sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Lempikaupat Joensuussa

 Kokosin yhteen postaukseen lempikauppani Joensuussa, siellä kun on tullut viime aikoina käytyä aika usein ostoksilla! Ennen olen ostanut suurimman osan vaatteistani ja asusteistani netistä; joko ihan nettikaupoista tai huutiksen ja torin kaltaisista palveluista. Vaatetta on todella paljon maailmassa jo valmiiksi, mutta läheskään kaikkea ei löydä käytettynä, hyväkuntoisena ja ehjänä sellaisena, joten olen alkanut ostaa enemmän vaatteita uutena. Ihan jo senkin takia, että jos tuotteessa on virhe, niin sen voi palauttaa ja vaihtaa toisin kuin kirppislöydöissä. Merkkituotteita ostaessa haluan olla myös varma, että se tuote on aito ja siinä vaiheessa kivijalkaliikkeet astuvat kuvioihin. Mutta jospa nyt itse asiaan, eli niihin lempparikauppoihini!

Esprit. Prisman liikkeessä on aivan ihana asiakaspalvelu ja lähes joka kerralla matkaan tarttuu jotain. Vaikka läheskään kaikki vaatteet eivät sovi omaan tyyliini, niin silti sieltä löytyy ne miun jutut. Palvelualttiit asiakaspalvelijat ovat mukavia, eivätkä katso pahalla sitä, että meillä on yleensä poika mukana liikkeessä. Esimerkiksi kerran poika veti miuta jalasta mukaansa, kun meni vissiin liian kauan hänen mielestään vaatteita sovitellessa, mutta työntekijä suhtautui ihan huumorilla siihen. Kädestä vetäminen on ihan yliarvostettua, enkä viitsi kauheasti jalalla laittaa vastaankaan, jos poika vetää kovasti kun muuten hän muksahtaisi ikävästi nurin. Onneksi kuitenkin oltiin porukalla liikkeellä, niin hame tuli miehen mukaan ja mie otin pojan kiinni ennen liikkeen ovia, kun hän otti juoksupyrähdyksen yllättäin. Mielenkiintoisia välillä nämä kauppareissut, mutta eihän se poika opi ellei ole mukana! Eritoten mahtavat asiakaspalvelijat ja kauniit vaatteet ovat ne syyt, miksi käyn lähes jokaisella kauppareissulla täällä.


Aleksi13. Täältä löytyy ihania laukkuja ja kenkiä! Laukuissa on mm. O.i.s.- merkkiä ja Ril`sin nahkaisia laukkuja, kengistä löytyy korkeampaa ja matalampaa sorttia. Välillä kenkävalikoimassa on erikoisempiakin värejä ja erityisesti syksyn tullen yleensä siellä on ollut kauniita saappaita. Ja hienoja takkeja löytyy alakerrasta.

Change. Asiantuntevat myyjät ja kohteliaat asiakaspalvelijat. Tykkään käydä, alusvaatteista löytyy sopivat ja tuntuvat kyllä ihan erilaiselta päällä kuin ketjuliikkeiden vastaavat. Hyvä sukkahousu- ja stay-up-valikoima, vaikka liike on suht pieni. Sokos. Täältä löytyy vähän laadukkaampaa vaatetta ja asustetta, muun muassa Adaxin ja Bagcacin laukkuja on valikoimissa ja vaatteita löytyy Espritistä Maison Scotchiin. Korkokengissä on valinnanvaraa ja sieltä löytyy esim. Tommy Hilfigerin kenkiä. Sokkarilla myydään myös Mexx:in ja Ril`sin vaatteita. Lasten osastolta löytyy Esprittiä, Benettonia ja Reiman haalareita näin esimerkiksi. Ihanat värit lasten vaatteissa! 

Meikki- ja hiustuotteiden puolella saa aina apua, monesti on löytynyt asiakaspalvelijan avulla juuri oikea tuote. Täältä kävin hakemassa meikkituotteet häämeikkiäni varten ja hiustuotteet kampausta varten silloin pari vuotta sitten. :) 


Kekäle. Tämä on melko uusi tuttavuus, olen vasta viime aikoina käynyt uudelleen täällä. Kävin etsimässä yhtä Ted Bakerin laukkua ja nyt olen myös muita katsonut, mm. lasten vaatteista löytyy Name It:n ja Reiman vaatteita. Täältä katsottiin pojalle yhtä tiettyä haalaria talveksi. Naisten vaatteiden ja laukkujen puolelta löytyy mm. Guessia, Tommy Hilfiger:ia, Tiger of Swedenia ja Michael Korssia. 

Suomalainen kirjakauppa. Tämä ei tarvitse perusteluja, sieltä vaan tulee haettua kaikki kirjat, toimistotarvikkeet ja piirrustuslehtiöt! Muoti- ja käsityöaiheisia kirjoja on sopivasti, lähes joka kerralla on uutuuksia sattunut vastaan kirjoja etsiessä. 


Carlson. Kenkiä todella monissa väreissä. Valikoimassa esimerkiksi Hõgl- merkin ja Calvin Klein Jeanssin kenkiä. Puisia leluja löytyy lapselle ja vähän erikoisempia leluja minusta, esimerkiksi meidän pojalla vauva-aikana ollut leikkimatto löydettiin täältä. Lasten puolella on myös suomalaisten tekijöiden valmistamia vaatteita. Name It. Ihanan värikkäitä vaatteita ja mukavia myyjiä on täälläkin! Viime kerralla huomattiin, että myös Name It- liikkeeseen voi viedä käytettyjä vaatteita kierrätettäviksi.

Lindex. Täältä löytyy silloin tällöin itsellekin jotain, mutta lasten vaatepuolelta löytyy värikkäitä vaatteita myös pojille! Täältä tulee yleensä löydettyä joitain vaatteita pojalle ja kestävät ihan hyvin, osa paremmin ja osa huonommin. Vauva-ajan bikertakki oli Lindexiltä. 


Sarustiikka. Tämä liike on aivan ihana! Voisin viettää piiitkän ajan vain katsellen kaikkia kauniita sisustustavaroita ja esineitä, monet tuotteet ovat kekseliäitä. Todella mukava myyjä on sattunut aina, kun olen käynyt tuolla ja lähes aina sieltä löytyy jotain kaunista kotiin. Lahjoja täältä tulee ostettua myös ja ne saa kauniisiin paketteihin, tarvittaessa pakattuna huolellisesti myös postin kautta lähettämistä varten. 

Jos käytte ulkopaikkakuntalaisena Joensuussa, niin ehdottomasti nokka kohti Taitokorttelia! Taitokorttelista löytyy vaikka mitä ihanaa ja sieltä on todella hankalaa lähteä tyhjin käsin. Kahviosta pidän myös todella paljon, siellä on mukavat myyjät ja todella maukkaat kahvileivät ja suolaiset leivät ynnä muut. Kesällä kahviolla on terassi ja siellä tulikin käytyä useamman kerran. Alla olevassa kuvassa näkyy myös Perheentalo, joka on huippu juttu keskustassa näin taaperon äidin näkökulmasta. Pojan vauva-aikana käytiin tuolla usein ja nyt on hyvä taapero-aikanakin tietää, että päivisin pääsee kaupungilla pyörähtäessä vaikka eväitä syömään tai leikkihuoneeseen leikkimään pojan kanssa. Tai tapaamaan äitikavereita. :) Sellaisia ovat miun lempikaupat Joensuussa, oliko yhtään samoja suosikkeja? :) Mukavaa alkavaa viikkoa lukijoille! 

4 kommenttia:

 1. Useamman ihmisen pitäisi tehdä vastaavia postauksia jotta saisi mukavia vinkkejä eri paikkakunnista, jos sattuu vaikka lähtemään maakuntamatkailulle, niin on tiedossa valmiiksi paikkoja minne mennä!!:) kivaa oli lukea sinun lempikaupoistasi!!^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, itsellä tulee ainakin tsekattua muiden lempipaikkoja ja erityisesti bloggaajien, joita seuraa muutenkin. ^^ Mukava kuulla, vaikka eihän näissä kauhean erikoisia liikkeitä ole, mut täälläpäin niitä ei kauheasti olekaan kun Joensuu on melkoisen pieni kaupunki. Tästä kylästä, missä nykyään asutaan, niin ei varmaan samantyyppistä postausta saisi ihan helposti. :)

   Poista
 2. Täytyy pistää tämä postaus korvan taakse, jos joskus aluelle eksyisi. :) Oli mukava postaus, ja voihan näitä liikkeitä vilkuilla myös lähialueelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) Lähialueilta tosiaan löytyy iso osa, kun nämä ovat aika tavallisia ja erikoisemmathan mie tilaan netin kautta, kun täältäkään ei ihan kaikkea saa. Taitokortteli on kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen, myös Joensuun taidemuseosta tykkään ja kahviloitahan + ruokapaikkojahan täällä on aika paljon. :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)