keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuoden ensimmäinen ♥

... Peli-ilta nimittäin. :) Emme viettäneet uutta vuotta mitenkään ihmeellisemmin, kuten emme vuosi sittenkään. 2012 vuosi alkoi meillä nimittäin muuton merkeissä, päivä ja ilta meni silloin tavaroita paikoilleen laittaessa laatikkovuorien keskellä. Vuoden 2012 ensimmäisenä päivänä oli ihana herätä uuteen vuoteen ensimmäisessä yhteisessä kodissamme, tulkoon tästäkin vuodesta yhtä ihana ja elämää täynnä oleva vuosi kuin edeltäjästäänkin! :) ♥

Tämän vuoden ensimmäisenä päivänä rentouduimme kunnolla, ja pelailimme Carcassonnea. Saatiin joululahjaksi uusi lisäri tuohon peliin, Lohikäärme ja linnanneito, ja pitihän sitä kokeilla! :)♥

Ennestäänhän meillä on myös Kirkot ja Kievarit sekä Kirjurit ja Kauppiaat- lisäosat, jotka saimme itseasiassa häälahjaksi. :) Näillä lisäosilla eilinenkin peli kesti reilun tunnin, ja pelaaminen on hieman moniulotteisempaa lisärien kanssa. ^^ Peli-illat ovat muutenkin loistavaa ajanvietettä, voisimpa väittää että voittaapi baari-illat 6-0!


Viime vuoden viimeisenä päivänä laitoin päälleni röyhelöisen tyllihameen, mustat nahkasaappaat ja lyhyt hihaisen paidan pitsisellä yläosalla. :) Hiukset vedin pikaisesti nutturalle juuri ennen kaupungille lähtöä, ja nuttura näyttikin pitkästä aikaa kivalta omiin silmiin. Perusmukavaa arkivaatetusta siis. ^^12 kommenttia:

 1. Meillä paljastui tuo peli tänä vuonna pukin kääreistä, ja pari kertaa ollaan jo kokeiltu, oikein kiva on ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo peli on kyllä tosi hyvä, ja miun mielestä paras on kyllä se, että peliä pystyy hieman "muokkaamaan" lisäosilla. :) Meillä kun nuita lisäreitä on useempi, niin peli kestää pitempään, ja pelistä tulee haasteellisempikin.^^ Jos peli kiinnostaa pidempäänkin, niin kannattaa ehdottomasti hankkia nuita lisäreitä siihen, niin saapi vähän erilaistakin peliin, ja tietty kestämään pelin pidempään.^^

   Poista
 2. Carcassonne! ♥
  Yks mun lempparipeleistä..hihii ^^

  Itellä omistuksessa tosin vain kivikausi-osa, mutta monessakin paikassa tullu pelailtua perusosaa ja muitakn. :D

  ~ Frillycakes ♥ ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks miunkin lempparipeleistä! ♥ Oikein viihdyttävä, ja mie tykkään nuista lisäreistä, tuossa uusimmassa tosiaan tuli velho ja lohikäärme, sekä tulivuoria mukaan peliin. ;)

   Oo, no hyvä että pääsee edes muualla pelaamaan laajemmin! :D Viihdyttävä tuo on isommallakin porukalla, mitä ollaan kokeiltu. ;)

   Poista
 3. Carcassonne!! <3<3 Itselläni myös tuo peli ja taitaapi olla yhtä tai kahta lisäosaa vaille kaikki!!!:D Nykyään on saatavana sellaisia mini kuutoita joissa on muutama erikois pala kyseiseen peliin, maksaa 5€ yks kuutio!!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ ! Oij, siullahan on aika hyvin kaikki lisärit sitten! :D Meillä on noi kolme lisäosaa, mut en kyllä muista montako niitä edes on koko peliin. Joki-lisäri kiinnostais, vaikuttais aika kivalta sekin. ^^ Myö katottiin muuten kaupassa niitä minikuutioita, ja mie ihmettelin et minkälaisia ne muuten on? Onko niissä erikoispaloissa sitten jotain sääntöjäkin muuttavaa, vai pelkästään jotain lisäpaloja? :)

   Poista
 4. juu niissä tulee niihin paloihin liittyvät säännöt mukana!! Itseni löysin heti kassalta ostamasta kaksi kuutiota, ja kotio päästyäni oli heti pakko hypistellä uusia kuutioita, että mitä ne oikein pitivät sisällään!!:D Toisessa paketissa tuli 9 laattaa ja joku erikois noppa ohjeineen ja toisessa kuutiossa oli 9 laattaa ja kaksi eri kokoista puista hahmoa, joista toinen oli noita ja toinen maagi!!:D ja ohjeet siis tuli tuossa jälkimmäisessäkin mukana!! oi, tuo joki lisä osa on ihana, ei tota peliä osaa pelatakkaan ilman sitä!!!:D Suosittelen!!! Ai niin ja tosiaan lisäosia taitaapi olla 7 tai 8 kaiken kaikkiaan!!! :) sittenhän on olemassa se Carcassonne -uusi maailma joka on oma pelinsä ja samoin on se kivikausi peli!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niice, sie tiijjät kyllä aika hyvin nuista peleistä! :D Kiitos kun tulit vielä kertoilemaan nuista, mukava tietää vähän paremmin ennen kuin kaikkia ehtii hankkia. ;)♥ Mie vähän mietinkin, että niissä on pakko olla jotkut ohjeet mukana, kun eihän siitä muuten mitään tulis, jos pelkkiä paloja vaan ois. Se jokilisäri tosiaan houkuttas, se kuullostaa ja näyttää niin kivalta.^^ Kyllähän nuita lisäosia sitten riittää, hyvä ois kun kaikki ois, niin mahtas pelikin kestää vähän pidempään. ;) Hmmm mie en varmaan oo nuita kahta viimesintä nähnykkään, luulisin. :O

   Poista
 5. Mekin vasta löydettiin Carcassonnen ihanuus, ja innostuttiin heti seuraavalla viikolla peruspelin hankinnasta hommaamaan pari lisäosaa. :D Meiltä löytyy kanssa tuo "Kirkot ja kievarit" sekä "Kärryt ja kartanot" jossa tulee mukana pormestareja, kartanoita ja kärryjä ja ihan mielettömän kutkuttavia rakennuspaloja.
  Peruspelissä itsessään tuli tuo minilisäosa "Joki" mukana. Joki on ihan hauska, siinä siis aloitetaan rakentamalla ensin pelkkä joki, ja palat saattavat sisältää muutakin kuin pelkkiä jokipaloja. Meillä esimerkiksi on versio 2 joesta, joten se sisältää joen ylittäviä teitä ja kaupunkejakin, ja on jo itsessään kaksihaarainen joki. Pellot saattavat kasvaa näin hieman isommiksi, mutta toisaalta sehän tuo vain lisähaastetta. (:

  Ja peli-illat kyllä todellakin voittaa baari-illat mennentullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooij, kuullostaa tosiaan koukuttaneen teijjätkin! ;) Nyt kun tuosta Kärryt ja Kartanot lisäristä kerroit, niin rupes kyllä kiinnostamaan, voipi tuoda aika hyvin lisää elementtiä peliin. ^^ Pitää kyllä pistää muistiin.. Tuo kakkosversio joesta varsinkin kiinnostais mielenkiintoiselta, ja eihän se mitiä jos pellot vähän isommiks kasvaa, haasteitahan pelissä pitää ollakkin! :)

   Totta, baari-illoissa yleensä joku juo liikaa, rupeaa riitelemään tai tappelemaan, tai järjestää jotain draamaa. Tai ei osaa käyttäytyä. Joko omasta porukasta taikka sitten joku tuntematon siellä, eij oikein jaksa kiinnostaa enää nykyisillään, kaikenlaista sitä on yöelämässäkin tullut nähtyä. :)

   Poista
 6. Kotona vietettävissä peli-illoissa parasta onkin, että pääsee valitsemaan oman seuransa, mieleisensä musiikin ja yksi eniten baareissa häiritsevistä jutuista, musiikin voimakkuuden. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin koettaa keskustella toisen kanssa niin, ettei kuule edes omaa ääntään saatika että se kantaisi muille asti. Itse kun en ole yhtään niitä ihmisiä jotka viihtyisivät tanssilattialla, vaan nautin mieluummin tunnelmasta ja seurasta jossain nurkkapöydässä istuksien. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Musiikin kovuus on kyllä joissain baareissa ihan älytön, ja tulee automaattisesti välteltyä sellaisia paikkoja. On täälläpäin ainakin yks-kaks kuppilaa, jossa musiikkia ei laiteta liian kovalle porukan lisääntyessä. :) Miulla riippuu aika paljon, että nappaako tanssiminen baareissa, mutta harvemmassa baarissa soitetaan tanssittavia kappaleita. :D Yks ärsyttävä piirre on myös se, että jotkut tuntemattomat yrittävät liittyä seuraan porukkaan, ja jos se ei ole ookoo, niin ei pyynnöstäkään tajuta jättää rauhaan, tai sitten vedetään pultit siitä kun seura ei kelpaakkaan. :D Kaikille ei tosiaan se alkoholi sovi, ja silloin ois fiksuinta olla juomatta ellei osaa olla ihmisiksi edes julkisilla paikoilla tai jättää juomista vähemmälle, ettei ole räkäkännissä muitten kiusana / huolehdittavana.

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)