maanantai 14. marraskuuta 2016

Kööpenhaminan reissu - Keskimmäiset päivät

Olen meinannut kokonaan unohtaa kirjoittaa tänne blogin puolelle loput matkapostaukset, mutta selaillessani Kööpenhaminan kuvia koneelta tuli mieleen, että pitääpä muokata kuvia myös blogia varten. Niin kesäinen ja kaunis kaupunki, vaikka matka sijoittuikin syyskuun loppuun. Kuvia selatessa aloimme miettiä seuraavaa kohdetta ensi vuodelle - Espanja, Slovenia, Itävalta, Ranska, Italia vai joku muu? Matkaa tosin suunnitellaan myös ystäväni Vikin kanssa ja pikkusiskonkin kanssa olisi tarkoitus lähteä reissuun jossain vaiheessa. Perheen kesken pitää myös käydä reissussa, sillä lupasimme että lapsikin pääsee seuraavalle matkalle mukaan. Saa nähdä minne tie vie ensi vuonna, tänä vuonna kävimme koko perheen voimin Prahassa ja kahdestaan lähdimme Kööpenhaminaan. Tsekin postaukset löydät tästä ja tästä, viimeisten päivien tekemisistä olen näköjään unohtanut kirjoittaa tänne blogiin asti, mutta ensimmäiset päivät löytyvät nuista postauksista kuitenkin!

finnish couple Urban House Hotel visit Copenhagen

rundetaarn kohde Kööpenhamina Tanska matkustus matkavinkit kokemuksia

rundetaarn näköalatorni Kööpenhamina matkustusvinkit

Rundetaarnista kerroin hieman asupostauksen yhteydessä täällä ja täältä löytyy juttua reissun ensimmäisistä päivistä. Rundetaarnissa ei ollut suunnitelmissa käydä, mutta lähdimme aamulla seikkailemaan pikkukujille taas vaihteeksi ja erikoisen kauhu- ja fantasiakaupan ohitettuamme tie suuntasi suoraan Rundetaarnia kohti. Rundetaarnin ohi kulkiessa pääsi suoraan erittäin kauniiseen puistoon, jossa meni aika pitkä tovi ihastellessa kukkia ja ihmetellessä linnaa vartioivia aseistettuja miehiä. Päätimme mennä Rundetaarniin, sillä olin jostain blogista lukenut suosituksia tästä kohteesta ja tämä oli todella mielenkiintoinen nähtävyys. Olimme sen verran ajoissa liikkeellä, ettei paikka ollut tupaten täynnä.

rundetaarn kohteet Tanskassa matkavinkit travelling travel tips

Rundetaarn on siis lähes 35 metriä korkea torni, jonka katolle pääsee ihan kävelemällä spiraalimaisesti kulkevaa käytävää pitkin. Tornin yläosassa on mahdollisuus katsoa alaspäin lasilattian läpi ja katolta näkee Kööpenhaminan joka suunnasta. Tornin yhteydessä on myös astronominen observatorio, kirkko ja kirjasto, joissa on nykyään muun muassa matkamuistomyymälää sekä taidenäyttelyitä. Rundetaarn oli erittäin edullinen ja todella mielenkiintoinen kohde, joten siellä kannattaa ehdottomasti Köpiksen visiitillään käydä. Voin kuvitella, että meidän kolmevuotias olisi ollut ihan innoissaan täällä eli jos uudestaan käydään Kööpenhaminassa lapsen kanssa niin Rundetaarniin mennään.

rundetaarn outfit bloggerstyle minna parikka seppälä dorothy perkins cobblerina

rundetaarn kohteet Kööpenhaminassa mitä tehdä Kööpenhaminassa kokemuksia matkavinkkejä

Tornista oli aika upeat näköalat! 

rundetaarn copenhagen matkavinkit minne matkustaa lasten kanssa denmark matkustaminen

finnish couple traveling travel denmark copenhagen rundetaarn

Rundetaarnissa vierähti tovi ja sieltä suuntasimmekin The King's Garden- puistoa kohti, jonne kuljettiin puukujan läpi. Paikan päällä oli paljon penkkejä, piknikillä olevia ihmisiä, erilaisia katoksia kasveineen ja paljon erilaisia kukkapenkkejä. Vallihaudan yli siltaa pitkin pääsi Rosenborgin linnan pihalle. Puistossa ja ulkoalueilla saa käydä ilmaiseksi, sisätilojen museoon on pääsymaksu. Loistava paikka esimerkiksi sitä piknikkiä varten, tuolla olisi ollut ihana istua nurmikolla kauniina päivänä!

the kings garden visit kööpenhamina copenhagen denmark garden beautiful

the kings garden visit kööpenhamina copenhagen denmark garden beautiful

the kings garden visit kööpenhamina copenhagen denmark garden beautiful

the kings garden visit kööpenhamina copenhagen denmark garden beautiful

rosenborg castle linna rosenborgin kööpenhamina copenhagen the kings garden blog

rosenborg castle linna rosenborgin kööpenhamina copenhagen denmark traveling visit copenhagen

rosenborg castle linna rosenborgin kööpenhamina copenhagen denmark travel travel tips matkablogi

Rosenborgin linnan edustalla oli tälläinen söpö mökki, näytti niin symppikseltä suuren renesanssityylisen linnan vieressä, että oli pakko napata kuva! :) Linnan pihaan tutustumisen jälkeen jatkoimme matkaa taas uuteen paikkaan ja aloimme etsiä myös kahvilaa, jossa levähtää hetken tämän kaiken kävelemisen jälkeen. Seuraavasta kohteesta kerron enemmän seuraavassa matkapostauksessa - paikasta on niin paljon ihania kuvia, että haluan tehdä paikasta oman postauksensa.

rosenborg castle linna rosenborgin kööpenhamina copenhagen matkustus matkavinkit blogi

rosenborg castle linna rosenborgin kööpenhamina copenhagen

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Mua ei koskaan oo niin paljoa Kööpenhamina kiinnostanut mutta kun lueskelee sinun postauksiasi niin alkaahan tuota hieman kiinnostaakin. Kyllä tuolla varmaan on joskus käytävä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa, minuu rupes kiinnostamaan kun pikkusisko oli Tanskassa vaihdossa ja ihastui täysin tuohon maahan. :) Erittäin kaunis kaupunki ja miusta siellä oli jotenkin ihanan lämmin ja ystävällinen tunnelma. Paljon katsottavaa löytyy aikuisille ja lapsille, varsinkin nuo puistot, puutarhat ja satama ovat erittäin ihania paikkoja. <3 Ja leipomoista saa ihan älyttömän hyviä herkkuja! :P

   Shoppailumahdollisuudet ovat myös hyvät, vaikka hintataso onkin sama kuin Suomessa ja joissain tapauksissa kalliimpi - vaihtoehtoja on tosin enemmän ja klassisempaa, laadukkaampaa vaatetta löytyy monista liikkeistä. Itelle ei tosin lähtenyt tuliaisten lisäksi kuin Adidaksen toppi ja konepestävä take- away muki, joka oli siellä aika paljon edullisempi kuin Suomessa. :)

   Poista
 2. Kööpenhaminan reissu kolkuttelee ovella, joten laitan visusti siun vinkkejä korvan (tai vaikka molempien) taa. Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihana kuulla! :) Yritän saada piakkoin vielä viimeisen postauksen ulos, toivottavasti ehtii ennen teidän/ siun matkaa. ^^ Kiitos paljon, Tanskasta tuli otettua aika paljon kuvia loppujen lopuksi! :)

   Poista
 3. Kööpenhamina on kyllä ihana! :-) Siellä on niin sympaattisia taloja ja rakennuksia ylipäätänsä ja se pyöräilykulttuuri on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on, oli ihana käydä Köpiksessä ja varmasti mennään toistekin muksun kanssa! :) Kaupungissa on todella paljon nähtävää aikuisille ja lapsille, meilläkin jäi jotkut kohteet käymättä kun reissu jo ehti päättyä. :) Sanoppa muuta, myö tosin kuljettiin kävelemällä joka paikkaan, mutta kuulemma pyöräillessä pärjää hyvin turistitkin kun ajattelee ajavansa samalla tavalla kuin autoillessakin. :) Pyörille oli hurjan paljon parkkeeraustilaa ja asemalla oli varsinkin melko siistit säilytysratkaisut pyöriä varten.

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)