torstai 15. marraskuuta 2012

Toivepostaus; Muut kengät kuin korkkarit

Lokakuussa Sweet Tears- blogin kirjoittaja DistressedFairy kysyi, että onko miulla muita kenkiä kuin korkkareita, ja toivoi postausta näistä muista kengistä. :) Kiitos hyvästä ja mielenkiintoisesta ideasta! ♥ Kuvasin kaikki miun matalat ja käytännölliset kengät nyt aamulla, ja niitä olikin yllättävän vähän! :O Olin koko ajan luulossa, että tuolta vaatehuoneen kätköistä löytyisi useammat popot, mutta jokin aika sitten tein suursiivouksen kenkien suhteen, ja reilut kymmenen paria meni myyntiin, joten esittelempä tässä sitten nämä mitkä vielä miulle jäivät. ^^ Matalista kengistä siis.

Ensimmäisinä kenkinä esittelen nuo oivat salonkikelpoiset, eli balleriinat. :)


Mustat nahkaiset rusettiballeriinat ovat Tapaksen, ja löytyivät Joensuun Mekasta joskus puolitoista- kaksi vuotta sitten. :) Eniten käytetyt näistä kolmesta parista, ja kulkeevat yleensä mukana, jos on tarvis vaihtaa korkkareista balleriinoihin piiiitkän illan jälkeen. Nuissa nuo rusetit ovat vähän kuin nahkaisia soikioita, jotka on vedetty viilloista läpi; eli pyöreäreunaisia rusetteja kärjet täynnä. ♥

Keltaiset baltsut ostin vasta vähän aikaa sitten Nellyltä, tykkään eritoten nuiden väristä ja piparimaisesta reunasta. ^^ Punaiset balleriinat sain vanhemmilta joskus teini-ikäisenä, ovat alunperin Ellokselta. Jollain siskoistani oli samanlaiset, ja oltiin kyllä yhtä mieltä siitä, että varmaan maailman epämukavimmat matalat kengät kyseessä, kesti todella pitkään, ennen kuin tuo materiaali pehmeni tarpeeksi. Tosi jämäkkää kiiltonahkaa, edelleen ovat jämäkät, sietäisivät hieman pehmetä vieläkin.


Eniten matalista kengistä miulla on käytössä nämä tanssilenkkarit, kuten pohjista alkaakin jo näkyä. :) Muistelen, että näitä myytiin Salsa-lenkkareina, mutta hyvin nuo menee muussakin tanssissa. ;) Pohja nuissa on aivan ihana, joustaa todella hyvin, ja todella mukavat tanssia; ei mene jalat yhtään kipeiksi edes kolmen tunnin tanssimisen jälkeen. ♥ Näissä tosin kannattaa ottaa pienempi koko, mie sillon aluksi tilasin 37 koon lenkkarit, eikä niillä pyörähdykset ynnä muut onnistuneet ollenkaan, kun olivat niin isot. Palautukseen meni ne, ja pyysin 36 koon tilalle, ja se on just passeli! ^^Seuraavat ei varsinaisesti kengät ole, vaan tohvelit. Ennen tuli käytettyä tupakilla käydessä, mutta se tapa loppui heti kun sain tietää raskaudesta, joten näillä ei ole ollut käyttöä pitkään aikaan. Tai no, taisin mie kerran kipittää näillä postilaatikolle asti. ;)


Löytyyhän miulta parit tennaritkin, pääkallokuvioiset lyhyellä varrella, ja punaiset ilman vartta sekä nauhoja. :) Punaisiin piti aikoinaan ostaa pohjalliset, kun olivat niin pirun epämukavat jalassa ettei tosikaan... Pääkallotennarit ostin joskus Sussulta, ja toiset kengät ovat ihan alunperin Carlssonin lasten kenkäosastolta, mutta ostin tai sain ne kaverilta joskus ajat sitten.Pitkävartiset maiharit miulta löytyy, harvoin tulee käytettyä kun ovat aika isot miun jalkoihin, eikä näitä saa tietääkseni 37- kokoa pienempänä. :( Köh, tosin rapaa jäänyt kenkiin viime käppäilyreissulla - hupsis.


Sitten miulta löytyy myös vaelluskengät. Nämä kengät sain joskus tosi nuorena, ovat kuluneet ja nuhjuuntuneet ajan saatossa, mutta ajavat kyllä asiansa silloin kun niitä tarvitsee. Nykyisillään ei tule paljoa metsissä rämpittyä, kun ei täällä kaupunnissa pahemmin metsiä ole. Kengät ovat ainakin kokoa liian isot, mutta villasukat jalkaan ja nyörit kirreelle, niin pysyvät. ;)


Ja salikengät, nämäkin on liian isot, ja viimeksi käytetty ehkä amiksen alussa, kun oli pakko pitää sisäkenkiä liikuntatunneilla, niin sain joltain siskolta nämä. :) Ei pahemmin salikengillä ole ikinä ollut käyttöä. :O Nyt kun muistelen, niin taisin kerran kävellä keskustasta töihin näillä, kun tuli vähän kiire, olin tosin niin reppanan näkönen kaverin ja itteni mielestä nuo jalassa, että hautautuivat takaisin jemmaan hätätapauksia varten. ;)


Ja pitäähän tytöllä olla kumpparit, miulta löytyy Nokian mustat peruskumisaappaat, jotka löysin joskus lasten second hand-liikkeestä. Ihme ja kumma, ovat kokoa 35 ja sopivat miun 36-37 jaloille, ja väljääkin jää hyvin, eli taitaa aika isoa mitoitusta olla. :OOstin nyt syksyllä myös uudet työkengät, ihan perusmustat, soljelliset.


Siinäpä ne, tämän enempää ei löytynyt kaapeista, eikä kenkälaatikoista, mutta hyvä olla varulta kengät muihinkin olosuhteisiin, kuin mihin on tottunut. ;)

6 kommenttia:

 1. Olipas hauska postaus! Piristävää nähdä välillä noita muidenkin kenkien "luurankoja" Kun yleensä kukaan ei kehtaa esitellä muuta kun ne hienoimmat korkkarinsa!!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voij, kiitos ihanasta kommentista! ♥ Hihs, eipä oo miullakaan ennen tullut täällä näytettyä kuin nuo päkis-tennarit ja invader-maiharit, ja tietty nuo keltaiset balleriinat. Harvemmin tarttee ostaa järkeviä kenkiä, kun kestäävät pitkään kun ovat niin harvoin käytössä. :D

   Mie jo tuossa mietin, että olisi ollut hauska haastaa muitakin bloggaajia tekemään postaus muista kengistä, kuin niistä korkkareista! ;) Ei tullut kirjoitettaessa kyllä mieleen, mutta muutama tunti sitten sain päähäni, että ois ollut kiva.^^

   Poista
 2. Eikö siulla ennää oo niitä mustia tennareita, jossa oli punasta, keltaista ja sinistä muistaakseni? Siulla oli ne amiksessa sillon ja sanoit ettet haluu ikinä heittää niitä pois :D
  Kiva postaus muuten :) voisin itekkii vastaavan tehdä ja vaikka kaikista kengistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitää, ei miulla oo ikinä ollu muita mustia tennareita kun noi pääkallotennarit. :O Sillon tuli käytettyä skottiruutusia tennareita aika paljon, mut ne hajos joskus amiksen aikana festareilla, ja niiden lisäks oli ne kolmireikäiset varrettomat nahkaset "maiharit". :DD Apua, olipa nuokin tennarit aikamoiset. Eiks meijjän luokan T:lla tai L:lla ollu sellaset, jossa oli nuita värejä?

   Kiitti, teehhän vaan, ois ihan hauska nähdä mitä kenkiä siulla vielä on, ja onko kui paljo kertyny lissee vuosien aikana. ;)

   Poista
 3. Oli siulla sellaiset matalat kengät, mie muistan :) en muista ihan tarkalleen niitä mut oisko ollu matala vartiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanoin, niin oli nuo parit matalat kengät, ja ihan alussa oli lisäks yhet punaset tennarit, mutta ei edelleenkään mustia tennareita nuilla väreillä. Ja nuissa toisissa tennareissa oli myös matala varsi, ja kaksissa muissa kengissä ei ollenkaan. Uskoisin kumminkin muistavani aika hyvin, minkälaisia kenkiä miulla silloin(kin) oli, vaikka tyyli onkin vaihtunut rutkasti naisellisempaan suuntaan. :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)