torstai 18. joulukuuta 2014

Vastauksia lukijoiden kysymyksiin, osa 2

AMMATTI JA BLOGGAAMINEN


Oletko aina tiennyt miksi haluat "isona"? (:
Ylä-asteella mietin pariakin vaihtoehtoa, mutta päädyin hakemaan pukuompelijaksi. Pidin ompelemisesta, kuviksesta, matematiikasta ja musiikista, eli juurikin luovemmista oppiaineista ja matikka on muuten vaan kivaa. Halusin muuttaa pois synnyinpaikkakunnalta, lähdin sadan kilometrin päähän kotoa ammattikouluun ja vielä ensimmäisenä vuotena olin epävarma alan valinnasta.

Ala varmistui nopeasti omaksi alaksi ja sillä tiellä olen vieläkin! Jos lähden vielä tulevaisuudessa jatkokouluttautumaan, niin sekin on varmasti tekstiilialaan liittyvä jollain tasolla tai jotain muuta, mistä on hyötyä vaatetusalalla.  

Mikä sai sinut valitsemaan tämänhetkisen ammattisi? 
Luova työ, käsillä tekeminen ja itsensä haastaminen. Pidän eritoten hääpukujen, iltapukujen ja takkien ompelusta, niitä on mukava valmistaa ja on ihana nähdä asiakkaan pitävän lopputuloksesta. Kaavoittaminen on mukavaa laskelmineen ja piirtämisineen, siinä tulee jo luonnostaan vähän sitä matemaattistakin osaamista. Kuvioiden kohdistaminen printtikankailla on myös mukavaa.


Oletko koskaan harkinnut toisenlaista työtä?  
En ole varma että tarkoittaako kysymys ihan eri alaa vai ihan eri työtä, mutta molempiin vastaan kyllä. Alasta olin epävarma aiemmin, mutta en enää ja tietysti sitä välillä miettii, että voisiko joku muu työ vastata paremmin omia toiveita. Ihmisen kasvaessa voi osa työhön liittyvistä toiveista muuttua kun keskeneräisiä kaikki ollaan täällä pallon päällä, aina oppii uutta ja kehittyy niin ihmisenä kuin työntekijänäkin.  

Mistä löydät inspiraatiota työhösi (luova ala kuitenkin)? Entä bloggaamiseen?

Seuraan aktiivisesti muotia lehdistä, netistä ja kirjoista. Luen eri suunnittelijoista, eri aikakausista, asusteista ja seuraan katutyylejä. Esimerkiksi kaupunkikuvassa bongaa välillä ihania kuoseja ja erilaisia yhdistelmiä, jotka jäävät mieleen. Joskus inspiraatiokollaasin tekeminen on paikallaan, mutta yleensä esimerkiksi suunnitellessa jätän "aivot narikkaan" ja annan kynän vaan viuhua. Kavereiden kanssa keskustellessa tulee myös hyviä ideoita!

Bloggaamiseen löytyy inspistä eniten kaikesta arkisesta, kesken kauppareissun voi tulla ideoita ja aamulla miettiessä päivän asua. Bloggaamiseen innostaa myös kaikki kaunis, vaikkapa tanssipukujen timantit, ohimennen nähty materiaali, somisteet eri liikkeissä, luonto tai tuoreet kukat keittiön pöydällä. Mieheni kanssa keskustellaan aika usein näistä blogijutuista ja hän on ehdottomasti yksi innoittajani. ♥

Minkä neuvon haluaisit antaa lukijoillesi?
Oma elämäsi on vain sinua varten, ei kannata pelätä hyppyjä tuntemattomaan, jos se auttaa omiin tavoitteisiisi pääsemistä. Aina kannattaa kuitenkin ottaa muut huomioon ja tarvittaessa vähän joustaa, mutta unelmistaan ei kannata luopua muiden takia. Kannattaa pitää omista rajoistaan kiinni ja puolustaa itseään tarvittaessa.


HIUKSET 

 

Onko sinulla koskaan ollut lyhyet hiukset/Oletko koskaan ajatellut leikata niitä?
Hahaa, on miulla! Juuri ennen ylä-astetta äiti leikkasi miun hiukset lyhyiksi ja samalla ne värjättiin punaisiksi. Sitä ennen miulla oli noin kyynärpäähän ulottuvat hiukset, mutta halusin lyhyemmät ja vähän irroitella kesälomalla. Oli moka, aloin kasvattamaan hiuksia heti takaisin ja nyt ollaan onneksi pitkätukkaisia taas! Lapsena oli toki välillä lyhyemmät myös, mutta tässä esimerkissä on omasta valinnasta kyse.

Olen kyllä ajatellut leikata, mutta en raaski kun tykkään näistä tälläisinaan. Välillä leikkuutan tiettyyn malliin hiukset, mutta pituudesta en luovu ainakaan toistaiseksi. Lyhyiden hiusten kanssa otsalla olevat pyörteet olisivat ongelma ja hiuksia saisi olla aamulla laittamassa pidempään.

Miten saat pidettyä pitkät hiukesi hyväkuntoisina? Siis latvat? Itse leikkasin juuri n.15 cm ihanista pitkiltä tuntuvista hiuksistani, mutta vetemme metallit olivat kellastaneet ne, olen siis luonnostaan blondi... :)
Aiempia hiusjuttuja löytyy täältä ja täältä. Latvoja leikkuutan todella harvoin, mutta muuten hoidan hiuksia parhaani mukaan ja välttelen esimerkiksi hiustenkuivaajaa, liikoja muotoilutuotteita sekä kiharran vain silloin tällöin. Pitänee tehdä video hiusten hoidosta vielä tai vielä kolmas postaus hiuksista, kun uusia juttujakin on tullut!

Auts, 15cm on todella paljon. Itse leikkuutin viimeksi reilu kymmenen senttiä ja tuntui kamalalta pitkään, nyt ovat onneksi jo kasvaneet ylikin sen. Hyvänä esimerkkinä hyväkuntoisista hiuksista juuri tähän postaukseen kuvia hiukset takkuisina! :D

Mulla on lyhyt ja ytimeikäs (ja ehkä vähän hämärä :D) kysymys: Miten sulla on noin upeet hiukset? 
Näköjään melko helposti. Ovat kasvaneet ja ylemmässä vastauksessa olevista linkeistä voipi kurkata vähän enemmän asiaa. En käsittele hiuksia liikaa ja käytän hyväksi havaittuja, itselleni sopivia hoitotuotteita.

Käytkö kampaajalla kuinka usein ?
Hävettävän harvoin, taisin viimeksi käydä yli vuosi sitten... :D Nimim. meni pitkään tottua siihen viimeisimpään yli kymmenen sentin lyhennykseen. Pitäisi jossain välissä taas käydä, mutta olen miettinyt yhtä muutosta hiuksiin, niin mietin että pitäisikö se suorittaa samalla. En vaan tiedä, että onnistuuko se samalla henkilöllä tilojen takia, kuin missä olen tähän asti käynyt.

YLEISET

 

Mikä olisi tulevan joulun unelmiesi joululahja? ♥
Olympus OM-D E-M-10 olisi aivan ihana! ♥ Pienempi kamera tuon järkkärin lisäksi kuvien laadusta luopumatta olisi mahtava juttu, mahtuisi kulkemaan useimmissa laukuissa mukana. Tuo kamera on tosin kalliimpi kuin tuo järkkärini, joten haaveeksi taitaa jäädä tämä toive.

Minne haluaisit matkustaa? Miksi?
Ympäri Eurooppaa oikeastaan. Haluaisin tutustua eri maiden kulttuureihin ja esimerkiksi Tanskasta siskoni on puhunut paljon hyvää, niin sinne on pakko lähteä joskus. Ruotsissa haluan käydä myös uudelleen, se oli kaunis paikka ensimmäisellä kerralla siellä käydessäni. Haluaisin matkustaa myös Suomen sisällä enemmän, täälläkin on vaikka mitä näkemättä!

Lempi elokuvasi?
Resident Evil- leffat, Taru Sormusten Herrasta- trilogia, Hobiteista ainakin kaksi ekaa ovat hyviä ja esimerkiksi Sinkkuelämien toisessa elokuvassa on ihania vaatteita sekä tyylien yhdistelyä. 21 tapaa pilata avioliitto ja Se toinen nainen nimiset elokuvat ovat myös hyviä. Tim Burtonin leffat ovat myös hyviä lähes kaikki.

Harrastuksia?
Itämainen tanssi, Bollywood -tanssi (sattuneista syistä tauolla juuri nyt), lukeminen ja bloggaaminen. 

Jos saisit olla kuka tahansa yhden päivän ajan, kuka haluisit olla?

Tätä piti miettiä pitkään, mutta haluaisin olla päivän ajan esimerkiksi Minna Parikalla tai L.K. Bennett:llä mukana luomisprosessissa. Haluaisin nähdä alusta loppuun, miten hienot ja hyvät kengät syntyvät suunnittelusta kaupan hyllylle. :) 

Ketä tai keitä ihmisiä ihailet ja miksi? 
Ihmisiä, jotka tavoittelevat aktiivisesti unelmiaan. Monia bloggaajia, jotka joutuvat sietämään ties millaista ryöpytystä netissä. Duunareita; varsinkin sellaisia, jotka tekevät niin sanotusti näkymätöntä työtä eli sen tärkeys huomataan vasta sitten, jos työtä ei tehdä. Paria läheistä ihmistä heidän itsensä takia.  

Guess / Guess / Dinsko
 
Suurin paheesi?
Keksit ja suklaa. Ne vaan ovat niiiin hyviä! ♥

Harrastatko jotain liikuntamuotoa? 
Tanssia kyllä! Lenkkeily ja kuntosalit eivät ole minua varten. 

Mitä uutta harrastusta haluaisit kokeilla?

Balettia ainakin. 

Millainen on ruokavaliosi?
Ihan normaali, syödään tavallista kotiruokaa ja välipaloina esimerkiksi leipää, pähkinöitä ja jogurttia. Välillä vähän lipsahtaa herkuttelun puolelle, varsinkin nyt joulun alla kun kaupoissa on niin paljon kaikkea hyvää. 

Oletko hengellinen/henkinen? 
Olen saanut uskonnollisen kasvatuksen, mutta en koe olevani hengellinen. Kuulun kuitenkin edelleen kirkkoon, muut omasta perheestä eivät. Ennemminkin henkinen siis.

KipKop Store / Lundberg / David Andersen for Bianco

 

KENGÄT


Mie haluan tietää kuinka monta paria sulla on kenkiä? :P
Olisiko noin 140 paria? Laskeskelin pikaiseen tulevasta suuresta kenkäpostauksesta! 

Kaikista kengistäsi lempparit ja kuva :) 
Tuli muutama kuva, joskin tässä ei ole läheskään kaikki lempparit! Parit lempikengät ovat autossa ja olisi kyllä liikaa kuviakin tullut, jos kaikki lempparit olisin kuvannut. Pyrin saamaan Suuri kenkäpostaus- sarjan julkaistua tässä kuussa, niin siinä sitten kaikki kengät näkyy. 

Suuri kiitos lukijoille kysymyksistä, oli mukavaa vastata näihin ja varmasti tuli uutta tietoakin jonkin verran! Mukavaa loppuviikkoa kaikille! :)

Guess / Guess / Dinsko / Minna Parikka / L.K. Bennett

12 kommenttia:

 1. voi että sun hiukset on ihan mielettömän upeat! yritän itsekin kasvattaa hiuksia, mutta ne on vaan jämähtäneet tähän samaan tylsään mittaan :/ sun hiuksiin saisi varmasti väkerrettyä vaikka mitä ihania kampauksia :)

  ja nuo kengät, voi apua miten ihania!! voisin ottaa noista kaikki itselleni, oon myös kauhea kenkäfriikki :) toivottavasti meillä on sama kengänkoko ihan siltä varalta, että joskus kyllästyt noihin upeuksiin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Kyllä ne kasvaa, mutta monet sanoo, etteivät enää tietyn mitan jälkeen kasva enää pituutta samalla tavalla. Ihan kun oisin joskus lukenut jotain hiusten maksimipituudesta, mutta en ole satavarma siitä. :) Saisi tehtyä vaikka millaisia kampauksia, kunhan vaan osaisi ja jaksaisi aina väkertää! Jonkin verran on ajan kanssa oppinut tekemään illanviettoihin sun muihin, mutta arkena yleensä perusponnarit, nutturat ynnä muut ovat eniten käytössä.

   Oiii, kiva kuulla et sie voisit kans käyttää kaikkia samoja kenkiä! ♥ Meillä taitaa sama maku olla osittain kenkien suhteen, mutta en taida ihan heti olla luopumassa näistä noin 140 parista. Monetko kengät siulla on ja millaisista pidät eniten? :)

   Poista
  2. toivotaan että nää alkaisi vielä jossain vaiheessa kasvaa, tuntuu että tää pituus on se, josta pidemmäksi hiuksia ei saa millään :/

   mullakin on kenkiä varmaan lähemmäs sata paria.. :D rakastan kans korkeita korkoja, upeita värejä ja mahdollisimman näyttäviä kenkiä! tosin mun toinen päkiä on oireillut 2-3 vuotta säännöllisesti niin että välillä matalapohjaisillakin kävely on vaikeeta, niin se on aika paljon rajoittanut korkkareiden käyttöä :/

   Poista
  3. Niimpä. Tsemppiä hiusten kasvatukseen! ♥

   Oi että, ihana ois nähdä kaikki siunkin kengät! Kengissä on sitä jotain, kiva oli lukea, et siekin tykkäät näyttävistä, korkeista ja ihanan värisistä kengistä, ne ovat parhaimmistoa. ^^ Kurja kuulla, et päkiä rajoittaa kävelyä hieman, mutta onneksi pystyy kuitenkin välillä käyttämään korkkareita ja aina löytyy lyhyempiäkin tilanteita, joissa käyttää korkeita korkoja! :)

   Poista
 2. OOooo miten paljo siulla on kenkiä! Ja Tuomas valittaa miun kengistä, vaikka niitä ei edes ole paljoa :D. Missä sie säilytät kenkiä :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, naisella pitää olla valinnanvaraa! :) Ja itseasiassa tarvitsisin ehkäpä mm. nilkkurit vielä. Ohhoh, ei kai sentään. Hyvä olla valinnanvaraa eri päiville ja kengätkin saavat lepoa - kestävät hyvinä kauemmin. :) Kurkkaa täältä postaus kenkien ja laukkujen säilytykseen liittyen! ♥

   Poista
 3. Tosi kivasti olit vastannut kysymyksiin ! :) Ja ihania kenkiä sulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! :) Pyrin vastaamaan ja kertomaan enemmän näissä, että vastaukset ovat selkeitä ja niillä olisi joku perustelu. Kengät ovat ihania, hankalaa oli valita lemppareita ja monet jäivätkin uupumaan tästä! ♥

   Poista
 4. Your hair is so long! Wish I could get my hair to grow that far! :)

  www.simplydavelyn.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! :) It takes time, but it's worth of waiting. ^^

   Poista
 5. On ollut mukava lukea vastauksiasi. ^-^
  Vaikutat aina vain mielenkiintoisemmalta ja ajattelevaisemmalta persoonalta, mukava lukea blogiasi!
  Ja hiukset! Vaikka ovat sanojesi mukaan takussa, näyttävät todella upeilta näissä kuvissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Shadou! <3 Kiitos ihanasta palautteesta, mukava kuulla, että tykkäät. Varsinkin kun näiden kysymysten kohdalla halusin vastata mahdollisimman hyvin ja tietty rehellisesti miettimättä yksityisyyden rajoja niin tarkasti kuin yleensä. Toivon todella, että muutkin lukijat ovat saaneet näistä postauksista jotakin! :)

   Kiitos, eivät nämä nyt normaalisti näin karhealta näytä ja olipa kiva kuulla, et silti näyttävät hyviltä! <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)