sunnuntai 8. marraskuuta 2015

I Love Me 2015 - Toinen messupäivä

Toinen messupäiväni alkoi seikkailemalla julkisen liikenteen kanssa Leppävaarassa ja loppujen lopuksi tilasin taksin, jolla pääsin helposti asemalle. Ei ihan sujunut niin kuin piti, mutta myöhemmin sain tietää että olin alunperin ihan oikeassa paikassa. Pääsin kuitenkin Messukeskukselle asti taksin ja junan avulla, joten ajattelin aloittaa päivän Laurent- Perrier shamppanjalasillisella ja luennon kuuntelemisella Fashion Loungessa. Vähän luksusta lauantain aamupäivään! Juttelin Fashion Loungessa myös jonkun vanhemman rouvan kanssa pikamuodista, ekologisuudesta ja vaatteiden kestävyydestä, oli mukavaa aloittaa messupäivä tällä tavalla.
Luento oli erittäin mielenkiintoinen ja minusta oli mahtavaa, että näin suuressa tapahtumassa puhuttiin aiheesta kaunistelematta. Pikamuoti on jyllännyt jo pitkään, mutta edelläkävijät ja muotia seuraavat alkavat entistä useammin katsoa materiaaleja, ompelujälkeä ja vaatteiden alkuperää sekä niiden valmistamisen olosuhteita. Aihe on erittäin lähellä omaa sydäntäni ja minusta on todella hienoa, että ihmiset alkavat herätä pikamuodin huonoihin puoliin. Olen itse todella tarkka materiaaleista ja ompelujäljestä - vaikka välillä teen hutiostoksia, jos vaate on niin kaunis tai erikoinen että sen haluan huonosta materiaalista huolimatta. Tämä taas kostautuu käytössä sähköisyytenä tai nopeana nukkaantumisena, eikä se ole millään tasolla kivaa. Vaatekaapissani on kestäviä ja kauniita vaatteita, enkä pahemmin osta vaatteita enää ellen halua korvata jotain vaatekappaletta laadukkaammalla tuotteella. Mieluummin teen vaatteet itse tai teetätän eräällä hyvällä ompelijalla, laadukkaista materiaaleista tietenkin.

Vaaterekiltäni roikkuu muutamia jopa 20- 30 vuotta vanhoja vaatteita ja on käynyt mielessä, että moniakohan 2000- luvun vaatteita näkee kuin uusina, ilman nukkaa tai värien kulumista vaikkapa kolmenkymmenen vuoden kuluttua? Ei varmasti kovin montaa, sen verran saa kaupoissa erotella jyviä akanoista ja lähes kaikki vaatteet jäävät itselläni kauppaan huonon laadun takia.


Muotipuolen uudelleen kiertämisen jälkeen päätin lähteä seikkailemaan kauneus- ja hyvinvointi puolelle, josta oli tarkoitus etsiä muutamat tutut yhteistyökumppanit ja käydä moikkaamassa osaa ensimmäistä kertaa livenä. Ensin päätin etsiä Hyvinvointi Sulon, jonka kanssa minulla on ilo ollut tehdä yhteistyötä aiemminkin ja yrityksen omistajat ovat mahtavia persoonia! Tutustuin Sulon osastolla myös Nero- hierontakaariin Pasi Sillanpään avustuksella ja sain molemmat hierontakaaret kotiin testattaviksi. Näistä tuleekin myöhemmin juttua blogiin, ovat olleet koko perheellä testikäytössä jo tovin.


The Natural Goods Companyn kanssa tuli tehtyä yhteistyötä Joensuussa järjestetyn blogi- illan tiimoilta ja heidän kanssaan sovimmekin näkevämme messuilla ensimmäistä kertaa ihan livenä! Heidän osastollaan oli tuttua Màdaraa, Esse Organicsia ja välineitä meikkaukseen. Pääsin tutustumaan samalla osastolla myös Hyvän Olon Maailman Tarjaan, jolta sain meikkaukseen ja ihon puhdistukseen tuotteita testattavaksi. Tällä osastolla pidettiin niin asiakkaista kuin bloggareistakin huolta, aina oli aikaa tervehtiä ja kertoa tuotteista! Meikeistä, ihonhoidosta ja välineistä kirjoittelen myöhemmin, kunhan olen ehtinyt testata tuotteita perusteellisesti.


Tämän jälkeen hieman haahuilin osastoilla ja katselin mitä kaikkea paikan päältä löytyy - satuinpa bongaamaan Myssyfarmin ihanat pipot, jotka ovat suomalaisen lampaanvillasta neulotut! En itse asiassa tiennyt, että heillä on myös luomuruokatuotteita tarjolla vaikka yritys on mielestäni todella kiinnostava - pakko nostaa hattua suomalaisten luonnontuotteiden hyödyntämisestä. :) Nuo tupsupipot ovat hurjan söpöjä.

Kierrellessäni törmäsin myös Outi Pyyn kahvikapseli- mekkoon, joka on kaunis ja kapseleita on hyödynnetty taitavasti mekkoa tehdessä. Mielenkiintoinen luomus.


Ekologisen muodin puolella oli paljon pienten yritysten tuotteita, joihin en harmikseni tutustunut tarkemmin. Jotenkin sen paljouden edessä meni ihan sekaisin, että mistä kenenkin yrityksen tuotteet alkaa ja loppuu, puhumattakaan pienoisesta väsymyksestä mikä alkoi hiipiä pintaan. Jospa saisin myöhemmin mahdollisuuden tutustua yrityksiin tarkemmin jossain tapahtumassa tai vastaavassa.


Pienen tankkaamisen jälkeen halusin ehdottomasti löytää Bernard Cassieren osaston, sillä BC:n tuotteet ovat olleet loistavia käytössä ja varsinkin Mustikkakuorinta, joka on edelleen se oma "luksustuote" viikottain. Bernard Cassierelta löytyy varmasti joka iholle sopiva sarja, tuotteiden huumaavasta tuoksusta puhumattakaan. Miehille on myös oma sarjansa viiksikuvioisine paketteineen. Näistä oma lempparini on ollut Mustikka- sarja, joka on kehitelty suomalaiselle herkälle ja punoittavalle iholle. Marielta sain niin sanotusti hätäavuksi myös kuivan ja kosteusköyhän ihon Hamppu-Bambu- sarjan, sillä ihoni oli vaihtelevista ja tuulisista keleistä johtuen rutikuiva ja tänä syksynä ensimmäistä kertaa koskaan minulle tuli atooppista ihottumaa kasvoihin.


BC:n tuotepäällikkö Marie oli aivan ihana, tavattiin hänen kanssaan ensimmäistä kertaa kasvotusten ja voi vitsit millainen energiapakkaus hän on! Ehdittiin tovi jutella heidän osastollaan ja kun tuli puhe kylpemisestä pitkän päivän jälkeen, niin hän vinkkasi minut Beauty Shop Malenaan tutustumaan muun muassa kirsikantuoksuisiin kylpypalloihin ja kuorintoihin. Aivan ihania tuoksuja ja kylpypalloja lähti muutamat mukaan, joista yhden käytin jo samana iltana. Tuotteet ovat mahdollisimman luonnonmukaisia ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuja. Kosmetiikan herkkukauppa nimenomaan, aivan uskomattoman hyvän tuoksuisia tuotteita ja söpöjä saippuakakkuja! Beauty Shop Malenalla oli osastollaan amme täynnä ihania tuotteita ja sen yläpuolelle oli kiinnitetty kuplia. Hauska yksityiskohta!


Kylpypallot ostettuani suuntasin juna- asemalle ja sieltä Veiniin asti julkisilla. Voin sanoa, että päivän jälkeen väsytti aika paljon ja oli ihanaa päästä lämpimään kirsikantuoksuiseen kylpyyn. Onnistunut ja hyödyllinen oli siis tämäkin messupäivä.

4 kommenttia:

 1. Näyttää ja kuulosta taas kerran niin mahtavalta, kylläpä mua niin harmittaa kun en päässyt tänäkään vuonna tuonne vaikka oli suunnitelmissa. Aina tuntuu olevan hirvee kiire joka paikkaan että unohtuu tai ei vaan ehdi:'D Ohoh tuo mekko on aika huikee:D Ja nuo saippuat taas ovat älyttömän herkkuja, kyllä passais nuita kylppäriin ostella!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! :) Sitähän se on, samaa päivitellään kavereitten kanssa kun yritetään ettiä kaikille sopivaa päivää kalenterista. :D Mekko oli kyllä huikean näköinen, mut pakko sanoo et näyttävämpi oli siinä mallikuvassa minkä näin joskus aiemmin.

   Sanoppa muuta, nuo eivät olleet edes hinnalla pilattuja ja verkkokaupastahan nuita saa!

   Poista
 2. Upeita kuvia kerrassaan! Pitääkin ensvuonna lähteä noille messuille kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kannattaa lähteä, siellä oli aika paljon porukkaa ympäri Suomea ja tykkäsin kyllä käydä tuolla. ^^

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)