torstai 16. toukokuuta 2013

Kahdeksan faktaa raskaudesta

Sain jo ajat sitten talvella Diary Dreams of Life- blogin Lightnessilta "Kaunis Blogi"- tunnustuksen kahdeksan faktan haasteen kanssa. Ja koska aiemmin pitämässäni gallupissa moni halusi lisää asiaa raskausajasta, niin kerron kahdeksan faktaa miun raskausajalta. :)

Halusin myös jakaa teidän kanssa tämän kolmen kuvan sarjan, jonka ihana Maahiskaiseni kuvasi eräs päivä pari viikkoa sitten tämän meidän pojan ollessa vähän alle 2,5 kuukauden ikäinen. ♥ Tykkään itse tuosta kuvasarjasta älyttömästi, ja muutamasta muustakin samana päivänä otetusta kuvasta. ^^ Ajattelin siis yhdistää nämä, ettei pelkkää tekstiä tulisi tähän postaukseen.


1. Plussa pärähti raskaustestiin kesäkuun lopulla 2012. Aloin silloin ihmetellä tupakoinnin ja alkoholin aiheuttamaa vihlaisua mahassa joka kerralla, ja mahan turvotusta, jota ei yleensä ole ollut. Olen aika tietoinen kehostani monien vuosien tanssimisen jälkeen, joten kiinnitän aika paljon huomiota, jos jotain erilaista tapahtuu ja kehon antamiin merkkeihin yleensä kannattaa luottaa; nuo vihlaisut saivat epäilemään raskautta ja raskausaikana supistukset/vihlomiset kertoivat milloin hidastaa tahtia ja levätä. :) Tuolloin testin tehdessäni oli rv 3+, joten juhlimiset eivät ehtineet vaikuttaa millään tavalla, kun raskauden huomasi ajoissa.^^

2. Lopetin tupakanpolton ja juhlimiset heti plussan jälkeen. Olin kumminkin raskausaikana mukana selvinpäin kavereiden juhlissa useempaankin otteeseen ja tuli keikoillakin käytyä.

3. Ensimmäisessä ultrassa rv 12+4 Dude oli 66 milliä pitkä päästä peppuun. Koko vastasi sekä nt-ultrassa että rakenneultrassa muutamia päiviä isompaa viikkoihin nähden.


4. Pystyin harrastamaan tanssia raskausviikoille 23-24 asti normaalisti, mutta sen jälkeen yksien treenien jälkeen supisteli kipeästi niin paljon, että piti ottaa muutama viikko vähän rauhallisemmin. Tämän jälkeen loppuraskauden ajan joutui ottamaan kevyemmin, mutta yleensä raskausaikana liikuntaa joutuu keventämään viimeistään viikolla 28.

5. Istukka sijaitsi takaseinämässä, joten tunsin vauvan liikkeet tosi aikaisin. ♥ Muistini ja neuvolakortin mukaan rv 15 tuntui ensimmäiset tökkäisyt. :)

6. Poika kääntyi perätilasta raivotarjontaan rv 29-30. Ilmeisesti silloin, kun kävellessä tuntui hirmuisen kipeät potkut kyljessä, tuntuivat niin että piti mennä kaksin kerroin hetkeksi. Tai niin kaksin kerroin kun sellaisen masun kanssa pystyi. ;)


7. Synnytys rv 38+1 ja kesto 15h 40min + ponnistusvaihe 18min ja jälkeisvaihe 7min.

8. Sf-mitta oli korkeimmillaan 35cm.

+ Hemoglobiini laski ekalla neuvolakäynnillä mitatusta 146:sta aika hyvin, alimmillaan hemppa oli 112, ja se todellakin tuntui olossa. Raskauden loppua kohden nousi hieman, ja nyt viime kuussa olleessa jälkitarkastuksessa hemoglobiini oli jo 139. :)

Hassua miten nopeasti aika menee, meidän pikkuinen täyttää viikon päästä jo 3kk. :`)♥ Ja mie vielä meinasin pari postausta tuohon raskauteen liittyen tehdä... Noh, parempi myöhään kun ei milloinkaan! ;)

22 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia!! Näytät niin onnelliselta!!!^^<3 Tulee itsellekkin niin onnellinen olo näitä katsellessa!!!^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Tykkään nuista kuvista itsekkin, onnistuivat aika hyvin. :) Onnellinen olenkin, Maahiskainen ja poitsu ovat niin rakkaita ja ihania, ettei tosikaan, eihän tässä muuta voi ollakkaan kuin onnellinen! ♥ Mukava kuulla, että välittyy ruudun sillekkin puolelle, itekkin oon hymyillen tuijotellut nuita kuvia jo aika moneen otteeseen. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! ♥ Ei tässä kyllä voi muutakaan olla, kun tuntuu kaikki palaset loksahtaneen kohdilleen. ^^

   Poista
 3. Ihania kuvia <3 Oli mukava lukea sinun raskauskokemuksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maahiskainen sai kyllä kuvattua hyviä kuvia, mie tykkään eritoten näitten kuvien valosta ja pehmeydestä. :>> Mukava kuulla, vielä varmaan pari postausta on raskaudesta tulossa, kunhan saapi kuvia odotusajalta valittua! ^^

   Poista
 4. This is beyond beautiful! Your son is wonderful :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! :) He is wonderful indeed, I can`t even say how much I love him and my husband.♥

   Poista
 5. Voi että kun toinen on pieni! :) Toi nahkatakki on kyllä aivan ihana myös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, vaikka tuntuukin jo kasvaneen niin paljon! :) Kolmessa kuukaudessa tapahtuu jo paljon, ei voi kun ihmetellä. ^^ Nahkatakki oli kyllä hyvä ostos, tosi söpö varsinkin tuon sammakkohatun kanssa! ♥

   Poista
 6. Tuo nahkatakki.... mä en kestä ;___; <3<3<3

  VastaaPoista
 7. Voi tuota herra söpöliiniä<3 sie
  olet ihan eri ihminen nyt kuin monta vuotta sitten :) ihan kyllä säteilet onnesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpis onkin, ootahan kunhan tuut taas meillä käymään, tai myö siellä. :)♥ Kiitos ihanasta kommentista, eikä tuo ihmekkään oo, kun on ihania ihmisiä lähellä ja muutenkin elämässä palaset kohdillaan! ^^

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitokset kuvista kuuluupi Maahiskaiselle, ihanat kuvat sai otettua meistä! :)♥

   Poista
 9. Oi, tämä oli ihana postaus!
  Ja ihanat kuvat!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Kuvat onnistuivat hyvin, mie oon nuita kattellu vähän väliä ja huokaillu, kun tuo poika on niiiin suloinen.♥

   Poista
 10. Sulosia kuvia, sä oikein hehkut onnea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Moni on sanonut samaa livenäkin, eikä tuota muuta voi ollakkaan. ^^

   Poista
 11. oi kun ihuna poitsuvaavi<3 :D onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hurjan ihana pieni poika meillä, kiitokset! :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)