sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Raakasuklaata valmistamassa kahden perheen voimin

Yhteistyössä GreenStreet JNS. Kävimme viime maanantaina GreenStreet JNS:n vastaavan Ksenian luona kylässä ihan koko perheellä. Suunnitelmissa oli pitää raakasuklaa workshop ihan meidän molempien perheiden kesken, eli mukavaa yhdessäoloa koko porukalla. Meidän poika on lähes samanikäinen kuin Ksenian nuorempi tytär ja meillä on aika paljon yhteisiä projekteja sekä arvoja, joten näemme suht usein hänen kanssaan. Ksenia heitti joskus syksymmällä ideaa tästä perheiden kesken pidettävästä raakasuklaa workshopista ja mikäpäs olisi parempi aika tehdä raakasuklaita kuin joulun alla, varsinkin kun workshopit ovat alkaneet pyöriä Joensuussakin?




Ksenia kertoi meille alkuun faktoja kaakaosta ja ainesosien alkuperästä sekä siitä, mitä olemme tekemässä illan aikana. Pöydälle oli valittu herkkuja pähkinöistä manteleihin ja siitä marjoihin. Jäisiä mustikoita, pakastekuivattuja kirsikoita ja kookosta - näistä kaikista sai valita omaan makuun parhaiten sopivat herkut raakasuklaan kaveriksi. Mustikkaa kutsutaan Suomen omaksi superfoodiksi ja sitähän se onkin, mutta kaakaossa on kymmenen kertaa enemmän antioksidantteja.

Raakasuklaata valmistaessa mitään aineksia ei kuumenneta yli 45 asteen, jolloin kaikki hyvät ja terveelliset ravintoaineet säilyvät kussakin aineksessa. Sama pätee myös raakakakkuihin, jotka valmistetaan kehoa, mieltä ja makuhermoja hellivistä raaka-aineista.





Hässäkältähän ei voinut täysin välttyä kolmen lapsen ja neljän aikuisen kesken, mutta jokainen sai suklaat tehtyä ja aikamoisia herkkupaloja näistä tulikin! Saatiin kotiin vietäväksi tekemiämme raakasuklaita ja nehän menivät samalla viikolla kahvin kaverina. Raakasuklaa on herkullista ja mikä parasta - vain pala tai kaksi riittää hillitsemään herkkuhimoa.




Tässäpä ylläolevassa kuvassa Ksenian ensi kertaa raakasuklaata valmistaneen tyttären taidonnäyte, Hello Kitty- suklaat erilaisilla marjoilla. Söpöjä suklaita ja kuulema maku oli todella hyvä! Ksenia käytti ylijääneet raakasuklaat banaanikookosherkkuihin, joita pääsimme maistelemaan illan päätteeksi. Nam.



Mitäs me raakaherkkujen ystävät. :)

Ksenia pitää ensi keskiviikkona 2.12 seuraavan raakasuklaakurssin Joensuussa klo 18:00. Kurssi pidetään rautatieaseman luona Kulttuurikahvila Laiturilla, osoitteessa Itäranta 10. Siitä seuraava kurssi on 15.12. samaan aikaan samassa paikassa. Ilmottautua voit tämän linkin kautta ja täältä voitte katsoa ensimmäisen kaikille avoimen kurssin tunnelmia.

Raakasuklaita voi pakastaa ja säilyttää jääkaapissa, joten näitä voi tehdä esimerkiksi joululahjaksi ennakkoon. Myös raakakakut säilyvät pakkasessa ja niitä voi tilata jo nyt jouluksi! Raakakakut ovat luonnostaan gluteenittomia ja vegaanisia, puhumattakaan siitä että ne sopivat myös allergikoille. Workshoppeihin saa ostettua myös lahjakortteja ja voisin kuvitella sellaisen sopivan hyvin ihmiselle, jolla on jo kaikkea. Onhan nämä raakasuklaakurssit erilaisia elämyksiä kaikkine vinkkeineen, maistamisineen ja ainesosien hyviin ominaisuuksiin tutustumisineen. Miusta oli tosi mukavaa tehdä suklaita näin, että molempien perheet olivat saman pöydän ääressä ja workshopithan sopivat myös virkistyspäiviin sekä pikkujouluihin yhteiseksi tekemiseksi. Tai ihan näin tuttavaperheen kanssa yhteiseksi puuhaksi.

Sain blogin kautta teille alennuskoodin, jolla saa 10% alennusta raakasuklaa workshopeista ja GreenStreetin ihanista raakakakuista. Raakakakuista löytyy lempeä puolukka- kinuski, täyttävä snickers- kakku sekä mintun ystävälle minttusuklainen raakakakku. Mainitsemalla koodin "Joulu2015" saa -10% alennuksen tilauksestaan. Koodi on voimassa 24.12.2015 saakka.

6 kommenttia:

 1. Ähh mä olen niin monesti halunnut päästä testaamaan raakasuklaan tekoa. Harmi kun Kupioon ei tule tämänkaltaisia juttuja tai en ainakaan oo niistä tietoinen. Pitäisi ottaa ittee niskasta kiinni ja kokeilla viimein näiden tekoa ihan kotona:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii, siun pitää tulla vaikka Joensuuhun workshoppiin, jos vaan ehdit olla vapaalla keskellä viikkoa. :) Suosittelen käymään tai kokeilemaan kotona, eri nettikaupoista saa tilattua raakasuklaan valmistukseen settejä, joissa on kaikki tarvittava ohjeiden kera. ^^ Kannattaa kokeilla, mie tykkään näiden raakasuklaiden mauista enemmän kuin tavallisesta suklaasta! ^^

   Poista
 2. ihanalta vaikuttaa, selvästi tosi kiva ilta yhdessä! ♥ raakasuklaan valmistus on kyllä mielenkiintoista puuhaa, oppii niin paljon uutta! pitäisi itsekin vaikka kotona kokeilla valmistusta joskus uudemman kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla Jenni! <3 Oli kyllä kivaa ja mukavaa oli kun pojatkin pääsivät mukaan! ^^ Sanoppa muuta ja lopputulos on aina herkullinen. Pitäisi joku kerta tehdä näitä kunnon satsi, kestäisivät pidempään. Mie oon jotenkin nyt mieltynyt näihin enemmän kun tavan suklaaseen, tosi hyviä ovat ja saa maun mukaan herkkujakin näihin.

   Poista
 3. Näyttää hyvältä! Mulla on ollut suunnitelmissa, että joskus kokeilisin tehdä tätä itse. Olisi just kivaa yhteistä puuhaa perheen kesken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana kuulla! Oli tosi hyvää ja hävisi kyllä suklaat nopeasti jääkaapista... Mustikka ja cashewit sopii tosi hyvin näihin suklaisiin. Entäpä jos kävisitte joku kerta työkin raakasuklaakurssilla? Sielläpäin järjestetään näitä myös GreenStreetin toimesta! Lapsikin on teillä pieni vielä, mut meillä ainakin poika alkoi jo kiinnostua alle vuoden ikäisenä esim. leipomisesta ja otin mukaan kapustan kanssa. Sotkuahan siitä tuli, mutta oli kivaa molemmilla. :) Taisi näiden raakasuklaidenkin aikaan vähän pähkinöitä ropista lattialle.... :D <3 Erittäin mukava kokemus tämä oli kaikille ja kivaa puuhaa tehä yhdessä tuttavaperheen kanssa!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)