tiistai 12. toukokuuta 2015

Erikoisvartalohoidossa Sulossa

Sain mahdollisuuden käydä kauneushoidossa Hyvinvointi Sulossa Helsingissä liikkuessani, joten perjantaina lähdimme perheen kesken Mannerheimintietä kohti. Matka ei sujunut meiltä maalaisilta ihan niin hyvin kuin olisi voinut odottaa navigaattorin ollessa apuna, mutta pääasia että perille päästiin! Sulossa odotti lämmin vastaanotto ja hymyilevät työntekijät.





Olin odottanut valitsemaani erikoisvartalohoitoa todella kauan, sillä en ole aiemmin kauheasti käynyt kauneushoidoissa - vain ruusukylpy ja jalkahoito ovat tuttuja ennestään. Eri kulttuurit kiehtovat minua paljon ja erikoisvartalohoidoista löytyi Tribal- niminen hoito, joka sisältää afrikkalaisia, polynesialaisia ja amerikkalaisia elementtejä. Hemmotteleva ja erikoinen kauneushoito, jota oli kutkuttavaa odottaa.




Sulossa oli kauniisti sisustetun myymälätilan lisäksi kaksi hoitohuonetta, joissa oli niissäkin yhteensopivia kuvioita ja värejä niin, että suljettujen ovien takana tilat olivat yhtenäiset tyyliltään. Toisessa hoitohuoneessa oli aika hieno katto, sillä ennen liikkeen paikalla on ollut valaisinliike ja nyt katto on laitettu ihan Sulon tyyliin sopivaksi!


Jäin Marian käsiin hoidettavaksi ja toiseen hoitohuoneeseen laitettiin Tribal- hoitoon kuuluvaa rytmikästä musiikkia soimaan. Kaikki huoneessa oli viimeisen päälle - värit sopivat yhteen laadukkaita pyyhkeitä myöten ja hoitopöytä oli laitettu valmiiksi. Hoito aloitettiin arabica- kahvi ja baobab- öljy kuorinnalla, joka pehmitti ihon kosteutusta varten. Kuorinta jää helposti tekemättä kotona ja itselläkin tulee harmittavan harvoin käytettyä kuorintaa suihkugeelejä lukuunottamatta. Tämä kahvikuorinta tuntui ylelliseltä ja erittäin hemmottelevalta, kuten erikoisvartalohoito tuntui myös kokonaisuudessaan.

Kuorinnan jälkeen sain iholleni hoitavan ja kosteuttavan kaktusvahakääreen. Kaktusvahakääreeseen käärittynä päälleni laitettiin vielä paksu pyyhe lämpöä tuomaan ja tehostamaan kääreen vaikutusta.



Tribal- erikoisvartalohoidossa ihoa hemmoteltiin tahitilaisella monoi- balsami hieronnalla ja käsillä hieromisen lisäksi ihoa hierottiin myös polynesialaistaustaisilla kapuloilla. Erilaisilla välineillä ja tavoilla hieronta stimuloi ihoa ja tuntuu erityisen rentouttavalta. Kapuloilla tehdään meren aaltoja muistuttavaa hierontaa, akupainantatyyppistä painelua ja hienovaraista rummutusta iholle. Vaihteleva ja hemmotteleva hieronta sai uppoutumaan taustalla kuuluvaan musiikkiin ja rentoutumaan kunnolla.

Monoi- balsami on hyvin kosteuttava ja hellävarainen, kauniin kultainen aine ja kastuessaan balsami muuttuu maitomaiseksi. Balsamia jäi iholleni ja sen kerrottiin kosteuttavan lisää vielä suihkussa käydessäni. Tuoksu balsamissa oli aivan ihana ja hoidon jälkeenkin välillä tuoksu tuli nenään muistuttaen rentouttavasta hoidosta.


Vartalohoito oli kokemuksena aivan ihana, erikoinen ja todellista luksusta arjen keskellä. Jotain erilaista ja niin rentouttavaa, että aloin miettimään että miksi ihmeessä en käy hemmottelemassa itseäni kauneushoitolassa useammin? Tämän hoidon aikana tuli uppouduttua kokonaan pelkkään olemiseen, kuuntelemiseen ja aistimiseen. Yleensä rentoudun kuuntelemalla musiikkia, lukemalla lehtiä, kirjoja ja blogeja tai ihan vain venyttelemällä, mutta nekin ovat niin erilaisia tällaisiin hoitoihin verrattuina, joissa vain olet hemmoteltavana. Hierottavana kuitenkin tulee silloin tällöin käytyä.

Unisex- hoitolassa tunnelma oli rento ja lämmin, sellainen minne haluaa tulla uudestaankin. Nyt postausta miettiessäni ja sivuilla käydessäni varmaan kymmenettä kertaa olen alkanut katsoa heidän itse kehittelemiään suomalaisia turvehoitoja sillä silmällä. Jalkahoidossa pitää käydä ennen kesää ja varsinkin ennen matkoja, kelpaa sitten sipsutella rannalla.

Sain Sulosta mukaani Bernard Cassieren Mustikkalinjan rakeettoman kuorintavoiteen kotiin viemisiksi ja siitä kerron myöhemmin enemmän omassa postauksessaan kokemuksineen kaikkineen. Mustikkalinjaa on ollut kehittämässä Sulon oma Cidesco-kosmetologi Annastiina Rönn ja sarjaa kehittäessä on otettu huomioon suomalaisen ihon tarpeet.


Suosittelen käymään Hyvinvointi Sulossa, jos kaipaatte hemmottelua arjen keskelle tai kaipaatte jotain uutta. Kattava valikoima tuotteita löytyi kauniine pakkauksineen ja paikan päällä kerrottiin eri kokemuksiakin näistä. Itselläni Sulossa käyminen oli mahtava alku viikonlopulle, en edes muista milloin viimeksi olen ollut niin rentoutunut ja rauhallinen, ettei mitkään ajatukset häiritse. Elämäni on melko hektistä välillä ja erityisesti viime aikojen kiireestä johtuen, mutta hoidon jälkeen ja koko viikonlopun hetkeen keskittymisen jälkeen olo on edelleen rauhallinen vaikka aikatauluja pukkaa. Se on se hetki ja edelleen useiden päivien jälkeen muistelen tuota hoitoa kokonaisuudessaan; tuoksua, tunnetta ja musiikkia. Jo muistelu saa uppoutumaan hetkeen ja voisin todella sanoa, että olin tällaisen luksuksen tarpeessa enkä voisi olla enää tyytyväisempi.

Osa kuvista on mieheni ja Marian ottamia, suuri kiitos molemmille!


Tämä Tribal-erikoisvartalohoito on siis blogin kautta saatu ja parhaimpia yhteistöitä blogihistoriani aikana. Hyvinvointi Sulon sivut löydätte täältä ja yläpalkista navigoimalla löytyy muun muassa kuvaukset hoidoista hintoineen, mustikkalinjasta enemmän asiaa ja etusivulta voi lukea Sulosta sekä yrittäjistä ja työntekijöistä enemmän.

Hyvinvointi Sulo
Mannerheimintie 120
00270 Helsinki

Ajanvaraukset puhelimitse 040 1242111 tai netin kautta täältä. Myymälässä voi myös käydä nauttimassa kupposen teetä vaikkapa aikaa varaillessa. Myymälä on avoinna ma-pe klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-15, ajanvarauksilla hoitola on pidempään auki.

Mutta nyt on ihan pakko kysyä teiltäkin, että käyttekö te säännöllisesti kauneushoidoissa? Millaisia hoitoja suosittelisitte minulle? Mikä on paras hemmotteluhoito ikinä? Pidän erityisesti erikoisemmista ja hyvin hemmottelevista hoidoista, joten erikoisiakin hoitoja saa ehdottaa. Pakko yrittää ottaa tavaksi itsensä hemmotteleminen myös muualla kuin kotona. :) Mahtavaa viikkoa teille kaikille ja suuren suuri kiitos Hyvinvointi Sulolle ihanasta kokemuksesta!

18 kommenttia:

 1. oi että miten ihanalta tuollainen rantoutushoito kuulostaa!! ^_^ Täällä meni jo ihan kädetkin makkaralle kun pelkästään ajatteli kuinka rentoutunut olo tuollaisen jälkeen tulee! :D Olisi ihanaa kun olisi varaa käydä tuollaisissa hemmotteluhoidoissa aina joskus, pieni palkka ja epäsäännöllinen työ kun ei juurikaan anna tilaisuutta säästää ylimääräistä rahaa, vaikka tekosyyhän se taitaa olla, sen kun pistäisi vaikka jokakuukausi kympin sivuun niin olisi jo vuodessa varaa ostaa joku pikku hoito itselle! :D Jotenkin vaan silti tuntuu että arjen kaaoksessa ne vähätkin rahat aina hukkuu jonnekkin, jos ei muualle niin aina joku laite hajoo väärään aikaan, autoon tulee jotain remppaa tai sit vaan just silloin sattuu löytämään kirpparilta jotain todella mieluista! :D Täytyy ruveta vinkkaamaan lahjaideaksi että kauneushoitoja saa ostaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hoito oli ihana! <3 Love it! Haha, nauroin kyllä tuolle siun mielikuvalle ja käsien makkaralle menosta, mutta tämä hoito oli niin järjettömän rentouttava ja ihana ettei tosikaan. Saa todella miettimään, et miksi ihmeessä en käy kauneushoitoloissa useammin? Epäsäännöllinen työ ei tosiaan anna kauheasti varaa säästää ja se on kyllä kurja juttu. :( Toivottavasti jossain vaiheessa tilanne kohenee ja saat käytyä jossain hoidossa! <3 Joo, siis tuo on niin totta, lähes aina kun joku rupeaa reistaamaan, niin alkaa sellanen ketju et kohta jokaikinen laite on remontissa. :D Lahjanahan nämä oisivat ihania myös ja muutenkin hemmottelevat, erityiset kosmetiikkatuotteetkin toimivat hyvin lahjoina. Mie just mietin, et yhdelle läheiselle stressaantuneelle naiselle olisi mahtavaa antaa tämän mustikkalinjan tuotteita lahjana, ovat nimittäin ylellisen tuntuisia ja tuoksuisia. :)

   Poista
 2. Kuuulostaapa ihanalta hoidolta ! :) Kelpaisi minullekin tuollainen hemmottelu. Itse käyn kasvohoidossa parin kuukauden välein ja hieronnoissa, mutta muuten ei ole paljoa tullut käytyä. Rakastan kyllä kaikkia mahdollisia hoitoja ♥ pitääkin varata huomenna hieronta aika taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli aivan ihana hoito, mahtavaa jos kuullostaakin siltä! :) Mie just mietin, että hitsi kun olisi huomannut käydä pojan vauva-aikana tällaisessa, niin olisi rentoutunut ihan täysin vauva-arjen keskellä. Monesti kun rentoutuessa ja omaa aikaa ottaessa kuitenkin pyöri pikkuinen mielessä, että ei ihan näin täysin päässyt rentoutumaan. :) Kuullostaa kyllä ihanalta ja varsinkin, että käyt säännöllisesti kasvohoidossa. Olisi huippua, jos saisi itselle myös "rutiiniksi" käydä vaikkapa kerran kuussa tai kahdessa jossain hoitolassa. :) Pakko kyllä kokeilla useampiakin hoitoja, tästä hoidosta tuli innostusta ja energiaa paljon! <3

   Poista
 3. olisipa kiva päästä johonkin hoitoon, hierontaan tai muuhun vastaavaan! siun kokemus tuolta kuulostaa superihanalta :) ja miten viehättävän suloinen paikka väreineen päivineen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, pakko kyllä käydä useamminkin! Pitäisi vaan löytää myös täältä lähempää joku kauneushoitola, missä olisi yhtä rentoa ja mukavaa olla kuin tuolla Sulossa. :) Ilmapiiri tekee paljon ja ehkä ihan kuukausittain ei kehtaisi Helsinkiin asti lähteä hoitojen perässä. ;) Mie myös ihastelin tuota sisustusta, ihania värejä ja kaikki sointuu hyvin toisiinsa! Kokemus oli kyllä mahtava, ei voi olla kuin kiitollinen, että tällaisen mahdollisuuden sai blogin kautta. <3

   Poista
 4. Toi oli kyllä varmasti rentouttavaa :) Ja kaiken kiireen ja stressin keskellä auttais :) En oo kuitenkaa koskaan käynyt itse kauneushoidossa :/ Haluaisin joskus mennä johonkin hierontaan, koska aina jumissa niskat ja hartia. Samoiten jalkahoito voisi olla hyvä, koska mulla on jalat huonossa kunnossa ja itsekki mietin jalkahoitajan uraa. Kasvohoitoki vois olla kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti rentoutti ja varsinkin viime aikojen työntäyteisille päiville sekä viikonlopuille oli mahtava irtautuminen! <3 Hemmottelevampaa ja parempaa hoitoa saa etsiä, tämä oli jotenkin niin täydellinen tuoksuineen kaikkineen. Tämä hemmotteleva hieronta oli kyllä ihan erilaista, kuin mihin olen tottunut kun yleensä tulee käytyä urheiluhierojalla. :) Jalkahoitoon meinasin mennä tässä keväällä tai kesällä, se on myös ihanan tuntuista. Kasvohoito voisi olla myös miellyttävä ja moni kommenteissa kertoi kuumakivihieronnasta, joka pitää pistää kokeiluun. :)

   Poista
 5. Vaikuttaapa ihanalta paikalta ja hoidolta! :) Oma "eksoottisin" kokemukseni on lämminkivihieronta, jollaisessa kävin viime kuussa saatuani siihen lahjakortin. Se oli todella miellyttävä ja rentouttava elämys, jollaiselta tuo tribal-hoito kuulostaa kyllä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! <3 Aivan ihana hieronta oli ja paikka oli mitä mainioin, lämmin ja rento tunnelma kauneushoitolassa pitääkin olla. ^^ Tuo lämminkivihieronta kuullostaa kivalta ja sitä pitää varmaan testata jossain välissä. Voisi olla rentouttava ja erilainen kokemus, kuten tuo Tribal- hoitokin. Sulossa saa myös cocktail-hoitoja, nekin kuullostavat ihanilta. :)

   Poista
 6. Ihanalta kuulostaa! Liian harvoin tulee käytyä hemmoteltavana, vaikka tunnistan/muistan kyllä tuon äärettömän rentoutuneen fiiliksen jota sinäkin kuvailit. Vartalohoidoissa olen käynyt vain muutamia kertoja elämäni aikana, mutta mieleenpainuvin oli ehdottomasti suklainen hot-stone eli kuumakivihieronta. Vilukissalle (joka rakastaa vielä suklaatakin) en ihan heti keksi osuvampaa kokonaisuutta...

  Mielenkiintoista oli lukea kokemuksesta, ja hienoa että pääsit vähän irtautumaan arjen pyörityksestä :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en edes muistanut tai tiennyt, että näin hyvin voisi rentoutua kauneushoidossa! :D En tosin ole monessa käynytkään, mutta tämä oli ehdottomasti rentouttavin ja mieleenpainuvin kokemus niistä, missä olen käynyt. Aivan ihana. <3 Suklainen hot-stone kuullostaa hyvältä, erikoiselta vaikuttaa ja pitää kyllä googlata tarkemmin tuosta. Missä sie kävit tuollaisessa hoidossa, suositteletko paikkaa? :)

   Ihana kuulla, kiitos. Ja oli ihan mahtavaa päästä kokonaisvaltaisesti irti arjesta, tekee hyvää tämän kiireisen arjen keskellä! :) Kiitos samoin sinulle!

   Poista
  2. Hoitopiste Carbita Day Spa täällä Kuopiossa! Voin todellakin suositella paikkaa, jos haluaa yksilöllistä ja rentouttavaa hemmottelua omassa rauhassa. Tässä vielä linkki hoitoihin: http://www.hoitopistecarbita.com/16

   Poista
  3. Kiitoksia hurjan paljon vinkistä ja pitääpä tutustua tuohon yritykseen tarkemmin! :) <3

   Poista
 7. Vaikuttipa kivalta paikalta :) Pitäisi käydä useammin hemmottelemassa itseä, mutta sitä aina keksii tekosyitä kuten, ettei ole aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinvointi Sulo on tosiaan kiva paikka ja vähän enemmänkin! Voisin sanoa, että ihastuin niin paikkaan kuin tuohon hoitoonkin. :) Oikeassa olet, jotenkin tuntuu ettei raaski hemmotella itseään näin paljon, mutta kyllä varmasti jokainen tällaisen perusteellisen rentouttavan hoidon ansaitsisi. Jotenkin näissä ihanissa elämyksissä tulee pihisteltyä, mikä on ihan älytöntä, koska tämä jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa ja oli kokemuksena rikastuttava. :)

   Poista
 8. Apua miten ihanalta tuo kuulostaa! Voi kun tuollaiseen pääsisi joskus itsekkin. Kasvohoidossakin olen ollut tasan kerran, kun jostain syystä ei ikään saa aikaseksi että kattelisi ja kyselisi hintoja moiseen. Vaikka miun naamankunnolla sellainen tuskin olisi pahitteeksi jos sitä kävisi välillä ammattilaisella hoidattamassa. Kait se piheys vaan siinä kohtaa iskee eikä sitten meinaa raaskia, vaikka mun mielestä Tampereella taitaisi olla jokin kosmetologikoulukin, josta luulisi saavan hieman edullisemmin.

  Hieronnassa sentääs tulee käytyä useammin, mutta harvemmin sitäkään sen rentoutumisen kannalta ottaa. Pakollista lihashuoltoa, et saa pidettyä pahimmat jumit poissa, et pysyy paikat sen verta kunnossa että voi töissä käydä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, miulla kans tulee aina pihiys näissä itselle tulevissa hoidoissa ym. hyvinvointipalveluissa, vaikka pidemmäksi aikaahan tässäkin on muisteltavaa! :) Tekee todella hyvää ja rentoutuminen perusteellisesti oli mahtavaa, kun asian miettiminenkin saa rauhallisemman olon aikaiseksi. Mie jo vakavasti harkitsen säännöllisen hieronnan vaihtamista hemmotteluhoitoihin, kun teki niin hyvää. :) Mut tosiaan se hieronta pitää kropan kunnossa ja ehkäisee pahat jumit kokonaan, niin pitäisi melkeen raaskia molempia palveluja ostaa säännöllisesti. :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)