torstai 27. maaliskuuta 2014

Naisen kruunu, osa 2

Nyt on kulunut jo jonkin aikaa hiusten värjäämisprojektin alkamisesta ja alkaisi olla yhteenvedon aika. Tästä linkistä löytyy ensimmäinen osa tähän "mustasta punaiseen tai muuhun" liittyvistä hiuspostauksistani. Hiusten vaalennus ja värinpoistot alkoivat viime vuoden elokuussa, kun halusin päästä eroon kolmen-neljän viikon värjäysväleistä. Omat hiukseni olivat niin vaaleat mustiin hiuksiin nähden, että jo sentin juuri kasvu näytti kamalalta ja erottui kauas. Hiusten kasvaessa n. 1,5cm kuussa värjäysväli oli niin tiheä, että itselleni iski totaalinen kyllästyminen jatkuvaan värjäämiseen.

Alunperin en tiennyt, että miten paljon haluan vaalentaa, laitanko muuta väriä vai yritänkö omaa normaalia väriä tavoitella. Tässä ratkaiseva juttu oli se, että en halunnut hiusten haperoituvan ihan täysin vaalennusten ja värinpoistojen jälkeen, joten tein alkuun mieheni ja hänen kummitätinsä avustuksella niin sanotun koealueen niskan alueen hiuksiin. Mustan värin lähtemistä testasimme kahteen otteeseen, eli tämä alue oli kaksi vaalennusta edellä muita hiuksia, jolloin niskan alueen hiusten kuntoa seuraamalla pystyin päättelemään tauon tarvetta, erityisen hoitamisen tarvetta ja tärkeimpänä vaalennuksen lopettamisen ajankohtaa, etteivät hiukset hamppuuntuisi 20-30 senttiä lyhyemmiksi. Onneksi minulla on sen verran paksut hiukset luonnostaan, ettei niskahiusten lyheneminen ollut mikään katastrofi.


Hiusten alkaessa näyttää siltä, etteivät ne kestäisi hyväkuntoisina enää montaa vaalennusta, värjäsin shokkivärillä punaiseksi koko pään. Shokkivärillä värjätyt hiukset olivat kivan vivahteikkaat, mutta ne kuluivat aika nopeasti pinkkiin päin ja matkan varrella päätin pysyä punapäänä hieman pidempään. Laitoin siis kestoväriä päähän ja nykyään värjäilen tyveä noin viiden-seitsemän viikon välein. Sain siis pidennettyä hiusten värjäysväliä jonkin verran, kun punaisen kanssa oma väri ei enää paista niin nopeasti ja selvästi silmään. Värjäsin hiukset Fèrian 6.66 värillä, sävy ei ole liian kirkas, mutta ei myöskään liian tumma.

Aivan vaurioitta hiukset eivät selvinneet tästä projektista, vaan niskahiuksista hiukset kuluivat niin, että ovat hieman lyhyemmät. Niskassa kun oli se koealue ja se oli kaksi vaalennusta muita hiuksia edellä. Onneksi miulla on paksut hiukset, niin ei haittaa vaikka niskasta hieman lyhyemmiksi menivätkin. Kävin kampaajalla leikkuuttamassa hiuksia malliinsa värjäysurakan jälkeen, jolloin hän leikkasi reilun kymmenen sentin verran hiuksista pois. Hiukset tuntuvat vieläkin lyhyiltä, vaikka aiemmin nuo ylsivät takamukseen ja pituudesta lähti sen verran, että hiukset yltävät nyt alaselkään. 

Värjäyksien välissä hoidin hiuksiani öljyllä, erityisesti latvoja ja hiusten pituuksia. Sittemmin öljyä olen alkanut käyttää muutenkin silloin tällöin hiusten hoidossa, vaikka ennen en käyttänyt sitä ollenkaan. Muuten olen värjäyksien jälkeen hoitanut hiuksiani aivan kuten ennenkin, mutta Color Maskin olen ottanut käyttöön. Joskus nuorempana värjäsin hiukset punaisella, joka pysyi kuukausi tolkulla päässä kirkkaana, mutta se ei ehtinyt jostain syystä olla myynnissä kuin todella lyhyen ajan. Menin siis toista väripurkkia hakemaan, kun juurikasvu alkoi olla huima, mutta värin myynti oli lopetettu eikä vastaavaa enää tullut tilalle. En ole ainakaan toistaiseksi löytänyt punaista, joka pysyisi ilman shokkivärillä tai Color Maskilla tehostamista punaisena pidempään. Itselläni ainakin pituudet alkavat taittaa mahonkiin noin 1,5-2 viikon jälkeen värjäyksestä ilman punaisen värin ylläpitoa, niitähän en kestovärillä värjää, kuten tyveä. Eikä niitä latvoja kannattaisikaan, kun väri rupeaisi tummenemaan vain.


Käytin alkuun punaisen värin ylläpitämiseen shokkiväriä silloin tällöin hoitoaineen seassa, sen jälkeen Biozellin hoitonaamiota ja kampaajan suosittelusta kokeilen nyt ihan perinteistä Color Maskin Pepperiä. Biozellin hoitosävyte sattui ärsyttämään päänahkaa niin paljon, että siihen en enää koske vaikka maksettaisiin. Muutamien viikkojen ajan olen ehtinyt tuota CM:n Pepperiä käyttää, ja se vaikuttaisi hyvältä. Ei ärsytä päänahkaa ja hiukset näyttävät punaisemmilta, eli ajaa asiansa ja saattaa tulla vakituiseen käyttöön, mikäli tuntuu sopivan pidemmänkin ajan näin hyvin. Laitan tätä Color Maskia yleensä saunapäivinä, eli teen sekoituksen hoitoaineesta ja tästä sävytteestä, suihkulakki päähän ja saunaan löylyistä nauttimaan. Lämpö tehostaa vaikutusta ja pesun jälkeen hiukset tuntuvat ihanan pehmeiltä ja sileiltä, punainen väri on myös kirkkaampi tämän hoidon jälkeen.

Suihkusta lähtiessä suihkutan hiuksiin vielä vähän aikaa kylmää vettä, niin kylmää kun päänahka vaan kestää. Tämä laittaa veren kiertämään päänahassa ja sulkee hiussuomut, jolloin hiukset saavat vähän kiiltoa ja selviytyvät helpommin. Ainakin lukemani ja omien kokemusteni mukaan. Ja kyllä muuten virkistää kummasti...


Shampoona ja hoitoaineena miulla on Glissiä, milloin mitäkin sorttia. Siitä lähtien, kun Glissin tuotteet tulivat markkinoille, olen käyttänyt pääosin tämän merkin tuotteita, kun ne sopivat minulle niin hyvin! Välillä olen erehtynyt ostamaan muutakin, mutta hiukset menevät sellaiselle käkkyrälle ettei tosikaan ja näissä pituuksissa niiden takkujen selvittäminen ei ole kovin kivaa edes Tangle Teezerilla. Tämän takia minulla on aina yökyläillessä mukanani omat shampoot ja hoito-aineet, jos on tarkoitus esim. saunoa. :)

Öljyhoito on normaalisti myös Glissin, mutta heidän hoitosuihkeensa ollessa lopussa kaupasta, ostin Herbinan MarjaSpa- hoitosuihkeen ihan vaan tuoksunsa takia. Tuo Herbinan sarja tuoksuu todella hyvälle ja heidän tuotteistaan pidän muun muassa kosteuttavasta kasvonaamiosta, kuorintavoiteesta ja tuosta hoitosuihkeesta.


Yleensä sipaisen suihkun ja saunan jälkeen latvoihin hieman öljyä, pituuksiin ja muuhun päähän suihkutan tuota seuraavassa kuvassa näkyvää hoitosuihketta, minkä saa jättää hiuksiin. En yleensä kuivaa hiuksia hiustenkuivaajalla, vaan annan hiusten kuivaa omaa tahtiaan rauhassa kun olen enimmät vedet puristanut pyyhkeeseen. Kiharran hiuksia ehkä kerran kuussa tai parissa, ja silloin lämpösuoja- ja kiharrusneste on ehdoton, etteivät hiukset kärsi. Töissä joudun pitämään hiuksia kiinni, joten pyrin vapaa-ajallani pitämään hiuksia auki, leteillä tai muuten eri tavalla, ettei ponnari olisi aina samassa kohdassa kuluttamassa hiuksia. Ja hiusharjana miulla on Tangle Teezer, enkä sitä ainakaan vaihtaisi mihinkään muuhun harjaan!


Hiustenhoidossa tärkeintä on varmaan löytää ne parhaimmat jutut omille hiuksille ja tavat, joita jaksaa ylläpitää ja tehdä säännöllisesti. Kaikilla on varmasti omat tapansa, mutta tässäpä oli näitä miun tapoja. Näillä tavoilla hiukseni ovat kasvaneet näin pitkiksi ja pysyneet aika hyväkuntoisina värjäyksistä ja värinpoistoista / vaalennuksista huolimatta. Ja en tosiaan väitä, että omat hiusten hoitoon liittyvät tapani olisivat millään tavalla ns.oikea oppisia taikka kampaajien suosimia, vaan hoidan hiuksiani niin kuin parhaaksi olen nähnyt ja uusia juttuja kokeillessani huomannut. Hiustenhoidosta on ollut puhetta kaveripiirissäkin jonkin verran ja esimerkiksi yksi siskoistani vannoo silkkitippojen nimeen - mutta onko teillä jonkinlaisia hiustenhoitoon liittyviä vinkkejä ja vakkarituotteita? :)

8 kommenttia:

 1. Mulla on hyvin vähän kokemusta ColorMaskeista mutta Biozellin vastaavat ovat kuulemani mukaan huomattavasti paremmat hinta-laatusuhteeltaan (: Mulla ainakin biozellin punainen (oisko sävyn nimi myös joku Pepper tms.) teki värin kirkastamisen lisäksi hiuksista ihanan pehmeät vain sillä kolmen minuutin vaikutusajalla. Pinkistä oon käyttänyt SIMin sensido-sarjan sävytehoitoainetta, siinä on paljon pigmenttiä mutta hoitavuudessa marketti-Biozell voittaa ihan mennentullen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Biozellia kokeilin miekin, kun oon kuullut siitäkin hyvää, mut se ei sopinut miulle vaikka kivasti sävytti punaista kirkkaammaksi. Siksi siis Color Maskin Pepper käytössä, ja jos siitäkään ei tule sellainen koko aikainen lemppari, niin on tiedossa vielä yksi vaihtoehto. :D Tuosta SIMin sensido-sarjasta en oo kuullutkaan, pitääpä pistää korvan taa ja käydä googlettamassa. Kiitos kommentista ja vinkeistä! :)

   Poista
 2. Nice!

  x Dawn
  www.wickedlypleasant.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Silloin kun itselläni oli vielä punaiset hiukset, käytin myös ahkeraan tuota Color Maskin pepperiä, sai hius värin pysymään äärettömän pitkään tukassa! Nykyisin kun on tuo mikälie violetin sekoitteinen väri hiuksissa oon taas käyttänyt tuota samaa sarjaa blum versiota!! Tuntuu että kirkastaa hiusväriä aina entisestään!!^^ Ja hiustenvärjäysväli on venynyt monesti jopa kolmeen kuukauteen!!o_O Ja tuolloinkin on ollut pakko värjätä ainoastaan juurikasvun takia!!
  Nebulan blogissa näin myös tuota Glissin tuotteita ja päätin kokeilla omaan tukkaani ja oon nykyisin äärettömän tyytyväinen siihen merkkiin!! Monesti kun saa eri merkkien kanssa käydä taistelua siitä että joko hiukset hilseentyy tai sitten toiset merkit aiheuttaa järjetöntä rasvaisuutta hiuksiin!! Ainoa mikä huono juttu tuossa Gliss merkissä on se hajuste mitä ne käyttää, itse kun oon melkoisen herkkä voimakkaille hajuille aiheuttaa hieman nenän vuotamista!!:(

  Tälläiset postaukset on piristäviä, kun saa monesti vinkkejä tämän omankin kuontalon ylläpitoon!!:) Olet äärettömän kaunis nainen ja aina ihailen noita sinun pitkiä ja paksuja hiuksia!!^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hoitosävytteet ovat kyllä mahtavia, kivasti pysyy punainen punaisempana nuiden avulla! Mie oon vasta näitä kahta + shokkiväriä ehtiny testaamaan, saa nähdä tuleeko jatkossakin vaihdeltua, vai olisiko tämä nykyinen hyvä. Ei ainakaan ärsytä päänahkaa tämä KCProfessionalin Color Mask. :) Huh, siinä on aika pitkä aika jo värjäämättä! Tosi hyvin kyllä kestää, ei voi muuta sanoa. Huippua muutenkin, kun näitä sävytteitä saa niin montaa eri sävyä - kaupassa tuli katottua valikoimaa jonkin verran.

   Hyvä kuulla, että Gliss toimii, mutta harmi että tuoksu on liian voimakas siulle. Miulla kans tietyt tuoksut pistää nenään, mutta pääosin hiuslakoissa, pafryymeissa ja ihan miedommissa hajuvesissäkin, joissa tuoksu ei ole kovin "luonnollinen" taikka kepeä. Mahtaakohan muuten Glissin kaikki shampoot ja hoitoaineet tuoksua vahvasti? Muistaakseni se pinkihtävällä kuorella varustettu satin- mikä olikaan on paljon voimakkaamman tuoksuinen kuin värjättyjen hiusten / tavallinen Gliss. Miedompaa oli muistaakseni se beigessä purkissa oleva, mut en tiedä onko sitä enää saatavilla. :)

   Kiitos tosi paljon kommentistasi, ihanasti olit panostanut kommenttiin! ♥♥ Ja kiitos muutenkin! Mie kans pidän hiuspostauksista, kun aina välillä oppii jotain uutta tai sit saa vinkkejä omien hiusten hoitoon. :)

   Poista
 4. Tangle teezer on kyllä niin huippu, en voi uskoa miten olen ennen voinut elää ilman sitä! Multa löytyy kotoa samanvärinen kuin sulta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mie en vois enää vaihtaa tuota pois, ihanan hellävarainen verrattuna normaaliin varrelliseen harjaan ja tämä on niin paljon helpompi puhdistaa, että ei tosikaan.♥ Violetti on kiva väri, kannattaa olla! ;)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)