torstai 13. elokuuta 2015

Kylpyhuoneen sisustus- ja remonttisuunnitelma

Postaus sisältää kaupallista yhteistyötä Taloon.comin osalta. Sisäsaunamme remontoitiin vasta ja seuraavaksi olisikin vuorossa kylpyhuone sekä meidän aikuisten makuuhuone. Tässä postauksessa kerron hieman meidän suunnitelmista kylppärin suhteen; unelmista, toteutuvista haaveista, erilaisista ratkaisuista ja väreistä. Kylppäriin haemme hämärämpää tunnelmaa, kuten saunaankin, sillä tämän hetkiset valkoiset ja beiget laatat eivät sovi makuumme ollenkaan. Kylpyhuoneen ulkoasuun ja kalusteisiin toivomme särmää, luksusta, kauniita yksityiskohtia ja tunnelmallisuutta. Ei ihan tavallista kylpyhuonetta, vaan meidän makuun sopiva, visuaalisesti mielenkiintoinen ja huippu rentoutumispaikka kiireisen arjen keskelle.

Jotkut lukijat saattavatkin muistaa, että ostimme kylpyhuoneen ja saunan seinäkaakelit yli vuosi sitten, kun juuri oikeat sattuivat tulemaan vastaan eräässä Joensuun rautakaupassa. Ihastuimme täysin purppuraisen sävyisiin kaakeleihin, jotka ovat valon sävystä riippuen joko violettiin taittuvia tai syvänpunaisia. Kaakeleiden ansiosta aloimme myös suunnitella valaistusta ihan eri tavalla - kumman sävyisinä haluamme kaakeleiden näkyvän? Vai pitäisikö olla mahdollisuus molempiin sävyihin valojen avulla? Seuraavassa kuvassa näkyy punaisempi sävy näistä kahdesta vivahteesta.


Purppuran väristen kaakeleiden kaveriksi tulee lattiaan tummanharmaata pientä laattaa, jota löytyy saunasta ja itseasiassa samaa käytimme lattiaan myös wc- remontissa. Yksinkertaisen kauniit laatat sopivat hyvin lattiaan ja ovat helpommat asentaa kaatojen mukaan, jos vertaa isompiin laattoihin. Kylpyhuoneessa meillä on lattialämmitys, johon tilattiin vasta vähän aikaa sitten uusi termostaatti hajonneen tilalle. Edellinen oli kyllä sen ikäinen, että ei ole ihmekään että meni rikki ja Taloon.com- sivustolta osat tulivat todella nopeasti perille. Uudessa on ajastin, joten saamme säädettyä lattialämmitystä vaikkapa yöksi korkeammalle ja päiväksi alemmalle lämmölle, yöllä sähkö on nimittäin edullisempaa kuin päiväsaikaan.

Kaakeleiden kaveriksi olemme etsineet todella kauan koristekaakelia, joka sopisi meillä jo oleviin laattoihin ja meidän molempien makuun. Purppura on siinä mielessä hankala sävy, että siihen ei oikein saa yhdistettyä erikoisempia sävyjä niin, että molemmat olisivat edukseen. Mietinnän jälkeen päädyimme etsimään tummanharmaata tai mustaa kuviollista laattaa, joita löytyikin Laattapisteen ja Taloon.comin valikoimista.

Yllä olevat laattakuvat lainattu Laattapisteen verkkosivuilta luvan kanssa. 

Yllä olevan kollaasin laatat ovat Laattapisteen valikoimasta ja heillä olikin melko paljon kolmiulotteisia laattoja. Valikoima oli uskomattoman suuri, mutta rajasin laattavalikoimaa muun muassa värin ja kiillon mukaan että selaaminen olisi nopeampaa ja helpompaa. Miehen kanssa katsottiin näitä eilen illalla ja hänen suosikkinsa oli ehdottomasti tuo Villeroy & Bochin marmorikuvioitu tyylikäs laatta. Itse pidän myös näistä kahdesta muusta, alimmassa Cubica Negro- laatassa on vähän nykyaikaisempi ja hieno kiiltävä pinta, josta saa valolla joko säihkyvämmän tai vähän hillitymmän näköisen. Hauskan näköinen laatta, voisi tuoda ilmettä kylppäriin tuolla pienellä rosoisuudellaan.

Ruutukuvioinen kaakeli on siisti, yksinkertaisen tyylikäs ja kolmiulotteinen pinta tuo ainakin minulle mieleen Chanelin ja Love Moschinon laukut. Kapitone Black- kaakelit huokuvat vanhaa aikaa kauniilla tavalla ja tuo olisi aika rohkea valinta kylppäriin, ei varmasti ihan joka kodista löydy. Myös tämä laatta on sellainen, minkä kanssa voisi valoilla saada pinnan vohvelikuviointia näkymään paremmin. Kapitonea saisi myös muissa väreissä, erityisesti punainen, valkoinen ja vaalea turkoosi miellyttävät omaa silmääni.

Yllä oleva kuva ja postauksen loput kuvat tästä eteenpäin ovat Taloon.comin nettisivuilta lainattuja luvan kanssa. 

Taloon.comin valikoimasta löytyi marmorikuvioinen laatta neliönmallisena ja rektifioituna eli toisin sanoen laatta on viimeistelty tarkkaan mittaan, jolloin sen saa laatoitettua erittäin ohuella saumalla. Myös yllä mainitun Kapitone- laatan saa laatoitettua erittäin kapealla saumalla. Tämä NovaBell Absolute- malliston laatta kestää myös pakkasta, mutta sille ominaisuudelle ei ole kylppärissä tarvetta. Muuten laatta vastaa mainiosti laadultaan sitä mitä etsimme ja se on yksinkertaisen kaunis.

Nyt kun kylpyhuoneen laatat on kartoitettu, niin vuorossa olisi kalusteet. Suihku menee ehdottomasti vaihtoon ja nykyisen tavallisen suihkun tilalle haaveilimme yli 30 sentin halkaisijaltaan olevaa sadesuihkua, jossa olisi mukana myös tavallinen suihkupää. Lähin silmää miellyttävä, minkä löysin Taloon.comin suihkuosastolta oli halkaisijaltaan noin 24 senttiä, mikä passaa ellei suurempaa löydy. Vähän oli suunnitelmissa hankkia sen verran iso sadesuihku, että mahdutaan molemmat yhtä aikaa siihen alle kohtuullisen hyvin.

Oras Hydran krominen sadesuihkusetti miellytti eniten ja siinä tulisi mukana lähes kaikki tarvittava. Tässä suihkussa vesi pisaroituu pehmeäksi ja miellyttävän tuntuiseksi sateeksi, eli aika ylellisen oloinen tuote on kyseessä. Käsisuihkussa taas on mahdollisuus valita voimakkaampi tai normaali pehmeä pisarainen suihku. Setin mukana tulisi myös saippuateline, joka on fiksusti suunniteltu ja olisi näppärä meidän käyttöä ajatellen.


Toinen ylelliseltä tuntuva juttu, mikä on pakko saada rempan yhteydessä, on kylpyamme. Kylpyammetta olen haikaillut esiteini- ikäisestä lähtien ja siellä missä on kylpyamme, niin siellä olen myös minä jos tilanne sallii. Oma on aina oma ja meidän kylppäriin kuuluu amme, jossa voi loikoilla muotilehtiä lukien tai viinilasillista nauttien. Pieni apupöytä olisi myös aika näppärä kylpyhuoneessa vaikkapa sitä kylpemistä ajatellen.

Kylpyammeiden kunkku on ehdottomasti tassuamme. Ihanalla tavalla vanhanaikainen ja niin kaunis! Bathlifen Ideal tassuamme on upea kromisine jalkoineen ja on tällä hetkellä myynnissä puoleen hintaan. Tässä ammeessa on kaikkein järkevin hinta, katsomissamme modernimman mallisissa kylpyammeissa hinta kipuaa reippaasti yli tonnin.


Mies ihaili vähän erilaisempaa kylpyammetta, joka on muotoilultaan moderni ja materiaaliltaan valumarmoria. Westerbergsin Ellipse- kylpyamme on kieltämättä kaunis ja sen on suunnitellut Måns Broman. Materiaali on varmasti kestävämpää kuin tassuammeen akryyli ja valumarmori pitää vettä pidempään lämpimänä. Pohdittiin aiemmin tällä viikolla, että onkohan tämä vähän liian moderni meidän kylpyhuoneeseen, mutta toisaalta voisi olla vinkeää yhdistää uudempaa ja vanhanaikaisempaa tyyliä. Materiaalin puolesta olisi rutkasti parempi, mutta se näkyy hinnassakin aika hyvin ja ylittäisi kylpyhuoneen remonttiin suunnitellun budjetin.


Katsoin samalta sivustolta vähän edullisempaa vaihtoehtoa moderniin ammeeseen ja sieltä löytyi yksi vähän samantyylinen, mutta ei kuitenkaan. Bathlife Ideal Relax- kylpyamme on myös yksinkertaisen kaunis muotoilultaan ja on edullisempi hinnaltaan. Materiaalina tässäkin ammeessa on akryyli.


Meillä on kylpyhuoneessa tällä hetkellä pesuallas, mutta sitä ei käytetä lähes koskaan. Sen voisi varmaan joko muuttaa pienemmäksi tai jättää kokonaan pois kylpyhuoneesta, jolloin tilaa tulisi johonkin muuhun. Mietin myös, että voisiko Kartellin Stone- jakkaraa pitää kylpyhuoneessa, sillä kromisena se sopisi niin suihkusettiin kuin mahdollisesti ammeen jalkoihinkin. Polykarbonaattinen jakkara on myös ulkokäyttöön sopiva ja se toimisi kylppärissä loistavasti pienenä liikuteltavana laskutilana. Silloin vähän rosoisempi Cubica Negro- laatta tai Kapitone Black- ruudullinen laatta sopisi koristelaataksi paremmin kuin nenä naamaan.

Meillä on miehen tädiltä saadut kultaiset vanhanaikaiset peilikehykset, joita mietimme myös kylppäriin. Kromimaalilla saisi koukeroisen pinnan yhteensopivaksi muiden yksityiskohtien kanssa ja teettämällä oikeankokoisen peilin saisi vähän avaruutta kylpyhuoneeseen peilin avulla, kun seinäkaakelitkin ovat tummahkot.

Pyyhetangot ovat myös ehdottomasti hankittavien listalla, kromisina tietenkin. Muina kysymysmerkkeinä ovat vielä ovet saunaan ja kylpyhuoneeseen, kylppärin ovi ainakin vaihtuu ja saunan ovi on vielä mietinnän alla. Kylppärin katto on todella hyvässä kunnossa ja sisäkaton vaihtoehtoina on joko entisen käsittely uudestaan tai sen uusiminen eri tavalla. Valaistus muuttuu saunan lisäksi myös kylpyhuoneessa, mutta ihan vielä ei olla päätetty millä tavalla.

Mietinnän aiheena ovat myös kukat. Meillä oli Joensuun Niinivaaralla asuessa vielä tekokukkia kylpyhuoneessa, oli köynnöskukkaa ja muutamia yksittäisiä kukkia. Olisi mukavaa saada uuteen kylppäriin ihan eläviä kasveja, mutta en tiedä millaiset kasvit kestäisivät kylppärin "ilmastoa" pitkään. Tänne ihan ikiomaan kotiin ei laitettu kylpyhuoneeseen mitään somisteita, sillä on ollut koko ajan tiedossa, että kylppäri remontoidaan mieluisaksi. Kasvit tekevät huoneesta kuin huoneesta viihtyisämmän ja ovat sen lisäksi kauniita katsottavia. Tekokukissa on taas se hyvä puoli, että niitä voi puhdistaa aika ronskisti verrattuna oikeisiin kukkiin.

Huhhuh, siinäpä tälläinen tiivispaketti suunnitelmista, toiveista ja todennäköisistä vaihtoehdoista! Meni useampi tunti postausta koostaessa, toivottavasti jaksoitte lukea loppuun ja piditte tästä. Tämän postauksen tekeminen selkeytti todella paljon omiakin suunnitelmia, varsinkin kalusteiden ja kaakeleiden rajaaminen niihin, jotka ovat lähimpänä sitä mitä haluamme kylppäriin. Ja mitä tähän yhteistyöhön Taloon.comin kanssa tulee, niin teille lukijoille on myös jotain erittäin kivaa tiedossa! Siitä kerron sitten myöhemmin, ihanaa loppuviikkoa kaikille ja palaillaan taas uudella aiheella piakkoin.

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Kylppäristänne on tulossa hieman erilainen mutta ehdottomasti kaunis :)

  Itse remontoimme juuri saunan (joka on samalla kylppäri), mutta pikkujuttuja puuttuu vielä. Kirjoittelen siitä sitten ehtiessäni oman blogin puolelle. Mutta me käytimme niitä tosi neutraaleita värejä, valkoista ja harmaata, joten mitään tosi jännää ei ole tiedossa... Ihan vain koska talo menee vielä joskus myyntiin. Mutta sitten siellä seuraavassa kodissa..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, meillä tosiaan tulee se sellainen meille sopiva, ihan perusvalkoista tai valkomustaa ei haluta kun tarkoitus on tässä asua vuosikaudet eikä myydä taloa. :) Kodista tulee kyllä meidän näköinen pikkuhiljaa! Kuullostaa kyllä hyvältä nuo teidänkin rempat ja parempi rempatakin neutraalisti kun on tarkoitus myydä joskus lähitulevaisuudessa. Seuraavassa kodissa sitten sitäkin enemmän omanlaista ilmettä! <3

   Poista
 2. onpa ihanan kuuloiset suunnitelmat, teidän kylppäristä tulee varmasti upea! :) innolla odotan kuvia lopputuloksesta ♥ todella tarkkaan harkiten ootte miettinyt yksityiskohtia. mäkin niin haluan kylpyammeen, sitten joskus! tuo tassuamme on todella kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! :) Varmasti tulee ja ihana kun tulee meidän näköinen kylppäri! <3 Kylläpä tämän postauksen jälkeen sormet syyhyää rempan aloittamiseen, vitsit ois mahtavaa saada tämä mahdollisimman pian valmiiksi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja tällä tavalla välttyy suuremmilta mokilta. ;) Tuo tassuamme on kyllä ihana, täydellinen suorastaan ja kylpyamme on sellainen arjen luksustuote, parantaa elämän laatua hyvin kun pääsee työpäivän jälkeen suoraan kauniiseen kylppäriin lämpimään kylpyyn. :D

   Poista
 3. ÄÄ mä niin haluan vuokra-asunnosta veks ja päästä omistusasuntoon ja sitä sitten laittelemaan:D On niin kova hinku ja tämä pousti ei kyllä auttanut yhtikäs mitään:D Harmi vaan että ei oo vielä pitkään aikaan mahdollisuutta harkita sitä omaa:) Tuo suihku on ihan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, miulla tuli sama hinku vasta lasta odottaessani niin myö ruettiin sillon etsimään omaa taloa! :) Mies ois halunnut jo aiemminkin ostaa ihan oman talon, mut miulle into syttyi vasta pari vuotta sitten. Omaa kotia on ihana laitella, mukavaa kun koti näyttää koko ajan enemmän ja enemmän meiltä. <3 Suihku on kyllä huippu, varmaan pistetään tilaukseen tuollainen! :)

   Poista
 4. Tuo marmorikuvioitu laatta näyttää hienolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, se on kyllä tyylikäs ja sopisi hyvin yhteen seinä- ja lattialaattojen kanssa. :)

   Poista
 5. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat! Itse myös pidän tummemmasta kylppäristä, vaaleasta tai sinisestä (yök) tulee ihan joku uimahalli mieleen.

  Rakastuin tuohon tassu-ammeeseen, se on täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä onkin tässä parin vuoden ajan pyöritelty, sietää kuullostaakin hyvältä! :D Joo, meillekään ei sellainen vaalea-beige-sininen istu, ei jotenkin sovi tyyliin. Tuo tassuamme on kyllä aivan ihana, rakastan sitä! <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)