perjantai 12. heinäkuuta 2013

Sateisen päivän turvavaatteet

Sateisemman päivän asua vaihteen vuoksi parin päivän takaa. :) Tykkäsin tästä asusta paljon; aikalailla kaikki vaatekappaleet ja asusteet ovat lemppareitani, ja käytetyimpien vaatteiden / asusteiden joukossa. Itseasiassa, tarkemmin kun miettii, niin nämä taitavat olla niin sanottuja turvavaatteita miulle. :) Vaatteita, jotka tuntuvat aina hyvältä päällä ja asusteita, jotka näyttävät hyviltä. Luin tuossa eilissä päivänä kolumnin turvavaatteista ja niiden käytöstä uusimman Costume-lehden mukana tulleesta vanhemmasta lehdestä. Hyvä teksti olikin, ja tuli kyllä mieleen, että pitäisiköhän kokeilla itsekkin turvavaatteiden tietoista jättämistä syrjään hetkeksi aikaa, jolloin tilaa jäisi asujen suhteen enemmän luovuudelle. :) Jos tuo kolumni kiinnostaa, niin se löytyy "Tarvitsetko todella turvavaatetta?"- otsikolla, ja on Hertta Päivärinnan kirjoittama. Ja lehti siis toukokuun Costume.


Ilman turvavaatteita voisi tosiaan kokeilla olla vaikka parinkin viikon ajan, jolloin varmasti huomaisi tyylissään jo jonkinlaista uutta jujua, twistiä, miksi sitä nyt kutsuukaan. Miulla on todella monia turvavaatteita, joihin tukeudun silloin, kun en ole varma joidenkin vaatteiden yhdistelmästä, tai silloin kun ei ole "mitään" päälle pantavaa. Jos on kiire, valikoin kaapista ne mukavimmat ja hyväksi todetut vaatteet. Sama asusteiden suhteen. Joskus syksyllä ja keväällä nappaan yleensä mustan klassisen trenssin mukaan - ihan vain varmuuden vuoksi, vaikka lyhyitäkin jakkuja olisi mistä valita.


Jos jemmaisin nuo turvavaatteeni tietyistä mekoista ja hameista lähtien vaikka varastoon hetkeksi, voisin todella oppia tyylistäni jotain uutta. Luulisin, että tällä tavalla tulisi oivallettua jotain aivan uusia yhdistelmiä, mutta asuista voisi tulla myös katastrofeja. Turvavaatteisiin on helppo tukeutua, sillä niistä tietää jo varmaksi, että ne näyttävät ja tuntuvat hyvältä. Viime aikoina olen tukeutunut turvavaatteisiin useammin kuin ennen, sillä vauvan kanssa lähteminen on hitaampaa, joten asujen mietintään ei kauheasti ole aikaa. Myös täysimetys asettaa haasteensa asujen suhteen, sillä vaatteen on oltava suht helppo, mutta myös tarpeeksi peittävä.


Puhvihihainen paita; Benetton
Kynähame pitsillä; Punk Rave
Laukku; O.i.s.
Solkikorkokengät; Asos
Hiusrusetti; Seppälä

Samoihin vaatteisiin turvautumisen arkena voisi estää vaikka valikoimalla edellisenä iltana seuraavan päivän vaatteet, mutta se ei taas toimi fiiliksen mukaan pukeutuvalla. Yleensä en ikinä pue edellisenä iltana valkattuja vaatteita, ellei ole ihan tulipalokiire, koska ei vaan tunnu siltä. Tänäänkin olen miettinyt, että mitä laitan huomenna päälle kaupungille, mutta en aio valikoida vaatteita tänään. En niitä kumminkaan pukisi, vaikka joudunkin heräämään huomenna aiemmin vaatteiden valitsemisen takia. Sen näkee sitten huomenna, mitä kaapista tulee valittua. Voisihan sitä kuvitella pistävänsä päälle jotain, mitä ei ole pitkään aikaan käyttänyt, vaikka ihan vain rokin kunniaksi. ;)

Löysin nimittäin vielä hetki sitten kaksi (!) laatikollista vaatteita viimeisten muuttolaatikoiden seasta. Liekkö ne muutamat uudet mekot niissä, mitä en ole täälläkään ehtinyt esitellä, mutta sieltä saattaisi kyllä tuurillaan löytyä jotain kivaa huomiselle. Jokohan nämä olisi ne viimeiset purettavat vaatelaatikot? :)


Turvavaatteiden jemmaaminen alkoi kuullostaa tänään mielessäni hyvältä, kun nuo laatikot löysin. Tuon kolumnin lukeminen sai todella miettimään, miten tarpeellisia turvavaatteet ovat miulle, joten tänään aamulla aloitin jollain uudella, ja etsin rekiltä päälleni mekon, jota en ole käyttänyt muistaakseni reiluun vuoteen. Pienestä on hyvä aloittaa, jospa tästä saisi lisäpontta ja hyviä uusia tuulia pukeutumisen suhteen! ♥ Hauskaa viikonloppua sinne ruudun toiselle puolen! :)

6 kommenttia:

 1. Hyviä pointteja :), ja ihanat kengät. Tuntuu kyllä, että itselläkin ne useimmin käytetyt vaatteet mahtuisivat varmaan yhteen Ikean kestokassiin. Vähän samaa vaikutusta on silläkin, kun tulee siivonneeksi vaatekaappinsa oikeen kunnolla: jätesäkillinen poistoja ja melkein toinen mokoma vaatteita, joita pitäisi kyllä käyttää, mutta koskaan ei vaan muista, kun nuo turvavaatteet ovat niin helppoja valintoja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuosta aiheesta olis kyllä saanut kirjoitettua enemmänkin, mut tällä kertaa ei aika antanu myöten, ja halusin tämän jo julkaista. ;) Vauva sylissä kirjoitellessa ajatus välillä meinaa katkeilla, mutta sitähän se on. Turvavaatteita tulee miullakin tosi usein otettua kaapista, kun pitää saada ittesä nopeesti valmiiks, vaikka oishan nuita muitakin vaatteita! Mies löysi vielä eilen yhden laatikollisen vaatteita lisää muuttolaatikoiden joukosta, ja ne on viel sellasia vaatteita mitä en oo ehtiny kertaakaan käyttää. :O Upsis, mutta onpahan kesälle mekkoja ja hameita ainakin, mie jo luulin et se laatikko ois purettu. :D

   Poista
 2. Onpas mukava postaus!! Minulla on taas se ongelma etten ole koskaan mukamas saanut aikaiseksi etsiä itselleni juurikin sellaisia turva vaatteita jotka tietäis että käy juurikin tuollaisissa tilanteissa että on kiire tai muuta vastaavaa!!=D joka ikinen kerta kun lähtee kotoo jonnekkin muualle, on aina se sama koko vaatekaapin tyhjennys rumba!!=D miehenikin juuri sanoi tuossa kun tuskailin vaatteideni kanssa että minun täytyisi uhrata yksi vapaapäivä ainoadtaan sille että kokeilen kaikki vaatteet läpi ja mietin et mitkä sopii keskenään!!!=D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oijjoi, turvavaatteita on kyllä ihan hyvä olla muutamia kappaleita, kuhan sit vaan muistais käyttää muitakin kuin niitä. ;) Voin kuvitella miten on ehtiminen vaatekaapista, miulla oli joskus vuosia sitten aamuisin vaatekaapin tyhjennys ruljanssi, eli vaatekriisi. :D Hyvä idea siun miekkosellas, sillä tavalla sais varmasti enemmän vaatteita käyttöön, kun testais jo valmiiks asuja. ^^

   Poista
 3. Itsekin olen kiinnittänyt samoihin asioihin huomiota turvavaatteiden kanssa. Ja sitten siivotessa niitä sinällään kivoja, mutta käyttämättä jääneitä vaatteita löytyy liiaksikin. Toisaalta tällaisena väliin turhan epävarmana ihmisenä koen ihan hyvänäkin asiana, että sen epävarmuuden iskiessä löytyy juuri oikea asu helposti, missä sitten viihtyy ja näyttääkin omasta mielestään ihan ihmiseltä. Mieleen on tullut myös, että pyrkisi vaikka vain joitain viikkoja elämään ilman näitä asuja ja katsoisi, miten tyyli ja itsetunto lähtisivät kehittymään - juuri, kuten itsekin viittasit. Ja mitä tuohon vaatteiden valitsemiseen edeltävänä päivänä tulee, olen itsekin sen huomannut turhaksi, tuntuvat kuitenkin aamulla vääriltä.

  Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä postaus. ^^ Ja kevennyksenä voisin kertoa lukeneeni "täysimetyksen" liiankin moneen kertaan "täysmetsästys". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, täällä on menossa kirppikselle ja huutikseen kaksi laatikollista + yksi ikea kassillinen vaatteita! Raivasin muuton ohessa kaapeista suosiolla vaatteet pois, mitä en oo käyttänyt 1,5vuoteen. Normaalisti pien vuoden pitämättömyyden rajana, mutta nyt piti raskausaika ottaa huomioon, kun sillon ei kaikki vaatteet mahtunna. :) Tunnearvoisia muutaman oon säilyttänyt, mut muuten menee surutta vaatteet myyntiin / kierrätykseen. Saa samalla lisää tilaa, ja löytää "uusia" ihanuuksia käyttöön samalla. :D

   Mie oon nyt yrittänyt valikoida etenkin hameita sillä silmällä, et mitkä ei oo ollu vähään aikaan päällä. :) Löytyy vaikka mitä ihania, kun vaan kahtoo ja valitsee, niin tuleepahan käytettyä!

   Apua, mie repesin nauramaan kyllä tuolle viimeiselle lauseelle, hahaa! :DD Täysmetsästystähän mie täällä harjotan. ;) Hehs, kiitos ihanasta kommentista! ♥

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)