perjantai 29. heinäkuuta 2016

Harrastamisen kaipuu

Tiedättekö, tässä viimeisen kolmen kuukauden aikana harrastukset ovat jääneet huomattavasti vähemmälle ja jossain välissä huomasin, että kaipaan jotain. Jotain, millä saa ajatukset hetkeksi muualle. Jotain kivaa töiden lisäksi, jotain rentouttavaa ja omaa hetkeä arkiviikkoihin tämän bloggaamisen lisäksi. Baletin viimeiset kerrat jäivät itseltäni väliin matkustelun ja työkiireiden takia, eikä ylimääräistä aikaa ole ollut ihan tuntitolkulla että olisi voinut blogiin panostaa enemmän. Nyt kiireet ovat hieman helpottaneet ja minulla onkin muutamia vapaita päiviä edessä! Ihanaa!

ajovarusteet naiset moottoripyöräily harrastus sweep ajotakki ajohousut kawasaki ninja 600 kyykkymoottoripyörä

Ajattelin pysyttäytyä vanhoissa tutuissa harrastuksissa, eli lukemisessa, bloggaamisessa ja moottoripyöräilyssä. Sain erään mielenkiintoiselta vaikuttavan kirjan luettavaksi blogin kautta ja moottoripyöräkin saatiin kuntoon. Molemmat tuovat hetken sitä omaa aikaa, kirjat uppoutumista ihan toisiin asioihin ja prätkällä ajaminen vapauden tunnetta sekä vauhtia. Syksyllä toivottavasti pääsen takaisin tanssin pariin, mikäli itämaisen tanssin ja bollywoodin kurssit järjestyvät tälle syksylle. Balettia todennäköisesti jatkan myös, mikäli aika on sopiva itselleni. Olisi mahtavaa saada ainakin kolme tuntia omaa harrastusaikaa viikkoon säännöllisesti ja vielä parempaa olisi, jos nämä olisivat peräkkäin - ei tarvitsisi huolehtia riittävästä liikkumisesta niin paljoa. Olen maailman surkein lenkkeilijä, ei oikein nappaa ja täällä maalla asuessa pitää ensin mennä kilometri yhteen suuntaan ja siellä saa valita kahdesta eri suunnasta minne lähtee. Tylsää, eikä tässä ihan lähistöllä metsäreittejäkään tietääkseni ole.

Jääkaksoset kirja suomalainen kirjakauppa blogiyhteistyö S.K.Tremayne kirjailija kirjat the ice twins
Jääkaksoset* kirjan ennakkopainos on saatu blogin kautta ja tästä on tulossa piakkoin oma postauksensa. Kirja tuli kauppoihin heinäkuun alussa! 

lukeminen harrastus tatuoinnit tatuoitu bloggaaja tattoos reading hobbies

Viime aikoina olen yrittänyt lukea enemmän ja käydä säännöllisesti ajamassa. Kävin tällä viikolla Kuopion suunnilla prätkällä, kun kävin koulutuksessa ja voi että, miten nautin! Matka meni todella nopeasti, eikä alkanut puuduttaa samalla tavalla kuin autolla ajaminen samalla reitillä. Vähän kuuma tietenkin tuli pienemmissä vauhdeissa varusteet päällä, mutta varsinkin pidemmillä matkoilla on hyvä olla vermeet niskassa ja itselläni on varusteet päällä lyhyemmilläkin matkoilla, ei viitsi nimittäin hame päällä ajella. Ajofarkut tosin haluaisin, koska ne voisivat olla ajohousujani mukavammat päällä helteisinä päivinä. Kuopioon lähtiessä tosin tuli pientä ongelmaa moottoripyörän kanssa ja piti heittää lenkki Viinijärven kautta ennen kuin pääsin suuntaamaan Kuopioon. Ajaessa rentoutuu ja keskittyy hetkeen niin, että stressi ja mahdolliset murheet unohtuu. Koulutuksen päätyttyä illalla oli ihana ajaa takaisin kotiin sumuisia maisemia ihastellen ja autiolla tiellä ajellen - keskiviikko ilta oli todella hiljainen ja lähes koko matkan sai yksinään ajella isollakin tiellä.

driving moottoripyöräily harrastukset ajovarusteet sweep naisille moottoripyörä Kawasaki

moottoripyöräily motorbikes ajovarusteet eurobiker sweep kokemuksia varusteista moottoripyöräily harrastuksena moottoripyöräilyä harrastava bloggaaja

Eilen illalla teki mieli jotain hyvää, joten mikäs sen parempi syy lähteä ajelemaan kaupunkia kohti pärrällä. Tarkoitus oli alunperin lähteä pidemmälle ajelemaan, mutta illalla oli sen verran puuhaa ettei tullut lähdettyä. Viikonloppuna sitten paremmalla onnella, pitää käydä samalla reissulla kuvaamassa blogia varten siskon kanssa, jos aikataulut vain sopivat yhteen. Juuri puhuttiin puhelimessa, että voisimme ottaa ajaessa kuvaa kun häneltä löytyy laitteet siihen ja voisimme käydä ajelemassa yhdessä, niin samalla saisi myös otettua ajokuvia muutenkin. Jotenkin ajaminen ja nämä muut harrastukset tuovat itselleni rauhallisuuden tunteen sekä tietysti iloa ja onnistumisen tunteita. Nämä ovat tärkeitä asioita arjessa kuin arjessa, harrastuksilla on suuri vaikutus omaan hyvinvointiin ja minuuteen. Henkilökohtaisesti olen huomannut, että säännöllisemmän harrastamisen myötä olen rennompi, rauhallisempi ja iloisempi myös kiireisissä tai stressaavissa tilanteissa, eli tämä tosiaan tekee hyvää ja täytyy jatkossakin pyrkiä harrastamaan aktiivisemmin.

Tälle kesälle on tiedossa paljon kaikkea mukavaa - ajoreissuja yksin ja kavereiden kanssa, valokuvaamista, bloggaamista ja tietenkin lukemista. Moottoripyörän laitolta ja muutamien varusteiden uusimiselta ei voi välttyä, mutta niitäkin odotan hyvillä mielin. Harrastuksista löytyy jokaiselle sopivimmat, nämä ovat itselleni ehdottomasti parhaimmat ja olen niin iloinen siitä, että olen päässyt taas harrastamaan säännöllisesti.

Harrastuksien täytteistä viikonloppua kaikille, meillä onkin tiedossa leffa-ilta ystävien kesken ja muutenkin mukavaa puuhaa viikonlopulle! Palailen taas piakkoin blogin ääreen!

8 kommenttia:

 1. Olipas se osuvasti sanottu: "Suuri vaikutus hyvinvointiin ja minuuteen". Juuri noin se menee! Kun palaa tutun harrastuksen pariin, tuntee olevansa taas oma itsensä ja kaikki huolet kaikkoavat hetkeksi jonnekin kauas.

  Tulipa muuten ikävä tanssitunneille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Eron huomaa heti, jos harrastamiselle jäänyt aika jää entistäkin vähemmälle. :) Arkikin on rennompaa ja töissä hauskempaa, kun välillä käyttää aikaa ihan vaan omiin harrastuksiin tai on vaan tekemättä mitään.

   Miullakii on, ois ihana päästä tanssitunneille taas ja varsinkin, jos sais tunnit peräkkäin menemään! Tulis liikuttuakin enemmän. :)

   Poista
 2. Rakastan lukemista! On vain meinannut jäädä kaiken muun jalkoihin! Ens kuussa, eli huomenna aloitan asiaan paneutumisen. Tässä kuussa en lukenut kuin yhden kirja...olisi parempi lukea enemmän :) Se on niin rentouttavaa ja pitää kirjoittamistaitoa yllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kans! Jäänyt tosiaan muiden jalkoihin täälläkin, varsinkin nyt kun kevään ja kesän juhlapukusesonki oli. Nyt ehtii välillä pitää vapaata ja harrastaakin välillä. :) Lukeminen kehittää tosi paljon, kirjoista oppii vaikka mitä hyödyllistä ja pitäähän se kirjoitus- sekä lukutaitoa yllä. Onneks tulee sentään blogeja luettua, jos ei ehdi kirjoja lukea! ;)

   Poista
 3. Omat harrastukset ovat kyllä tärkeitä ja on harmi jos niille ei ole aina aikaa.. :/ Mulle juuri bloggaaminen tuottaa paljon iloa sekä kävelylenkit :) Toivottavasti sulla on enemmän aikaa harrastuksellesi! Tuo ajeleminen on varmasti kivaa puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Mutta yritys menee harrastuksienkin edelle, pitää takoa silloin kun rauta on kuumaa. :) Välillä tässä työssä on enemmänkin kiirettä, mutta aika paljon saa joustettua kuitenkin muina kuin juhlasesonkina ja aion itse pitää huolen, että pidän edes pari viikkoa yhteensä lomaa vuoden aikana. Nyt onkin seuraava loma jo tiedossa! :)

   Bloggaaminen tuo kyllä iloa ja onnistumisen tunteita paljonkin, olisi mukavaa kirjoitella useamminkin ja panostaa postauksiin enemmän, mutta luonnollisesti ns. leipätyö menee tämän edelle. :) Ajeleminen on mukavaa puuhaa, ehkäpä paras kesän harrastus mitä vaan voi olla! <3 Onneksi saan yhdistettyä välillä töitä ja tätä ajamisharrastusta, pääsee liikkumaan prätkällä vaikka koulutuksiin ja asiakkaiden luokse. :)

   Poista
 4. Todellakin harrastuksilla on merkitystä, ihana teksti! Lukemisen jääminen harmittaa itteekin, kun koulukirjat vie niin ison ajan niin ei ehdi lukee mitään viihdekirjallisuutta :<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihana kuulla! :) Harrastaminen tekee hyvää, hyvin herätti tämä harrastuksien pariin palaaminen asiaan. Lukemiselle olisi ihana saada lisää aikaa, miulla on noin kymmenen kirjaa odottelemassa ja innolla odotan, että niitä ehtisi lukea. ^^ Toivottavasti siullakin helpottaa jossain vaiheessa ja aikaa jäisi sen verran yli, että ehdit lukea muutakin kuin koulukirjoja! <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)