keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Sisustushaaste ja viisikko

 Olen saanut aika paljon haasteita tämän vuoden aikana, ja tässäpä ainakin  parit niistä! :) Parempi myöhään kun ei milloinkaan, luonnoksista löytyy vielä toinen keskeneräinen haaste, jonka julkaisen kunhan saan valmiiksi ja sopivat kuvat siihen. ^^

Sisustushaaste eli 11 kysymystä 

 

 Sain haasteen Kartanonrouva Eliseltä, joka pitää ihanaa Kirjeitä Kartanonrouvalta- blogia, kiitokset siis sinne! ♥ 


1. Millainen oli ensimmäinen itse ostamasi huonekalu? - Opiskeluaikoina suurin osa huonekaluista oli tutuilta saatuja ja oikeastaan vasta pari vuotta sitten kun pistimme hynttyyt yhteen mieheni kanssa, aloimme samalla hankkia yhteisiä huonekaluja, jotka sopivat molempien makuun ja yhteiseen kotiin. Sitä ennen en pahemmin ostellut huonekaluja, Ikean mustaruskea peruslipasto tulee ekana mieleen ja sohvapöytä hienolla alatasolla. En muista, että onko kumpikaan ensimmäinen itse ostettu huonekalu, mutta muistelisin näin.

2. Millaisesta kodista haaveilit silloin kun muutit omillesi? - Ei tullut hirveästi mietittyä, pääasia oli vaan päästä pois tuppukylästä ja opiskella ammatti itselleen! Sitä paitsi, olin silloin sen verran nuori, ettei muut kuin opiskelija-asuntola ja sen jälkeen vuokra-asunto olleet realistisia ajatuksia. :)


3. Oletko kadehtinut jonkun toisen kotia? - Hmm, eräällä ystävälläni on kauniisti sisustettu koti, sellainen viihtyisä ja selkeillä väreillä. Hänen kotonaan on ihanat tekstiilit, muun muassa pörheä matto ja sohva, jonkalaiset eivät meillä toimisi ollenkaan kissojen takia. :) Ja eräällä tuttava pariskunnalla on aivan ihanan pehmeä sohva. Ja isosiskolla miehineen on ihanan kotoisa koti myös! Jokaisen koti on heidän näköisensä ja kaikkien luona viihtyy. :) Kadehtimisella on usein negatiivinen kaiku, mutta käsitin tämän nyt sellaisena positiivisempana ja mietin tähän sellaisia kotoisia, asujien näköisiä ja viihtyisiä koteja. :) Toivottavasti meilläkin on tulevaisuudessa yhtenäinen ja entistäkin kotoisampi koti, kunhan saadaan kaikki valmiiksi.♥


4. Minkä väriset seinien pitää olla? - Riippuu paljon huonekaluista. Tehosteseinät ovat yleensä aina hienoja, mutta jos on todella tummat seinät ja todella tummat huonekalut tai valkoiset seinät ja valkoista kaikki, niin ei. Ei vaan toimi, eikä sovi miun makuun. Meillä huonekalut on pääosin tummaa tai punertavaa puuta, mustaa ja punaista löytyy hieman myös, joten meillä toimii hyvin vaaleat seinät. :) Saattaahan sitä joskus seiniä maalata, mutta tällä hetkellä on hyvä näin.

5. Entä katon? - Sisäkatto saapi olla tumma ja puu saa näkyä! :) Niinkuin meillä keittiössä ja makkarissa, tuo kivasti ilmettä huoneisiin. Ulkokatosta ei niin väliä, kunhan sopii talon väriin hyvin, ettei pomppaa silmään kattellessa.

6. Tai lattian? - Mieluiten puunvärinen ja puuta ylipäätään. Punertavalla sävyllä lakattu puulattia on kaunis.♥ Riippuu huoneesta, kyllähän se erikoisempikin käy, jos vaan sopii muuhun huoneeseen.


7. Jos saisit ihan minkälaisen sängyn vain, minkälainen se olisi? - Myö itseasiassa suunniteltiin isän kanssa sängylle runkoa tuossa keväällä, saa nähdä saataisko se suunnitelma toteutettua! Puuta, erikoisia muotoja, mutta sulava-linjainen erikoisemmista linjoista huolimatta.

8. Mitä ruokalajia keittiösi muistuttaa? - Hmm, tulee mieleen ensimmäisenä joku intialainen ruoka; lämpimiä sävyjä ja hieman vaaleaa höystettynä mustalla. Tumma sisäkatto, punertava uuni helloineen ja ruokailuryhmä on myös punertavan ruskea sävyltään.

9. Onnistunein tuunaamisesi, jos sellainen on? Jos ei, niin ehkä mahtavin kirppislöytö tai muuta mieletöntä? - Mieheni kunnostama ruokailuryhmä! ♥ Siitä tulee todella ihana, väri on täydellinen ja koko setti sopii yhteen, sekä koko keittiöön muutenkin. Tällä hetkellä enää kaksi tuolia kaipaa kunnostamista, mutta pöytä ja kaksi muuta tuolia ovat valmiita jo. ^^Toinen mieletön juttu oli se, että kun ostimme kirjahyllyjä kotiimme, löysimme kolme tummaa puuta olevaa ja hyväkuntoista kirjahyllyä, joille hintaa tuli yhteensä noin 40e kotiinkuljetettuina!


10. Upeinta olisi, jos ikkunoistasi näkyisi... Mitä? - Metsää ja oma pihamaa. :) Ei oo kiva kattella ikkunoista, jos ikkunan takana näkyy kerrostaloja, autotie tai naapurin seinä ja reuna-aita.

11. Haaveiden kodissasi... Saat jatkaa itse! - Viihdymme kaikki kolme todella hyvin, ja mielellään läheisetkin viihtyisivät. Voimme pitää illanviettoja ystävien kanssa ulkona vaikka grillaten ja pelaillen, syys- ja talvi-iltoina sisällä seurustellen. Tämä nykyinen kotimme vastaa hyvin haaveitteni kotia, mutta yläkerta tästä puuttuu. Se ei kumminkaan ollut ihan ehdoton vaatimus, vaan siitä pystyi joustamaan, kun täällä muuten kaikki on niin kuin pitääkin. :)

Viisikko- haaste

Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi haasteen sinulle. Viisikko- haasteen sain Completely incomplete- blogin kirjoittajalta, kiitoksia vain! :)

Viisi asiaa, joita tarvitsen päivittäin ovat:
- Aamukahvit
- iPad
- Puhelin
- Hiusharja
- Hammasharja + tahna

Viisi kirjaa, joita suosittelet muille:
- Anne Holt; Minkä taakseen jättää
- Susan Donnell; Pocahontas
- Christian Jacq; Hieroglyfien arvoitus
- Juri Rytheu; Ihmissusi
- Leena Lehtolainen; Kuoleman spiraali

Viisi materialistista lahjatoivetta:
- Ivana Helsinki-merkin Roselyn- mekko punaisena
- Minna Parikan pupukengät harmaana tai violettina
- Eräät tietyt punamustat saappaat
- Tämä FantasmAgorian Thyone-toppi löytyy ostoslistalta myös.
- Hieman ranteiden yli menevät sirot, ohuet hansikkaat

Viisi paikkaa (esim. maa tai kaupunki), jossa haluaisit käydä:
- Ranska
- Italia
- Espanja
- Itävalta
- Portugali

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua:
- Avulias
- Ahkera
- Kiltti
- Kuulemma hellyyttävä
- Päämäärätietoinen

Viisi lempiruokaasi:
- Lasagne
- Karjalanpaisti
- Kanasalaatti
- Makaroonilaatikko
- Mieheni marinoimat pihvit

Viisi elämänohjetta, jotka haluaisit jakaa kaikkien kanssa:
- Oikea elämä on sitä, mikä täyttää ihmisen ilolla. (Menandros)
- Ystävä on se, joka ystävänsä heikkoudet sietää. (William Shakespeare)
- On mahdotonta rakastaa ja olla viisas. (Francis Bacon)
- Kuka teistä ei ylittäisi erämaata, kiipeäisi vuorelle tai purjehtisi meriä etsiäkseen hänet, jota sielu kaipaa? (Kahlil Gibran)
 - Et koskaan tiedä rajojasi, ellet ylitä niitä. (William Blake)

Valitsin tähän viimeisimpään sananlaskuja, jotka mielestäni kävivät tähän ja ovat vähän erilaisempia.:) Monia muitakin olisi ollut, mutta jospa näillä näin alkuun. ^^

Koska sisustushaasteessa sai muuttaa tehtävän antoa, niin yhdistän nämä kaksi haastetta ja haastan nämä viisi bloggaajaa tekemään nämä haasteet. Ensimmäisessä haasteessa olleet sisustuskysymykset olivat niin kivoja, että haluan tietää teidänkin vastaukset niihin!

Lying in the depths of your imagination
Frillycakes
Enchantment Of Satin
Vain tahroja paperilla
Elegant Delight

14 kommenttia:

 1. Toi teidän koti on kyllä todella upean oloinen!!^^ hauska tuo kotihaaste!!^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voij kiitos! ♥ Vielä on hieman tekemistä tässä sisälläkin, mutta melkein valmista jo. ^^ Sisustushaaste oli kyllä ihana, mielenkiintoiset kysymykset oli ja mukava vastailla.

   Poista
 2. Voi kumpa oisit haastanu mut :D olisin tehny nää niin mielelläni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie iteasiassa mietin, et haastanko mie siut, mut kerkesin jo viis pistää tähän. ;) Jospa seuraavasta haastepostauksesta löytyis jotain yhtä kivaa! ^^

   Poista
 3. I love this candlestick!!!!!! I want to have the same :) I follow your blog, unfortunatelly I can't comment cos I don't understand in finnish only some random words. I follow your blog and I really like your pictures, sometimes there is no need to say anything :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for your lovely comment! :) You can translate these posts with that google translator (gadget), which you can find from left, under the Readers gadget. It`s not perfect, but maybe it would help to understand more from my texts. At the moment I don`t have time to translate texts by myself, but maybe later I have time for write shortly in english too. :)

   We got that candlestick as a wedding gift, I love that too! ♥ Beautiful I think. ^^

   Poista
 4. Hihi..samalla kun lueskelin, rupesi mietiskelemään omia juttuja siinä samalla ja no nyt sitten niitä voisi kirjoitellakin kun on haastekin saatu. xD

  Yhdyn paljon tuohon, että puupinnat saa ja pitää näkyä! ♥ Ihanaa luonnollista materiaalia, joka hengittää. ^^ Sananlaskut toimii muuten hyvin tuossa viisikko-haasteessa.

  Mulla voi kestää tässä hetki, kunhan saadaan kotia kuntoon, niin voin vähän sitäkin esitellä samalla. :) Että on varmasti selvä tehtävänanto, vastaillaan siis molempien haasteiden samoihin kysymyksiin?

  Kiva tehdä pitkästä aikaa tämmöstä. ♥ ^^

  ~ Frillycakes ♥ ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jopas sattu! :D Ihana, että teet haasteen, mielenkiinnolla odottelen. ^^ Ja jep, molempien haasteiden samoihin kysymyksiin ois tarkoitus vastata. Siinä sisustukseen liittyvien kysymysten haasteessa sai muuttaa tehtävänantoa, ja viisikossa haastaa viisi muuta bloggaajaa. Ja mie yhdistin nää vähän niinkuin yhdeksi haasteeksi. ;)

   Puupinnat ovat tosiaan kauniita ja näyttäviä, tykkään todella paljon. ♥ Muutenkin puu on materiaalina sellainen, mitä mie arvostan varsinkin taloissa ja huonekaluissa.

   Teillä on varmaan todella nättiä, kunhan kodin saatte laitettua! :) Saa laittaa kuviakin, vaikka yksityiskohdista tai ihan kodistakin, jos siltä tuntuu. Miulla oli ainakin mukavaa tätä haastetta miettiessä ja kirjoittaessa, toivottavasti siullakin! ♥

   Poista
 5. Nuo kynttilätelineet <3 Sopivat kyllä täydellisesti takan seuraksi. Ja suuret kiitokset haasteesta, nyt onkin hyvä syy poistua lukukammiosta tekemään blogipäivitystä. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Myö saatiin häälahjaksi tämä kynttiläteline kynttilöineen, ihana on! Näyttää hyvältä ja muutenkin värit sopii hyvin tänne.♥ Taitaa peura olla tuo eläin, näyttäis ainakin. ^^

   Hehs, syyhän se on sekin ja hyvä sellainen! Ootan innolla siun vastauksia, kunhan ehin lukea blogien uusimmat postaukset tässä lähiaikoina.^^

   Poista
 6. Noniin nt näkyy taas kuvat normaalisti, jes! :) Btw sulle olis haaste http://mawigaattori.blogspot.fi/2013/09/haastetta-kehiin.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hieno juttu!:) Kuvamuodosta oli siis kiinni. Kiitos haasteesta, käyn kattomassa!:)

   Poista
 7. Mulla olis sulle haastetta, taas vaihteeks. Teet jos haluat ja ehdit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siullekkin haasteesta, käyn vilkaisemassa!:)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)