lälly? Ehkä vaalea lila kumminkin pikkuisen "hukkuu" mustan seassa. Riippuu todella paljon sävystä, ja saattaisihan vaalea liila näyttää hyvältä vaikka pitsin alta vilkkuessaan. :) Pitäisi ehkä joskus kokeilla.

Musta ja sinapinkeltainen
- Sinapinkeltainen? Hyi.


Musta ja ruskea
-Hmmmm ei toimi. Melko valju väriyhdistelmä, en osaa kuvitella itse ainakaan, että yhdistäisin ruskeaa mustaan, molemmat ovat kumminkin melko tummia värejä. Ruskea jäisi varmastikkin mustan varjoon, mutta eipä tuo haittanne kun en pahemmin ruskeasta väristä pidä. 

Onko teillä jotain inhokkivärejä tai -väriyhdistelmiä? Erikoisempia lemppariväriyhdistelmiä? :) Ylipäänsä, miten yleisesti ihmiset kokeilevat eri värejä? Itse mie ainakin yleensä pysyttelen samoissa tutuissa ja turvallisissa väreissä, vaikka välillä tuleekin kokeiltua eri sävyjä. ;) Tosin jos tiedän, että joku väri ei käy miulle, niin en sitä myöskään kokeile. Olisi mielenkiintoista kyllä tietää, että miten paljon muut edes kiinnittävät huomiota väreihin, kun mie mietiskelen vähän väliä väriyhdistelmiä, ja käypiä sävyjä. :>>

Jos väriasiat kiinnostavat, niin tässäpä pari muutakin artikkelia:
Vaikuttavat värit
Väreistä ja persoonasta
Värianalyysillä oikeisiin väreihin

6 kommenttia:

 1. Itse en osaa pukeutua väreihin ollenkaan. Mustassa on siis hyvä pitäytyä. ;)
  En osaa sanoa, mitkä väriyhdistelmät ovat kauheita ja mitkä kauniita, koska jokaisesta yhdistelmästä saa kauniin tai kauhean! Nuo keltamustat kengät muistuttavat ampiaista. :D Söpöt silti <3

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva aihe ^^ Itsellä vaihtelee lempivärit, mutta aika pysyvästi vihreä on valloittanut sydämeni <3 Siniseen taas olen kurkkuani myöten kyllästynyt, koska olen käyttänyt sitä lapsesta teiniin asti kaikessa mahdollisessa :D
  Yhdistelen yleensä kaikkia värillisiä yläosia mustiin housuihin, koska en omista muun värisiä housuja enkä varmaan tule omistamaankaan :p Sitten hiusten sen hetkinen väri vaikuttaa aina vaatevalintoihin, koska en jostain syystä tykkää pukeutua samaan väriin, kun mitä on hiuksissani ainakaan jos se on kovin kirkas.
  Oon aina jotenkin kammoksunut tota keltaisen ja mustan comboa, mutta esim noissa kengissähän se toimii pienissä määrin ihan hyvin!

  VastaaPoista
 3. Hihi mulla on samat lempivärit kuin sulla. Vihreästä oon tykänny pienestä saakka :) Hyvin sopii tuo kuvaus, mun toinen nimi tarkoittaa suomeks hyvämaineista :D

  VastaaPoista
 4. Niina: Musta on kyllä hyvä siinä, että se sopii mihin tahansa muuhun väriin. :) Totta puhut, kyllä välillä näkee sellaisia sekasotkuja, että huhhuij. Joka tapauksessa kukin tyylillään, mutta itse en tykkää hirveästi sekoitella eri värejä ja printtejä pukeutumisessa. Mutta esimerkiksi tuo keltainen toimii pienissä määrin, ja liikahan on aina liikaa. Keltaiset on kyllä söpöt, Funtasmalta löytyy muuten tuollaiset samanmoiset leppäkerttuisilla pilkuilla!^^

  Suvi: Kiva kuulla, että tykkäät.^^ Miulla taas ei pahemmin lempparit vaihtele, välillä kokeilen ehkä vähän aikaa muuta väriä, mutta palaan aina nuihin samoihin. :D Siulla on kyllä usein kivannäköisiä ja mielenkiintoa herättäviä asuja, huomaa että mietit värejä ainakin jonkin verran. :) Keltaista ennen itse inhosin, mutta viime vuonna tuli sellainen "entäs jos"- hetki, ja jotenkin se on kivan erikoinen, eikä usein ko. väriyhdistelmää näy ihmisten päällä. :) Juurikin pienissä määrin olisi miulla tarkoitus käyttää keltaista, esim. mainittujen korkokenkien ja käsineiden avulla.^^

  Anonyymi: Voij, siullon hyvä maku!;) Vihreä on kyllä värinä kaunis, ja monet vihreän sävyt ovat kauniita vaatteissa.^^ Jännä, miekin kattoin, että osa kuvauksista kuullostaa tutulta, mutta ei kyllä ihan kaikki.:>>

  VastaaPoista
 5. olipas mielenkiintoinen tuo väri juttu!!:) blogissani on sinulle haaste jos haluat tehdä!!:)

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla jotta ol mieleinen!<3 Ja kiitos haasteesta, pitääpä tehdä piakkoin ^^

  VastaaPoista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)