keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Yksityiskohtia keittiöönLaitoimme keittiöön mustat pitsiverhot, jotka sopivat sinne mainiosti väriltään ja läpikuultavuudellaan. Verhoille tarvittiin kumminkin tampit, joilla saataisiin verhoja nätisti sivummalle ikkunan edestä, joten miehän tein sellaiset. :) En pahemmin pidä perinteisistä köysimäisistä tampeista, tupsut ja pallot nyt olisi ehkä saattanut käydä, mutta katselin kumminkin nauhalaatikoiden sisältöä. Sieltähän löytyi tarvikkeet, kuten arvelinkin. :)


Löysin ranskanlilja-kuviollista nauhaa, jonka väreinä on musta ja hopea. Yhdestä rasiasta löysin pitkän ja sekaisin olevan pätkän helminauhaa pienillä läpikuultavilla välihelmillä, joten selvitin ja pätkäisin siitäkin sopivan pituiset pätkät. :) Ranskanliljaisen nauhan päihin ompelin satiininauhaa kiinni, että saadaan nämä sidottua verhojen luokse ruuvattuihin ranskanliljan mallisiin koukkuihin.


Hopeinen ranskanlilja ja helminauhan hohto käyvät hyvin toisiinsa, ja muutenkin hyvin keittiön väreihin. :) Keittiössä on vaaleat pinnat pääosin, kattoa ja uunia (+puuhellaa) lukuunottamatta. Keittiössä ja makuuhuoneessa on tummat sisäkatot, tummaa hirttä ja muuta puuta. Eräs vieras kuvaili tätä sisäkattoa englantilaistyyliseksi. :)


Ruokapöytä ja tuolit vaihdettiin kokopuisiin, ja nämä olisi tarkoitus hioa, kunnostaa ja käsitellä pinnat uusiksi. Rakastan eritoten nuita tuoleja, ovat harvinaisen mukavat istua! Muutenkin tyyliltään ovat niin kauniit, että kunnostaminen kannattaa. ♥ Pöytäryhmän alle laitoimme edellisessä asunnossa viihdehuoneessa olleen maton, joka oli tarpeeksi suuri olemaan pöydän ja tuolien alla. Vaalea matto näyttää kyllä kivalta tässä, ja sopii olemaan ilman, että tuolien jalat on reunoissa kiinni taikka reunojen yli. :) Keittiön pöydän alla on toinen kissojen möksä, kun taas toinen löytyy olohuoneesta, jos joku nyt ihmettelee, että mikä sininen siellä pöydän alla on. ;)


Tilasimme kankaita tuossa pari viikkoa sitten seuraavan koon kestovaippoihin ja muihin tekstiileihin, samalla tilasimme myös muutaman metrin pitsiä, josta osasta tulee verho keittiön toiseen ikkunaan. Tarkoitus olisi ommella siihen jonkinlainen kappa, joko yksinkertainen tai kaksinkertainen. Jonkin verran olen pyöritellyt mielessäni sellaista kaksinkertaista, jossa toinen kerros olisi lyhyempi, joko nostettu nauhoilla ylemmäs kaaria muodostaakseen, taikka sellainen missä on lyhyempi röyhelö päällä. Helminauhaa jäi aika paljon yli, ja sitä purkamalla saisi irtonaisia helmiä toiseen verhoon ommeltua yksitellen, jolloin senkin saisi sopimaan näihin pitkiin verhoihin ja helmellisiin ranskanlilja- tamppeihin. Hmm, liikaa ideoita olisi, mutta eiköhän tämä kapan kohtalo selviä myös tässä lähiaikoina. :)

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo yhdistelmä kyllä toimii hyvin, ihanasti soppiivat keittiöön nämä. ^^

   Poista
 2. Kaunis tuoli! Ehdottomasti kannattaa kunnostaa, vaikka ainakin nain kuvan perusteella tuolin pinta on hieno. Meillakin on keittiossa mustat pitsiverhot, ja minakin olen kayttanyt tamppeina helminauhoja, hih. Ne ovat hienoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ^^ Nuo tuolit ovat kyllä kauniit, kuvassa olevan tuolin pinta on parhaimmassa kunnossa nuista. Tuossakin vähän naarmua sun muuta kulumaa, mut muissa tuoleissa on pinta vähän heikommassa kunnossa ja jostain syystä niissä on tummempi pinta kun tässä kuvassa näkyvässä tuolissa. Onhan tuo varmaan aikakin, kun on ikääkin nuilla jo. :)

   Mustat pitsiverhot ovat kyl tosi hienot, ja jotenkin nuo helmet sekä liljat oli tässe se juttu, mikä soppii keittiöön. ♥ Helminauhat tamppeina on kyllä hienoja, jotenkin kivalla tavalla herkän näköistä. ^^

   Poista
 3. Nuo verhon tampit näyttävät todella hyvältä! Hyvä idea jälleen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voij kiitos! :) Kauniit ovat käytössä, ja soppiivat tänne vallan mainiosti. ♥

   Poista
 4. OI OI<3<3<3 Kelpais niin hyvin mulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Helppohan tuollaiset on tehdä! Ja löytyyhän tuota ranskanlilja- nauhaakin vielä, ei nuihin kovin pitkää pätkää mene. :)

   Poista
 5. Ihanan näköistä :) mielenkiinnolla odotan, miltä nuo tuolit ja erityisesti pöytä näyttävät kunnostettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Jees, hyvä tietää. :) Eiköhän tässä kesällä ehitä nekin laittaa kuntoon, hyvässä vauhdissa tuntuu nuo muutkin valmistuvan, vaikka mie jo kärsimättömänä olin, ettei ikinä oo valmista. :D Hyvinhän tuolla eteisessä on melkein kokonaan valmis tuo suunniteltu kenkähyllykkö, viikonloppuna saadaan se valmiiksi näillä näkymin! ♥

   Poista
 6. Lace curtains look amazing and so elegant! Love the little diy you did :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! ♥ I love those curtains, fits so well to our new kitchen. That DIY was easy, but it surely gives a little twist with black lace curtains. ;)

   Poista
 7. Vau mitkä verhot! <3 Ihanalta näyttää tuo ranskanlilja&helminauha yhistelmä, kruunaa kokonaisuuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Tuo tamppi kyllä sopii tosi hyvin nuihin verhoihin, tykkään kovin. ^^ Pienillä jutuilla tosiaan saa uutta ilmettä ja onhan nuista hyötyäkin, kun pitävät verhot sivummassa. :)

   Poista
 8. Voi miten kauniit verhojen nauhapidikkeet!!!^^ Enpäs olekkaan aiemmin tajunnut ajatellakkaan että tuollain saa uutta ilmettä noin kivasti ja omaan tyyliin sopivaksi, kun vähän askartelee!!^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Joo, totta! Kaikilla ei välttämättä mieleen tule, miten pienellä vaivalla sais tehtyä uutta ilmettä ja yksityiskohtaa kotiin. :)

   Poista
 9. Aivan ihanat! Ja erityisesti nuo verhonpidikkeet, kauniisti toistuu ranskanliljan käyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo tampit oli kyllä helppo tehdä, kivasti sopivat pitsiverhojen kanssa yhteen. ♥

   Poista
 10. Onpas ihania yksityiskohtia! <3 Nuo tuolit kelpaisivat kyllä itsellenikin ja pakko yhtyä muihin ja kehua, miten hyvältä nuo tampit näyttävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Nuista tampeista tuli kyllä hienot, vaikka itse sanonkin. :) Kappaverho ois melkein valmis, vielä pitäisi vähän nauhaa ja helmiä ommella siihenkin, niin sais sen sopimaan näiden verhojen kanssa täydellisesti. ^^ Tuolit ovat malliltaan sen verran kauniit, että pakkohan ne on kunnostaa!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)