sunnuntai 2. marraskuuta 2014

AB- kortti ja onnistuneet ajokorttikuvat

Olen aiemmin muistaakseni sivunnut täällä ajokorteista, eli minulla on tällä hetkellä vain iso A eli saan ajaa kaiken kokoisia moottoripyöriä. B-kortille tuli tarve vasta nyt kun muutimme tänne maalle, joten nyt alan käymään B-korttia itselleni, että pääsen liikkumaan vapaammin talvellakin ja ylipäänsä helpommin lapsen kanssa. Moottoripyöräkorttia käydessäni piti käydä myös autopuolen teoriatunneilla ja kaiken järjen mukaan kortin saaminen pitäisi onnistua aika helposti, kun liikennesäännöt ovat hallussa ja liikenteestä on kokemusta jonkin verran. 


Nyt meillä on lainassa manuaalivaihteinen auto, johon on asennettu polkimet ja peilit. Meidän molemmat autot ovat automaattivaihteisia, joten auto opetusta varten piti lainata muualta. Mieheni siis opettaa minut ajamaan autoa ja haki opetusluvat sitä varten. Opetuslupa tuli perjantaina postissa ja tänään ajettiin ensimmäistä kertaa. Tovi meni näissä paperihommissa ja auton laitossa muiden kiireiden ohella, mutta pääasia että nyt päästään ajamaan ja tulevaisuudessa sen kortin saa.Kävin ajokorttia varten uudet kuvat otattamassa ja halusin ottaa paikan esille myös täällä blogissa, vaikka en millään tavalla tästä hyödykään. Prätkäkortin uutta kappaletta varten kävin ottamassa kuvat samassa paikassa, kun sukunimen vaihtuessa kortti piti luonnollisesti uusia ja halusin muutenkin vaihtaa kuvan parempaan. Hyvän kokemuksen perusteella valitsin taas saman paikan, Joensuun keskustassa Carelicumin kupeessa sijaitsevan Helios-nimisen liikkeen. 


Liike oli tunnelmaltaan lämmin paikka ja kuvaajaksi sattui aivan mahtava henkilö, ei ennen ole tullut mistään ajokortti- tai passikuvista niin hyviä! Enkä mie ole koskaan nauranut nuin paljoa kuvaustilanteessa ihan valokuvausliikkeessä. Kuvaaja sai kohteliaalla ja rempseällä käytöksellä rentoutumaan niin, että rupesi ihan naurattamaan niiden kuvien kanssa ja piti yrittämällä yrittää saada naamansa peruslukemille. Kuvia otettiin varmaan joku kymmenkunta ja kuvaaja otti oma-alotteisesti uutta kuvaa, kunnes näytti hänen mielestään onnistuneimman kuvan. Sehän se oli, uusi kuva ajokorttiani varten. :) Joskus olen joutunut pyytämään toisen kuvan ottamista kuvaajalta, niin nämä kaksi viimeisintä kuvauskertaa ovat olleet huippuja siihen nähden. 


Asiakaspalvelusta antaisin kympin plussalla ja papukaijamerkillä, täällä kyllä käymme jatkossakin, jos tarvitsemme valokuvauspalveluita, kehyksiä tai kameratarvikkeita. Seuraava kuvien tarve tulee varmaan pojan kaksivuotis-synttäreiden alla, sitäpä odotellessa. Suosittelen tätä paikkaa ja kiitän Heliosta hyvästä palvelusta! 

Nyt hyppään vähän asiasta kukkaruukkuun, mutta oli hyvä kun ruoka-aikaan keskustellessa ajamaan lähtemisestä meidän poika huojensi tosi paljon oloa naureskelemalla ja kysyttäessä, että jännittääkö mennä äidin kyytiin, hän nyökkäili. Reilu peli, vaan kyllä tuli kuitenkin tomerasti "Joo!", kun kysyin että saako äiti ajokortin. :) Huomenna sitten olenkin heti aamusta taas auton ratissa uudelleen, tästä se lähtee. Mukavaa alkavaa viikkoa!

16 kommenttia:

 1. Onnea autokouluun ja turvallisia ajokilometrejä! Ei helpoin aika opetella ajamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei tosiaan ole, mutta onneks on jonkin verran kokemusta liikenteestä, niin helpottaa kummasti.

   Poista
  2. Mut toisaalta, tuleepahan samaan aikaan kokemusta talviajosta :) Itse kanssa kävin autokoulua talvella. Huomaa kyllä kuvista että hauskaa oli kuvauksessa ku hymyä näyttää kuvaan tulleen mukaan :) Mäkin sain viime vuonna hommattua uuden ajokorttikuvan ku sukunimi muuttui. Ja hyvä niin koska edellisessä näytin vihaselta/surkeelta :D Meikkiäkin oli enemmän ku mitä nykyään tulee käytettyä, niin oli aika eri näköinen. Passikuva taas oli otettu 2005 eikä kovin hehkee sekään.

   Poista
  3. Totta, mie kuitenkin joudun kortin saamisen jälkeen ajamaan heti talvella. :) Tavallaan paras tilanne olisi se, että alottaisi just syksyllä kuivahkoilla keleillä ja sit ajaisi vielä talven aikaan, niin tulee kokemusta sitten talvellakin ajamisesta. Kuitenkin hankalimmat olosuhteet on todennäköisesti talvella. :) Ainakin tälläisena kun vettä, lunta sun muuta tulee vuoron perään....

   Joo, mie kanssa näytän kauheen äksyltä joissain ajokortti- ja passikuvissa. :D Tästä tuli kyllä kiva, ei oo sellainen vihasen näkönen eikä meikkiäkään ole niin paljon kuin edellisissä. Miulla oli passin kuvassa päässä vielä pikkuletit ja siinä kuvassa mie olin kyllä äksyn näkönen, mut se passi ei ole voimassa enää. :) Kiitos kommentista, oli mukava lukea siun ajatuksia aiheesta! ♥

   Poista
 2. Onpas hyvät passikuvat, ne kun tunnetusti on ne vaikeimmin onnistuvat otokset! Autoilu on kivaa, iloa ajo-opetteluun ✫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Passi- ja ajokorttikuvat ovat kyllä todella harvoin hyviä, mutta onneksi näköjään näitäkin saa onnistumaan. :) Vähän hirvitti alkuun ajaa, mutta ei enää muutamien ajojen jälkeen jännitä niin paljoa. ^^

   Poista
 3. Pitääpä pitää toi paikka mielessä, jos tarvii vielä Joensuussa ollessa ottaa jotain virallisia kuvia! :) Kuulostaa hyvältä paikalta, ja ainakin siut kuvat näyttääkin onnistuneen tosi hyvin. Itellä jotenkin tulee tommosista kuvista aina enemmän tai vähemmän epäonnistuneita, mut mukava kuvaaja varmasti vaikuttaa tosi positiivisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, kannattaa muistaa! Harvoin saapi nuin hyvää palvelua, puhumattakaan siitä miten rennosti pystyi olemaan kuvattaessa. Edelliset kuvat ovat vähän olleet huonompia, edellinen onnistunut kuva oli opiskelijakortissa joskus 2006 vuonna. :D Vaikutti kyllä tosi paljon mukava ja rento kuvaaja, jäi kyllä niin hyvä mieli tuosta käynnistä ettei tosikaan! :)

   Poista
 4. Hmm, mun ajokorttikuva on 11 vuotta vanha, ja voisin kyllä kanssa mieluusti sen päivittää :D Ajotaidon päivitystä ei ole tiedossa, mutta pitäisköhän vaikka sit vaihtaa sukunimi??? Todella onnistuneet kuvat sulla kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vois olla aika päivittää! :D Miulla onneks kuvan sain vaihtoon ajokortin toisen kappaleen kanssa, kun mentiin naimisiin. Muuten oisin saattanu kyllä kysellä, että saanko vaihtoon sen kuvan. :D Joo, vaiha vaan sukunimi, kuullostaa hyvältä suunnitelmalta! ;) Ja kiitos siullekin! ♥

   Poista
 5. Amazing blog <3 now u have a new follower :) xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, thanks Emmanuelle! Nice to hear, I hope you enjoy reading my blog! ♥ Welcome! :)

   Poista
 6. Täytyy todeta, että todella onnistuneet kuvat kyllä. Usein nimittäin ei ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! :) Ei ole miunkaan kuvat aina onnistuneet, ennen näitä kahta viimeisintä hyvä kuva oli viimeksi kahdeksan vuotta sitten opiskelijakortissa. :D

   Poista
 7. Hello,

  Very niiice ! :D

  Sarah, http://sarahmodeee.blogspot.fr/

  VastaaPoista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)