maanantai 15. joulukuuta 2014

Vastauksia lukijoiden kysymyksiin, osa 1

TULEVAISUUS

Missä näet itsesi viiden tai kymmenen vuoden kuluttua? 
Viiden vuoden kuluttua olen todennäköisesti joko opiskelemassa ammattikorkeakoulussa tai vaativammassa ja vastuullisemmassa työssä vaatetus- tai ompelualalla. Olemme ehtineet matkustella ja nauttia elämästä, toteuttaa remontteja ja sisustettua taloa enemmän. Uusi ateljee on myös rakenteilla, nautin edelleen ompelemisesta omalla toiminimelläni. :)

Kymmenen vuoden kuluttua viimeistään olen toivottavasti edennyt urallani ja mahdollisesti kouluttautunut lisää. Asumme edelleen samassa talossa, mutta olemme ehtineet laajentaa taloa ja rempata talon täysin mieluisaksi. Pihalla on paljon kasveja ja kauniita yksityiskohtia, aikaa riittää pihanlaittoon enemmän kuin nykyisin.

Mitä toiveita sinulla on tulevaisuuden suhteen?

Lisäkouluttautuminen, vaativampi työ ja aikaa perheelle sekä tanssiharrastukselle. Lähitulevaisuuden toive on, että saan B-kortin suoraan ekoilla kerroilla ja sitten yksi vielä toistaiseksi salainen toive löytyy.

 

ÄITIYS

Toivoisitko / toivoisitteko lisää lapsia ? 
Tämä on todella yleinen kysymys ollut niin työelämässä kuin arkielämässäkin pojan täytettyä puoli vuotta. ;) Aiemmin olisin halunnut kaksi lasta, mutta nyt vauva- ja taaperoajan ollessa tuoreessa muistissa en enää todennäköisesti halua toista. Ajottaiset yöheräilyt ja paljon huomiota tarvitseva lapsi vievät sen verran voimia muuten touhun täytteisessä arjessa, että yksi lapsi riittää. Mies toivoisi toista lasta, mutta ei hänellekään toinen lapsi ole ns. must- juttu.

Mielestäni molempien vanhemmista pitää haluta saada toinen lapsi, eikä toista lasta tehdä ensimmäiselle "seuraksi". Sisarukset ovat kyllä rikkaus, mutta ne voivat olla myös riesa kärjistetysti sanoen, koska ikinä ei voi tietää etukäteen että tulevatko lapset toimeen toistensa kanssa. Ei siis ole ajankohtaista tällä hetkellä.

Millaista äitiys on sinusta ollut?  
Antoisaa, mutta ajoittain aika rankkaa. Hurjaa ajatella nyt, miten on jaksanut vauva-ajan niin hemmetin hyvin vaikka pojalla oli pienenä allergioita joka lähtöön ja sen takia itki mahaansa ja niin edelleen. Mies mietti ekoina kuukausina vauvalla olevan koliikkia, kun oli niin itkuinen ja loppujen lopuksi tiukalla imetysdieetillä saatiin tilanne helpommaksi ja mahakivut loppumaan.

Rauhalliset aamut olivat vauva-aikoina ihan parasta, oli mukavaa vain kölliä vauvan kanssa, lenkkeillä ja kahvitella kavereiden kanssa. Meillä oli sama unirytmi pojan kanssa äippälomalla, mentiin myöhään nukkumaan ja heräiltiin joskus kymmenen ja kahdentoista välillä. :) Nyt poika herää viikonloppuisinkin aikaisin, kun on oppinut päiväkotirytmin.

Moni asia yllätti, mutta me ollaan menty pojan kanssa aika lapsentahtisesti esim. imetyksen kanssa. Olen ylpeä, että imetin niin pitkään (1v 4,5kk), vaikka alunperin en olisi halunnut imettää ollenkaan! Olen myös ylpeä, miten nopeasti poika on kehittynyt ja osaa vaikka mitä, motorinen puoli on selkeästi vahvempi meidän pojalla. Vaikka hän välillä kiristää hermoja ihan urakalla, aiheuttaa huolta kiipeilyllään ja juoksemisillaan niin hän on silti ihana ja ainutlaatuinen lapsi. ♥

Ajattelun maailma on lapsen myötä muuttunut vähemmän musta-valkoiseksi ja ei ole enää niin ehdoton. Omat voimavarat ja minuus on kehittyneet parempaan suuntaan, en olisi uskonut miten sitkeä sitä voinkaan olla tarpeen vaatiessa. Osaan vetää omat rajat paremmin, kaikkea kun ei tarvitse sietää. Välillä saa tehdä myös virheitä ja niistä pitää vaan oppia.


OMA LAPSUUS JA TEINI-IKÄ

Mikä on tärkein lapsuuden muistosi?
Hankala kysymys, mutta ensimmäisenä tulee mieleen, kun mentiin siskojen kanssa mummon ja ukin luo kerran. Miulla oli sellainen nalle mukana, jolla oli tarranauhat käsissä ja kuljetin sitä joko "reppuselässä" tai edessä kaulasta roikkumassa niistä käsistään. Kiikuttiin serkkujen kanssa pihakiikussa silloin.

Toisena muistona tuli mieleen, kun isoveli ja -sisko menivät mummolaan saunomaan ja mie en päässyt mukaan, koska olin vanhempien mielestä liian pieni. Olin karannut pihalle ja mennyt metsän läpi, pellon ja tien yli mummolaan mukaan saunomaan, "kun kerran H & S saivat myös mennä". Mummo soitti kotiin, että olin tullut sinne saunomaan ja sain jäädä yöksi isompien sisarusten kanssa. :)

Nämä on varmaan sen takia tärkeitä muistoja, koska ukki ja mummo kuolivat kun olin lapsi, eikä toisen vanhemman puolelta ole isovanhempia ollut koskaan.

Ostin itselleni joululahjaksi Michael Korssin laukun ihanan kirkkaassa värissä! En malttanut odottaa jouluun, vaan piti ottaa laukku käyttöön samana päivänä, kun haettiin tämä postista. Värikkäissä asusteissa on sitä jotain. ♥

Millainen olit teini-ikäisenä? Entä lapsena?

Teininä tottelematon ja villihkö, tein yleensä juuri päinvastoin kuin vanhemmat sanoivat. Etsin itseäni ja menin lähinnä porukan mukana, nyttemmin onneksi kaveripiiri on osittain vaihtunut ja nykyisin lähellä on vain luotettavia, rehellisiä ja ihania ihmisiä. :) Lapsena olin tunnollinen, kiltti ja rauhallinen lapsi, nykyisin olen lähempänä tätä ääripäätä. 

ARKI JA ELÄMÄ

Ekana voisin kysyä, että minkälaista teidän iha perusarki on ? Onko se kiireistä, rauhallista ? 
Aika tapahtuman täytteistä, koska tällä hetkellä on niin paljon kaikkea puuhaa. Nähdään kavereita, käydään kaupungissa monta kertaa viikossa ja ajellaan paljon, että saan B-kortin mahdollisimman nopeasti. Pojan hoitaminen ja kotityöt pitää tietysti hoitaa, miun pitää myös ehtiä ompelemaan tilaustöitä. Nyt siis kiireistä, mutta välillä ihan vaan rötväillään. Eli ei oikeastaan tehdä mitään ihmeitä, katsotaan jotain sarjaa ja leivotaan pojan kanssa.


Onko sinulla joitain aatteita/ajatuksia/tms. joiden mukaan pyrit elämään?
Jos joku tuote, minkä haluan, on mahdollista ostaa käytettynä hyväkuntoisena ja kohtuulliseen hintaan, ostan mieluummin sen kuin uuden. Tavaraa on maan päällä ihan tarpeeksi, mutta esimerkiksi merkkituotteet ostan mieluummin uutena, että voin olla varma aitoudesta ja siitä, etten tue piraattituotteita.

Viime aikoina olen herännyt ostamaan enemmän paikallisista liikkeistä, vaikka olisikin kalliimpaa kuin netistä etsittynä sekä tilattuna. Jos asiakaspalvelu on hyvää, niin mieluummin asioin siinä liikkeessä enemmänkin, kuin tilaan netistä. Pienten yrityksien tuotteista pidän todella paljon, mielelläni tukisin pieniä yrittäjiä ja erityisesti suomalaista käsityötä enemmänkin.

Pyrin olemaan ystävällinen kaikille ja vaadin samanarvoista kohtelua myös muilta. Esimerkiksi ystävyys, työkaveruus ja ylipäänsä kohtelias käytös on vastavuoroista, eivätkä ihmissuhteet toimi niin, että toinen käyttäytyy hyvin ja toinen osapuoli miten sattuu. Oletan ihmisten osaavan käyttäytyä ja arvostan paljon sosiaalista älyä. Se, että osaa tarvittaessa asettua toisen asemaan on kunnioitettava ja hyödyllinen taito sosiaalisissa suhteissa.


Mitä asioita arvostat omassa elämässäsi ja elämässä ylipäänsä?
Perhettä, läheisiä ystävyyssuhteita, lemmikkejä, harrastusten mielekkyyttä ja toimeentuloa omassa elämässäni näin esimerkiksi. Elämässä arvostan tasa-arvoista suhtautumista muihin taustastaan riippumatta, ennakkoluulottomuutta erilaisuutta kohtaan ja muut huomioivaa käytöstä. Vastavuoroisuutta ja rehellisyyttä ihmissuhteissa. Pyyteetöntä auttamista. Omaa valinnanvapautta myös arvostan, koska sillä voi muuttaa vaikkapa omassa elämässä asioita parempaan suuntaan.

Mitä haluaisit muuttaa elämässäsi?
Haluaisin vaativamman työn, lisää koulutusta ja mahdollisuuksia vaikuttaa enemmän työssäni. Haluan haastaa itseäni enemmän, vaikka haasteita saan esimerkiksi toiminimelläni valmistettavien mittatilausvaatteiden kanssa.  

Mikä ylipäänsä inspiroi elämässäsi?
Mieluisat harrastukset, perhe, kiireettömyys ja talven tulo. Blogien ja muotilehtien lukeminen inspiroi ja saa tavoittelemaan unelmiaan kohti. :) Uudet ihmiset ja blogin tuomat mahdollisuudet ovat myös aivan ihania, mukavaa että rakkaasta harrastuksesta on hyötyäkin!


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

15 kommenttia:

 1. Jipii olen odottanutkin jo postausta :) Heh, mie muistan tuon mummola-saunahomman, vaikka itte en tainnut olla elossakaan vielä silloin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin kuvitella kun jäi nyt vkoloppuna postaukset väliin vaikka yleensä kirjoittelen. :) Oli niin paljon tapahtumaa ja meni niin myöhään lauantaisissa pikkujouluissa, ettei enää jaksanut päivittää blogia. Nyt kuitenkin alkuviikosta on taas sorvin ääressä ja tänään tulee jo seuraava postaus!

   Äiti taitaa välillä muistuttaa siitä, mut mie muistan itsekin, kun karkasin sinne ja mummo ihmetteli että mitäs ihmettä sinä täällä teet. :)

   Poista
 2. Ihania vastauksia :) Vaikutat todella mukavalta ja ystävälliseltä ihmiseltä, ja olisipa hauskaa tuntea oikeassakin elämässä. Vauva-arjen rankkuudesta puhutaan ihan liian vähän. Kerrotaan vain kivat puolet, mikä on ymmärrettävää, mutta oikea arki voi tulla aika rajuna uusille äideille.

  Olet laittanut kotiin hienoja joulujuttuja! Kaunis tuo valkoinen kuusi mustin (?) palloin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi, Elise! :) Olisi tosiaan mukavaa tuntea oikeassa elämässä, olet mielenkiintoinen persoona!

   Vauva-arki tosiaan meni vähän omalla painollaan ja varmaan hormonien takia jaksoikin niin hyvin, mutta nyt jälkeen päin ajatellessa on hurjaa, että miten hyvin on jaksanut. :) Mehän käytiin pojan kanssa tosi usein kavereilla, kaupungissa ja niin edes päin! On se rankkaa varsinkin alussa, jos sattuu allergioita ynnä muita olemaan. Etenkin kun tilanteen rauhoituttua pitää kiinteitä alottaa ja sama rumba alkaa alusta. ;)

   Hienoja joulujuttuja on, mutta pojat laittoivat jouluvalot ja kuusen koristeineen! :) Mie ostin nuita lasisia mustia joulupalloja kuuseen, kun olivat niin kauniit. ^^

   Poista
 3. Kyllä se toinen lapsi ja vauva-aika voi olla paaaaljon helpompaa, kuten onkin, kun ei ole kaikki uutta ja vierasta. Itse en ikinä haluaisi "vain" yhtä lasta, jos biologia ja hormonitoiminta pelaa, lapset ovat vain rikkaus, ja ne ikävimmätkin asiat jäävät rakkauden taakse. Nimi. päiväkodissa hoidan 12 alle 3 vuotiasta, kaikki on vain oma asennekysymys :) Jos ottaa raskaasti se on sitä, jos suhtautuu oikein, (ja vauva-aika menee niin äkkiä), niin ei se mitään tähtitiedettä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta tuokin. :) Tästä ollaan äitikavereitten kanssa puhuttu tosi paljon, kun loppujen lopuksi aiheessa on niin monta puolta. Tällä hetkellä kuitenkin tilanne se, että aikaa pitäisi olla enemmän ja sitä halua saada toinen lapsi. :) Hassua miten miulla se vauva-aika tuntuu rankemmalta näin jälkikäteen ajateltuna, ei se silloin hetkessä siltä aina tuntunut. Ja asioita tosiaan voi helpottaa todella paljon omalla asenteella, oikeassa olet! Kiitos paljon mielipiteestä ja pitkähköstä kommentista, mukava oli lukea erilaista näkökulmaa aiheeseen. :)

   Poista
 4. Täyttä asiaa, mitä pohdiskelit sisarusasian suhteen! Hienoa, ettei niitä lapsia tehdä lisää vain sillä periaatteella, että halutaan seuraa yhdelle lapselle, vaan harkitaan kunnolla myös omaa jaksamista - sehän on kuitenkin myös lapsen etu, että niin tehdään, sillä eihän ylirasittuneista vanhemmista lapsetkaan niin paljon irti saa.

  Mun sydän suli tuolle sauna-tarinalle. ❤ Hauska yllätys oli myös tuo, kun kerroit olleesi nuorena hieman villimmän ja tottelemattomamman puoleinen. :D Nykyään vaikutat niin seesteiseltä ja kiltiltä, että se tosiaan pääsi vähän yllättämään. ;) Olet kyllä kaikin puolin ihana ihminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, miun mielestä pitää myös miettiä sitä omaa jaksamista ja ylipäänsä olla halu saada se toinen lapsi molemmilla vanhemmilla. :) Nyt on hyvä meille, kun ehtii harrastaa, hoitaa kotia ja lasta miehen kanssa yhdessä, eikä tarvitse kauheasti tinkiä mistään. Omaa aikaa pitää osata ottaa ja välillä rentoutuakin, äideillä on kuitenkin yleensä muitakin rooleja kuin se äiti. Sama pätee muillakin elämän osa-alueilla, jos on liian "piipussa" niin ei jaksa.

   Voi että, kiva kuulla! :) Oli mukavaa, hassua miten itekkin muistaa koko tapahtuman. ♥ Heheh, no mie nykyään pääosin olen rauhallinen ja kiltti, mutta osaan kyllä sähäkämpikin olla tarvittaessa. Viime viikonloppuna tuli vähän oltua villimpi boolin vaikutuksen alaisena, mutta se nyt on ihan eri juttu. :)

   Poista
 5. Mukava oli lukea näitä! :) Mitä kaikkee ootte leiponu pojan kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! ♥ Me ollaan tehty mm. leipää, lettuja, sämpylöitä, pannukakkuu, mokkapaloja, kaurakeksejä ja pullaa. :) Tykkää leipoa paljon, niin kiva tehdä yhessä.

   Poista
  2. Minkälaisia leivontahommia oot pojalle keksiny? :) Ihan sillä kiinnostaa ku mä en oo muuta keksiny vielä ku sekottamista jos on ollu kyse jostain mikä ei oo ollu kuumaa. No tänään vois antaa länttää kädet sämpylätaikinaan jos on kiinnostunu kokeilemaan alustusta :D

   Poista
  3. Hän on sekoittanut, voidellut vuokia ja esimerkiksi koristellut / laittanut kurpitsan siemeniä ym. Vuokaan tai taikinaan. Valmiiksi mitattuina annan kaataa ainekset tai seuraan vierestä ja arvioin pojan laittamat määrät. Olen antanut myös pyöritellä taikinaa käsin ja antanut lusikan käteen vaikka mustikkapiirakkaa täyttäessä. :) Piirakoita on muutenkin tehnyt, vähän eri tavalla, mutta samallehan se maistuu kuitenkin!


   Välillä jos en ite jaksa leipoa, niin Annan pojan tehdä itse oikeilla välineillä "taikinaa". Sotkua tulee vähän, mutta tykkää tuo taapero niin paljon että ei haittaa. :)

   Poista
  4. On muuten voidellut leipomuksia myös ja tietty taitellut joulutorttuja, sekä lisännyt hilloa väliin! :)

   Poista
  5. Paljon on kyllä kivaa puuhaa löytynyt, mukavalta kuulostaa :) Kiva virike tuo leipominen! Mä meinasin eilen antaa kaataa jauho-kuivahiivaseoksen muuhun taikinaan mutta ennen ku ehdin selittää et minne nii meinas olla jauhot jo pöydällä, no vähä vaan läikähti :D

   Poista
  6. Niimpä, meillä poika tykkää muutenkin olla apuna keittiössä, koristeluissa ja kotitöissä. :) Kiva vaan, että tykkää niin on helpompi itselläkin tehdä kaikkea. Onneks siivoaminen on helppoa, mitäpä sitä pienestä sotkusta kun vaikka taaperon kanssa siivoaa jäljet. Meillä vie oma-aloitteisesti roskat roskiin ja näin edes päin, niin ei sotku haittaa, vaikkei se muutenkaan maailmaa kaada. ^^

   Mukava kun tulit vielä kertomaan, et miten oli mennyt eilen leipominen ja kyllähän se siitä! :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)