torstai 13. lokakuuta 2016

Kuviollista silkkiä ja poronnahkaa

Postaus on toteutettu yhteistyössä Ranta No25- yrityksen kanssa ja kuvissa näkyvä laukku on saatu blogin kautta. Nämä kuvat otettiin pikkusiskoni kanssa samana päivänä kun kävimme kuvaamassa kallioilla toista silkkihametta. Tällä kertaa maksimittaisen silkkihameen kaverina oli edestä solmulle kiedottu puuvillainen paita ja poronnahasta valmistettu laukku, joka on Sami- Petterin suunnittelema Ranta No25- yrityksen nimissä. Asu oli todella valkea normaaliin tyyliini nähden, mutta viihdyin tässä hyvin. Pikkusiskoni bongasi tämän paikan vaatteita vaihtaessani autolla ja kieltämättä paikka tuo kontrastia, puhumattakaan siitä miten kivat muistot jäivät kun tuonne ei ihan noin vaan päässyt. Silkkihameen helmakaan ei kastunut ja sitä pitää kyllä ihmetellä, oli sellaista taiteilua vesistön ylittämisen kanssa.Paita - H&M
Silkkihame - Ompelimo Rokita
Laukku - Ranta No25*
Korkokengät - Christian Louboutin

*Saatu blogin kautta. 

Kuten varmaan moni lukija onkin jo päätellyt, niin silkki, nahka, puuvilla ja villa ovat suosikkejani kaikista materiaaleista. Tätä silkkiä oli pakko ostaa maksihameeseen itselleni ja loppujen lopuksi ostin työni puolesta koko pakan, joka menikin samantien asiakkaiden vaatteisiin. Kuvio on erittäin kaunis ja hame on kerännyt käytössä hurjan paljon kehuja niin miehiltä kuin naisiltakin. Maksihameita minulla ei ole montaa, mutta tämä on niistä ehdottomasti lempparini. Maksihameen kaveriksi halusin laittaa valkoisen puuvillapuseron, joka löytyi kirppikseltä aikoinaan edullisesti ja ehtihän se jo välissä valkaisussakin käydä, kun illanvieton tohinoissa punaviiniä vähän roiskahti paidalle. Mutta entistä ehompana ja valkoisempana uudelleen käyttöön!
Sami- Petterin suunnittelema laukku on erittäin kaunis ja tämä on aina mukana matkoillani iltalaukkuna sekä erillisenä asiakirjalaukkuna. Jälkimmäinen ihan siitä syystä, että tähän mahtuu passit, varausvahvistukset ja muut vastaavat todella hyvin. Usein kiinnitän tämän hihnansa toisella lukolla isompaan laukkuun kiinni, jolloin tämä on suht helppo ottaa laukusta itse lentokentällä ja rautatieasemalla, mutta muuten pysyy laukussa kiinni varkaiden varalta. Tavaratkin pysyvät hyvin kyydissä, kun laukun yksityiskohdat ovat käytettävyyden kannalta mietittyjä. iPad mahtuu tähän laukkuun helposti puhelimien ja muiden kanssa, mutta laukku on silti siro kooltaan.

Hihna on kaksivärinen - toiselta puolelta konjakinvärinen ja toiselta vaalea. Nauhan päistä löytyy pienet lukot, joiden ansiosta tämän voi kiinnittää isomman laukun sisään tai ottaa vaikka hihnan pois käytöstä. Näissä ensimmäisissä kappaleissa, mihin oma laukkunikin kuuluu, ei ole erillistä sisätaskua vaan läpän alta löytyy yksi suurempi tasku. Uusimmissa Ranta No25- laukuissa vetoketjullinen sisätasku on vakiona.Konjakin ja valkoisen yhdistelmä sopii mielestäni hyvin tämän silkkihameeni kanssa yhteen, mutta kengiksi piti valita jotain mikä sopii kaiken kanssa. Nudet Louboutinit eivät vie katsetta itse asusta, mutta sopivat siihen kauniisti. Sävymaailma on siis kokonaan melko vaalea hameen savumaisia kiehkuroita lukuunottamatta.

Laukusta pitää kyllä sen verran vielä sanoa, että minusta on mahtavaa ensinnäkin päästä valmistamaan yritykseni puolesta näitä laukkuja, mutta toisekseen mahtavaa on myös se että Sami- Petteri haluaa pitää suunnittelun sekä valmistuksen kokonaan Suomessa. Eli laukun suunnittelu, työ ja nahat ovat täysin kotimaisia. Ja sellaisina pysyvätkin. Harvinaista herkkua - monesti kotimaassa suunnitellut tuotteet valmistetaan ulkomailla ja osa uusista alalle tulleista yrittäjistä onkin suoraan teetättänyt uudet tuotteensa massatuotantona esimerkiksi Kiinassa edullisemman hinnan takaamiseksi. Valitsen itse mieluummin toisin, laadukas tuote maksaa itsensä takaisin pidemmällä käyttöiällä, yksilöllisyydellä ja on mukavaa tietää, että laukut valmistetaan hyvissä työoloissa.


Laukut valmistetaan tilauksesta ekologisuuden takia ja laukkuun tulevat kappaleet leikataan säästeliäästi - poron elämänkaaren aikana tulleet arvet saavat näkyä, mikäli niitä leikattavassa nahassa on. Tämä tapa tekee samalla laukuista yksilöllisempiä, sillä täysin samanlaisilla pintakuvioilla ja arvilla ei toista laukkua löydy. Omassa laukussani kulkee laukun keskellä poron niskassa olleet arvet. Arvostan Ranta No25- yrityksen periaatteita paljon ja en voi kuin toivoa kaikkea hyvää yritykselle, eritoten menestystä ja antoisaa matkaa yrittäjän tiellä. On myös ihanaa, että tämän yhteistyön myötä olen saanut uuden ystävän, joten tyytyväisempi en voisi olla.

Suomessa käsinvalmistetun poronnahkalaukun hinnaksi jää 249 euroa sisältäen 24%:n arvonlisäveron. Ranta No25 laukkuja voi tilata Facebookissa Ranta No25- sivujen kautta taikka laittamalla sähköpostia Sami- Petterille osoitteeseen info@samipetteri.com. Sami- Petterin blogin välilehdelle tulee myöhemmin oma sivunsa Ranta No25- tuotteille ja taitaapa olla syksymmällä tarjoustakin tulossa... Kannattaa siis pysyä kuulolla!

6 kommenttia:

 1. Oi mahtava tuollainen konsepti laukkujen valmistuksessa! ♡ Saisi enemmänkin olla sellaista tavallaan vanhanaikaista laadun arvostamista, mutta ymmärrän kyllä ettei ihmisillä ole varaa tämmöisen talouden aikana.

  Aivan ihania kuvia...metsä on mulla rakas! Tuo silkkihame on todella upea osa asua ja sitä korostaa muulla, tykkäilen! ^_^

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, arvostan tosi paljon! Tapasin tuossa vuosi sitten erään yrittäjän, joka suunnitteli muuttavansa laukkujen tuotannon Kiinasta Suomeen... En tiedä kuinka helposti onnistuisi, kun hinnat tosiaan nousisivat aika paljon ja varmaan osa on jo ehtinyt tottuakin nahkalaukkujen edullisempaan hintaan. Tässä taloustilanteessa kannattaisi kyllä kaikkien suosia kotimaista oman kykynsä mukaan, vaikka sieltä ulkomailta saisikin halvemmalla. Tähän ollaan alettu kiinnittämään normaalia enemmän huomiota - ruokakaupassa, vaatteissa, lahjoissa ja muussa. :) Valitaan mieluummin se kotimainen, jos vaan on mahdollista. Omassa työssäni olen huomannut, että erityisesti nuoret asiakkaat arvostavat kotimaista käsityötä ja ovat kiinnostuneita valitsemaan kotimaisia materiaaleja mikäli mahdollista. Positiivinen kehityssuunta minusta ja mieltä lämmittää kun arvostetaan yksilöllisyyttä ja laatua ihan eri tavalla kuin muutamia vuosia sitten!

   Kiitos! Sama täällä, miusta on ihana asua täällä luonnon lähellä. Ja kiitos, silkkihame on kyllä ihana ja tästä kuvan lisääminen Instaan aiheutti melkoisen kasan tilauksia. :) <3

   Poista
 2. On tuo kyllä upea tuo hame ja käy yllesi täydellisesti. Laukku on kyllä oikein söpö ja tykkään kuinka se mätsää asusi kenkiin 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kata! :) Ihana kuulla, tämä asu oli tosi kaunis minustakin ja lemppareitahan tässä on aika paljon. :)

   Poista
 3. Tuo kuvauspaikka on todella kaunis!<3 Ja jotenkin tuo asu sopii hyvin tuonne kuvauspaikkaan!:) Luonnossa on kyllä kiva kuvailla. Ja tuo hame on tosi kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä oli kyllä hauska löytö! Tuolta paikasta löytyy tosi monia kuvauskohtia, tälläisesta kallioisiin taustoihin. :) Sisko sanoi ihan samaa! Luonnossa saa kuvattua helposti ja mie tykkään kun taustat ovat rauhallisempia kuin esimerkiksi kaupungissa. Kiitos, hame on yks miun lemppareista - kangas oli ekalla silmäyksellä niiiiin upea, että suoraan sanoin myyjälle et miulle pari metriä tätä ainakin. :) <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)