maanantai 13. elokuuta 2012

Kiharaiset rastalisäkkeet

Joskus amiksen aikoihin kokeilin kuiturastoja koko päähän, mutta nopiasti selvisi etteivät ne oikein olleet se miun juttu. :D Ensinnäkin, niin muhkuisa tukka näytti kummalliselta S-kokoisella, ja toisekseen mie en tykännyt niiden painosta, enkä siitä, miltä rastat tuntuivat. Suorat rastat rupesivatkin kyllästyttämään, mutta itse rastalisäkkeet rupesivat kiinnostamaan. Joten päätin tehdä kiharaiset rastat, jotka ovat hieman naisellisemman ja söpömmän näköiset miusta. :)

Väriksi mie valitsin yllärillä punaisen ja mustan, lisäkkeiden väkertely alkoikin nuilla päässä olleilla rastoilla. Hieman projektissa on kestänyt, sillä rastat loppuivat vähän väliä, ja toiseen lisäkkeeseen tarvitsisin vielä lisää rastoja. Olen nuita rastoja hommannut huutiksen kautta, ja tutuilta; joistain kaupoista kun tuppaavat vähän väliä olemaan loppu, ja hintaakin nuilla löytyy, eikä ne ihan ohuet edes kiharru kunnolla.

En kumminkaan malttanna oottaa, että molemmat oisivat valmiita, joten kertoilen nyt hieman näiden tekemisestä, alusta lähtien. Kunhan saan vielä loput rastat hommattua tuohon toiseen, niin saatta nähä nuo kiinnitettyinä pärstän kera. ;)

Kihartamiseen tarvitaan; 

- Rastoja
- Hengareita
- Pyykkipoikia
- Kiehuvaa vettä
- Sorminäppäryyttä
(- Kampa takutukseen)

- Ja tietysti apurin! ♥Rastoja kieputetaan hengareiden ympärille tiukasti, ja päät pistetään kiinni pyykkipojilla, kuten kuvasta näkyy. Mie kieputtelin näitä ehkä 4-5 hengarillisen täydeltä, jonka jälkeen kihartelin nuita. Eikun hengarit lavuaariin, ja kiehuvaa vettä päälle muutamaan otteeseen. :) Tämän jälkeen mie nostin kiharrushengarit kuivumaan kylppäriin, ja annoin kuivua muutaman päivän, että rastat ovat varmasti täysin kuivia. Osan päälle kaadoin enemmän vettä, ja osan päälle vähemmän; näin sai erilaisia kiharoita korkkiruuvveista laineisiin, ja lisäkkeen kivemman näköiseksi. :)


Kiinnitykseen käytin; 
- Pieniä mustia kuminauhoja
- Sukkahousujen lahkeesta leikattua pätkää

Leikkasin yhtien hajonneiden sukkisten lahkeista pätkät lisäkkeiden kiinnityspätkäksi; joustaa hyvin, helppo sitoa ja kestävä kuin mikä tähän tarkoitukseen. ;)

Aloitin kiinnittämään rastoja tuohon sukkispätkään tekemällä kaksipäisen rastan keskiosaan lenkin, jonka pujotin nauhaan tähän malliin:

Mikäs sen simppelimpää. ^^ Halusin lisäkkeistä kunnolla puffuiset, joten kiharrettavaa riitti ja riittää edelleen. ;) Pitää vain rastoja hommata lissee, en malttais oottaa, että nuo pääsevät käyttöönkin asti! :>>
Makujahan on monenlaisia, mutta mie tykkään kiharaisista rastoista rutkasti enemmän kuin suorista.^^ Varsinkin tämän projektin jälkeen.♥

8 kommenttia:

 1. No onpahan herkun näkösiä rastoja! O_O Haluaisin itelleni taas rastat, mutta tää punanen on niin vaikee kun toi "peruspunanen" mitä kaikkialta löytyy, tuppaa olemaan vähän liian kirkas ja erottuva.. toki saisin netistä tilattua vaikka minkämoista rastakuitua, mutta silti se väri :DD

  mustan tukan kanssa kaikki vaan sopii niin paljon paremmin!

  VastaaPoista
 2. Ihanan näkösiä, voisin joskus kokeilla, är mur, että teit jo punamustia ;D Olisin valinnut ne värit, mutta et kai pahastu jos innostuin tästä postauksesta?
  Toisaalta, voisihan vihreä-musta olla kans aika magee?
  Kiitos tästä, oon miettinytkin, miten noita kiharia rastoja tehdään ^^
  Lämmititkö veden ihan vedenkeittimellä vai liedellä ihan tulikuumaksi ja siitä heti heitit noiden päälle?

  VastaaPoista
 3. Oiiih, miten mehukas lopputulos! o_O Todella kauniiksi sait rastat väkerrettyä. Kelpais kyllä itellekin tuollainen pehko, mutta pelkään olevani liian poropeukalo väkertämään. Minäkään en malta odottaa, että pääsen näkemään nuo ylläsi! <3

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköisiä! Kiekurat on kivoja :)

  VastaaPoista
 5. Jestas, onpas nuo ihanat! Pitäsköhän sitä ottaa omatkin rastat samanmoiseen käsittelyyn...? :D

  VastaaPoista
 6. Emilia: Tsih, kiitus ^^ Voin kyllä kuvitella minkälainen ehtiminen ois juuri oikeaan sävyyn. :O Ainakin joitain kuituja pystyy kait värjäilemään, mutta hankalaks menee sitä kautta ainakin. Mustan kanssa sopii moni joo, mutta punainen on muuten niin kiva väri! :>>

  Black bird: Kiitus kaunis :) Saahan sitä nyt hyvä ihme samanväristäkin tehdä, jos tykkää tai vaikkei tykkäiskään! :) Eli en todellakaan pahastu.^^ Vihreä-mustakin kyllä sopis siulle, varsinkin siihen yhteen verkkopaitaan.^^ Voihan sitä tehhä molemman väriset, jos into riittää. Mie lämmitin kattilallisen vettä kerrallaan, sai enemmän kerralla kaadettua rastojen päälle. Ihan heittää ei kantsi, mie sihtasin vedet liikuttamalla kattilaa hengareita myöten, jotta joka kohta varmasti sai kiehuvaa vettä. ;)

  Mie kans ite mietin jossain välissä, et miten näitä saapi tehtyä hyvin, niin aattelin et tästä vois olla jollekulle muullekkin apua!:)

  Aurèlie: Kiitos, nuo ovat kyllä ihanat!<3 Söpöä jälkeä tulee, varsinkin nuo ihan korkkiruuvit miellyttää. ;) Helppohan nuita on väkertää, kannattaa kokeilla!

  Chrissie: Kiituksia, nuo tiheät kiehkurat ovat ainakin, mutta nuo loivatkin näyttää kivoilta. :>>

  Myrika: Kiitos^^ Kannattaa ottaa, jos miellyttää tuollaiset kiharat rastat enemmän kuin suorat, melkein kaikkeahan kannattaa kokeilla! :)

  VastaaPoista
 7. et tekis tommoisia tilaustyönä ?

  jos kiinnostuit laita meiliä goody@wippies.fi

  VastaaPoista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)