sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kesän alottajaiset ja ulkosaunan testaus

Kesäkuun alussa tulee kaksi vuotta siitä, kun muutimme toiselle paikkakunnalle ja ostimme oman talon tontteineen kohtuullisen ajomatkan päästä Joensuusta. Tupareita eikä muitakaan aikuisten juhlia ei oltu pidetty ollenkaan ennen viime viikonloppua täällä uudessa kodissa, vaikka kavereita täällä on kyllä käynyt ja synttäreitä vietetty. Viime viikonlopuksi kutsuimme siis kavereita ja ystäviä koolle tänne meille ja pidettiin illanistujaiset, joista ei tosin vauhtia puuttunut. Voisi siis sanoa, että taisivat enemmän bileiden puolelle mennä kaikkine ohjelmineen.Kutsutuista vakkariporukka pääsi paikan päälle, eikä siitä ollut epäilystäkään ja aika miesvoittoiseksi jäi tälläkin kertaa juhlat. Naispuolisista kavereista ei yksikään päässyt syystä tai toisesta paikalle, mutta erittäin hyvät bileet saatiin pidettyä siitäkin huolimatta ja ilta oli hyvin onnistunut. Jopa niin hyvin, että niin miulla kun miehellänikin oli haikea olo, kun ilta oli ohi. Harvinaista, että ilta onnistuu alusta loppuun näin hyvin! Näistä kesän alottajaisbileistä voisi tehdä vuosittaisen perinteen, kun innostusta riitti heilläkin, jotka eivät paikalle päässeet.

Iltaa varten mies oli esivalmistanut tacotäytteitä, valmistanut tortilla- ja tacopohjat pojan kanssa alusta loppuun ja hoitanut tarjoilut viimeisen päälle kun itse olin työmatkalla. Työmatkan jälkeisenä päivänä eli juhlapäivänä laitettiin kaikki porukalla valmiiksi. Juhlien tarjottavia suunniteltiin pidempään, ruokia ja juomia oli moneen makuun. Ruokaa jäi yli ja juomista jäi vain pari tölkkiä kaappiin eli aika hyvin saatiin laskettua tarjoilut boolista viineihin. Boolissa meillä oli muuten toukokuun alussa myyntiin tullutta Sourz Mangoa, teimme tarjolle Mangon Tuulahdus- nimistä boolia, jos jotakin täysi-ikäistä kiinnostaa kirpsakka mangonmakuinen booli.Olohuoneessa meillä oli pikkusuolaista tarjolla ja iPadin kautta soi soittolista kaiuttimista. Suurin osa ajasta tosin vietettiin ulkona, mutta alkuillasta ja loppuillasta olimme myös sisällä aikaa viettämässä. Sää suosi meitä todella hyvin, sillä vieraiden tullessa ei enää koko iltana satanut pisaraakaan.


Hyvää musiikkia, maistuvaa ruokaa ja juomia, valokuvaamista, grillaamista ja ulkosaunan testaamista sisältyi meidän kesän alottajaisiin. Ulkosauna oli siis tähän asti ollut jonkinlaisena varastona, mutta haluttiin nyt kokeilla ulkosaunaa ja mikäpäs sen parempi ajankohta, kun ensimmäiset aikuisten juhlat meillä. Sisustamistahan ulkosaunassa vähän on, kun sitä ei sen kummemmin ehditty miettiä ennen illanviettoa ja peruskorjaustahan ulkosauna vaatii, mutta päästiin lämmittämään saunaa siitä huolimatta.

Hyvät löylyt saatiin ja jopa vähän liiankin hyvät, kun osa porukasta innostui. Onneksi pääsee nopeasti pihalle vilvoittelemaan tarvittaessa! Sen verran mukavaa ulkosaunan testaaminen oli, että halusimme lämmittää saunan seuraavana päivänä uudelleen, että lapsikin pääsi kokeilemaan ulkosaunaa ensimmäistä kertaa.Nuo korkkarit eivät ole saunassa säilössä, sattuivat olemaan kuvattavana mukanani kun mies huikkasi katsomaan saunaa ja kyseli, että haluanko ottaa kuvia sieltä. Tällainen pienehkö tavallinen ulkosaunahan tämä on, ei oikeastaan mitään ihmeellistä. Vähän vanhanaikainen, mutta sehän on vain plussaa! Voisi olla ihan ideaa ottaa tästä jonkinlainen sisustus- ja kunnostusprojekti itselleen, olisi mukavaa saada säilytettyä tässä vanhanaikaisuus, mutta saada kuitenkin kauniita yksityiskohtia esimerkiksi pukeutumishuoneeseen tai saunan ulkopuolelle.


Ryhmäkuvia tuli tietysti otettua, mutta niistä en taida kehdata täällä julkaista kaikelle kansalle yhtäkään, voin sanoa että hauskaa oli! Jälkeenpäin kun olen nuita kuvia katsellut ja käsitellyt kavereille, niin mie nauran tai hymyilen jokaisessa kuvassa. Kuten muutkin, jotka olivat paikan päällä. Tässä seuraavassa kuvassa kuitenkin miun lookkia jo näin etukäteen, meinasin asupostauksen vielä erikseen julkaista, jossa kerron enemmän meikistä ja muista asuun liittyvistä jutuista.


Kiitoksia todella paljon vieraille, teitte illasta onnistuneen meidän kanssa! Ensi vuonna uudelleen ja kokeillaan pistää vaikka paremmaksikin vielä. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Miten sympaattinen pikku sauna ♥ Musta nuo vanhanaikaiset on ihan parhaita :) Varmasti ihanaa kun on oma tontti jolla järjestää juhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on! Vähän laittoa kaipaa, mutta eikös ne vanhemmat rakennukset aina. :) Vanhanaikaisuus on se, mikä halutaan säilyttää ja pitää mielessä laitellessa! Kieltämättä, mahtuu telmimään pihalle ja just tänään isäkin sanoi, et riittää kyllä ruohonleikkaamista vaikka metsää on kaksi kolmasosaa tästä tontista. :) Meillä tuppaa juhlat olemaan yleensä miesvoittoisia, mutta mukavaa on olla niin sanotun vakiporukan kanssa juhlissa kuin juhlissa! <3

   Poista
 2. Oii miten kaunista teillä on ! :) Ja ihana toi sinun asu, tosi juhlava !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti ehditään pihaa laittaa tänä vuonna enemmän, olisi mukavaa ja ainakin pojalla riittäisi intoa siihen hommaan. Asu on kyllä ihana, tykkään kovasti ja itseasiassa välillä käytän näitä vaatteita arkenakin, mutta nahkakenkien ja isomman nahkaisen laukun kanssa. :)

   Poista
 3. Onko teillä sisäsaunaa? Se talo mitä käytiin viimeks katsomassa niin oli vaan ulkosauna. Me tykätään saunoa niin sais olla kyllä sisäsaunakin :D Jännä juttu kun se ulkosauna tuoksu ihan samalta ku mun vanhemmilla ollu vanha saunarakennus, joka purettiin jokunen vuosi sitten. Tuollasta olis kyllä ihana sisustaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tottakai on! :) On remontissa tällä hetkellä vielä, kun me rempataan normiarjen ja työn ohessa koko sauna. Enää uupuu seinäkaakelit ja puupintojen käsittely, eli loppusuoralla ollaan! Molemmat saunat on hyvä olla, talvella vois olla aika ilkee kulkee tuonne rinteen alaosaan ja takasin. :D Hassua, liekkö joku rakennusmateriaali tai kostunut sauna? Tähän saunan sisustamiseen tuli kyllä intoa nyt, kun näki miten söpö se on kun ei ole varastona enää. :D

   Poista
 4. Ihanan symppis pihasauna <3 Ja kuulostaa hyviltä bileiltä! Meillä on myös ollu monesti kesänaloiytajaisia mutta nyt on ollut niin paljon valmistujaisia että jäi tänä vuonna välistä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! :) Söpö tuo sauna kieltämättä on. <3 Oli kyllä todella hyvät bileet, parhaimmistoa ehdottomasti ja mukavaa oli viettää aikaa porukalla meilläkin. Ohhoh, no onneksi valmistujaisjuhlissakin on juhlimista, mutta voittehan te vaikka pitää keskikesän juhlat tai kesän päättäjäiset niiden alottajaisten sijaan. :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)