torstai 24. maaliskuuta 2016

Onnenonkija - elokuva blogimaailmasta

Kuusi bloggaajaa pääsi paikalle tämän viikon tiistaina Onnenonkija- elokuvan pressinäytökseen ja olin itse innoissani heti tapahtumasta kuullessani. Mukavan erilainen aamupäivä oli kokonaisuudessaan, viime elokuvateatteri visiitistä olikin jo mennyt melko pitkä tovi. Viimeksi kävin mieheni kanssa katsomassa American Sniperin, joten tämä kotimainen Onnenonkija- elokuva oli hieman eri tyyppiä lajiltaan. Pääsimme nyt katsomaan elokuvan ennakkoon muun median kanssa, ensi- ilta elokuvalla on huomenna perjantaina 25.3. ja Joensuun elokuvateatteri Tapiolla näytös on kello 18:20. Leffan jälkeen elokuvan ohjaaja Ville Jankeri ja naispääosan näyttelijä Minka Kuustonen tulivat kertomaan meille elokuvasta sekä sen taustoista. Elokuva on ensimmäinen blogi- ja vlogimaailmasta kertova kotimainen elokuva.

onnenonkija elokuva kotimainen suomi
Kuvakaappaus @onnenonkijamarjaaurora:n Instagramista 24.3.2016.  Instagramista löytyy Onnenonkijaan liittyvää kuvamateriaalia ja videoklippejä. 
Elokuvan ennakko- odotuksista voisin sanoa, että vähän kävi mielessä että onko elokuvassa saatu aito kuva bloggaamisesta ja siitä, miten paljon siihen voi uppoutua tai miten paljon siihen menee aikaa. Blogimaailmaan uppoutumista pohdinkin aiemmin tässä postauksessa. Taustatyö oli tehty todella hyvin ja elokuvasta saattoi bongata tuttujakin bloggareita. Elokuvassa blogimaailmaa oli kuvattu aika realistisesti ja osa paikalla olleista bloggaajista samaistui todella paljon Marja Auroraan. Itse en ihan täysin samaistu leffan päähenkilöön, mutta joitain tiettyjä piirteitä tässä kuvitteellisessa bloggaajassa on, jotka tunnistan myös itsessäni. Tätä on vähän hankalaa avata enempää paljastamatta juonesta liikaa, joten taidan jättää tämän edellisen lauseen vähän ympäripyöreäksi tällä kertaa.

Kroonisesta rahapulasta kärsivä bloggaaja pyrkii brändäämään itseään ja blogiaan tavoitteenaan saada bloggaamisesta itselleen niin sanotusti leipätyö. Eihän se ihan kommelluksitta onnistu, mutta elokuva vie mukanaan alusta saakka. Ujohko ja erityisesti naisten kanssa sosiaalisesti kömpelö Olavi on todella symppis hahmo, ihana! Tuttua juttua elokuvassa oli bloggaamisesta ja elokuva sai naurahtamaan useammankin kerran.

Onnenonkijan kotisivuilla elokuvasta kerrotaan näin;

"Elokuvassa Onnenonkija unelmaansa tavoitteleva muotibloggaaja Marja uskoo vankasti blogiinsa ja tavoittelee tähtiä. Kultalusikka suussa syntynyt Olavi haluaisi vain olla ihan tavallinen. Hieman outo Olavi voisi olla ratkaisu neuvokkaan Marjan kriisiytyneeseen rahapulaan ja laskussa oleviin seuraajamääriin. Naisista Olavi ei tiedä hirveästi mitään.
Onnenonkijan huumori nousee hillittömästä yrittämisestä ja itsensä brändäämisestä, vastuusta ja vastuuttomuudesta sekä rahasta ja kroonisesta rahapulasta. Elokuvan on ohjannut Ville Jankeri (Pussikaljaelokuva) ja käsikirjoittanut Pekko Pesonen (mm. Napapiirin sankarit ja Napapiirin sankarit 2, Tyttö sinä olet tähti). Onnenonkija on ensimmäinen blogi- ja vlogimaailmaan sijoittuva kotimainen elokuva."

pressinäytös joensuu onnenonkija marja aurora leffa

minka kuustonen ville jankeri onnenonkija ensi-ilta

Lyhyesti kuvattuna elokuva on hyvän mielen elokuva, kevyt, raikas, helposti lähestyttävä, hauska ja oivaltava. Sellainen, mihin voi mennä siskon, työkaverin, poikaystävän tai vaikkapa uuden tuttavuuden kanssa. Elokuvaa on helppo suositella, kevyen elokuvan jälkeen oli hyvä fiilis läpi päivän ja ajatuksia niin elokuvaan kuin bloggaamiseen liittyen pulppusi vielä iltapäivälläkin. Otin videolle ajatuksia ylös, mitä elokuva ja median kysymykset herättivät vielä tapahtuman jälkeenkin, mutta en vielä ole varma niiden julkaisusta. Katsotaan. :)

Tilannekuva - tässä meillä saattoi olla puheenaiheena muutakin kuin elokuva, viime näkemiskerrasta oli ehtinyt pyörähtää jo tovi. 
onnenonkija elokuva elokuvateatteri tapio bloggaajat joensuu minka kuustonen

Joensuun seudun bloggareista paikan päälle pääsivät Sami- Petteri, minä, Pinja, Emma, Tiina ja Enni. Keskellä kuvaa on naispääosan esittäjä Minka Kuustonen. Oli tosi mukavaa nähdä pitkästä ja ei- niin- pitkästä aikaa muita bloggaajia, hauska aamupäivä oli kokonaisuudessaan. Leffan jälkeen oli helppoa hymyillä ja lähdimmekin leffan jälkeen Sami- Petterin kanssa ottamaan asukuvia sekä kävelylle take- away- kahvit kourassa kauniina aurinkoisena päivänä. Asusta teen erikseen postauksen, sillä kuvista tuli niin onnistuneita ja tästä postauksesta tulisi liian pitkä, mikäli asukuvat tähän yhdistäisin. Tässä kuitenkin pientä vilautusta asusta!


tyyliblogi tyylibloggaaja päivän asu ootd esprit dkny marks&spencer pohjois-karjala
*Kahdessa viimeisessä kuvassa näkyvät Ray- Banit ja viimeisessä kuvassa näkyvät sukkikset ovat blogin kautta saatuja. 

Suuret kiitokset Savon Kinoille ja tietenkin Onnenonkija- elokuvan tehneille erittäin mukavasta päivästä. Ihanaa pääsiäisen aikaa ja loppuviikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Toi elokuva vaikuttaa hyvältä, itekki haluaisin käydä kattomassa sen! :D Kiva kun pääsit kattomaan sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä tosi hyvä ja tosiaan voisi mennä katsomaan monenkin eri tyyppisen ihmisen kanssa. :) Oli kyllä mukavaa päästä kattomaan elokuvaa ja samalla pohtia bloggaamista enemmän - edelleen pyörii elokuva ja toimittajien kysymykset mielessä. Tästä olikin jo tullut yksi juttu paikalliseen lehteen, sen löytää täältä jos kiinnostaa lukea! :)

   Poista
 2. Ite olin just eilen kaverin kanssa kattomassa tän leffan ja oli kyl ihan hauska! Ja olin positiivisesti yllättynyt just siitä miten todenmukaisen kuvan elokuva antoi bloggaamisesta ja kaikesta siihen liittyvästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että siekin tykkäsit! :) Tää oli kyllä tosi hyvä ja sellainen, minkä voi käydä kattomassa kenen tahansa kanssa. :) Nimenomaan, kyllähän siellä aika paljon tuttuja piirteitä oli! :D

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)