lauantai 29. kesäkuuta 2013

Yksi toteutunut unelma

Kerroin aiemmin Tivolissa- postauksessa, että taisin tilata itsellenikin järjestelmäkameran, ja se käytiinkin hakemassa postista tän viikon alussa! :) Ihan kaikki tarvikkeet eivät vielä ole miulla asti, sillä tilasin kaiken tarvittavan kahdesta eri paikasta, joten toinen paketti odottaa vielä postissa. En kumminkaan malta siihen asti odottaa, että kaikki olisi miulla, joten esittelempä tuon kameran jo nytten! ^^


Päädyin pitkän mietinnän jälkeen Canon EOS 600D - kameraan, joka vaikutti kaikkine tietoineen sopivalta miun käyttöön. :) Aiemmin en ole raaskinut kameraa ostaa, sillä tuntui tavallaan typerältä maksaa niin paljon kamerasta, mutta kerranhan täällä eletään. :) Lopulta raaskin tilata ittelleni tämän, vaikka vielä kävi mielessä, että onkohan se nyt järkevä ostos. ;) Mieluummin mie ostan jotain pysyvää ja hyödyllistä, kuin tuhlaisin johonkin turhan päiväiseen, josta on iloa ehkä yhdeksi päiväksi taikka illaksi. Tosin kyllähän se on silloin tällöin mukava käydä esim. ravintolassa syömässä, mutta joka tapauksessa, ymmärtänette pointin. :)

Nuoremman pikkusiskoni kamerasta innostuneena harkitsin kameraa vielä vuorokauden yli, ja sitten aloinkin tekemään hintavertailua eri paikkojen kesken. :) Kahdesta paikasta tilattaessa kamera tarvikkeineen tuli edullisimmaksi, ja enää pitäisi tilata järkkärille sopiva jalusta, sillä tuo nykyinen, mikä miulla on, ei kuulemma ole kovinkaan kätevä järkkärin kanssa. Suosituksia hyvästä ja tukevasta jalustasta otetaan siis vastaan, miulla ei sen kummemmin tietoa ole sopivasta yksilöstä! :)


Kameroiden suhteen voisi sanoa, että nälkä kasvaa syödessä, edellinen kamerahan miulla oli Canonin PowerShot SX130 IS. Passeli kamera tuokin, mutta haluan kameralta enemmän. :)


Kameran mukana tuli tietty käyttöopas ja ilmaiseksi sai kameran ostaessaan vielä "Parempia kuvia Canon EOS- järjestelmäkameralla" - kirjanen. Ihan kaikkia toimintoja en muista enää, mutta näihin tutustuessa ja kameraa käyttäessä varmaan alkaa muistumaan mieleen. :) Kävin siis -09 vuonna valokuvauskurssin, siitä tuttuja on Canonin järkkärit ennestään. Itselläni on ollut tähän mennessä kaksi eri Canonin pokkaria, joten tämä oli aika luonnollinen valinta. Ihana päästä kuvailemaan pitkästä aikaa enemmän, ja tutustumaan kameraan paremmin, kun järjestelmäkameraa on haikaillut jostain 17- kesäisestä lähtien. ^^


Uusi objektiivi tähän odottaa postissa, vaikka kyllä varmaan alkuun menee tuo mukana tullutkin. :) Tarkoitus ois vielä kaksi objektiivia lisää tilata, kunhan vielä lukee eri käyttökokemuksia nuista, mitkä olen arvellut vielä lisäksi hommata. ^^ Alkuun pääsee varmasti kahdellakin erilaisella.

Tilasin myös kameralaukun, johon mahtuu kameran lisäksi kaksi objektiivia, lisäakku ja muuta sälää. Lisäakun tilasin myös samalla, niin ompahan varalla, jos sattuu toinen loppumaan. :) Postissa oottaa objektiivin lisäksi tilaamani nopeampi muistikortti ja kaukolaukaisin.


Tämä loppuviikko onkin mennyt kameraan tutustuessa, kavereita treffatessa ja pojan kanssa shoppaillessa. :) Tällä viikolla oli myös 4kk neuvolalääkäri, ja tänään meille tuli vielä vieraita. ^^ Ja onhan tuota vaikka mitä tapahtunut, mutta jospa kuulumiset kiteytän nuihin kahteen lauseeseen tällä kertaa. Ihanan kesäinen päivä taas kerran, ja tämä eilisaamuna otettu kuva on sen verran kesäinen kanssa, että sen myötä on hyvä toivotella mukavaa viikonloppua teillekkin!


4 kommenttia:

 1. Mä kattelin verkkokaupassa juhannuksen aikoihin mun kameraan pidempää objektiivia ja se oliskin ollut tarjouksessa. Kuitenkin ajattelin jättää ostamisen toiseen kertaan, kun lomabudjetilla oli muutakin käyttöä. Ja tietystikään se objektiivi ei oo enää tarjouksessa. Ehkä pitää katsoa jos se olisi jossain vaiheessa tarjouksessa taas tai sitten tilata vähän kalliimmalla. Toisaalta luulen, että mulla ois sille paljonkin käyttöä.

  Mulla on ollut Olympuksen mikrojärkkäri joulukuusta ja oon kyllä tykännyt siitä. Löytyy myös Canonin järkkäristä joku tosi vanha malli, mutta se on jäänyt tosi vähälle käytölle. Mies joskus huusi sen mulle huuto.netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, no ompas huono tuuri käynyt! :O Kyllähän ne yleensä vähän väliä on ainakin jonkinlaisessa tarjouksessa, ja kannattaa tosiaan vertailla eri paikkoja, kun objektiivien kanssa saattaa olla useammankin kympin erot, mitä mie kattelin paria. Jos sille käyttöä löytyis, niin tokihan se kannattaa hankkia, takaisinhan se silloin ittesä maksaa. :)

   Mie harkihin myös Olympuksen minijärkkäreitä, mut päädyin kumminkin Canoniin, kun miulla aina on ollu Canonin kamera ja oon tykännyt. :) Kumminkin tuo järkkäri on tutumpi miulle, kun oon aiemmin käyttäny jonkin verran samanmoista. ^^ Tuntuu muuten nuo Olympuksen mikrojärkkärit olevan bloggaajien suosiossa, aika hyviähän ne ilmeisesti on monien kuvista päätellen.

   Poista
 2. *kateellinen* nimimerkillä 'mullekkin kelpais uus kamera' :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooij, onhan nuita hyviä kameroita, eikun vaan tavottelemaan uutta kameraa. :) Hintojen vertailu kannattaa eri liikkeiden kesken, aika isoja eroja oli kameran ja objektiivien hinnoissa. Kannattava ostos oli, mie oon räpsiny ihan hirveesti kuvia viimesten päivien aikana. :D Ja tänään hain viel loput tilaamani tarvikkeet postista, niin pääsee hyvin alkuun.

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)