sunnuntai 10. marraskuuta 2013

KHH ja lisää säilytystilaa

Järjestelimme eilen kodinhoitohuonetta avarammaksi, sillä pesuaineet sun muut piti saada piiloon ja ilmastointilaitteelle uusi paikka. Tarvitsin hieman lisää tilaa vaatekaappien ja lipaston lisäksi, koska eräs ylähylly vaatekaapistani pursui yli äyräiden ja vyörytti puolet sisällöstä aina alas ottaessani hyllyltä jotain. Meillä ongelmana oli se, että kodinhoitohuoneessa on todella vähän seinätilaa, sillä huoneessa on ovet takakuistille, kylppäriin ja vessaan. Ovien lisäksi vielä makkarin ja kodinhoitohuoneen välissä oli ovi, jonka otimme kokonaan pois eilen. Tilaa vie myös ylös nostettava silityslauta toisen vaatekaappirykelmän vieressä, ikkuna, siivouskaappi ja mitähän vielä. Järjestely oli siis tarpeen.


Kodinhoitohuoneen ovessa oli ennen Ikean ovinaulakko ajamassa pyyhenaulakon virkaa, mutta nyt kun ovi otettiin pois, niin tuolle ovinaulakolle ei enää ollut käyttöä. Päätimme laittaa nuo Iloisesta Viivistä ostamamme sydänkoukut sittenkin kodinhoitohuoneeseen, sillä eteisessä on ihan tarpeeksi laukuille naulakkoja ja hyllyjä.

Eli tämä vaihtui...

.... näihin kolmeen sydänkoukkuun.
Vaatekaappini vyöryvä ylähylly piti sisällään sukkahousut, säärystimet, villasukat, sukat, shortsit ja bikinit. Sekalainen sisältö siis yhdellä hyllyllä, ja rupesin miettimään tälle ratkaisua. Mieleeni pälkähti ihana Poola Katarynan erikoisuudellaan minut valloittanut henkari, johon törmäsin joskus jonkun blogissa, en valitettavasti muista blogia tähän hätään. ♥ Laitoin siis Party Girl- henkarin tilaukseen, toimitus oli todella nopea ja mukana oli kaunis kortti kirjoitettuine kiitoksineen ja toivotuksineen. :)
Tosiaan tämä henkari on niin erikoisella tavalla kaunis, että tarpeen tullessa oli pakko tilata, sillä eihän nyt normaali henkari ajaisi samaa asiaa. ;) Laitoin parhaimmat sukkikset poikkipuulle roikkumaan ja mies laittoi koko komeuden seinälle ennalta katsottuun paikkaan. ^^ Hame- ja mekkotyttönä miulta löytyy erilaisia ja tavallisia sukkiksia tosi paljon, joten vaatekaapin ylähyllyn setvittyäni laitoin sukkikset, ylipolvensukat ja sukat erikseen lipaston laatikkoon. Siirsimme pojan 74-senttiset vaatteet käyttöönottoa varten toiseen lipastoon, joten kodinhoitohuoneen mustanruskeaan lipastoon laitoin nuo yllämainitut. Niiden lisäksi lipastoon laitoimme säilöön osan pojalle varatuista isommista vaatteista ja laatikollisen seuraavan koon vaatteita laitoimme miun tankokaapin alaosaan, jolloin saimme yhden kaapin tyhjäksi pesuaineita, kissanhiekkoja sun muuta varten. Monta kärpästä yhdellä iskulla siis, lisää säilytystilaa, selkeämmät jaot vaatteiden kanssa, pesuaineet ja muut piiloon pieneltä uteliaalta ja avarampaa tilaa kodinhoitohuoneeseen. Ilmastointilaitteellekkin löytyi uusi paikka, missä se ei ole enää edessä vaatteita silittäessäni. :)Nämä koukut ja Poola Katarynan henkari sijaitsevat siis pyykinpesukoneen ja pyykkikorin yläpuolella, ihan näppärä sijainti ottaen huomioon seinätilan vähyyden. :) Kodinhoitohuonetta järjestellessämme suunnittelimme myös huoneeseen jossain vaiheessa tulevia muutoksia, mutta tämän huoneen remppa ei ole ajankohtainen vielä vähään aikaan, onhan se silti mukava suunnitella värisävyjä ja muita muutoksia. Tulevaisuudessa ainakin tilan kannalta olisi hyvä vaihtaa nuo vaatekaapit kapeampiin, sillä vaatteiden taakse jää hukkatilaa kaappien syvyyden takia aika paljon. Muutenkin sävyt luultavasti muuttuisivat tummempiin, lattian materiaalit vaihtuisi ja kaapit tosiaan vaihdettaisiin varmaankin 35-40cm levyisiin. :) Vaikka kodinhoitohuone ei pieni olekkaan, niin kyllä se lisätila yleensä on aina tarpeen ja vaikka ei olisikaan, niin mukavahan sitä kotia on laittaa ns. oman näköiseksi. ^^

6 kommenttia:

 1. Voi ei miten upeat henkarit, aivan mykistyin hetkeksi kun tajusin että eivät olekaan tauluja! Muutenkin kiva postaus ja kaunis kodinhoitohuone, olisi ihanaa jos itsekin viitsisi sisustaa. Iskee melkein kateus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) On ihana panostaa ihan ikiomaan kotiin ja katsoa sisustusjuttuja sillä silmällä, et ne tänne kotiin sopivat ja tulevat olemaan paikoillaan pidempään.:) Nuita hengareita oli ainakin kahta erilaista tuolla Poola Katarynalla - meinasi olla hankalaa päättää kumpi on parempi! Todella hyvin ja tarkasti tehty henkari, ja erikoisuus tuossa viehättää ainakin miuta.

   Poista
 2. Voi miten nättejä kuvia ja älyttömän kiva blogi! :-)

  http://mylifeandmystoryy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Siis niin ihana henkari että <3 Empä tiennyt että henkaristakin saisi noin suloisen :3

  VastaaPoista
 4. Sanoppa muuta! Miekin törmäsin tähän jossain blogissa, jäi mieleen henkarin valmistajan nimi ja nyt tuollainen löytyy meiltäkin!:) Mietin, että mahtaisikohan tarvita eteisessäkin tällaista huiveille....;) Tosi hyvin tuo on tehty, ei voi muuta sanoa. Muutenkin nettisivuilla oli silmänkarkkia, kantsii käyä kuikkaamassa.:)

  VastaaPoista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)