torstai 3. heinäkuuta 2014

Remonttisuunnitelmia; WC

Päätimme nyt lomalla aloittaa ensin vessan remontista ja jatkaa myöhemmin kylpyhuoneen rempalla. Tämä olikin hyvä suunnitelma, sillä pojalla ehti olla flunssaa tässä loman aikana ja hällä myös puhkeaa liian monet hampaat yhtä aikaa. Kiitos katkonaisten unien ja valvottujen öiden, ei olla edistytty vielä kauheasti wc:n purkamisen jälkeen, mutta nyt yksi siskoistani tuli jelppimään tänne meille. :) Eli jospa nyt tänään ja huomenna saataisiin mahdollisimman pitkälle rempattua, että on helpompi sitten jatkaa kaksin.


Ruman muovimaton tilalle tulee tummanharmaata pienehköä kaakelia, jota meillä on esimerkiksi saunassa myös. Toiset, musta-valkoiset kuviolliset kaakelit tulevat pesualtaan taakse ja ympärille. Nämä jälkimmäiset ovat ihanat kuvioineen ja himmeä kiilto sopii muuten vessaan hyvin. Kaksi seinistä ja ovenpuolinen seinä jäävät valkoisiksi, mutta isoimmalle seinäpinnalle tulee tummanharmaa kuviotapetti. Vessan sisäkatto maalataan myös valkoiseksi, mutta listat maalataan mustiksi himmeäkiiltoisella maalilla.Meillä on ollut aiemmin altaan alla sellainen Ikean metallinen allashyllykkö, vai mikä lie nimeltään, mutta tarkoitus olisi joko ovellinen tai laatikollinen allaskaappi siihen laittaa. Sopii toivoa, että sopiva tulee vastaan, siihen asti mennään tuolla entisellä avohyllymäisellä ratkaisulla.

Löysin muuten yhtiä koukkuja etsiessäni rautaisen sepän takoman wc-paperitelineen, joka sopii vessaan mainiosti kunhan saadaan koko huone valmiiksi! :)


Samaan syssyyn bongasin myös pikkuiset hyllynkannattimet, jotka olivat melkein samanlaiset kuin miun kenkien hyllyille käytetyt eli passelit eteiseen pojan kenkähyllyä varten. Pieniä kenkiä ei nimittäin kovin järkevästi saa laitettua aikuisten kenkien kanssa eivätkä ne oikein pysy järjestyksessä, joten nyt on pikkuisille kengille oma paikkansa.:)


Jospa me näillä pääsisimme jo eteenpäin rempassa, pitäkää peukkuja!

10 kommenttia:

 1. aaaa, en kestä!! tulee varmasti niin hieno ettei mitään rajaa! tuo kaakeli <3 Vaadimme kuvia sitten rempan valmistuttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, kestä vaan ainakin siihen asti, että näät lopputuloksen! :) Tuo kaakeli on kyllä ihanaa, meni viikko toimituksessa ja kaunista on kuin mikäkin. ♥ Suunnitelmien perusteella ainakin vessasta tulee tosi hieno, toivottavasti kaikki sujuu kuten pitääkin! Otin jo ennen- kuvia ja välivaiheen kuvia, enköhän mie laita valmistuneesta vessastakin kuvaa sitten kunhan saadaan valmiiksi. ^^

   Poista
 2. Peukut! Jännä nähdä millainen lopputuloksesta tulee, hienoilta näyttää ainakin nämä sneak peek -osat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Etteköhän työkin nää, et millainen tästä tulee kunhan valmiiksi asti saadaan. Ihanat kaakelit tulee ja tapettikin, syytä olisi tulla yhtä hieno wc kun mielikuvissa! ;)

   Poista
 3. Ihanan näköistä. Tulee varmasti tosi tyylikäs wc!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onneksi löydettiin hienot kaakelit vessaan, vielä pitää parit koukut hakea pienen pyyhenaulakon tilalle, mutta eiköhän me saada piakkoin tämä valmiiksi. ^^ Ainakin kun meillä vielä apuri on, niin pitäisi suht nopiasti sujua! ♥

   Poista
 4. Voi on teillä siinä urakka, mutta tulee varmasti mielettömän upean näköistä!!^^ Meil meinas hermot kärvätä moneen kertaan kun vessa rempattiin ja pelkästään se että korjaat jotain yli 60 vuotta vanhoja "säästän tässä kohtaa ja käytän tähän tälläistä tee se itse ratkaisua.." Onneksi se on ohi, sauna-suihku osasto täytys kans joskus rempata, mutta siihen täytyy kerätä paljon kärsivällisyyttä!!xD Ihanat kaakelit ootte valinnut, mahto olla arvokkaat? Innolla jään oottelee josko pientä kurkistysta näkee sitten lopputulokseen!!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, sanoppa muuta! :) Onhan tuossa aika kiva homma ollut, kun vielä pari mutkaa tuli matkaan, mut kohta on valmis. Meillä sauna oli rempattu valmiiks meidänkin makuun sopivaksi, mut kylppäri oli jäänyt remppaamatta edellisiltä asukkailta. Saunan lauteet meinattiin käsitellä tummemmiksi ja valkoiset metalliosat mustiksi, mut muuten saapi olla tuollaisenaan. Kylppärissä on kyllä oma projektinsa, mut saa nähdä miten nopeasti päästään sekin aloittamaan, kun on liikaa valinnanvaraa kaakeleissa. Kun siis miettii, että tarkoitus olisi jaksaa katsella niitä kaakeleita vielä vuosia eteenpäinkin. :D

   Ei nuo miusta kalliit ollu, rahdin kanssa 64e ja muutamia jäi vielä yli tuosta paketista. Paketissa oli muistaakseni 12 kaakelia ja nuo ovat aika isoja. :) Kauniit ovat ja tulivat viikon päästä tilaamisesta.

   Etteköhän työ kurkistusta nää lopputulokseen, oon mie tästä rempasta hössöttänyt sen verran, että ehkä on syytä kirjoittaa ja näyttää lopputulostakin! :D

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)