keskiviikko 17. elokuuta 2016

Jääkaksoset - Oliko kirja lukemisen arvoinen?

Postaus on toteutettu yhteistyössä Suomalainen.comin* kanssa ja sisältää kuvia saamastani ennakkopainoksesta sekä mainoslinkkejä, jotka ovat erikseen tähdellä (*) merkattuja. Tällä kertaa olen vähän erilaisella aiheella kirjoittelemassa, sillä sain jo kesäkuussa ennakkopainoksen Jääkaksoset- nimisestä trilleristä. Vanhimmat lukijat varmasti muistavat, että blogin alkuaikoina kirjoittelin kirjaostoksistani ja luetuista kirjoista enemmänkin, mutta se on aiheena jäänyt taka-alalle blogin painottuessa nykyään enemmän tyylipuoleen kuin lifestyleen. Kirjat ovat kuitenkin edelleen rakkaita, mutta yrittäjyyden tuoma astetta kiireisempi arki on vähentänyt harrastuksille kulutettavaa aikaa. Makuuhuoneessa odottaa noin kymmenen kirjan pinkka lukemistaan - löytyy omaan ammattialaan liittyviä kirjoja muodin historiasta vaatesuunnitteluun, pari dekkaria, muinaisesta Egyptistä kertova kirja ja Madeleine McCannin katoamiseen keskittyvää kirjaa.

jääkaksoset kirja arvostelu s.k tremayne otava trilleri ice twins thriller

"On kulunut vuosi siitä, kun toinen perheen identtisistä kaksosista menehtyi onnettomuudessa. Perhe muuttaa syrjäiselle majakkasaarelle Skotlantiin toiveenaan jättää hirvittävä tragedia taakseen. Heidän elämänsä pirstoutuu uudelleen, kun eloonjäänyt Kirstie- tytär alkaa väittää olevansa Lydia, tytär, jonka vanhemmat luulivat kuolleen. Hyisellä, eristyksissä olevalla saarella menneisyys piinaa perheen äitiä: Mitä oikein tapahtui sinä kohtalokkaana päivänä, kun toinen kaksosista kuoli?" 

reading hobbies lukeminen suomalainen kirjakauppa kirjat netistä verkkokauppa kirjat

Jääkaksoset- kirjan esittely oli niin houkutteleva, että päätin ottaa kirjan vastaan ja pakko sanoa, että luin tämän kahdella istumalla loppuun. Aloitin lukemisen maatessani Sotkuman rannalla viltin päällä, mutta lukeminen jäi kesken kun vatsan iho sattui palamaan auringossa ja alkoi olla aika lähteä takaisin kotiin. Parin päivän päästä illalla sopivan hetken tullessa oli pakko päästä jatkamaan lukemista. Kirja tempaisi kunnolla mukaansa ja oli pakko lukea kirja kerralla loppuun sohvan nurkassa istuskellen. Ei paljoa haitannut yötä myöten lukea, sillä kirja oli paras lukemani pitkään aikaan! Voin lämpimästi suositella tätä, jos yhtään pitää psykologisista trillereistä ja koko ajan tiivistyvästä tunnelmasta. Jääkaksoset saapuivat kauppoihin heinäkuussa ja kirjan voi tilata itselleen Suomalaisen kirjakaupan* verkkokaupasta.

lukeminen blog lifestyle blogi blogger style tattooed

Sunny day kirja arviointi lukemisen arvoinen kirja hyvä kirja suosittelut kirjalle suomalainen jääkaksoset

Kirjailija S.K. Tremayne on tehnyt taustatyönsä hyvin ja kirjaan uppoutui heti ensimmäisten lukujen aikana. Kirja aiheutti kylmänväreitä ja samaan aikaan kuumotti, että mitä tässä kirjassa tapahtuukaan seuraavaksi. Jääkaksoset ei ollut ennalta arvattava missään kohtaa, loppuratkaisu oli ihan erilainen kuin mitä odotin ja muutkaan tapahtumat eivät menneet sen kaavan mukaan mitä ennakkoon oletin. Huikea kirja, vieläkin värisyttää kirjaa muistellessa. Entistä karmivamman kirjasta tekee se, että kyse on pienistä lapsista.

Onko kukaan teistä lukijoista ehtinyt lukea tätä kirjaa vielä? 

8 kommenttia:

 1. Luin ennakkokappaleen muistaakseni niihin aikoihin kun kirja ilmestyi, ja olin ihan koukussa. Mahtava, tiivistunnelmainen ja hienosti kerrottu. Psykologiset jännärit ovat yksi lempigenreni ja tämä oli kyllä siitä hieno esimerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Ihana oli huomata, että sie luet vieläkin tätä miun blogia, oonkin miettinyt mitä sinnepäin kuuluu! :) Kirja oli tosiaan tiivistunnelmainen ja todella sujuvaa luettavaa, en voisi olla enempää samaa mieltä. ^^

   Poista
 2. Joo täälläkin on jäänyt vähälle tuo lukeminen, harmittaa! Ennen luin tosi paljon, nykyään kestää monta kuukautta yhen kirjan kanssa kun luen sitä niin epäsäännöllisesti. :D Lukeminen ois niin hyvä tapa ennen nukkumaanmenoa, tulee uni paremmin, mut nykyään usein katon netflixiä tai selaan kännyä eikä se kyllä auta nukahtamisessa ainakaan mulla. Tiiätkö semmosta sovellusta kuin Goodreads? Siellä voi pitää listaa lukemistaan kirjoista ja must-read kirjoista, selata kirjoja genreittäin ja lukee muiden arvosteluja. Mä latasin ton sovelluksen pari päivää sitten ja se anto innostuksen lukuharrastuksen elvyttämiselle, keräsin jo aika pitkän listan kirjoista, mitä haluan lukea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä vanhemmaks kasvaa niin sitä kiireempi tuntuu vaan olevan. ;) Noo, jospa se siitä ja lukemiselle ois kyllä ihana ottaa aikaa enemmänkin. Kuten tälle blogillekin ja muille harrastuksille. Miekin luin ennen tosi paljon, nyt on viime aikoina alkanut kirjakaupoissa käynnit sekä lukemiset vähentyä, kaksi kirjaa on tälläkin hetkellä kesken... Toisen otin autoon mukaan, et jos joskus tarttee esim. odottaa jotain niin saa samalla luettua. :D

   En ole kuullut tuosta sovelluksesta, kiitos vinkistä! Kuullostaa kyllä hyvältä, tuollainen saattaisi helpottaakin tämän harrastuksen kanssa. :)

   Poista
 3. Oo, mä rakastan psykologisia trillereitä! Tää on pakko lukea! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Ja ihana et tästä vinkistä oli hyötyä, oli nimittäin huippu kirja! :) Löytyy mm. Joensuun Suomalaisesta ja verkkokaupasta tietenkin. ^^

   Poista
 4. Huii! Kuulostaapa karmivalta kirjalta! Samalla niin mielenkiintoiselta :) Tuon voisin hyvin lukeakkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä vähän karmiva ja vieläkin tulee kylmät väreet vaikka lukemisesta on jo lähes kaksi kuukautta. :D <3 Kaikkein karmivimpia kirjoja ja elokuvia on varmaan ne, missä on lapsia - oli sitten kyse zombeista tai psykologisista asioista. Suosittelen, tämä oli todella hyvä kirja ja miten sujuva lukea! :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)