tiistai 10. helmikuuta 2015

Vivian vai Milla vaan?

Leikkitreffeillä Fit Fat Mama- Tiinan luona käydessämme tuli eteen yksi kysymys, joka on mielessä pyörinyt kysymyksen kysymisestä asti. "Mistä se Vivian nimi tulee?" Niin, mistä. Poden vissiin jonkin sorttista katkonaisten unien aiheuttamaa äitiysdementiaa, mutta en heti saanut päähäni, että mistä se tulikaan. Jonkun aikaa mietittyäni muistelisin törmänneeni jossain kirjassa Vivian-nimiseen henkilöön ja samaistuin kirjan hahmoon, tykkäsin nimestä ja sehän sopi blogiin nimimerkiksi. Aluksi kirjoitin nimittäin anonyyminä, ilman kasvoja tai muitakaan ihmeellisempiä tietoja.

Vivian on ollut nimimerkkinäni 2010 vuodesta lähtien, niin en ole vielä raaskinut sitä vaihtaa. Bloginimet jäävät helposti mieleen ja esimerkiksi myös minä muistan ison osan bloggaajista heidän bloginimillään, joidenkin bloggaajien nimeä en ole koskaan kuullut tai edes bongannut mitään kautta. Nyt tosin tiedän todella monia bloggaajia, jotka bloggaavat ihan omilla etunimillään tai lempinimillään, mutta olen myös törmännyt monien oikeisiin nimiin muualla sosiaalisessa mediassa.


Vivian nimestä muistuu mieleen itselläni montakin asiaa ihan alkuajoista ja tästä väliltäkin. Mutta nykyään koen nimimerkin jollain tavalla hankalaksi. Mitä enemmän olen ollut tekemisissä muiden bloggaajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa, niin sitä enemmän omaa etunimeäni tulee käytettyä. Aiemmin myös olen halunnut pitää blogini erillään muusta elämästä, eli blogista olen itse kertonut oma-aloitteisesti vain ystäville, kavereille ja yhdelle lähimmälle työkaverille, jota näin vapaa-ajallakin. Muuten en ole halunnut ottaa blogia esille, sillä täälläpäin ei kauheasti aina ymmärrystä ole blogien suhteen ja välillä ihmisiltä tulee ihmeellisiä reaktioita tästä harrastuksesta kertoessa. Siinä mielessä nick on ollut helpompi blogin kanssa, ettei ihan niin helposti löydy googlaamalla vaikkapa nimeä ja paikkakuntaa, vaikka blogin kasvaessa väkisinkin on useampia bloggaajan tuttujakin törmännyt blogiin. Erityisesti jos kavereita ja tuttuja on paljon.


Blogini kävijämäärät ovat kasvaneet huimasti viimeisen vuoden sisällä ja olen pakostakin alkanut miettiä tarkemmin, mitä tänne uskaltaa ja ylipäänsä voi jakaa ilman, että kukaan voi käyttää blogia tai tapahtumia minua vastaan. Ainakin minusta se on harmi, sillä sisältöä joutuu miettimään sen verran paljon soljuvan inspiroituneen kirjoittelun sijaan ja jos jostain tekstistä ei ole 100% varma, niin se jää julkaisematta. Ohjenuorana olen kauan pitänyt sitä, että niistä asioista voin täällä kertoa, mistä voisin kertoa jollekin uudelle kaverille tai tuttavalle.

Kaikenlaisia ihmisiä on olemassa ja erilaisuus onkin hyvä juttu, mutta internetissä osalla tuntuu negatiivisemmat puolet kärjistyvän entisestään. Näiden asioiden takia päätös bloggaamisnimestä on hankalahko, mutta kuten mainitsin kävijämäärät, niin varmasti on niissäkin ollut tuttuja joukossa, joille en ole blogista kertonut yhtään mitään. Osa taas on suoraan kertonut löytäneensä blogini, mutta uskon, että muitakin on.

Lähinnä viime aikoina olen alkanut miettiä nimen vaihtamista siihen, mitä käytän muiden bloggaajien kanssa, sähköpostitellessa ja uusia ihmisiä tavatessani. Jos joidenkin mielestä bloggaaminen on hölmö harrastus, niin eihän se minun häpeä ole! :) Mieluummin kirjoitan blogia ja otan valokuvia, kuin teen jotain sellaista, millä ei ole merkitystä tai josta ei jää mitään käteen. Arvostelijoita riittää aina, teit mitä teit.

Bloggaaminen on nimittäin ajan myötä opettanut aika paljon; mihin aikaan julkaista tekstit, miten muokata ulkoasua täällä ja kuvia eri ohjelmilla, millä asetuksilla kuvata ja mitä tehdä html-koodin kanssa, jos haluaa jotain erikoisempaa blogiin. Jopa ne tavat, joilla kiertää Bloggerin tallennus-, tekstin muokkaus- ja kuvanlisäysongelmat on oppinut vuosien varrella. Nykyään onneksi alkaa täällä Pohjois- Karjalassakin olla tietoutta blogeista enemmän ja bloggaaminen alkaa olla sen verran yleinen harrastus, ettei väheksyntään ole tarvinnut törmätä vähään aikaan blogin takia.


Tämä harrastus on tullut isoksi osaksi elämääni, vaikka itse olen tavallaan seisonut stopparina bloggaamisesta kertomisen edessä. Tämän haluan muuttaa tulevaisuudessa, haluan kertoa bloggaavani, jos joku kysyy harrastuksia. Haluan keskustella aiheesta muiden kanssa ja kehittyä kirjoittajana sekä valokuvaajana. Onneksi se, että kirjoitan tätä blogia ja nautin siitä, ei ole keneltäkään pois. Haluan olla ylpeä tästä blogista ja kaikesta, mitä olen blogini kautta oppinut! Erittäin iloinen olen myös siitä, että miten moniin ihmisiin olen päässyt tutustumaan tätä kautta ja mitä kaikkia uusia kokemuksia minulle on tullut vastaan ihan vain blogin takia.

Tiedättekö, tämä postaus lojui luonnoksissa kuukauden, sillä tuntui hankalalta saada asiaa selvennettyä mahdollisimman hyvin ja pientä viilausta tekstiin teinkin. Muutamassa kohdassa olisi voinut vielä tarkentaa, mutta päätin, että tuskin on tarpeellista pitkittää tekstiä vääntämällä rautalangalla tarkennuksia pariin juttuun. :)  Mutta nyt haluan kysyä vielä muutaman kysymyksen teiltä!

Herättikö teksti ajatuksia? Kumpi on teistä parempi - omalla nimellä bloggaaminen vai nimimerkillä bloggaaminen? Onko teille tullut sekaannuksia nimimerkkien tai nimien takia?

26 kommenttia:

 1. MITÄ, onko sunkin nimesi Milla? :D Heippa vaan kaima! Jostain syystä mulla on aina ollut mielikuva, että sun etunimesi olisi ihan Vivian! Hassua.

  Mutta niin, ymmärrän hyvin ajatuksesi. Olen kasvanut aika vahvasti kiinni Belsissaan, joten netissä käytän kyllä mielelläni sitä. Yksityisyyttä se ei kyllä juuri suojaa, kun pärstäni komeilee miltei jokaisessa postauksessa. Sen verran ehkä, ettei jokainen uusi tuttavuus ihan saman tien googlettamalla löydä blogiini.

  Oma ongelmani on siis ehkä ennemminkin se, millä nimellä kutsun muita. Parista bloggaajia on tullut ystäviäni myös ihan irl ja välillä sitä menee ihan sekaisin siitä, millä nimellä heitä pitäisi kutsua postauksissa. Etenkin vaikkapa blogimiittipostausten kohdalla, joissa on myös tuntemattomampia bloggaajia, joista puhuu ihan nimimerkeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, Millahan mie olen oikealta etunimeltäni. :) Heippa vaan, mie muistaakseni joskus törmäsin siun nimeen jossain ja tiesin, että kaimoja ollaan.

   Niin no ihan totta kyllä, varsinkin jos tulevaisuudessa voi kasvokuvan perusteella hakea lisää henkilöiden kuvia tyyliin Googlen kautta. :D Mutta tosiaan ihan uudet tuttavuudet eivät varmasti törmää heti blogiin, elleivät ole jo aiemmin siihen törmänneet. En sitten tiedä, et kuinka yleistä muiden ihmisten googlaaminen on, jos on vasta tavattu?

   Sama juttu, mie puhun millon omalla nimellä ja milloin bloginimellä! Aika paljon vaikuttaa se, että miten ihminen itse haluaa ja esimerkiksi miulle on ihan sama, että kumpaa nimeä muut käyttää blogipostauksissa. Moni on kyllä sanonutkin, et on hankala kun ei tiedä miten kutsuu miuta ja sit käyttävät molempia nimiä. :D Ja just yhteistöiden kanssa on vähän hankalaa, kun pitää sit korjailla vähän väliä et niin, se etunimi on Milla... Suurin syy, miksi mietin tuota vaihtamista! :) Kiitos kommentista, siulla on hyviä ajatuksia aiheen suhteen! ♥

   Poista
 2. tosi hyvä teksti, herätti tosiaan ajatuksia! oon itsekin miettinyt mistä nimi vivian tulee, en oo vaan koskaan muistanut kysyä :) samaistun hyvin sun tunteisiin siitä, ettei kaikille kehtaa sanoa kirjoittavansa blogia. monien reaktiot on tosiaan hieman outoja.. ja arvaa vaan, millaisia ne olivat alle 10 000 asukkaan kuhmossa... :D todella ärsyttävää saada sellaisia reaktioita. oon itsekin ajatellut etten vaan välitä, sillä bloggaaminen on mulle rakas harrastus, ja jos joku ei sitä ymmärrä niin olkoon ymmärtämättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! ♥ Monet ovat kyllä kysyneet, että mistä se tulee ja miekin just mietin, että nickkien käyttö bloggaamisen kanssa tuntuu olevan yleisempää alternative- tyylisissä blogeissa.

   Joo, sanoppa muuta! :O Välillä kyllä saa olla suu pyöreenä, et mitä ihmettä... Heh, sama juttu miun kotipaikkakunnalla, kun siellä on suositumpaa nuorempien keskuudessa ajella huvikseen kylillä. Onkohan joku 5000 asukasta vielä. Sama juttu ja pääasiahan se on, että on harrastus, josta nauttii! :)

   Poista
 3. Mietin itsekin tuota henkilökohtaisen ja julkisen rajaa ja sen yhteydessä varsinkin nimimerkkien käyttöä. Itse en näe oman nimen käyttämistä huonona, mutten myöskään pidä hölmönä ns. blogin ohessa alter egon pitämistä nimimerkin kautta.

  Olen itse nähnyt sen siltä kannalta, että kirjoitan blogiini sellaisia asioita joita voisin sanoa kenelle tahansa vastaantulevalle ihmiselle, olen silloin Sereijan, kaunisteltu ja hieman siloteltu versio ihmisestä joka on kuvien, blogin, töiden yms. alla. Ja sitten on minä, se ihminen jonka tuntevat vain ihmiset joiden kanssa olen fyysisesti tekemisissä. Tosin, en kyllä tapaa usein muita bloggaajia missään ja ne muutama tuttu jotka blogiani lukevat eivät varmaan siitä sen kummoisemmin kostu ja opi minusta uutta ihmisenä :D Että siinä mielessä nimen kanssa ei tule ongelmia, mitä nyt hymyilyttää, jos joku kutsuu Sereijaniksi face to face!

  Hauska jotenkin, että nimikriisi osuu tuohon Vivianiin, sillä olen itse blogiasi lukiessa mieltänyt sinut enemmän nimimerkillä "moon shaped", sillä miellän yleensä blogin nimen myös kutsumanimeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kiteytit tuossa ekoissa kappaleessa sen, mitä miekin ajattelen. Toki nimimerkit ja ne oikeatkin etunimet voivat aiheuttaa sekaannuksia, varsinkin kun bloggaaminen on nykyään niin yleistä. Hyvin kuvailit tuon, miten alter ego on blogissa, eli se tosiaan on juuri sellainen siloiteltu versio ihmisestä ja kaikkeahan täällä ei kannata jakaa. Uskon, että monet lukijat varmasti tiedostavat sen, että blogi ei ole yhtä kuin bloggaaja ja hänen elämänsä kokonaisuudessaan, vaan tajuaa, että ihmisillä on myös itsesuojeluvaistoa sen verran, etteivät jaa somessa mitä tahansa tietoja itsestään.

   Mie itse käyn blogimiiteissä, yritysten järjestämissä iltamissa tai tapahtumissa ja teen yhteistyötä välillä parin yrityksen kanssa oman päätöksen mukaan. Eli miulla on enemmän käytössä normaali etunimeni ja Vivian on yleensä vain kirjoittaessa ja kommentoidessa käytössä. Instan nickissä on myös, mutta se ei ole ihan samantyyppinen palvelu kuin tämä eikä siellä omaa nimeänsä tainnut saada edes käyttöön, kun oli varattuna.

   Kommenttisi herätti kyllä aika paljon ajatuksia, kiitos siitä! ♥ En tiedä, onko tämä ihan nimikriisi sentään, mutta helpompaa olisi ehkä omalla nimellä pyöriä täällä, kun korjata välillä nimeään esim. sähköpostitellessa. :) Hassua, en ole ajatellutkaan nimeä tuolla tavalla! :D

   Poista
 4. Itse en ole koskaan sen kummemmin ajatellut taustaa nimimerkin tai nimen valitsemisen välillä. Oma nimeni on aina ollut mielestäni tylsä ja kovin tavallinen, joten nimimerkin käyttö tuntui varsinkin alussa paljon mukavammalta. Vaikka taisi siinä olla mukana myös ajatusta "että näinhän kuuluu tehdä". Tämä siis jo kauan ennen blogin perustamista.

  Blogissa olen jatkanut samalla linjalla pääasiassa tottumuksesta ja melkein kaikkialla netissä samalla nimimerkillä liikun. Itseasiassa taisin nimimerkin joskus seitsemännenluokan truugootti aikoina kehitellä. :D Ja kiinnittäähän Shadou enemmän huomiota ja jää paremmin mieleen, mitä Mari. Mareja on monia, enkä osaa samaista itseäni kunnolla siihen edes IRL:ssä siihen, mutta koko nimi taas tuntuisi liian pitkältä (Mari-Johanna) ja liian raskaalta vaihtaa ja sisäistää niin monessa mediassa. Sisäinen hedonistini nostaa päätään. Nörtti itsessäni leikitteli joskus M-JW:llä, koska oma sukunimi alkaa V:llä, jolloin saisin kivan viittauksen Mary Janeen ja sarjakuviin, varsinkin aikoina jolloin hiukset olivat oikein kunnolla punaiset, mutta kun sitten ne supersankarisarjakuvat eivät oikeasti ole koskaan vedonneet ja loppujen lopuksi menisi useimmilta varmaan ohi... On se elämä hankalaa, kun oikein yrittää.

  Olen huomannut, että viime aikoina monissa blogeissa on siirrytty omien nimien käyttöön niin käyttäjänä, kuin myös blogin nimissiä. Tai sitten uudet perustetaan näiden pohjalta. Näen tässä, sen lisäksi että harrastuksena yhä tavallisempi että nettiin/sosiaaliseen mediaan ei enää liitetä niin paljon pelotteita+arkipäiväistyminen, tietynlaista siirtymää blogien muuttumisessa yhä tavoitteellisemmaksi osaksi elämää, mahdollisesti jo aloittaessa tavoitteena on tavalla tai toisella hyötyä bloggaamisesta. Tällöin sen pitäminen omalla nimellä on jotenkin ammattimaisempaa ja helpompi linkittää itseensä myös muiden väylien kautta.

  Niin. Omasta mielestäni en näe väliä sillä, bloggaako ihminen omalla nimellä vai nimimerkillä. Asia on kuitenkin aika pieni ja varmaan tärkeintä on, että kirjoittaja itse on tyytyväinen päätökseen. Joillekin oma nimi voi olla vain mukava ja helppo ratkaisu, toinen tykkää nimimerkin anonymiteetistä. Syitä voi olla monia tai sitten takana ei edes ole sen tietoisempaa ratkaisua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimimerkin käyttö oli kyllä todella yleistä ennen, varsinkin alt- blogeissa ja siinä iki-ihanassa galtsussa. :D Jotenkin nuorempana tuli muutenkin kaikkien varoitusten sun muiden takia käytettyä nimimerkkejä, kouluissa sun muualla varoiteltiin netin vaaroista ja suositeltiin nimimerkin käyttöä, eikä omaa nimeään ym. tietoja kannattanut minnekään laittaa. Paljon on kehittynyt tekniikka vuosien varrella ja nykyään some on ihan arkipäivää todella, todella useilla. Kehitystä tulee koko ajan ja onhan se hyvä pysyä kärryillä niin somesta kuin tietotekniikastakin, monissa työpaikoissakin sitä paitsi joutuu väkisinkin käyttämään eri ohjelmia.

   Mari- Johanna on todella kaunis nimi minusta ja jää hyvin mieleen! :) Kyllähän sitä saa vaikka millaista "ongelmaa" itselleen, jos haluaa. Mie olen joskus nuorempana halunnut muuttaa etunimeni ja ottaa kolmannen nimeni käyttöön. Kieltämättä vieläkin tulee leikiteltyä ajatuksella nimen muuttamisesta, sillä pidän siitä nimestä paljon ja muutamat kaverit käyttävät lyhennettä siitä, koska se nimi heidän mielestään on enemmän miunlainen. :)

   Blogin brändääminen ja yksilöiminen on aika helppoa omalla nimellä, sinänsä en ihmettele, että niin monet käyttävät nimiään blogin nimenä. Ja onhan se periaatteessa vähän tälläinen aiheesta kertova, kun muoti- ja lifestyle- blogit painottuvat tiettyyn ihmiseen. Ajattelehan, jos tapaa jonkun ja nimi jää mieleen, niin siinähän googlaamalla sattuu ekojen joukossa ko. tyypin blogikin ja esimerkiksi yhteydenottaminen kyseiseen henkilöön on suht helppoa. :) Hyvin tiivistetysti ajateltuna tämä siis, en ihan koko kommenttikenttää meinannut tällä pohdinnalla täyttää. ;)

   Netin arkipäiväistyminen on tosiaan aiheuttanut sen, että ihan oikeasti alkaa itsekin osaltaan ottaa rennommin blogin kanssa. Kuitenkin yksi bloggaaja on niin, niin pieni ollessaan tuhansien blogien joukossa ja ylipäänsä internetissä. Ainoa vaan, että Suomi on niin pieni, että täälläkin varmasti monet bloggaajat tietävät tai tuntevat monia bloggaajia, tai tunnistavat ainakin ulkonäöltä.

   Totta puhut, kiitos kattavasta ja monipuolisesta kommentista! :)

   Poista
 5. Oot taitava bloggaaja ja sun tapasi vastata kommentteihin on ihana ! :) Mun mielestä on ihan sama kummalla bloggaa. Sillon kun blogini oli todella henkilökohtainen, bloggasin nimimerkillä, nykyään omalla nimellä ja käytän lempinimeäni Niinu myös usein. Mä haluan kanssa kehittyä kokoajan bloggaamisessa. Ennen se oli vain mun tapa ilmaista tunteita ja purkaa pahaa oloa, nykyään mulla on suuremmat tavotteet blogin kautta, juuri inspiraatio. Toivon, että vaikka parin vuoden päästä olisin paljon parempi bloggaaja. Tällänen "lifestyle" bloggaaminen on mulle vielä niin uusi asia, etten oikee osaa sitä vielä, mutta eiköhän tähänki löydy se kultainen keskitie (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti Niina, ihana kuulla! ♥ Mie tykkään kovin, kun siulla muuttui blogin nimi ja nimimerkki vaihtui omaan nimeen, jotenkin sopi niin hyvin. :) Olen huomannut kyllä, että siulla on halua kehittyä ja panostaa blogiin, se on ihan mahtavaa! Sie olet kehittynyt jo vuosien varrella tosi paljon, niin kirjoittamisessa kuin kuvaamisessakin.

   Kyllä se kultainen keskitie löytyy, vaikka hankalaa se on. Itse yritän just ajatella tuolleen, että mitä voisin kertoa ja näin edes päin. Muuten blogin sisältöä suunnittelen jonkin verran ja pyrin suht monipuolisesti postaamaan. Välillä kuitenkin ei oma aika anna myöten tehdä tiettyä postausta juuri sinne väliin, mihin ajattelin, mutta sitten olen laittanut sen muutaman päivän päähän. :)

   Poista
 6. Osa lukijoista on kertonut muistavansa minut edelleen Kartanonrouvana, ja muutama ystäväkin on jopa välillä puhunut miehestäni Kartanonherrana, koska se on kuulemma jäänyt päälle blogista :D Kartanonrouvana toimimisesta on kuitenkin jo muutamakin vuosi aikaa, mutta mitäpä tuosta. Minut löytää kyllä nyt varmaan aika helpolla somesta, mutta en toisaalta kirjoittele salaisuuksia blogiini, vaikka vähän salassa sitä kirjoittelenkin. En muutenkaan juuri puhele tekemisistäni, mutta blogi on jonkinlainen päiväkirja, ja haluan oikeiden tuttujen kysyvän suoraan minulta kuulumisiani.

  Suoraan sanoen minulle on aina ollut hankalaa muistaa bloginimeäsi, mutta sen jälkeen kun jossain luki oikea nimesi, se jäi heti mieleeni. Oot se Moon Milla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, siusta kyllä tulee miullekin mieleen Kartanonrouva vaikka nykyään taidan enemmän Elisenä siuta ajatella. :) Hassua kyllä miten mieleenpainuvia jotkut nimimerkit ovat! Hyvä ajatus kyllä, että haluat ihmisten kysyvän suoraan kuulumisia ja onhan se oikeasti niin, ettei kukaan blogiinsa ihan kaikista asioista kerro. Pintaraapaisua ennemmin sanoisin. :)

   Hauskoja nää teidän nimet, mitkä teillä osalla on jäänyt mieleen! :D Olen otettu, kiitos! ♥

   Poista
 7. Kiva että miun kyssäri sai siulle inspiksen :). Mie oon alusta asti käyttäny omaa nimee,tosin perään laitan aina Fit fat maman.

  Ja kiva myös toi siun blogikaveri haaste juttu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan siulle kysymyksestä, saipas miettimään kunnolla! ;) Siulla on kyllä hyvä, kun siun blogin nimi näkyy perässä, niin tunnistaa suoraan et kuka siellä kommentoi. Monilla on ihan etunimi käytössä, sit näkyy myös teitä, joilla on blogin nimi perässä ja sellaisiakin olen bongannut, joilla on ihan se blogin www- osoite nimen perässä. Monia on vaihtoehtoja, joka on ihan hyväkin kun saa haluamallaan tavalla itseään vähän yksilöidä kaikkien muiden joukosta.

   Ihana kuulla, toivottavasti monet osallistuisivat tuohon, niin mie voin aloittaa sitten ilahdutus-yllätyksien valmistamisen! ♥

   Poista
 8. Mua alkoi kiinnostaa, että mitä meinasit tolla että ihmisiltä on tullu ihmeellisiä reaktioita?

  Mä oon miettiny nyt oman etunimen laittoa, kun pitäis saada blogille uus nimi/nimimerkki ja olis jo mielessä. Onhan monilla muillakin nimi blogissaan kuitenkin, joten ei siitä varmaan haittaa olis varsinkaan ku ei tunnettu blogi ole kyseessä.

  Joskus oon kyllä miettiny koko bloggauksen lopettamistakin, vaikka tykkäänki kirjottaa ja onhan tekstejä joskus jälkikäteen jännä lukea. Mut välillä turhauttaa vähäiset kommentit, sinänsä tyhmää sanoa näin ku omaks iloks kai sitä pitäis kirjottaa vain. Joskus kanssa ku ottaa kuvia blogia varten nii miettii et onko tässä mitään järkeä ja että haluaako jakaa asioitaan nettiin mistä ne voi lukea kuka vaan. Vaikken mitään kovin henkilökohtaista ookkaan jakanut. Joskus myös miettiny, että jos joku vanha kiusaaja vaikka löytäs blogin niin haluanko niiden tietävän vaikka että pelkäsin synnytyksen ponnistusvaihetta, mut sit alkaa ajatella että mitä menetettävää mulla on, vaikka tietäisivätki. Ei mitään. Että ihan sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muun muassa olen törmännyt aiheen tivaamiseen ja arvosteluun sen takia, koska blogilla pitää kuulemma olla selkeä aihe / tarkoitus, eikä lifestyle ole sellainen. Tai ihan päin näköä nauramiseen useamman kerran ja blogin kirjoittamisen vähättelyyn / haukkumiseen ja tän tällaiseen "fiksuun" käytökseen. Näin esimerkiksi, mutta nämäkin ovat tulleet sellaisilta ihmisiltä, joilla a) ei ole harrastuksia tai b) ei ole elämänhallinta aivan kohdallaan, joten nuista ei toinna pahemmin välittää. :)

   Siullahan oli silloin ihan alussa oma nimi käytössä ja aika yleistähän se nykyään on. Tuskin kamalasti haittaakaan on, varsinkin jos pienempi blogi on. :) Toisaalta jos joku haluaa ilkeillä ja haluaa pahaa muille blogin kautta tietoonsa saaneiden asioiden kautta, niin ennemminkin sillon tulisi ajateltua, että kaikki ei ole ihan kunnossa. Tai ainakin itselleni tulee sellainen mieleen, jos kerran vaivaa näkee vain satuttaakseen tai yrittääkseen sitä.

   Poista
 9. Pakko sanoa ensiksi, että sulla on ihana käsiala! :D Kun joskus aikoinaan aloin seurata sun blogia, ajattelin vaan että vitsi sulla on jännä ja kiva nimi, en jotenkin edes kyseenalaistanut sitä nimimerkiksi :'D Nimimerkit jää kyllä paremmin mieleen, siksi mäkin oon heittänyt blogini nimen tuohon kommentoijaosaan kun muuten hukun massaan etunimelläni. :D Mulla asuu paljon sukulaisia sielläpäin ja pohjoisemmassa, eikä mulla ole itse asiassa mitään hajua mitä he ajattelevat mun bloggaamisesta. Vanhemmat ihmiset pitävät varmaan vähän turhamaisena kuvata itseään ja kertoa itsestään, moni varmaan ajattelee ettei ihmisiä ehkä tommonen kiinnosta, mutta väärässähän he ovat siinä. Ollaan ylpeitä ihanasta harrastuksesta, se on nimenomaan _meidän_ harrastus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kiitos, kiva kuulla! ♥ Hassua, vaikka moni on kyllä sanonut et tuo Vivian sopisi miulle oikeaksikin nimeksi. Siulla on kyllä hyvä, kun siulla on omassa blogissa nimenä tuollainen, jossa on kuitenkin siun etunimi. Hyvä nimimerkki siis, löytyy oma nimi ja sit blogin nimi. :)

   No voi kyllä olla, mut meilläkin molempien perheet tukevat ja suhtautuvat normaalisti blogiin, ovathan hekin saaneet olla läsnä tai ihan mukanakin kuvaamisen kanssa. Monet perheenjäsenistä ja sukulaisista lukevatkin tätä blogia, en sit tiedä mitä kauemmat sukulaiset ovat mieltä. :) Todella hyvin muotoilit vikan lauseen, en voisi olla enempää samaa mieltä! ♥

   Poista
 10. Oon kirjoittanut tähän asti aina omalla nimelläni ja itse oon miettinyt lähinnä päinvastaista, josko alkaisin kirjoittamaan nimimerkillä. Mulla ei netissä tällä hetkellä ole juurikaan mitään nickiä, paitsi yksi todella vanha mm. Last.fm:ssä, ja siinäkin hurja kielioppivirhe, niin enhän mä nyt sellaista voi ottaa käyttöön! :D Toisaalta mietin, et onko hölmöä "vaihtaa nimeään" näin kesken kaiken... Mulle on oikeastaan se ja sama, kirjoittaako joku bloggaaja omalla nimellään vai nimimerkillä, kunhan nimimerkki ei ole joku "GothicGirl98", se syö jo ehkä vähän uskottavuutta, enkä vois ottaa tekstejä tosissani. Muutenkaan numerot ei mun mielestä juuri sovi nimimerkkeihin, niistä tulee heti semmonen syntymävuosifiilis, mutta aika harvoin niitä näkeekään varsinkaan blogien puolella. :) Sekaannuksia ei oo ainakaan vielä sattunut omalle kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa, hauska sattuma! :) Hankalampihan se on tosiaan kesken kaiken vaihtaa, jos on jo vuosia pyörinyt netissä omalla etunimellään ja varmasti monet muistaa vielä siun oikeen nimen. Voi olla, että jos uusi nimi onkin todella mieleenpainuva, niin se oikea nimi unohtuu nopeammin. Hyviä ajatuksia kyllä nimimerkeistä siullakin, samaa mieltä olen! :)

   Mietin myös itse tuota, että haittaakohan, jos vaihtaa omaan nimeen kun on 2010 vuodesta ollut täällä samalla nickillä? Toisaalta voisi olla ihan vapauttavaa ja kyllä se nuiden sähköposti- ja blogin kautta tulevien tapahtumien kanssa helpottaisi aika paljon. Hmmh, jospa sitä ulkoasun muokkauksen yhteydessä vaihtaisi nimeäkin. :)

   Poista
 11. Mä alkuun hämäännyin tästä että kirjoitat Vivianina vaikka olen siihen jo tottunut :) Itse kirjoitan ihan omalla nimelläni, helpoin niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, monet ovat samaa sanoneet! Ja kieltämättä mietin itekin, että mahtaa tuntua oudolta, mutta olisi kyllä tuntunut ihan urpolta esiintyä nimimerkillä tapaamisissa jne. :O Voi olla, että tulee tuo nimi vaihdettua muiden muutosten yhteydessä, on se kuitenkin helpompi sit s-postien, neuvotteluiden ja miittien kanssa. Eikä ihmisten tarvitsisi sit miettiä, että millä nimellä kutsuvat miuta. ;)

   Siulla on kyllä kaunis nimi ja hyvin on mieleen jäänyt ainakin miulla! Sie näemmä käytät myös tuota etunimeä blogin nimen kanssa, varmaan senkin takia jää mieleen helpommin.

   Poista
 12. Mä puhun susta aina Vivianina vaikka oon jo pitkään tiennyt sun oikean nimen :D Samoin Insistä en osaa kutsua Susanneksi tai Sussuksi. Jotenkin ne bloginimet jää aina päälimmäisenä mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, no se on kyllä yksilöivä omalla tavallaan, kovin montaa Viviania ei ole Suomessa. ;) Sama juttu täällä Sussun kanssa, bloginimellä ehkä helpompi kutsua, jos on muitakin bloggaajia messissä. ^^

   Poista
 13. Mielenkiintoinen pohdinta! :) itte oon tykännyt kirjoitella nimimerkillä koska oma nimeni on omasta mielestäni jopa ehkä tylsä (tiina) ja ei niin persoonaani kuvastavaa, nimimerkki on antanut hieman enempi erottuvuutta ja persoonaa! :) nimimerkkiä ei yksityisyyttä suojaa jos julkaisee blogia omilla kuvilla, mutta jos pärstättä kirjottelee niin sitten nimimerkki on varmempi tapa pitää ei toivotut lukijat loitolla! :) nimimerkillä erottuu 10000 muusta saman nimisestä ihmisestä 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin joo, se on kyllä totta sekin. Mie nyt oon miettinyt vielä lisää tuota nimen muuttamista ja juuri sitä, millä sen nimen saa erottumaan muista. Tuossa ylempänä onkin muutamilla kivasti nimi ja blogin nimi tai ihan blogin nimi nickkinä, jäävät mieleen helposti. Mietin myös, että sukunimen alkua yhdistäisi, mutta se on vähän tylsää ja toinen, mitä mietin, oli nimi sukunimineen. En tosin tiedä haluanko kommentoida ihan koko nimellä, niin se taitaa jäädä. :D

   Täällä blogissahan mie en ole maininnut nykyistä asuinkuntaa, mutta mie pääosin kuitenkin liikun Joensuun seudulla vaikka sieltä pois muutettiin. Sinänsä ei haittaisi senkään takia, että kirjoittelisi ihan omalla nimellä. Saa nyt nähdä mitä mie keksin, kun mitä enemmän miettii, niin sitä hankalammaksi menee! :D

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)