maanantai 21. lokakuuta 2013

Viimeisin syksyn asu ja itsetehty läppärilaukku

Päätin laittaa kaksi postausta yhteen, sillä samalla reissulla otimme kuvat ja mahtuuvathan nuo samassa postauksessa olemaan. ;) Syksy tuli ja näköjään meni, ulkona on kymmenisen senttiä lunta ja kelit kylmenee aikamoista kyytiä. Lumet ovat pysyneet perjantaista asti ja silloin pyörittelemäni iso lumipallo on edelleen pihamaalla. Lumi-ukkoa oli tarkoitus kasata, mutta alimpaan palloon jäi. ^^ Viikko sitten maanantaina keli oli todella syksyinen kuten kuvistakin näkyy. ♥


Kävimme pikkuveljen ja isän kanssa kaupungissa viikko sitten. Pikkuveljen kanssa lähdettiin kiertämään kauppoja ja kirppareita, matkan varrella muistimme ottaa myös asukuvat ja tietenkin kuvat myös pikkuveljelle ompelemastani läppärilaukusta. :) Pikkuveljelle menee siis kiitokset tämän kertaisista asukuvista! ♥


Kaulahuivi; Wera-Capelina
Jakku ja hansikkaat; second hand
Laukku; o.i.s / Aleksi13
Hame; Punk Rave
Nilkkurit; JKK


Veljeni tarvitsi läppärilaukkua ja miehän ompelin hälle sellaisen. Kaavat tuli tehtyä omasta päästä suunnitelman mukaan. :) Laukun pohjalle pistin tukilevyn läppärilaukkua hieman jykevöittämään ja tukemaan. Muuten kankaat saivat lisäksi paksua tukikangasta, kuviollisen ja kauniin sävyisen vihreän vuorin, sekä tietysti vanulevyä pehmusteeksi.Läppä laitetaan kiinni soljilla, joihin jätin hieman säätövaraa. Ompelin läpän alle piiloon jäävän litteän taskun ja lisäksi lukoilla kiinnitettävän sekä irroitettavan taskun läppärin johdolle, jonka voi laittaa joko läppärin kanssa samaan taskuun, sen päälle tai kuten kuvassa, reunan yli mutta läpän alle. Vaihdettavaksi tulee vielä himpun verran isompi siirrettävä tasku, kunhan saan samanlaisia lukkoja lisää, viimeksi olivat loppuneet liikkeestä. :) Siinä isommassa taskussa mahtuu sitten enemmänkin tavaraa mukaan, jos on tarvis.

Laukun hihnasta tein tietysti säädettävän, helpottaa kummasti kantamista ja laukun käyttöä. Läppään tein päällitikkauksia vuoriin sopivan värisellä langalla, jolla suurin osa muistakin tikkauksista on tehty. :) Päällitikkauksia on muutenkin mukava tehdä, mutta eri värisellä langalla tehtyinä näyttävät erityisen kivoilta miusta. ♥Läppärilaukku oli mukava tehdä ja siitä tuli ainakin miun mielestä hieno, haluan tehdä itsellenikin oman läppärilaukun! :) Harmi vaan, että nykyisillään läppäriä ei tule kuljetettua niin paljon kuin nuita pienempiä laitteita, niin ei kovin paljoa käyttöä varmaan tulisi. Mutta olisihan sellainen pitsillä kuorrutettu laukku kaunis, ja varmaan ihan hyvä olla olemassa ihan vaan varmuuden vuoksi. ;)


Mukavaa alkavaa viikkoa sinne ruudun toiselle puolelle! :)

4 kommenttia:

 1. Todella hieno ja yksityiskohtainen läppärilaukku!:)

  VastaaPoista
 2. Onpas hyvännäkäinen laukku! Ja vaikuttaa käytännölliseltä!

  Miusta tuntuu että kaupan moiset on aina kauhean pieniä eikä niihin mahdu juuri sen koneen lisäksi mitään.. hyvä jos edes ne johdot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Veli tykkäs myös laukusta, nuo vaihdettavat taskut ovat kyllä näppärät vaihtaa tilanteen ja tarpeen mukaan.

   Miun näkemäni kaupan laukut ovat tosi usein ohuita, lähes vailla mitään pehmusteita ja kokoa on juuri sen verran, että kone mahtuu niihin. Näitä on mukava tehdä, mahdollisuuksia eri tyylisiin laukkuihin on tosi paljon! :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)