keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Yksin kaupungissa

Tämän postauksen kirjoitin muutamia viikkoja sitten ollessani koko päivän yksin kaupungilla. Kirjoitan välillä tekstejä blogiini autossa taikka kahviloissa - missä vaan idea ja inspiraatio kohtaavat. Vähän erilaista tekstiä tiedossa, toivottavasti pidätte!

Tunnen monta, todella monta ihmistä, jotka eivät voisi tai haluaisi lähteä yksin kaupungille, keikoille, elokuviin tai syömään. Itse en kuulu niihin. Kun vielä asuin kaupungissa, saatoin käydä lukemassa tai piirtelemässä yksin kahviloissa tai hiljaisessa baarissa. Saatoin käydä jonkun hyvän bändin keikallakin yksin. Nyt päiviä ihan vaan itselleni on aika harvoin, mutta tänään on sellainen päivä. Tulin kaupunkiin vapaapäivänä hoitamaan asioita ja ostamaan viimeiset joululahjat samalla yksin olemisesta nauttien.   
 
Kuva otettu Jollalla.
 
Tällä hetkellä istun Centrumin kahviossa eli Heinosen Leipomon kahviossa mehun ja täytetyn croissantin kera. Ystävällinen myyjä valmisti täytetyn croissantin juuri, kun olin niin aikaiseen paikalla ettei vielä ollut täytettyjä valmiina. Sisällönkin sain toivoa ja tämän herkullisen aamupalan sain nopeasti pöytään. Käyn täällä usein, erityisesti aamuisin aamupalalla tai nauttimassa hyvää tummapaahtoista luomukahvia. 
 
 
Aion tänään käydä vielä päivemmällä shoppailun jälkeen syömässä jossain kivassa ravintolassa ja meinasin myös käydä moikkaamassa yhtä entistä pomoani, kun kerrankin on aikaa. Nykyisin aikaa tuntuu olevan turhan vähän ja on hankalaa saada sovitettua aikataulut yhteen vaikkapa kavereiden kanssa, jos elämänrytmit ovat ihan erilaiset. Yksinolossa on parasta se, että voit lennosta vaihtaa suunnitelmaa oman maun mukaan ja tehdä kaikkea, mitä et muuten ehtisi tehdä. 

Julkaisematon asu viime kesältä!
 
Pitsibolero - Muizz / second hand
Toppi - H&M / second hand
Hame - B. Young / second hand
Kaulakoru - Elvari korut
Laukku - Cobblerina
Nilkkurit - Bronx
Samettijakku - H&M / second hand

Haluan tänään myös käydä Taitokorttelissa ja jos aika riittää, niin Taidemuseossa olisi ihanaa käydä pitkästä aikaa. Saa nähdä mitä kaikkea ehdin tehdä, aina silloin tällöin yksinolo on ihanaa! Itse ainakin kaipaan silloin tällöin pidemmän ajan vain itselleni ja sitä, että saan olla ihan rauhassa ilman häiriötekijöitä. 


Voisin hyvin mennä yksin vaikka elokuviin, teatteriin, festareille tai keikalle. Syömään ja kahvittelemaan, museoon ja kauppoja kiertelemään. Nautin todella paljon ystävien, kavereiden ja sisarusten kanssa olemisesta, mutta nautin paljon myös yksinolosta. 
 
Nyt alkaakin tänään kirjoitettu pieni osuus. Mietinkin, että lähtisinkö nyt tulevana viikonloppuna yksinään katsomaan erästä bändiä, jos vaan ehdin paikan päälle ajoissa. Tykkäättekö te lukijat käydä yksin vaikka edellä mainituissa paikoissa vai kuulutteko siihen porukkaan, jotka eivät mielellään tee tälläisia yleisesti sosiaalisiksi asioiksi määriteltyjä asioita yksin? 

30 kommenttia:

 1. oon oppinut sen, että on tärkeää viihtyä itsensä kanssa ja osata olla yksin. aiemmin en osannut, mutta nykyään jo paremmin. ennen ahdistuin helposti yksin ollessani, tarvitsin aina paljon tekemistä. kuitenkin yleisillä paikoilla (kahvilat yms) yksin oleminen vaatii edelleen hieman totuttelua. jotenkin sitä aina pelkää, että nyt muut katsoo että tuolla raukalla ei ole ketään kenen kanssa tulla kahville :D heh, ongelma taitaakin olla vaan mun pään sisällä. pitäis alkaa totutella, niin eiköhän se siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla ja se on kyllä hyvä oppi miunkin mielestäni! :) Tavallaan on jotenkin jännä kuulla välillä tutuilta ihmettelyä, että miten mie voin mennä jonnekin yksin ilman kaveria, kun toiset eivät edes voi harkita sellaista. Välillä on kiva huomata kaupungilla käydessään ihmisiä ihan yksinään lehteä lueskelemassa tai muuten vaan istuskelemassa, tulee hyvä olo kun miettii miten rauhoittavia sellaiset hetket ovat itsellekin. ^^

   Varmaan totutteleminenkin auttaa ja pieni oheistekeminen siinä samassa, jos tuntuu hankalalta! Ja ainahan sitä voi alkaa jutskaamaan jonkun tyypin kanssa, jos meinaa hiljaisuus tympiä. :)

   Poista
 2. Hyvä postaus! :) tää on semmonen aihe mikä herättää ittessäni paljon monenlaisia tuntemuksia! :) osa minusta on juuri sitä mieltä, että tykkään kyl kiertää yksin kauppoja ilman et joku hidastaa tahtiani, nautin kattella yksin kahvilassa ohi kiitäviä ihmiseitä, nautin yksin olosta kotona kun saan rauhassa kattella suosikki sarjojeni dvd:tä ja keskittyä omien juttujen touhaamiseen, mutta sitten omalla kohdalla koen ravintola käynnit, leffassa käynnit, keikat, siltä että ne pitää kokea kumppanin kanssa. Hassua.. kun en moista koe taas kuitenkaan muiden kohdalla! :)

  Ps. Toivottavasti kommentti ei tuu kahtee kertaa ku hieman sähelsin tän kommentin kanssa! :D et poistakko aiemmat jos moneen kertaan sattu tulemaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei tullut kommentti kuin kerran vaan, mutta hyvä tietää, jos vaikka olisi tullutkin! Mukava oli kuulla miten sie koet kahdella tavalla nuo, mutta aika monet tosiaan mieltävät juuri leffat, festarit jne. puolison tai kavereiden kanssa yhteiseksi tekemiseksi. On mukavaa olla hyvässä seurassa ja viettää aikaa yksinäänkin, välillä tosiaan tulee ihan kaipuu siihen, että saa vaan olla rauhassa ja tehdä juuri sellaisia asioita, miltä sillä hetkellä tuntuu. ^^

   Poista
 3. Mä oon just samanlainen! Meen joihinkin tilaisuuksiin ja teen joitain juttuja yleensä muutenkin mieluummin yksin kuin seurassa, vaikka tykkään tietenkin myös vastapainoksi käydä kahvittelemassa yms myös kavereiden ja perheen kanssa. :) Kaveripiiristä löytyy vain harvoin keikkaseuraa eikä miestäkään oikein kiinnosta festarit, keikat kylläkin mut usein tulee pieni makuero siinä kohtaa vastaan, niin oon lähestulkoon aina yksin liikenteessä. Aina sitä jaksetaan ihmetellä, mutta yksin festarointi tai matkustelu on kyllä idioottivarma keino saada uusia tuttuja tai joutua kummiin ja hauskoihin tilanteisiin. Vieläkin tulee hymynkaarre huulille, kun mietin erästä festaritilannetta sunnuntain vastaisen yön pikkutunneilla - katselin illan viimeistä bändiä kaikessa rauhassa ehkä jonkun vartin ennen kuin ajattelin mennä nukkumaan, tässä ajassa juttusille pyrki varmaan joku 4-5 tyyppiä milloin mistäkin syystä, yhteen heistä oon edelleen sillon tällön yhteydessä. Kun sekin sitten illalla kysy, et mitä ihmettä mä teen siellä yksin, niin vastasin että 'valokuvaan (olin lehdistökuvaajana), nautin livemusiikista ja hengailen ihmisten kanssa kun ei saa hetken rauhaa, eikä mekään oltais tutustuttu, jos oisin ollut kaveriporukalla liikenteessä.' :) Eipähän tuu riitaa, mitä bändejä mennään katsomaan, mitä/milloin syödään, saa mennä ja tulla juuri niin kuin tahtoo. Elokuvissa en oo kyllä vielä koskaan käynyt yksin.. :D

  Nätti asu noissa kuvissa, tuo hame näyttää tosi kivalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa, kiva kuulla! Omassa rauhassa on sitä jotain, mutta hyvä on olla sosiaalisuutta ja itsekseen olemisenkin tasapainossa. Makuerot varmasti vaikuttavat juurikin festareiden ja keikkojen kanssa, niin se meilläkin jonkin verran vaikuttaa, vaikka mies onkin valmis lähtemään keikoille minne itse haluan, mutta meillä ei aina ole lapsenvahtia saatavilla. Harvakseltaan siis tulee nykyään käytyä ja muutamia viikkoja sitten huomasi, että miten ikävä onkaan kaikkia keikkoja ja ylipäänsä musiikin kuuntelemista. Viime aikoina musiikin kuuntelukin on vähentynyt, kun luovuttiin cd- soittimesta ja nyt pitäisi musiikit pistää eri laitteiden kautta kuulumaan. :D Kauheen iso vaiva ja silleen, mutta jotenkin tuntuu hankalalta sen perussoittimen jälkeen.

   Ihana oli lukea siun ja festarikävijän tutustumisesta, ihan mahtavaa miten välillä voikaan olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Mie kans olen festareilla yksin ollessani tutustunut moniin hauskoihin tyyppeihin ja osan kanssa tulee satunnaisesti pidettyä yhteyttä vieläkin. Yleensä tuollaisissa tapahtumissa törmää muihinkin, jotka ovat yksinään liikenteessä! :) Yksinään liikkumisessa tosiaan on nuo luettelemasi hyvät puolet, samaa mieltä olen. ^^

   Kiitos, mie ihastuin tuon hameen isoihin nappeihin! ♥

   Poista
 4. Tykkään myös käydä välillä yksin kahvilassa,syömässä ja leffassa. Ihanaa viettää aikaa vain oman pään kanssa, siinä rentoutuu ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, mukava kuulla et siekin oot samantyyppinen! ♥ Yksinään ollessa jotenkin kaupunkikin tuntuu hiljaiselta ja rauhalliselta, ihana on kun ei ole kiire minnekään. :)

   Poista
 5. Hmm, itselläni tulee aina silloin tällöin käytyä yksinään juurikin keikoilla, elokuvissa ja ylipäätään kaupungilla pörräämässä jos jotakin mielenkiintoista on luvassa, ja ystävien kanssa aikataulut eivät vain millään tunnu istuvan yhteen. Enemmän minä kuitenkin nautin seurasta, mutta mikäli aikataulut eivät vain natsaa, niin se ei ole este sille ettenkö sitten itse lähtisi liikkeelle. Joskus vuosia sitten se tuntui hieman kiusalliselta olla jossain tapahtumissa tai muissa sosiaalisissa paikoissa ilman seuralaista, mutta nyttemmin se tuntuu jo huomattavasti luonnollisemmalta ja olosta ja tapahtumasta osaa nauttiakin. Ja kyllä se on hyvä asia. Tietysti ihminen kaipaa aina välillä myös sitä omaa tilaa, mutta tässä elämäntilanteessa oma tila ympäröi aina kotosalla ollessa :) Voin ymmärtää siis oikein hyvin, että perheellisenä ihmisenä sinä löydät oman rauhan juurikin kahviloista kirjan kanssa, tai muista vastaavista paikoista. Oma tila on kyllä tärkeä jaksamisen kannalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, mukava kuulla että miten sie vietät aikaa yksin ja kavereiden kanssa. :) Aikataulut ovat kyllä pirullisia näin aikuisiällä kun tuntuu aina menevän työajat ja vapaa-ajat ristiin kavereiden kanssa. :D Joutuu aika pitkälti ennakoimaan ja sopimaan tapaamisia parinkin viikon päähän.

   Oma tila on kyllä tärkeää ja muutenkin itsensä kanssa viihtyminen. Perheellisenä on tosiaan välillä tarvinnut tälläisia päivän hengähdyshetkiä silloin tällöin ja positiivisen vaikutuksen huomaa todella helposti. Onhan se vähän eri asia lueskella rauhassa kahvilassa, kuin kotona leikkimisen ja perään katsomisen ohessa. ;) Kukapa ei välillä omaa aikaa tarvitsisi!

   Poista
 6. Voi kyllä ^^ yksin käyminen leffassa, kahvilla, syömässä tai keikalla on joskus niin kivaa, saa olla ihan itse omien aikataulujensa kanssa. Harrastin sitä joskus enemmänkin, lähdin jopa yksin ulkomaille lempibändini keikalle:p
  Muutenkaan moinen toiminta ei ole itselleni ongelma, vaikka seurasta nautinkin. Jotkut eivät ymmärrä tällaista, ehkä se on jotenkin luonnekysymys. Sitä paitsi olen yksinäni liikkuessa tutustunut helpommin mielenkiintoisiin ihmisiin:)
  Haaveilen joskus uskaltautuvani itsekseni jollekin minireissulle/kaupunkilomalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, omat aikataulut ovat kyllä kivoja ja se, että voi suunnitelmaa muuttaa kesken kaiken! :) Voi olla, että se tosiaan on luonnekysymys ja itse olen kuullut siitä, että joillain ei itsevarmuus riitä siihen, että lähtisivät vaikkapa kahvilaan yksin.

   Ai että, kuullostaa kyllä hyvältä! :) Sellainen viikonloppu olisi hauska, kun lähtisi jonnekin, missä ei ole ikinä aikaisemmin käynyt. Mie suunnittelin tässä, että lähtisin kesällä yksin prätkällä ajamaan jonkun reissun Suomen sisällä, kun yleensä moottoripyöräillään yhdessä. :) Voisi olla avartavaa ja ihan mukavaakin!

   Poista
 7. Maailma on pullollaan kauniita paikkoja joissa voi ottaa kuvia (esim. kuva 2), niin miksi osa kuvistasi on otettu parkkihalleissa, parkkipaikalla yms. ei niin kauniissa paikoissa?

  Ja miten se sinun autokoulusi sujuu? Joko olet saanut ajokortin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella tulee pimeää jo iltapäivän aikaan, eikä valoa ole tarpeeksi ulkokuviin kuin korkeintaan jossain parkkihallissa taikka parkkiksella. :) Kaikilla ei ole aikaa käydä päivällä kuvaamassa ulkona ja itse henk. koht. pidän ulkokuvista eniten, talvella on vähän inhottavaa yrittää löytää hyvää kuvauspaikkaa ja aikaa keskellä päivää kuvaamiselle, jolloin valoa riittää. En kuitenkaan halua lavastaa asukuvia viikonloppuisin valoisan aikaan niin, että laittaisin asun päälle päivällä, kuvaisin ja sitten vaihtaisin seuraavan asun päälle. Tällöin välttämättä asut eivät välttämättä olisi käytössä oikeasti arkena, mutta taustat ja kuvien valo olisivat "oikeat".

   Selailin jonkin verran asupostauksia taaksepäin, niin ei tuolla kauheasti parkkiskuvia näkynyt ja onhan nuo välillä ihan kivaa vaihtelua nuihin lumisiin ja metsäisiin kuviin. Niin kauan, kun tämä bloggaaminen on harrastus eikä työ, en aio ottaa pahemmin paineita asukuvien taustoista. Esimerkiksi tässäkin postauksessa mainitsin, että kuvat ovat julkaisemattomia viime kesältä, eli toisin sanoen niihin on syy, miksi en ole niitä silloin aiemmin julkaissut.

   Miksi ei niin kauniit paikat asukuvissa häiritsevät? Ainakin itse pidän välillä vähän rosoisemmista taustoista, vaikka olisihan se kieltämättä mukavaa saada kuvat otettua aina parhaimman luonnonvalon aikaan ja mahdollisimman nätissä paikassa. Toisekseen, jos meillä pikkuinen nukkuu autossa, kun otamme kuvat, niin häntä ei kyllä niiden kuvien takia herätellä että päästään nätimpään paikkaan kuvaamaan. :) Monta asiaahan niihin vaikuttaa, ajanpuute paikkojen etsimiseen ja valonpuute talvella ovat varmaan suurimmat "ongelmat" ja kivoimpiin paikkoihin pääsee kävelemällä automatkan lisäksi, eikä autoakaan saa jättää minne vaan.

   Siitäkin tulee kyllä päivitystä aikanaan! :)

   Poista
  2. Siksi häiritsevät, koska huomio kiinnittyy ensimmäiseksi taustalla oleviin esineisiin, esim. peräkärreihin. Kun on kaunis tausta kuvassa (kuten esim. mainitsemani kuva 2) huomio kiinnittyy ensin sinun kuvaasi ja vasta sen jälkeen katselee mitä taustalla on. Näin ainakin minä näen kuvat. Minusta kuvat ovat blogeissa kaikkein tärkein asia, tekipähän sitä ammatikseen tai itsensä iloksi.

   Ja olisithan voinut vaikka parkkipaikka kuvassa kävellä tuonne laitaan ja ottaa kuvat siellä. Taustalla olisi vain näkynyt nuo puskat, eikä olisi tarvinnut lastakaan herättää unilta...

   Poista
  3. Kiitos asiallisesta kommentista ja perusteellisesta vastauksesta! :) Mie yleensä itse kiinnitän kokonaisuuteen ja asuun päähuomion asukuvissa, eli kyllä minuakin häiritsee, jos vaikka asukuvan tausta on tosi törkyinen tai liian sekava. Voin kiinnittää tähän tausta- asiaan jatkossa enemmän huomiota, mutta en voi luvata että kaikki kuvat olisivat aina täydellisiä lukijoiden silmin. Toivottavasti sinä ja muut lukijat siedätte välillä myös epätäydellisyyttä kuvissa, kiitän vielä rakentavasta palautteesta. ^^

   Poista
 8. Kaupungissa tykkään käydä shoppailemassa ja kiertelemässä yksinäni, mutta olisi vaikea kuvitella lähtevänsä esimerkiksi ulkomaille yksinäni. Toki sitäkin voisi joskus kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomailla käyminen yksin olisi varmasti mielenkiintoinen kokemus, kunhan vaan maa olisi suht turvallinen yksin liikkuville naisille! :) Shoppailu on myös mukavaa yksin, saa ihan rauhassa katsella ja sovitella, kulkea ilman suunnitelmia ja näin edes päin. Mukava kuulla siun tapoja asian suhteen ja kiitos kommentista!

   Poista
 9. Ehdottomasti nautin jopa enemmän kun olen yksin! Kavereiden kanssa on ihanaa mennä vaikka Amarilloon, jne, mutta shoppaillessa en osaa rentoutua jos olen porukassa! Yksin on ihana olla, saa päättää minne menee, koska menee, miten kauan viipyy jne. Saa rauhassa katsella ja nauttia, seurata ihmisiä, olla ihan hiljaa ja itsekseen :) Viihdyn muutenkin yksin, oma seura paras seura ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Hassua, miten sie et osaa rentoutua porukassa shoppaillessa, mutta itse kun mietin, niin yleensä mie en edes sovita mitään vaatteita kavereiden kanssa liikkuessa... Miehen kanssa liikkuessa sovitan vaatteet ja näytän ne päällä, mutta jostain syystä kavereiden kanssa ei tule samalla tavalla soviteltua. :) Olet kyllä niin oikeassa, mie kans tykkään kun saa päättää mihin menee ja milloin, kuin kauan viipyy ja itsekseen oleminen on myös mukavaa. Yksinään on kiva olla välillä, kotonakin keksii vaikka mitä tekemistä ja tuntuu et aikaa riittää tehdä vaikka mitä! :D

   Poista
 10. Mä käyn joskus kahvilla ja otan mukaani jonkun lehden (: En kovin usein, mutta aina välillä se on kivaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, lehtien ja kirjojen lukeminen on mukavaa! ^^

   Poista
 11. Hauska, erilainen postaus. :)
  Itse viihdyn yksikseni joissain tilanteissa; on mukava käydä rauhassa kahvilla tai kulkea kaupungilla/metsässä/puistossa, elokuviinkin voisin kuvitella yksin meneväni, vaikka se monille on ehdoton ei. Näyttely tai vastaava ei myöskään olisi mahdoton yksinvierailukohde, mutta kiva olisi pystyä jälkikäteen keskustelemaan siitä toisen kanssa, joten kaveri olisi plussaa. Baareihin tai keikoille en yksin lähtisi, mutta tähän on syynä jonkinasteinen vieraiden ihmisten pelko ja juopuneiden ihmisten kanssa harvemmin saa täysin rauhassa olla. Siksi siis kiva, jos joku mukana. Sitten on myös tilanteita, joissa oikeasti kaipaisi tilaisuutta lähteä yksinkin, kuten kavereiden luona vierailut, jotkut juhlat jne. Varsinkin seurustelun alussa näihin oli vaikea järjestää omaa aikaa, sillä ne(kin) ajoittuivat useimmiten viikonlopulle, kuten myös toisten luona vierailut kaukosuhteessa. Joskus on mukava olla kotonakin ihan omassa rauhassa ja levätä. Ja kun on viettänyt sitä aikaa tavalla tai toisella yksinään, on selkeästi mukavampaa viettää aikaa jälleen K:n kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanan kattavan kommentin jätit! :) Tosi paljon hyviä ajatuksia ja on kyllä totta, että varsinkin seurustelun alkuvaiheessa on hankalampaa lähteä yksin. Me ollaan hitsauduttu niin hyvin yhteen et käydään edelleenkin lähes joka paikassa yhdessä, niin pitää välillä ottaa omaakin aikaa. :) Mukavaa on myös olla kotona yksinään välillä, mutta yleensä tulee lähdettyä käymään kaupungissa tms. kun tuntuu siltä.

   Totta, se todella tuntuu hyvältä ja joka kerran, kun on yksin käynyt jossain, niin tuntuu että puhuttavaa olisi vaikka millä mitalla! :)

   Poista
 12. Mä voisin/oon menny leffaan ja museoon yksin, mut festareille tai keikalle mieluusti ottaisin seuraa mukaan ku sellasissa on kuitenki paljo odotusaikaa ja yksinään en tiiä miten sen ajan käyttäisin. Museossa on kiva käydä yksin, tykkään koluta museon kaikki jutut läpi ja se onnistuu parhaiten yksin, ellei sitten löydy seuraksi jotain yhtä innokasta museokävijää, jolla ei olisi hoppua mihinkään. :) Mut joo välillä on kivaa olla vaa yksinään ja hemmotella ihteesä ja tehä jotain mistä tykkää ja mikä rentouttaa, esim vaahtokylpy hyvän kirjan kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Museoissa käyminen on kyllä mukavaa, siellä tosiaan saa aikaa vietettyä ties kuin kauan ja muutenkin on vähän eri tyyppistä käydä yksin, kuin vaikka taaperon kanssa. Oi että, vaahtokylvyt ovat ihania! ♥ Harmi, ettei meillä ole vielä ammetta, mutta rempan myötä sellainen on pakko hankkia. ^^

   Poista
 13. Pystyn samaistumaan sun kans täysin. Yksinolo on välillä ihanaa ja silloin kuulee parhaiten ne omat ajatuksetkin. Oon toki seuraihminenkin, mutta yksin oleminen on ihanaa. Enempi oisin huolissani mikäli ihminen ei pystyisi olemaan koskaan yksin.. tai no onhan meitä monenlaisia, mutta jännä miten just se viihtyminen omassa seurassa hämmästyttää useita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä oikeassa ja kyllä miustakin on vähän erikoista, jos ei voi olla ja käydä missään yksin. Oma rauha on kuitenkin tärkeää, ainakin minulle ja on ihanaa, kun kuulet ajatukset eikä tarvitse katsoa kenenkään perään. :) Mie pidän kanssa läheisten kanssa olemisesta, mutta välillä vaan kaipaa sitä, että saa olla keskenään ja tehdä mitä haluaa. Joo, jännä on seurata välillä ihmisten reaktioita, kun osa hämmästyy ihan hirveästi siitä, jos kertoo yksinään lähtevänsä tai käyneensä jossain. :)

   Poista
 14. Tämä oli hirmu kiva postaus! ♥

  Täällä kans yksi niistä kummajaisista, jonka näkee kaupungilla melkein aina yksinään! Minua varmaan jotkut pitävät yksinäisenä sutena sen vuoksi. Usein, kun törmään tuttuihin, he ovat kaverin kanssa liikkeellä. Jostain syystä en vain itse jaksa ikinä ottaa yhteyttä kavereihin jos tulee tarvettä käydä keskustassa päin. Hiljattain kävin myös elokuvissa yksin - ihan vain kokemuksen vuoksi. Siinä mielessä voin olla ylpeäkin itsestäni, että menen niin usein paikkoihin yksinään, vaikka jännitän sosiaalisia tilanteita kovastikin. :)

  Oma aika on tärkeää. En voi ymmärtää sellaisia ihmisiä, jotka tarvitsevat joka hetki toista ihmistä ihan konkreettisesti tai viestimisvälineiden avulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! ♥

   On kyllä todella hyvä, että pystyt sosiaalisten tilanteiden jännityksestä huolimatta tekemään asioita myös yksin! Nostan kuvitteellista hattua ja on ihanaa, et olet vain kokemuksenkin vuoksi lähtenyt leffaan. Välillä ainakin itse huomaan, että jos on vaikka koko viikon ajan nähnyt paljon ihmisiä, käynyt juhlissa tai muissa tilaisuuksissa, niin tuntuu ihan todella väsyneeltä olo ja silloin kaipaa vaikkapa muutaman tunnin yksinoloa ja hiljaisuutta. Olen sosiaalinen, mutta kyllä viihdyn hyvin myös yksin. Molemmat kunhan ovat tasapainossa, niin on hyvä olla kokonaisuudessaan! :)

   Sanoppa muuta, tavallaan on vähän harmi, etteivät kaikki osaa rauhoittua samalla tavalla ja ottaa aikaa itselleen. Monia tapoja on rauhoittua ja rentoutua, mutta jokainen tekee tyylillään. :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)