maanantai 21. huhtikuuta 2014

Uusi objektiivi

Sain lauantaina käsiini uuden objektiivin ja tämä olikin toinen niistä kahdesta odotetusta paketista. Tähän mennessä olen nimittäin käyttänyt Canonin 50mm objektiivia, joten tämä objektiivi todella tulee tarpeeseen. Kameran mukana tullut kit- objektiivi oli niin susi, että käytin lähinnä kiinteää viisikymppistä objektiivia, joka taas on sisätiloissa hieman liian ahdas omaan makuuni. Sisällä kuvatessa tuntui lähes aina että pitäisi päästä pari askelta taaksepäin, jotta kuvassa näkyisi kaikki olennainen.


Aiemmalla objektiivilla ei tullut kyseeseen ottaa kuvia muun muassa eteisen kenkätelineestä eikä uudesta olohuoneen tapetistakaan, ei yksinkertaisesti mahtunut kuvaan kaikki tarvittava. Nyt saan kuvattua tällä Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS - objektiivilla melkeimpä mitä vaan. Mahtuu kuvaamaan hyvin sisällä ja ulkona! Tästä syystä saatte eteisen kenkähyllykköä nähdä vasta tämän vuoden puolella, vaikka viime vuonnahan teimme tuon telineen kokonaisuudessaan. :)

Tämä objektiivi on se sama objektiivi, jonka päätin hankkia toiseksi objektiiviksi järjestelmäkameran ostaessani vajaa vuosi sitten. Monista objektiiveista olin lukenut, mutta tämä vaikutti parhaimmalta omiin tarpeisiini ja muutaman päivän käytön jälkeen tuntuu edelleen siltä.


Tämä objektiivi täydentää loistavasti tuota viisikymppistä, joka on loistava ulkokuvissa ja kevyt kuljettaa mukana. Tämä uudempi objektiivi on taas paljon jämäkämpi, painavampi ja tällä saa paremmin kuvat sisätiloissakin. Hehkuti hehkuti vaan, olen nyt onnellisesti kahden hyvän objektiivin omistaja. ;) Ihanaa alkanutta viikkoa lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Vau! Kyllä tuolla kelpaa jatkossa kuvailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä!:) Vähän joutui pohtimaan, että raaskiiko ostaa vai ei, mutta kerranhan täällä vaan eletään. :) En kyllä kadu yhtään tuon objektiivin ostoa, olen taas kuvannut niin paljon enemmän kuin vähään aikaan!

   Poista
 2. Olen itse kanssa harkinnut jo pitkään uuden objektiivin hankkimista, ja parempi puolisko lupasikin jo kustantaa puolet siitä, kunhan ensin löytäisin vain mieleisen. :D Tämähän voisi olla aika passeli mullekin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä objektiivi on tosiaan aika hyvä, oon tykännyt käyttää ja kuvistakin tulee hyviä. :) Vähän on totuttelemista tosin tuon viiskymppisen jälkeen, mutta eiköhän se pikku hiljaa ala luonnistua kunhan on pidempään käytössä. Ainoa huono puoli tässä on se, et viimesen vuoden aikana hinta on noussut n. 100e ylöspäin ja tämä objektiivi ei ole enää saatavilla niin monessa paikassa kuin aiemmin. Tosin jos ei tartte kun puolet maksaa, niin ei todellakaan paha! :)

   Kannattaa googletella ja lukea kuvaajien kokemuksia eri objektiiveista, Canonin sivuilta löytyy hyvin myös asiaa. Oikeastaan tärkein juttu on se, että mitä sie kaipaat objektiivilta? Sitä kautta on helpompi etsiä juuri sopiva omaan käyttöön. :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)