perjantai 22. marraskuuta 2013

Kuistilla

Kerroin aiemmin Punainen tupa- postauksessa tänne muuttamisesta ja muutamista ostoksista. Olen unohtanut kokonaan laittaa kuvaa nuista kuistin verhoista, mitkä silloin tilasimme! Johan nuo ovat tovin olleet paikoillaan ja kyseessähän oli siis pitsiverhot, eivätkä organzaverhot, joksi niitä sanoin tuossa aiemmassa postauksessa. ;) Tilasimme viisi pitsistä kappaverhoa, joista yksi verho laitettiin puoliksi molempia ovia varten.Takakuistille pääsee perinteisesti kodinhoitohuoneesta ja sen oven vieressä olevalle ikkunalle tuli myös samanlainen verho. Yksi verhoista tosiaan laitettiin puoliksi ja päärmättiin uudelleen, että saatiin samaa kappaa myös oviin.


Kuistilla ei hirveästi ole näiden verhojen lisäksi muuta ilmettä tuomassa, vain muutama tuikkukipponen. Kodinhoitohuoneesta kuistille vievän oven vieressä olevan ikkunan yläpuolella edessä on muutama koukku, joissa on varmaan joskus ollut kukkia taikka roikkuvia tuikkukippoja / lyhtyjä. Mietimme hankkivamme siihen jotkut kivat tuikkulyhdyt, vähän samaan tyyliin kuin tämä keittiössämme oleva roikkuva tuikkulyhty. Mutta, kirkasta väriä vai violettia? Vai jotain ihan muuta? Todennäköisesti myöhemmin remppaamme kodinhoitohuonetta, joten valitakko tämän hetkiseen ilmeeseen, vai tulevaa ajatellen? Tällä hetkellä kuistilla on violetit tuikkukipot, mutta jääkö violetti pysyvästi pienissä määrin kuistillekaan? Mitkä kaikki tekijät kuistilla muuttuvat? Verhot nyt ainakin ovat varmasti siellä pysyvät, mutta muut sävyt mustaa lukuunottamatta ovat näissä kahdessa melkein kokonaan auki. Olisi kiva saada kerralla kaikki laitettua sävyjä myöten ja hankkia/tehdä ne pysyvät jutut, eikä enää mitään väliaikaisia ratkaisuja. :)Tämä tuikkukippojen sävy on kaunis, mutta onko se sellainen sävy, jota jaksaa katsella useampia vuosia? :) Todennäköisesti ainakin kodinhoitohuoneen materiaalit tummenevat jonkin verran, joten melkein tummemman sävyiset tai kokonaan kirkas olisi parempi ainakin kodinhoitohuoneessa. Kodinhoitohuoneen ikkunasta on sen verran hyvä näkyvyys kuistille ovien ikkunoiden lisäksi, että melkein pitäisi molemmissa olla suurin piirtein samaa sävyä, tai edes yhteensopivat sävyt. :) Ja jos kodinhoitohuone tummenee, niin todennäköisesti kuisti kokee ainakin osittain saman kohtalon, ettei se näytä kokonaan eri maailmasta revityltä.


Nämä verhot olivat sen verran hienot, että tilasimme sellaiset myös koko pitkinä makuuhuoneeseen sängyn eteen. :) Näyttävät kyllä hienoilta ainakin miusta, soppiivat muutenkin huoneeseen, jossa seinät ja lattiat ovat vaaleat. Katto on tummaa puuta, kuten olen aiemmin kertonut. Muutamat taulut ovat tulossa seinille vielä, mutta ne ovat paikassa X muuton jäljiltä. Muuten makkarissa on yöpöydäksi ostettu iso musta arkku, kulmahyllyt, miun vaaterekki ja pojan pinnasänky. Ennen makuuhuoneessa oli pinnasängyn paikalla hoitopöytä tasoineen, mutta se otettiin pois käytöstä jo jonkin aikaa sitten, kun hoitotaso alkoi jäädä pieneksi ja poika kasvaa vauhdikkaammaksi. ;)


Miun pitäis varmaan ottaa jossain vaiheessa kuvaa myös meidän eteisestäkin, sinne kun rakensimme kenkätelineen rimoineen ja hyllyineen. Ja laitoimmehan me myös hyllyt ja koukut myös laukuille. :) Peiliä ja kehyksiä vailla on vielä, mutta saa nähdä että saammeko sen laitettua ja kehykset tehtyä enää tänä vuonna, kun ulkona ei ole enää kovin hyvä maalata tai sahailla. Piharakennuksissa saattaisi mahtua tekemään kehyksiä, mutta katsotaan, katsotaan. ^^ Eihän tässä sinänsä kiire ole, kun on paljon muutakin tekemistä. :)

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti, hyvät verhothan nuo ovat ja olivat muuten aika edullisetkin. ^^

   Poista
 2. Voi että tuo teidän koti näyttää kauniilta!!^^ Uteliaisuus aina herää kovin suureksi tälläisistä vihjailukuvista! Tekisi niin mieli nähdä kokonaisuutena kaikki huoneet sisustuksineen päivineen!:D Mutta ymmärrän kyllä todella hyvin, että toiset haluaa pitää yksityisenä kotinsa olemuksen tälleen isommissa mittakaavoissa ja se on kyllä ihailtavaa se!!:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos!<3 Mie koen jotenkin oudoks sen, että ihmiset, joita en oo koskaan tavannut tai ihmiset, joista en pidä, sais nähdä meidän kodin. Enhän mie muutenkaan tänne ois ketään ottamassa nuilla perustein ja koti on aina koti, ja haluamme pitää sen yksityisenä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mjaa, vähän kesken jäi. Mukava kuulla, että kumminkin kurkistuskuvissakin meidän koti näyttää kivalta ja muutenkin, että ymmärrät tän kotilinjauksen hyvin!<3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)