keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

My Inspiration

Kävimme viime viikolla Suomalaisessa Kirjakaupassa, josta löysin pari mielenkiintoista kirjaa. :) Olen inspiraation tarpeessa silloin tällöin, esimerkiksi nytten pitäisi saada inspis erään mekon tekoon, mutta en ole vielä keksinyt/päättänyt yksityiskohtia siihen. Silloin kuvioon astuu muodista, katutyyleistä ja suunnittelijoista kertovat opukset kauniilla, isoilla ja tarkoilla kuvilla.^^

Erilaisia lehtiä ja kuvia selatessani, saan usein ideoita eri vaateprojekteihin kuvien väreistä, tekstiileistä ja kuvioista. Varsin usein ideat ovat melkoisen aikaa vieviä, ja mielenkiintoisia toteuttaa, kun ei ole muualla aiemmin nähnyt vastaavaa. :) Pidän kumminkin haasteista, ja teen mielelläni uniikkeja vaatekappaleita, mutta joskus mielikuvitus kaipaa visuaalista apua, joko kirjoista, lehdistä taikka katukuvasta.^^
 Bloggeri taas vaihteeksi kääntelee kuvat miten sattuu, mutta yrittäkääs saada selevää. :>>

Kirjat maksoivat 12,95 € kappaleelta, toinen kirja kantaa nimeä Fashion Now, ja toinen Fashion- A Fashion History of the 20th Century.

Nappasin kirjoista muutamia miuta inspiroivia kuvia teillekkin kateltavaksi:Tällä viikolla tuli ostettua myös uusin InStyle, ja ELLEkin kolahti postilaatikkoon.^^ InStyle- lehteä lueskelin aamulla aamukahvin kera, ja lehden inspiroimana, laitoin jalkaani pitkästä aikaa Pleaserin Mary Jane- malliset kengät. Kiiltonahka ja tyttömäinen malli viehättää, ja Mary Jane- malliset kengät ovat taas tulossa pinnalle. :)


Nuo keltaiset kengät ovat miun makuuni, kauniit ja korkeat <3

Tästä aiheesta seuraakin kysymys teille, arvon lukijat ; Mikä teitä inspiroi? Ja jos ideat ovat totaalisesti loppu, mistä lähdet hakemaan inspistä, vai haetko ollenkaan? :) Kiinnostaisi kuulla muitakin tapoja inspiroitua, kun itselleni olen kokenut parhaaksi tavaksi kirjojen ja lehtien selailun, sekä kollaasien tekemisen että piirtämisen. ^^

6 kommenttia:

 1. Mulla ainakin on tietokoneella hätävarana inspiraatiokansio, mihin tallennan vastaantulevia kuvia jännistä yksityiskohdista, asuista ja asusteista.

  Tähän hätään ei oikein ole heittää mitään vakkarisivustoja, mutta iso osa kuvistani on joko muodin historiaa käsitteleviltä sivustoilta tai lolita- tai muiden alternative-brändien tuotekuvia. Toisinaan Burdastyle.comistakin tulee ideoita muiden ompeluprojektikuvia selaillessa.

  Melkein yhtä usein kuin muiden suunnittelemista vaatteista, inspiraationi lähtee kankaista tai muista materiaaleista. Tämä vaihtoehto on sikäli kivempi, että ei tule sellainen olo, että lainaisi liikaa muilta, eikä tarvitse murehtia löytyykö suunnitelmaan sopivaa kangasta mistään :).

  Osa ideoista tulee myös vasta kaavoitusvaiheessa, kunnei jokin juttu onnistukaan niin kuin sen ensin oli ajatellut tai tahdon työstää vielä jonkin muotolaskoksen pois tms.

  VastaaPoista
 2. Tällä hetkellä mua inspiroi tosi paljon Gwen Stefani, hänen Harajuku vaatteensa ja ne 4, L.A.M.B., japanilaista tyttönsä :)
  Vaikea sanoa, mistä saan inspiraationi ja mistä lähden niitä hakemaan... lähinnä ne tulee aina siitä, mikä on tyylini sillä hetkellä. Jos olen kovasti hurahtanut esim. gothic lolitaan, niin sillon katson lolita kuvia tai ajattelen mielessäni jonkinlaista vaatetta, piirrän sen ja teen sen mukaan :)

  VastaaPoista
 3. Parhaat ideat mulle tuntuu tulevan yleensä pääasiassa vahingossa tai sattumalta, vaikka kadulla tai netissä vastaan, kun en erikseen etsi niitä:)

  Mutta sitten kun täytyy etsiä, niin ainakin Etsy.com on sellainen sivusto johon en kyllästy koskaan, en edes uskalla ajatella montako sataa tuntia olen siellä yhteensä viettänyt xD Ihmiset tekee tosi upeita ja uniikkeja juttuja, joista saa vinkkejä omiinkin tekemisiin, oli kyseessä sitten ompelu tai maalaus tms.
  Mullakin on koneella monta kansiollista inspiraatiokuvia:D

  Elokuvat tai vaikka tv-sarjat on myös mahtava inspiksen lähde, kuten myös nuo sunkin mainitsemat lehdet.

  VastaaPoista
 4. Kohlea: Oo, inspiraatiokansio kuullostaa kivalta.^^ Kankaat ovat kyllä yksi inspiksen lähde, välillä tulee ostettua hieman erikoisempia kankaita, ja muotoilemalla tehtyä jotain niistä.:>> Kaavoituksessa tulee miullakin välillä näitä ahaa-elämyksiä: " eikun heeei, mie teen sittenkin näin... " :D

  Jonkinlainen leikekirja voisi olla myös toimiva...

  Black bird: Ideoitten etsiminen kyllä vaihtelee aika paljonkin sen mukaan, että onko juuri sillä hetkellä innostunut jostain tyylistä. Mie en kauheasti netistä oo löytänyt mitään, kyllä ihan lehti- ja kirjakuvissa on sitä jotain. :D

  Lady Selena: Hmm, tuokin on kyllä totta. :) Etsy.com on kyllä ihana sivusto, siellä kyllä voisi viettää ties kuin kauan aikaa selailuun. :D Itse asiassa, nyt tulikin mieleen, niin ainakin elokuvista on joskus tullut inspiraatio yhteen mekkoon, yhdessä leffassa oli niin hulppea miekkailukohtaus että.<3

  VastaaPoista
 5. Oon joskus netissä katellut tommosia kirjoja, mutten oo hoksannut niitä kirjakaupoista lähteä etsimään. En tiedä löytyisikö kirjastostakin, mutta jotenkin tuommoiset muoti- ja vaatekirjat on parhaita just omana. Mä löysin kirpparilta joskus jonkun alusvaatekirjan :D.

  VastaaPoista
 6. Sieltähän niitä löytyy vaikka millä mitalla! :) Tosin miun mielestä Kuopion Suomalaisessa on isompi valikoima näitä kuin täällä päin. :) Mie en hirveästi lainaile kirjastosta, kun sitten harmittaa ihan sikana, jos jotain tosi hyvää kirjaa ei löydäkkään mistään myynnissä. ;)

  VastaaPoista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)