maanantai 22. joulukuuta 2014

Jouluinen haaste

Sain jouluisen haasteen Kurpitsalaakson Eliseltä, kiitoksia! ♥ Tämä tuleekin sopivasti näin joulun kynnyksellä, kun blogissani ei kauheasti ole ollut jouluun liittyvää asiaa. Tässä postauksessa on siis vastaukset jouluhaasteen kysymyksiin ja kuvituksena kuvia meidän kodista. 


1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?
En, ihan pienenä olen todennäköisesti uskonut, kun uskoin kaikkeen muuhunkin mistä isommat sisarukset juksauttivat. :)

2. Kirjoititko joulupukille?
Kirjoitin lapsena isompien sisarusten tai vanhempien avulla, kunnes aloin ympyröidä eri kuvastoista haluamani juttuja ja merkkasin ne vielä M- kirjaimella, että äiti ja isä tietävät kuka meistä sellaisia haluaa. Sisarukset tekivät myös näin, oli helppo keino kertoa toiveita! :D Vieläkin tulee satunnaisesti ympyröitä lempparijuttuja lehdistä tai taiteltua kulma hiirenkorvalle, että muistaa itse hankkia tai etsiä moisen jutun joskus. 


3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?
On! Kinkku ja suklaa ovat joulun parhaimmat jutut ruokien suhteen! Meillä vietetään tämä joulu kerrankin meillä kotona ja meillä tulevat muut perheenjäsenet käymään niin halutessaan. Ajateltiin tehdä joulutorttuja, karjalanpiirakoita, kinkkua, karjalanpaistia ja raskaan ruoan lisäksi tomaatti-mozzarellakeittoa sekä kanasalaattia. Meillä on kaapissa odottamassa kolmea eri sorttia pähkinöitä ja ehkä joku suklaarasia ostetaan pyhiksi. Ruokajuomaksi on viiniä, alkoholitonta kuoharia eli Lehtikuohua, alkoholitonta olutta, vettä ja mehua.  4. Noloin saamani joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto.
Hmmm, tätä mietin pitkään, mutta en saa kyllä mitään noloa lahjaa tai muistoa joululta mieleen. 

5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä tai kaapin perälle notkumaan?
Varmaan on joskus jotain jäänyt käyttämättä, mutta yleensä lahjaksi tulee sellaisia tarpeellisia ja miunlaisia juttuja! 

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?
Ennen pikkukuusi koristeltiin joko aatonaattona tai aattona, mutta tänä vuonna suostuin siihen, että pojat laittoivat kuusen ja jouluvalot jo joulukuun alussa esille. Tänä vuonna ostin kuuseen mustahopeita lasisia joulupalloja, muuten tuossa valkoisessa kuusessa on hopeaa lähinnä. Perheen miespuoliset hoitivat koristelun ja valojen laiton, mie olen lähinnä satunnaisten kivojen koristeiden ostelija. :D 7. Ostatko kotiisi joulukukkia? Mikä on joulukukkasi?
En itse ostanut joulukukkia, mutta mies toi kauppareissultaan Amarylliksen ja Hyasintin kotiin. Haluaisin vielä keittiön pöydälle jotain leikkokukkia jouluksi, ne olisivat kauniita! ♥


Haastan Niinan, Jennin, Vikin ja Ilonan tekemään tämän jouluisen haasteen, olisi mukavaa lukea teidänkin vastauksia näihin kysymyksiin! :) 

8 kommenttia:

 1. hei jee, tää tuli ihan mielettömän hyvään saumaan! :) just muokkailen tässä jouluisia kuvia joita ajattelin illalla julkaista, nää kysymykset sopii siihen postaukseen täydellisesti! :) kiitos paljon haasteesta milla ♥ aivan ihania kuvia ja juttuja oot tähän postaukseen koonnut, tuli niin jouluinen fiilis :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, Jenni! ♥ Haastekysymykset tosiaan sopivat hyvin jouluisiin kuviin, tulee vähän erilaista joulupostauksien joukkoon. Oleppa hyvä ja ihana, että otit haasteen vastaan! ♥ Ja kiitoksia myös!

   Poista
 2. Kivaa, kun ehdit joulukiireiden alla vielä vastaamaan haasteeseen! <3

  Hauskaa kuulla teidänkin joulunvietostanne ja mukavaa nähdä aina kuvia kotoanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomallahan mie, niin ehtii paremmin! :) Kiitos kivasta haasteesta, Elise. ♥

   Mukava kuulla, näistä on kyllä kieltämättä mukava lukea ja aina oppii uutta muista. ^^

   Poista
 3. Kiva postaus ja kiitos haasteesta :))

  VastaaPoista
 4. te ootte ihan hupsuja. totta kai joulupukki on olemassa! niin kauan kuin lapset uskovat joulupukkiin on Joulupukki ihka aito ja oikea joulumielen tuoja ympäri maailman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kommentti tuli jotenkin niin puskista ja on niin ihana kommentti, että! ♥ Huippu olet! :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)