tiistai 7. elokuuta 2012

Teollisuussaumuri ♥

Monivuotinen etsintäni päättyi eilen, kun saimme kokeilla erästä myynnissä ollutta teollisuussaumuria kotonamme.^^ Saumuri surisi niin kuin pitikin, teki kauniin tikin, vaikkakin saumurissa on pientä laittoa. Ostin saumurin kumminkin, sillä miun ja avomiehen tiedoilla sekä taidoilla saadaan kone toimimaan niin kuin pitääkin. :)

Teollisuussaumuria olen haikaillut amiksesta lähtien, ja nytten sattui melko läheltä löytymään nelilankainen Brotherin kone. :) Alunperin halusin viisilankaisen saumurin, mutta ne olivat niin harvassa, varsinkin Brotherin ja Jukin viisilankaiset. Päädyin sitten nelilankaiseen, sillä on sekin jo tarpeeksi hyvä miun tarpeisiini. :) Hintaa koneelle jäi tinkimisen jälkeen 200 euroa, ja tässä lueteltuna nämä pienet viat mitä koneessa oli / on. Ruksitetut ovat hoidettu, taikka hoidettavana. :)

x Toisen neulan kääntö oikein päin
x Paininjalan nostamiseen tarvittava poljin ja ketju kiinnitettävä paikoilleen
x Hihnan vaihto pari senttiä pidempään
x Puhdistus
x Pistokkeen vaihto kolmivaihdepistokkeeseen
   Saumurin neljännen "kumipidikkeen" hankinta
   Neulan ruuvin vaihto

Hmm, siinä taisikin olla kaikki. Helppo homma siis, ja ette kyllä usko miten iloinen mie oon tästä löyvvöstä! :)Käytiin tänään hakemassa tuo pistoke, ja työkalusetti, sekä hihna. :) Miehekkeen eikä miunkaan omistamista työkaluseteistä ei löytynyt nimittäin sopivaa kuusiokoloavainta. Näissähän yleensä on omat mukana, mutta tämän koneen mukana ei ollut moista, joten valinnanvaraa tarvittiin, kun koko tuossa yhdessä ruuvissa on ihmeellinen. :)


Koneen mukana tuli kumminkin reilusti neuloja, vaihtoterät, puhdistussuti ja muutama muu juttu.^^
Lähdimme aamulla kaupunkiin jo ennen yhdeksää, ja jouduimme oottamaan yhden kaupan aukeamista kymmeneen asti, joten pyörähdimme samalla TopTenissä, jossa oli huimasti levyjä, ja muuta alessa.^^ Ostin tuolta Disturbedin Indestructible- levyn, ja In Goth Daze- musiikkivideo kokoelman. :) Muutama muukin levy olisi kelvannut, harmi vain ettei muista täysin varmaksi aina, että mitkä levyt tuolta hyllystä löytyy. ;)


Ihan huippua, että pääsee lopultakin tekemään kotonakin omalla koneella huolittelut, ja nyt voin laittaa tuon hyvin palvelleen kotikoneen joksikin aikaa sivuun; luultavasti en tule sitä tarvitsemaan kuin napinlävissä ja muissa erikoisompeleissa. :) Päässä vilisee ideoita liiaksikin asti, mutta haluan aloittaa yhden samettimekon ompelemisen, se kun jäänyt saumurin puutteen takia taka-alalle, kun kangas pölisee ihan älyttömästi, eikä saumoista tule tarpeeksi hyviä ja kestäviä ilman huolittelua. ^^ Ihana, ihana teollisuussaumuri. ♥

6 kommenttia:

 1. Jee, uus ompelukone/saumuri tms. on aina ihana saada ^^
  Mä oon aina miettiny, miks saumurissa on niin monta lankaa? Mihin niitä neljää tarvitsee? En pahemmin saumuriin ole perehtynyt joten en tiedä mistään mitään :D

  VastaaPoista
 2. On tosiaan, varsinkin näin pitkän etsinnän jälkeen! :) Saumurillahan huolitellaan kappaleet, ettei kangas rispaannu, tai purkaannu käytössä. Viisilankainen saumuri tekee tikkauksen huolittelun viereen, eli välttämättä suoraommelkonetta ei tarvitsisi, ja nelilankaisella tulee aikalailla tämän näköinen huolittelu: http://2.bp.blogspot.com/_IPJ1jAsIAcw/TSPzgVarGDI/AAAAAAAAAwg/aRo09id8cHE/s1600/2.+Four+thread+top+and+bottom.JPG Toivottavasti tämä nyt selvensi asiaa.^^ Kumminkin nelilankaisella saapi kestävämmän huolittelun kuin kolmelankaisella, mutta viisilankaisella ei tarvitsisi tikkausta tehdä huolittelujen lisäksi. :)

  VastaaPoista
 3. Wuua! Olen kade!


  Vaikka eipä kyllä juuri ole tullut pmpelukoneeseen koskettua... suurimmaksi osaksi johtunee tosin siitä että vanha on sellainen rotisko että vois heittää metikköön. Ja uutta konetta en ole vielä raskinut ostaa, vaikka yhtä ehdokasta jo tullut käytyä vähän katteleekkin. Ainut vaan, että tuo visi puolet palkasta /:

  Hyvältä ostokselta kyllä tuo siun saumuri kuullostaa ja kauhean edulliselta! (:

  Onko sulla ihan erikseen joku ompeluhuone? Vaatii kuitenkin oman tilansa nuo tehdaskoneet :D

  VastaaPoista
 4. Se koneen toiminnan sujuvuus on tosiaan aika tärkeä juttu. :D Miulla on tuo kotikone muuten hyvä, mutta jos koneella ei ompele pariin viikkoon, niin kiristykset väljenee liikaa sinä aikana, eli joutuupi kattomaan ne uusiks ennen ompelua. Mie oon mieltynyt nuihin teollisuuskoneisiin, toimivat hyvin, helppo huoltaa ja korjailla, saa ommeltua paksumpaakin matskua nopeasti. :) Kannattaa kartoittaa monia vaihtoehtoja, joskus tekee tällaisia löytöjä. :)

  Edulliseksihan tuo tuli, vaikka muutamia juttuja joutuikin tuohon ostamaan, mutta nuita kyllä kannattaa kunnostaa, jos kone on muuten kunnossa. :) Teollisuusompelukoneen sain samalla hinnalla itse asiassa jo jokin aika sitten, mutta siihen sain huollot, takuut, neulat ja puolat kaupan päälle.^^

  Ei miulla erillistä huonetta oo, mieheke valtasi yhden ylimääräisen huoneen viihde-elektroniikalle, joten miun ompelu tila on meidän olkkarissa, tää kun on melkoisen iso. :D Hyvin mahtuu, ompelunurkkauksesta löytyy myös työpöytä, lipasto ja sovitusnukke näiden koneiden lisäksi. Olkkarissa meillä on itseasiassa myös ruokapöytä, ja divaanisohva jakaa hieman tätä tilaa. :) Melkoisen avaraa, ottaen vielä huomioon, että meillä on hankinnassa lipasto kankaille, vielä tuohon nurkkaukseen. :)

  VastaaPoista
 5. Heips!

  Miten olette ratkaisseet sähköasiat koneen suhteen? Olen käsittänyt, että teollisuuskone tarvitsisi voimavirran.
  Mitein itsekin samanlaisen hommaamista jossain vaiheessa :)

  t. Umy

  VastaaPoista
 6. Heipä hei :)

  Koneet tarvitsee tosiaan voimavirran, ja nuohan ovat kolmivaihteisia. Meillä on jo valmiina voimavirta-pistokkeet ollut seinissä, ja mieheni vaihtoi molempiin oikeanlaiset töpselit. :) Eli ei mitään ongelmaa sen suhteen, mutta osaava ompelukonekorjaaja/sähkömies osaa tarvittaessa vaihtaa koneen käymään myös tavalliseen verkkoon. :) Täältä päin löytyy ainakin muutama osaava tyyppi, mutta koneen teho laskee hieman, jos koneen muuttaa ns. yksivaihteiseksi.

  Kannattaa kyllä hankkia, tehokkaampia ovat, ja toimivat varmemmin, ja on helppo puhdistaa ja huoltaa itsekkin, jos jotain koneista tietää. :) Uskoisin, että sielläkin päin on ihmisiä, jotka osaavat vaihdoksen tehdä, kannattaa kysellä.

  Tuurillaan löytää jo valmiiksi vaihdetunkin. :)

  VastaaPoista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)