torstai 29. syyskuuta 2016

Hyvä suutari on kullanarvoinen

Reilut 150 paria korkokenkiä omistavana naisena hyvä suutari on tarpeen, jotta kengät säilyvät mahdollisimman pitkään käyttökunnossa. Laatukenkiä korjauttaa sekä suojaa mielellään ja erityisesti lempikorkokenkien korkolaput pitää uusia säännöllisesti, varsinkin kun tykkään käyttää arkena noin 8-10 sentin korkuisia piikkikorkoja. Pitkään on ollut tarkoitus kirjoittaa kenkien huoltamisesta ja ensimmäisenä haluan ottaa esille suutarin palvelut, sillä se on hyvin tärkeä osa siihen miten kauan kengät kestävät hyvinä.

Joen Suutaripalvelu kenkien huolto korjaaminen suutarit kokemuksia avainpalvelut kylttipalvelut Antti Rautiainen suutari Joensuussa
Suutarinpaja on pienehkö, mutta kaikille tuotteille ja työkoneille löytyy paikkansa. 

tyyliblogi ompelimo rokita joen suutaripalvelu kokemus minna parikka marimekko
Tässä kuvassa näkyykin laukku, jonka takia alunperin lähdin etsimään suutaria Joensuusta. 

Käyn itse Joen Suutaripalvelulla ja alunperin menin sinne ihan sen takia, kun ostamassani Minna Parikan Ginger- laukun nahassa oli virhe ja reklamoidessani siitä Brandosille he lupasivat hyvittää korjauksen suutarilla. Vaihto ei ollut mahdollista, sillä kaikki samanlaiset laukut olivat jo menneet ja palauttaakaan en halunnut, kun olin Ginger- laukusta haaveillut niin kauan. Lähdin siis surullisin mielin suutarille kyselemään, josko tuon puoliksi irti olevan suomun saisi korjattua ja sen lähellä olevan pienen vekin toisen suomun reunasta. Suutari tutki laukun ja liimasi suomut kuntoon - eikä veloittanut mitään kun homma oli niin nopea! Tuon hintaluokan laukuissahan ei pitäisi moisia virheitä olla ja oli kyllä hassua laittaa samana päivänä Brandosille viestiä, että laukku on korjattu, mutta ei tarvinnut maksaa mitään kun oli niin nopeasti hoidettu homma. Nopea vastaus kuului, että olipas mukava suutari ja mahtavaa, että laukku on nyt kunnossa. Laukkua surkuttelevalle naiselle tämä oli päivän piristys ja minulle jäi todella, todella hyvä kuva koko suutarista ja tietysti Brandosin asiakaspalvelusta. Tämän takia käyn edelleenkin Joen Suutaripalvelulla, olen ollut tyytyväinen jokaiseen toimenpiteeseen mitä kengilleni tai laukuilleni on tehty ja plussaa tulee tietysti siitä, että työllistää paikallista yritystä.

suutarinpajalla työvälineet kokemuksia joensuun suutareista minne kengät korjaukseen

nahan hoitoaineita Joensuusta Joensuu Suutaripalvelu

suutari työssään joen suutaripalvelu joensuu citymarket

Tämä tapahtui siis ennen sukupolven vaihdosta, josta kirjoitettiin muun muassa Karjalaisessa. Joen Suutaripalvelu sijaitsee keskustan Citymarketin käytävällä ja kenkien huollon lisäksi palveluihin kuuluu avain- sekä kylttipalvelut. Nykyään suutarina toimii aiemman suutarin poika, Antti Rautiainen. Suutaripalvelulta saa edelleen henkilökohtaista, lämminhenkistä, hyväntuulista ja asiantuntevaa palvelua. Myös vinkkejä kenkien huoltoon saa käymisensä ohessa huoltotuotteiden lisäksi ja ostamani silikonipohjalliset laitettiin paikan päällä oikeaan kohtaan. Suutari sanoo myös suoraan, mikäli jokin toimenpide ei onnistu tai jos vaikka repeämän sijainti on sellainen, että siihen jää näkyvät korjausjäljet. 

korkolapun vaihto vaihdettu korkolappu korjattu korko suutari joensuu suutaripalvelut

kengät suutarilla käymisen jälkeen plankatut kengät korkolappu vaihdettu kenkien korjauspalvelut pohjois- karjala calvin klein nahkanilkkurit
Vakituisemmat lukijat varmasti muistavat nämä nahkanilkkurit, jotka ovat lempikenkiäni ja käytössä todella usein. Tässäpä pari kuvaa viime talvelta suutarilla käyttämisen jälkeen - korkolaput vaihdettiin, kolhuja korjattiin, lisää väriä korkoon ja nahkakengät saivat plankkia pintaan samalla. Sain nämä todella nopeasti itselleni takaisin, sillä suutarikin tiesi että nämä ovat talvikenkäni nro 1. 

On ilo, että voin viedä luottavaisin mielin kaikki kengät Christian Louboutineista Minna Parikoihin ja siitä edelleen vaikkapa Citymarketista ostettuihin kenkiin suutarille, kun tietää saavansa ne entistä ehompina takaisin. Monien korkolappujen vaihdon kanssa paikan päällä on paikattu myös korossa ollut kolhu tai lisätty plankkia pyytämättä - tätä arvostan todella paljon ja pyrin itsekin asiakkaiden vaatteita korjatessani korjaamaan myös asiakkaalta huomaamatta jääneet viat. Paikan päällä on välillä myös pohdittu, millä tavalla korjaus kannattaisi tehdä ja valittu uudet kestävämmät lukot merkkilaukun hihnaan. Louboutinien nahkapohjien suojaamisen ollessa ajankohtaista Antti tilasi pajalleen kahta eri punaisen sävyä, joista valittiin yhdessä kenkien sävyyn ja malliin sopivampi.

suutarin korjaama hihna dkny laukku lukkojen vaihto hihnasta suutaripalvelut korjaustyöt joensuu

puolipohja kumipohja korkokengät minna parikka suutarin palvelut nahkapohjien pinnoitus suojaus
Kumipohjan valinnassa huomioidaan aina myös kenkien reunan oma väri, kuten näissä mustan kapean raidan takia laitettiin musta puolipohja yhteneväisen ilmeen vuoksi. 

Joen suutaripalvelu Minna Parikka Raw Stiletto korkokengät suutarivinkit kenkien korjaus Pohjois- Karjalassa puolipohjat kumipohjat kenkiin

Tämä lempisuutarini on usein myös huomioinut sen, että asumme täällä puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungista ja monesti korkolappujen vaihtoon viedyt kengät on saanut tai olisi saanut heti samana päivänä, mikäli itselläni ei ole ollut liian tiiviitä aikatauluja. Kumipohjien laittamisessa kestää hieman kauemmin, mutta parissa- kolmessa päivässä on yleensä valmista. Näistä kenkien huoltamiseen liittyvistä toimenpiteistä kerron myöhemmin enemmän kenkien huoltoon painottuvassa postauksessa! 

Antti Rautiainen Joen Suutaripalvelu suutari työssään suutarit kokemuksia Joensuu Pohjois- Karjala

Hain jokin aika sitten suutarilta kahdet lempikengistäni, jotka olivat korkolappujen vaihdossa ja voi että, ihana oli saada taas käyttöön molemmat parit! Koroista oli taas kerran korjattu lommot korkolappujen lisäksi ja samaan syssyyn oli puhetta nahan hoidosta sekä työstämisestä, minulla kun on aina työn alla useampia nahkavaatteita. Tämä postaus itseasiassa lähtikin liikkeelle tuolloin haetuista kengistä - minusta on aika mahtavaa saada lisää ja lisää käyttöikää parhaimmille kengille, erityisesti laadukkaille sellaisille. Onhan se myös ekologisempaa, vaikka näin monen kenkäparin omistaminen ei ihan niin ekologista olekaan. :) Pitääkin taas käydä pyörähtämässä suutarin luona - yksisarviskenkäni tarvitsevat kumipohjat ja toisien kenkien satiinia pitäisi uusia, jos se vaan on mahdollista. Voin lämpimästi suositella Joensuun keskustan Citymarketissa sijaitsevaa suutaripalvelua - kuten tästä postauksesta varmaan huomaa niin täällä ruudun takana on yksi erittäin tyytyväinen asiakas.

Onko teillä lukijoilla omia luottosuutareita? Käytättekö kenkiä säännöllisesti suutarilla vai ostatteko mieluummin uudet huoltoa kaipaavien tilalle? 

6 kommenttia:

 1. Hei. Mielenkiintoinen postaus! Miulla on myös käynyt hyvä tuuri suutaripalvelujen kanssa. Täällä Kouvolassa Prismassa sijaitseva suutari on ihan parasta ikinä. Palvelu ystävällistä, nopeaa, ja käsittämättömän edullista. Miulla on semmoinen Demonian kenkäpari joista sisäpohjasta ilmestyi eräs kaunis päivä pieni naula lävitse ihan keskelle jalkapohjan kohtaa. Vein kengät kauppareissulla suutarille joka työskenteli niiden parissa hyvän tovin mm. purkaen koko pohjan ja tämän jälkeen ilmoitti korjauskustannuksien olevan huimat yhdeksän euroa :D Plus pikkuneiti sai pienen pussin nallekarkkeja :) Minä en ole sillä lailla kenkäihminen että minulla kenkäpareja on vain n. kymmenkunta mutta suurin osa aitonahkaisia joten huolto on aina ajankohtainen asia. Säännöllinen puhdistus,kuivaus ja lankkaus riittää suojamaan kenkiä pitkälle mutta aina toisinaan tarvitsee niitä hyvän suutarin palveluita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ihana kuulla! :) Miusta oli ihana huomata nämä kommentit ja kertomukset omista suutarikokemuksista, mielenkiintoista on lukea muiden luottosuutareista ja suhtautumisesta kenkien huoltamiseen. Mie kanssa aina ihmettelen miten edullista on huollattaa kenkiä ammattilaisella ja kieltämättä omassa ammatissa on myös tullut vastaan, että monet olettavat mittatilausvaatteiden maksavan maltaita. Yllättyvät sitten positiivisesti! ;) Auts, toivottavasti ei ehtinyt pistää jalkaan tuo naula ja hurjaa, miten on saatu kuitenkin korjattua vaikka pohjakin on pitänyt purkaa! Tosi edullistakin vielä. Ja voi, nallekarkkeja vielä kaupan päälle neidille, ihana juttu. :)

   Aitonahkaisia kenkiä kannattaa tosiaan huoltaa, käyttöikä on ihan eri luokkaa kuin keinonahkaisissa. Siepä sen sanoit, en voisi olla enempää samaa mieltä! Miulla oli itseasiassa yhdellä kerralla yhdet Pleaserit korjattavana ja niissä oli ilmeisesti melko hankalaa saada pohja kiinnittymään kunnolla ilman niittejä. Mut niistä tosiaan tulisi esteettisesti vähän ikävän näköiset, niin ei varmaan toinna enää toista kertaa viedä jos pohjat pamahtaa irti. :) Tätä en tosin tullut ajatelleeksi ennen kuin suutari tästä kertoi, on kyllä mahtavaa että myös kenkien ulkonäköön kiinnitetään huomiota. ^^

   Poista
 2. Aamen! Lohjalla on vuosikymmeniä ollut vain yksi ja ainoa suutari ja kun siellä sukupolvenvaihdoksen jälkeen poika otti ohjakset käsiinsä on toiminta ollut ihan ala-arvoista melkein 10 vuotta..
  Siis tyylillä yksiäkään korkolappuja ei oo vaihdettu ilman mutinaa siitä, että tämä on hankalaa ja kohta ne kuluu taas pois. Erään nahkaisen olkalaukun hihnan vaihto ei onnistunut, koska "ei olla mikää vaatekorjaamo" ja uusiin Pleaserin saappaisiin halutessani pohja- ja korkolaput etteivät heti olisi käytössä entiset ja niin liukkaat, sanottiin "mut näähän on uudet, ei o tarvetta.".
  Muutenkin aina asioidessa oli itsellään sellainen anteeksi kun olen olemassa-fiilis.
  Asuessani Lahdessa löysin alkuun myöskin täysin yhtä töykeän suutarin, joten aloin miettimään onkohän tämä nyt joku ammattitauti kaikilla..
  Kunnes, kunnes löysin sen maailman ihanimman ja parhaimman suutarin, joka innostui aina kaikista paikalle kiikutettavista kengistä, laukuista ja avaimista. Ymmärsi myös niiden tunnearvoa. Oikein mielelläni maksoin lähes tuplat enemmän siitä palvelusta ja laadukkaasta työstä. Ja ihan kuin tilauksesta, myös nyt Lohjalle on ilmestynyt kilpaileva nahkaan erikoistunut suutariliike, minne voi hyvillä mielin viedä ne aivan tappiin asti kulutetut korkolaput ja osumaa ottaneet käsilaukut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! :) Kiitos pitkästä kommentista siullekin, mukavaa on lukea teidänkin kokemuksia! Onpas erikoista ja harmi, et paikkakunnalla on vaan yksi ainoa suutari, hankalahan siitä on valita sitten ellei lähde toiselle paikkakunnalle kenkiä kuskaamaan. Toisaalta ikävää kyllä, et hän on työssä mistä ei ilmeisesti nauti, ainakin minusta kuullostaa ihan siltä. Pleaserin kenkien pohjat ovat kyllä omaa luokkaansa, kestävät toki aikansa, mutta ovat niin kovat ja liukkaat alussa. Voi apua mitä kommentteja, ei tosiaan mitään parasta asiakaspalvelua. :O Mutta ilo oli lukea kommentti loppuun asti, hienoa että on tullut kilpailua ja löytynyt paikka, minne viedä korkolaput ja käsilaukut fiksattavaksi!

   Tosi ihana kuulla, et on kuitenkin löytynyt huonojen kokemusten jälkeen maailman ihanin ja paras suutari! :) Laadukkaasta työstä ja hyvästä asiakaspalvelusta maksaa mielellään enemmän, mie ainakin karttelen paikkoja mistä on saanut kökköä palvelua. Joensuussakin muutamat paikat on, mihin en enää aio koskaan mennä, mutta onneksi löytyy myös näitä ihania paikkoja. Tuo on myös tosi tärkeä juttu, että suutari ymmärtää tuotteiden tunnearvoa ja käsittelee niitä sen mukaisesti. :) Miusta oli kans ihana kun kerran vein mieheltäni saadut laatukengät pohjien pinnoitukseen niin siellä kerrottiin tästä valmistajasta enemmän ja mainittiin, että ne ovat laadukkaimpia kenkiä mitä maailmasta edes saa. Kivaa saada lisätietoa ja huomata, miten paljon kengät kiinnostavat vaikka ne ovatkin asiakkaiden! ^^

   Poista
 3. Hyvä postaus ja todella hyvä asiakas olet suutarillekkin tuolla kenkien määrällä :D Itsellänikin olisi tarvetta suutarin palveluille joten paljon annoit tuumailtavaa. Toivottavasti löydän täältä omilta suunnilta yhtä hyvän suutarin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Haha, joo näin vois sanoa. Parempi pitää entisiä hyvässä kunnossa kuin ostella jatkuvasti uusia. ^^ Mukava kuulla, kannattaa tosiaan etsiä hyvää suutaria ja googlaamalla todennäköisesti löytyy joitain kokemuksia. Kannattaa kuitenkin olla lähdekriittinen jollain tasolla, varsinkin jos jostain asiasta on nostettu esille vain toinen puoli. :) Työn alla on myös kenkien huoltoon keskittyvä postaus ja siinä sitten enemmän että milloin ne kengät kannattaa viedä suutarille. Ei ole kallista huollattaa kenkiä suutarilla, oon yllättynyt monta kertaa miten edullisesti ovat hankalammatkin työt hoituneet! :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)