lauantai 25. toukokuuta 2013

Hoitopöydän tuunaus

Kerroin täällä blogin puolella joskus raskausaikana, et tuunaan vähän tuota meidän hoitopöytää. :) Meillä siis hoitopöytänä toimii vanha lipasto, ja saatu hoitotaso. Nämä eivät sopineet kumminkaan yhteen, kun toinen oli kirkkaanpunainen, ja toinen valkoinen. Ja punaisen maalipinta oli epätasainen, joten jotain oli tehtävä.

Marraskuussa Iltalehdellä oli huonekalujen tuunauskilpailu, jota seurasin inspiraatiota odotellessa, ja sieltä se löytyikin! Tämän  artikkelin sisältävistä, sanomalehdillä päällystetyistä huonekaluista inspiroiduin, varsinkin kuvissa näkyvä apteekkarin senkki on todella hienon näköinen. Otin siis kaksi miulle tullutta muotilehteä; Ellen Accessories-lehden ja Costumen.


Lehdistä leikkasin hienoja mainoksia, artikkeleita kengistä ja laukuista sekä muita miellyttäviä kuvia että sanoja. Ohensin liimaa vedellä, ja valitsin leveimmän maalaussiveltimeni tuohon liimaamiseen. :) Levitin liimaa ensin ohuen kerroksen, johon laitoin varovasti haluamani artikkelin, mainoksen tai tekstin. Painoin kuvia liimaisella siveltimellä, ja vedin koko alueen ohuella liimakerroksella. Annoin kuivua hieman, ja vedin toisen kerroksen liima-vesisekoitusta toiseen suuntaan koko alueelta. Kun kaikki kuvat olin saanut paikoilleen, ja kuivatettua, laitoin vielä yhden kerroksen liimaseosta lisää.Lipaston laatikoista tietty irrotin rivat ennen aloittamista, ja itseasiassa myö käytiin hakemassa uudet ja hienommat rivat laatikoihin. :) Lakkakerroksen meinasin vielä jossain vaiheessa laittaa, luultavasti ainakin, mutta se ei ihan tärkeimpiä tehtäviä ole tällä hetkellä. ^^

Vanhasta lipastosta puuttui alin laatikko, joten tämä ei vielä täysin valmis projekti ole. Mietin, että joko tuohon pitäisi hankkia samanlainen laatikko, kuin nämä muutkin, tai sitten keksiä jotain muuta. Oon mielessäni hieman pyöritellyt ajatusta, että heittäisin tuon lipaston alareunassa näkyvän leveän riman pois, ja laittaisin alle kaksi korimaista laatikkoa. Pari laatikkoa tuohon vois myös laittaa riman kanssa, kun keskeltä vähän fiksailisi. Vielä toistaiseksi en ole päättänyt, että mitä ihmettä teen tuon alimman laatikon kohdan kanssa, vaihtoehtoja ainakin löytyy. :) Mutta tässäpä melkein-valmiista lipastosta kuvia!


Alunperin hoitopöytä oli meillä viihdehuoneessa, mutta siirrettiin se makuuhuoneeseen pois tieltä, kun verhoiltiin isoveljen auton sisäkatot siellä. Hoitopöytä löytyy vaaterekin vierestä, ja toiselta puolelta löytyy pinnasänky. Laatikoihin laitettiin vauvan vaatteet, hahtuvapöksyt ja muut lisäimut, kun taas Imse Vimset, tiimaimut ja kuoret laitetaan tuohon viereen koriin, josta niitä on helppo ottaa käyttöön. :) Kertiksiä käytetään vaunulenkeillä, kyläreissulla ja kaupungilla käydessä.


Tässä ylemmässä kuvassa oikealla näkyy tarkemmin nuo metalliset rivat liikkuvalla rivalla. :) Mustat otettiin, ja aika hienot löydettiin. ^^ Hoitotason ja lipaston välistä löytyy harsoja. Hoitotasolla on pehmuste, jossa on froteinen päällinen, mutta myö pidetään vielä sen päällä pyyhettä, joka on helpompi vaihtaa kuin muotoonommeltu suojus. :)


Eräs ystäväni toi Ikea- reissullaan meille tuollaisia kippoja hoitotason reunoille, nuita on yhteensä kuusi. :) Toimivat aivan loistavasti, kun pysyy kaikki tarpeellinen tallessa ja helposti otettavissa. ^^ Näistä kuvista näkee, miten meillä pidetään hoitopöydän luona kaikki tarpeellinen talkista, vanuista, voiteista sun muista lähtien ja ylipäänsä hoitopöydän sisällön laatikkoja lukuunottamatta.Hoitopisteestä tuli kivannäköinen ja persoonallinen. :) Ihan valmis se ei vielä ole, mutta ajaa asiansa ja antaa uutta ilmettä makkariinkin.^^ Vauvan hoidossa tuo taso on kyllä ihan ehdoton kapistus, helpottaa kummasti hoitamista kun kaikki tarpeellinen löytyy samasta paikasta, ja kaikille tarvikkeille on oma paikkansa. ^^

6 kommenttia:

 1. Tein tollasen uuden kesäaiheisen blogin, käy kurkkaamassa jos kiinnostaa: http://kesainen.blogspot.fi/

  Kirjoittelen kyllä vanhaankin blogiin, mutta ajattelin että tonne ois kiva höpistä kaikkia kesäaiheisia juttuja, kesäkuulumisia ym..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, kiitos ilmoituksesta, käyn tsekkaamassa! ^^ Hauska idea ainakin, kesäjutuistakin ois mukava lukea. :)

   Poista
 2. Hauska idea! Hieno näytti tulevan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks sattui just olemaan menossa toi kilpailu, jota seurasin, muuten vois olla huonolla tuurilla edelleen eri paria nämä. ^^ Kiitokset! ♥

   Poista
 3. Tästähän tuli kiva! Meiltä löytyy tallin nurkasta pari vanhaa tuolia joihin voisin ajatella käyttäväni tätä tekniikkaa :)Esikoisen kanssa käytimme aikanaan paljonkin hoitopöytää, kakkosen kohdalla se vähän jäi, mutta toimi ihan hyvin tavaransäilytyspaikkana jos ei muuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tällä tyylillä sais kyllä tosi hienoja tuolejakin, ja näissähän voi käyttää vaikka todella vanhoja sanomalehtiä. ^^ Luulisin et sanomalehdet, tai muuten huokoisempi paperi olisi helpompi tehdä tällä tekniikalla, kuin päällystetty paperi. Kivannäköisiä tulee kummastakin.

   Meillä on vähän väliä käytössä tuo hoitopöytä, kun siinä on niin näppärä vaipanvaihon lisäks pukea ja kuivata vauva jne. :) Ja ihana on kun kaikki tavarat löytyy omilta paikoiltaan. ^^

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)