torstai 19. marraskuuta 2015

Nukkumatti hukassa - onko lisäravinteista apua?

Lisäravinteet saatu blogin kautta Healthy Europe Oy:ltä. Nauran välillä kavereilleni, että minulla on varmaan loppuelämän univelat niskassa muksun yöheräilyn ja stressin takia. Sitähän se on, välillä valvottaa työasiat ja välillä lapsen oppiessa uutta tulee yöheräilyjä. Kun lapsi on kipeä niin sitä heräillään jopa tunnin välein öisin ja silloin on erittäin hankalaa saada unenpäästä kiinni uudelleen tunnin sisällä kun tietää joutuvansa heräämään pian uudelleen. Liiallinen stressi pistää valvomaan myös ja välillä uusi päivä on edessä parin tunnin yöunilla. Miten selvitä arjesta näin vähillä unilla? Sanoisin, että ruokavalio on erittäin tärkeä tässä asiassa ja etenkin säännölliset ruokailuajat. Jos on pakko, niin pienet puolen tunnin päiväunet piristävät, mutta itse vältän päiväunia viimeiseen asti ettei se pääse vaikuttamaan yöuniin. Rentoutuminen, mielekkäiden asioiden tekeminen ja nyt viimeisimpänä lisäravinteiden syöminen sekä säännöllisyys ovat auttaneet myös unettomuuteen.


Nukahtaminen on ollut minulle hankalaa todella kauan, varmaan jostain teini- ikäisestä asti. Illalla olen todella virkeä, mutta aamulla nukuttaisi todella hyvin. Tarkoitan siis ihan oikeasti hyvin, jotkut sanovat etten heräisi vaikka pommi posahtaisi vieressä. Työt onneksi alkavat nykyään kymmeneltä aamulla tai vasta päiväsaikaan, niin voin nukkua suhteellisen hyvin oman luonnollisen rytmini mukaan. Meillä oli yhdessä välissä tässä syksyllä todella katkonaiset unet ja huomasin Helsingin reissullani lokakuun puolessa välissä, että heräilen edelleen yöllä monta kertaa syyttä suotta. Heräily jäi taas kerran päälle. Olin silloin I Love Me- messuilla koko viikonlopun ja siellä Super Dietin osaston tienoilla kulkiessani minua nykäistiin hihasta niin sanotusti.

Sain kuulla Super Dietin tuotteista, jotka ovat luomukasveista valmistettuja lisäravinteita eri tarpeisiin; rentoutumiseen, unettomuuteen, ruoansulatuksen parantamiseen, laihdutukseen ja energisyyden tarpeeseen. Viidenkymmenen vuoden ikäisen yrityksen erikoisalaa on kasveihin perustuva hyvinvointi ja terveys. Nämä tuotteet ovat kuulema olleet kauan sitten Suomen markkinoilla ja ovat nyt tulossa uudelleen saataville hyvinvoinnin sekä ekologisuuden tullessa useampien ihmisten tietouteen. Muualla Euroopassa näitä on ollut myynnissä koko ajan ja tuotteet ovat Ranskassa lääkelaboratoriossa valmistettuja. Ensin olin kieltämättä hyvin skeptinen näiden suhteen, voiko tälläinen oikeasti toimia ja loppujen lopuksi ajattelin että "en kait mitään menetä vaikka kokeilenkin."


Otan iltaisin kaksi tablettia unta ja rentoutumista auttavaa BioSereine Nuit- purkista, jonka tabletit sisältävät viittä eri kasvia. Kerran päivässä otetaan yksi ampulli, joka sisältää seitsemää kasvia sekä magnesiumia nestemäisenä. Tämä on pakattu lasisiin tyhjiöpakkauksiin, joista katkaistaan esimerkiksi paperia apuna käyttämällä kärjet pois. Tyhjiöpakattu tuotehan lähtee valumaan vasta sitten, kun molemmat päät ovat auki.Lasisista ja kartonkisista pakkauksista tulee suuren suuri plussa, nämä ovat niin helppoja kierrättää eteenpäin. Tablettien purkin muovia ei meilläpäin voi valitettavasti vielä kierrättää.

Olen käyttänyt näitä viimeisen kuukauden ajan ja voisin muutaman sanasen sanoa näistä tuotteista. Ensimmäinen reaktio näistä tableteista oli että tuoksu ei tosiaan ole mikään miellyttävä, mutta hyvin menevät alas veden kanssa. Muistan kun äiti söi jonkinlaisia lisäravinteita silloin kun olin pieni ja nämä tuoksuvat hyvin samanlaiselta, hassua miten voi muistoja tulla ihan pelkän hajuaistin perusteella! Tabletit ovat helpot kuljettaa mukana suljettavan purkin takia ja näitä on helppo ottaa iltaisin ennen nukkumaan menoa.

Ampullit taas - noh, olivat alkuun hyvänmakuisia, mutta mitä useampana päivänä niitä joi aterian yhteydessä niin sitä enemmän ne rupesivat tökkimään. Nämä ampullit ovat karamellinmakuisia, mutta siitä mausta tulee näiden kasvien maku hieman läpi. Eli vähän niinkuin ihan liian laihassa mehussa - ei maistu selkeästi mehulle, mutta ei myöskään vedelle. Päivien myötä ampullin kanssa sekoittamani veden määrä väheni, että tuote on helpompi juoda nopeasti, mutta eräänä päivänä tuli stoppi. Mutta, näistä tuli myös jotain positiivistakin sanottavaa. Ensimmäisinä päivinä otin vain tabletteja, jolloin vielä ihmettelin että näinköhän nämä auttavat, mutta näiden ampullien aloittamisesta seuraavana yönä näin unia. Ja ihan oikeita sellaisia, voi vitsit! En edes muistanut milloin viimeksi olen nähnyt unia ja eräs ystäväni arveli, etten näillä unimäärillä pääse edes syvempään uneen unia näkemään. Tuon jälkeen olen nähnyt lähes jokaikinen yö unia ja yleensä muistan niitä vielä aamulla. Sanoisin, että on aika mukava tunne. :)

Yhteenvetona voisin sanoa, että tablettien käyttämistä jatkan edelleen ja ampullin voin ottaa silloin kun on paljon stressiä sekä univaikeuksia, muuten saavat nuo loput odotella hyllyssä. Näitä Super Dietin tuotteita saa tilattua www.healthy.fi - sivustolta.

P.S. Vielä yksi vinkki väsyneille ja huonosti nukkuville; jos tarvitsee pikaisesti skarppiutta ja energiaa, niin nakkaa muutama mulperimarja suuhun! Mie kannan niitä välillä väsyneenä laukussani mukana ja napostelen muutaman esimerkiksi ennen ajamaan lähtöä tai tärkeää palaveria, jos väsyttää. Piristää heti ja uskaltaa virkeänä lähteä heti auton rattiin. Mulperit sisältävät muun muassa C- ja K- vitamiineja, kalsiumia ja kuituja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)