tiistai 29. marraskuuta 2016

Neuleiden ostaminen ja vaatteiden huolto (sis. arvonnan!)

Minä ja monet muut toivovat neuleilleen mahdollisimman pitkää ikää, joten useampia niksejä on tullut opittua niin koulutuksen, työelämän kuin kokemuksenkin kautta. Tiedän, mitä materiaaleja suosia, mitkä jättää suosiolla kauppaan ja millainen vaate on lämmin päällä. Tämä on muun muassa yksi syy, miksi en esimerkiksi talvella tarvitse todella monia kerroksia vaatteita ja toinen on se, että minulla on yleensä aina kuuma enkä siedä liiallista lämpöä. Toivottavasti näistä vinkeistä ja kokemuksista olisi hyötyä mahdollisimman monille lukijoille!

1. Suosi luonnonmateriaaleja - lampaanvillaa, alpakkaa, puuvillaa, kashmiria... 

Villa ja puuvilla ovat lämpimiä ja hengittäviä materiaaleja, joita saa vahvistettua pienellä määrällä keinokuitua. Neuleissa ja takeissa suosin joko 100% puuvillaa tai villasekoitetta, jossa villaa tai villoja on vähintään 70- 80%. Monesti kaupoissa törmää villakangastakkeihin ja neulepaitoihin, jotka eivät ole villaa nähneetkään ja kyllähän eräskin firma mainosti "laadukkaampaa" mallistoaan aidolla villalla, jota oli peräti 5-14% tuotteiden kankaissa. Eli katsokaa se materiaalilappunen vaatteista ja varsinkin takeista, ei ole mitään järkeä maksaa kymppejä ja satasia keinokuituisesta talvitakista, joka ei ole edes lämmin talvella. Laskettelu- ja urheiluvaatteet ovat asia erikseen, niissä ominaisuudet pitää olla erilaiset kuin arkikäytössä olevassa takissa. Ei ihmekään, jos kylmää talvella mikäli neuletakki ja takki ovatkin polyesteriä tai akryyliä.

Naisten kannattaa tsekata myös miestenpuoli vaateliikkeissä, sillä usein miesten vaatteissa ja varsinkin neuleissa käytetään parempia materiaaleja. Ja usein ne ovat paaaaljon edullisempia kuin vastaavaa laatua olevat neuleet naistenpuolella, sillä karkeasti sanottuna oletus on, että naiset ostavat enemmän vaatteita eikä niiden tarvitse näin ollen kestää käyttöä niin pitkään tai ilmeisesti olla edes mukavia päällä.

Maison scotch neuletakki neule bikertyyppinen neuletakki alpakanvillaa lampaanvillaa talvipukeutuminen vaatteiden pesuohjeet ja vinkit
Lampaan- ja alpakanvillaa sisältävä neule on todella lämmin ja hengittävä - mutta sisältää hieman akryyliä, joka nukkaantuu kuvanmukaisesti suuremmilla nukkapalloilla. 
vinkit vaatehuoltoon vaatehuolto kotona miten hankkia kestäviä vaatteita lapaset villakangastakki puhdistus
Villaa löytyy niin takista kuin lapasistakin, molemmista juuri sopivat määrät. 

2. Vältä viskoosia, akryylia ja polyesteriä. 

Akryyli ei kestä neuleissa kovinkaan hyvin ja se on kylmänhiostava päällä. Akryyli nukkaantuu suuremmilla nukkapalloilla ja se ei ole kovin siistin näköistä. Kuitu ei lämmitä talvella, vaikka se onkin hiostava päällä. Viskoosista tehdyt neuleet ovat ihanan pehmeitä, mutta lähes poikkeuksetta joka ikinen viskoosivaatteeni on nukkaantunut epäsiistin näköiseksi. Pari Espritin hametta minulla on, joissa viskoosia sisältävä materiaali on kestänyt nukkaantumatta, mutta muuten kaikki viskoosia sisältävät vaatteet ovat menneet niin epäsiisteiksi, että niitä voi käyttää korkeintaan rönttävaatteina kotona. Sanomattakin selvää, että jätän viskoosivaatteet kauppaan. Puukuidusta valmistettu viskoosi mielletään usein ekologiseksi materiaaliksi vaikka sen valmistuksessa käytetään paljon vettä sekä kemikaaleja, mutta minusta sen kumoaa aiemmin mainitun lisäksi myös se, että vaate menee nukkaantumisen vuoksi lumppulaatikkoon pahimmillaan alle kymmenen pesun jälkeen. Varsinkin, jos reklamointiaika tuotteesta on mennyt umpeen. Puhumattakaan siitä, että viskoosi usein kutistuu pesuissa ja sen saa silittää muotoonsa kosteana mikäli haluaa sen pysyvän samanmittaisena ja -kokoisena.

Ja polyesteri - vaikka kuitua onkin saatu parannettua ominaisuuksiltaan vuosien mittaan paljon, niin omissa vaatteissani polyesteriä saa olla maksimissaan 30-40%, mutta neuleissa ja villakangastakeissa ei saa mielellään olla noin paljoa. Scubakankaisissa vaatteissa olen tehnyt muutaman poikkeuksen, sillä neuloksena polyesteri on miellyttävämpää päällä.


3. Hoida vaatteitasi oikein. 

Älä heitä kaikkia vaatteita pesukoneeseen 40 asteen pesuohjelmaan. Pesuohjeet ovat tuotteissa usein mahdollisimman alhaisia valmistajasta johtuen, joten näiden kanssa kannattaa pitää järki päässä. Puuvillaiset vaatteet kestävät 40- 60 asteen pesun pääsääntöisesti ja esimerkiksi kuivapesu- merkinnällä varustetun trenssini pesen pienemmällä linkouksella 40- asteessa, sillä se on puuvillainen. Jos olet epävarma, testaa vaatteen helmaan veden kestävyyttä pienellä vesimäärällä ja seuraa mitä tapahtuu. Jos ei tapahdu kummallista kurtistumista tai vastaavaa, niin kestää kyllä vesipesun! Huomioi, että esimerkiksi Marimekon kuviollisten vaatteiden kanssa pesulämpötilan noudattaminen on ehdotonta, sillä muuten värit saattavat sekoittua. Silkkivaatteeni pesen käsin, mutta silitän kosteana jolloin kiilto säilyy paremmin.

Jo 90- luvun pesukoneissa on mahdollisuus pienentää linkousta ja lämpötilaa herkemmille vaatteille, näistä uusista koneista nyt puhumattakaan. Uusimmat koneet tosin säästävät vettä, joskus jopa liikaa niin, että vaatteet rasittuvat pesussa enemmän. Meillä on kodinhoitohuoneessa kolme Ikean Expedit- hyllykköön myytäviä laatikoita - yksi 40 asteen pyykille, yksi 30 asteen pyykille ilman huuhteluainetta ja pienellä linkousnopeudella sekä yksi 60 asteen pyykkejä varten. Näille on hyllyt pesukoneen yläpuolella. Normipyykkikoriin menee lakanat ja pyyhkeet. Kun lajittelu tehdään vaatteiden mennessä pyykkikoriin, on se peseminenkin mukavaa kun ei tarvitse kuin kipata oikeasta laatikosta vaatteet koneeseen.

Älä tunge konetta ihan täyteen, vaatteille tulee jättää tilaa rumpuun - hyvänä ohjenuorana usein sanotaan, että käden tulee päästä rummun takaseinään sivulta täytettävissä koneissa. Päältä täytettävässä koneessamme tsekkaan kädellä, että vaatteet mahtuvat helposti liikkumaan molemmille puolille rummussa. Annostele myös pesujauhe oikein - esimerkiksi meidän koneessa riittää n. 1,5- 2 ruokalusikallista, mutta todella likaiseen pyykkiin pesujauhetta tarvitsee hieman enemmän. Monet annostelevat pesujauhetta liikaa, jolloin pesuainejäämiä saattaa jäädä vaatteisiin ärsyttämään ihoa.

4. Käytä huuhteluaineen sijaan etikkaa erityisesti sukkahousujen, alusvaatteiden ja pitsivaatteiden pesussa. Sopii myös elastaania sisältäville farkuille ja lasten kirjaville vaatteille. 

Etikka on erittäin edullinen, pyykkiä raikastava ja erinomainen korvike huuhteluaineelle. Huuhteluaine ei tee hyvää sukkiksille, alusvaatteille tai muullekaan, missä on elastaania sillä huuhteluaine ja liian korkeat lämpötilat haurastuttavat kyseistä kuitua sisältävät vaatteet piloille. Etikka sitoo myös väriä eli lasten vaatteiden pesuun etikka sopii myös, puhumattakaan siitä että se on ekologisempi valinta. Etikka myös pehmentää pyykkiä, eikä etikan haju jää vaatteisiin. Alusvaatteille ja muille herkille vaatekappaleille isommasta palasta vuoltu marseillesaippuapala on todella hyvä valinta, eikä sen kanssa tarvitse erillistä huuhteluainetta. Neuleiden kanssa käytän myös etikkaa.

etikka vaatteiden pesussa vaatteiden huolto vinkit vaatteille pitkä käyttö-ikä clothing tips
Meille ostetaan useimmiten K- menun etikkaa, sillä sitä myydään isoissa pulloissa.  

5. Pienennä linkousnopeutta. 

Linkous kuluttaa vaatteita ehkäpä eniten, joten säädä linkousta alemmas. Mitä korkeammalla linkousnopeus on, sitä kuivempia vaatteet ovat koneesta ottaessa, mutta tämä kuluttaa materiaaleja enemmän. Pesen omat vaatteeni 500- linkousnopeudella, joka on pienin meidän koneessa ja itseasiassa hienopesunkin linkousnopeus on automaattisesti hieman korkeampi kuin tämä, minkä itse valitsen koneeseen. Vaatteiden kuivumisessa en huomaa selkeää eroa, joten mieluummin käytän matalampaa linkousnopeutta vaatteideni mahdollisimman pitkän käyttö- iän takaamiseksi.

rosenlew pesukone säätö pyykkäysvinkit vaatteiden pesuvinkit ohjeet

6. Kuivata neuleet oikein. 

Neuleille käsinpesu, villapesu tai hienopesu ovat parhaimmat vaihtoehdot ja itse käytän miedosti tuoksuvaa marseillesaippuaa neuleiden pesuun. Kuivata neule vaakatasossa ja tarvittaessa muotoile kosteana. Kuivumista voi nopeuttaa varsinkin käsinpesun jälkeen rullaamalla neuleen kaksinkertaisen pyyhkeen sisään ja painelemalla ylimääräisen kosteuden pyyhkeeseen.

neulepaita pitsillä winter fashion woolcoat villakangastakki ompelimo rokita
Joskus neuleissa on kauniita yksityiskohtia, jotka vaativat hellää käsittelyä. Tämän neuleen pesen joko käsin tai pesupussissa hieno pesu- ohjelmalla laittaen linkouksen 500 kierrokseen. Takki on itsetehty ja 100% villaa. 

7. Säilytä vaatteita oikein.

Älä roikota neuleita hengarilla! Neulos venyy ja olkapäät muotoutuvat, jolloin istuvuus ei pysy neuleessa samana. Säilytä neuleet ilmavasti viikattuina kaapissa. Takit ja puvut tulee säilyttää tukevilla hengareilla.

8. Tuuleta. 

Neuleiden tuulettaminen pidentää pesuvälejä, säästää neuletta pesun rasitukselta, säästää vettä ja sähköä sekä raikastaa neuleen luonnollisesti. Selkeästi likaiset vaatteet kannattaa tietenkin pestä ensisijaisesti, ettei tahrat ja muu lika pinty kuituihin.

9. Vaatteen tahraantuessa korjaa tilanne mahdollisimman pian. 

Painele tahraa paperilla tai pyyhkeellä, käytä tarvittaessa apuna marseillesaippuaa ja vettä. Mikäli tahra on tiukassa esim. villakangastakissa, niin laita villakangastakki hengarillaan kuuman suihkun jälkeen kylpyhuoneeseen - lämmin höyry avaa kuituja, jolloin villa puhdistuu luonnollisesti ja tahra lähtee helpommin irti. Jälkimmäinen niksi toimii myös silloin, kun villakangastakki kaipaa raikastusta ja tämä auttaa villakuituja palautumaan alkuperäiseen muotoonsa! Villa on antibakteerinen kuitu ja aika helppohoitoinen minusta.

vinkit vaatteiden huoltoon villakangastakki 100% villa teetätetty takki lämmin takki talveksi

10.  Vinkki vilukissoille - osta tai teetätä villakangastakki, jossa on villavatiinia välissä. 

Mikäli palelet talvella oikein paljon aidosta villakangastakista ja luonnonkuituisista neuleista huolimatta, niin tarkista että takissasi on villavatiinia välissä. Villavatiini pitää tuulta, lämmittää ja harvalla neuloksellaan sitoo lämpöä. Mitä enemmän ns. ilmataskuja -> sitä lämpimämpi vaate. Tässä tosin pitää olla tarkkana, että se välissä oleva on oikeasti villavatiinia eikä mitään polyesterihuopaa!

+ Erittäin tärkeä lisävinkki! 

Uskomattoman monilta jää tämä väliin, varsinkin kaveripiirissäni aiheen ollessa esillä todella harva kertoo puhdistaneensa pesukonettaan koskaan. Apteekista saa ostettua sitruunahappoa, joka käy muun muassa pyykkikoneen, tiskikoneen ja kahvinkeittimen puhdistukseen. Puhdista esim. kerran kuussa tai kahden kuukauden välein myös pesukoneesi, niin pyykitkin ovat puhtaampia, sillä koneeseen ja sen putkistoon kertyvä lika ja saostumat lähtevät pois! Sitruunahappo maksaa 1-1,5 euroa pussilliselta eli aika halpa keino putsata kone kunnolla. Puhdista myös mikrokuituliinan avulla miedolla pesuaineella luukun sisäpuoli ja tiivisteet. Muista putsata nukkasihti säännöllisesti.

sitruunahappo yliopiston apteekki pyykkikoneen puhdistus pesu
Pyykkikoneeseen annostellaan 100g sitruunahappoa, kone laitetaan 90 asteeseen pyörimään ilman esipesua ja koneen ollessa valmis laitetaan vielä 60 asteen pesu pyykinpesujauheen kanssa. HUOM. älä keskeytä ohjelmaa kesken pesun, jotkut koneet saattavat siinä vaiheessa tarvita ns. uudelleen starttauksen, että saat koneen takaisin käyttöön.

sitruunahappo pyykkikoneen puhdistamiseen yliopiston apteekki pesukoneen puhdistus

Mikäli jaksoit lukea tänne asti niin onnea! Yritin tiivistää sanottavani pienempään tilaan, mutta tuntui että jää oleellisia vinkkejä ja asioita kertomatta. Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä olisi arvonnan vuoro. Arvon yritykseni Rokitan puolesta miedosti tuoksuvat marseillesaippuat seitsemälle eri lukijalle ja tuoksuvaihtoehtoina olisivat sitruuna ja inkivääri, puuvilla, unikonsiemen, oliivi, rautayrtti, laventeli ja viikuna.

Kerrothan kommentissasi minkä tuoksuisen saippuan haluaisit ja sähköpostisi yhteydenottoa varten. Jokaisesta blogin seurantakanavasta sekä yritykseni Facebook- sivuista tykkäämällä saa yhden arpalipukkeen lisää eli maksimi arpalipuke määrä per henkilö on kuusi kappaletta.

Blogger / Google- Käyttäjäraati
Blogin Facebook
Rokitan Facebook 
Instagram
Bloglovin' 

Arpaonnea kaikille osallistujille! Arvonta päättyy viikon päästä 6.12. klo 23:59.

marseillesaippuat marseillesaippua tuoksuvat saippuat vaatteiden pesu käsin vaatehuolto

18 kommenttia:

 1. aivan mahtava postaus! kyllä vaan huomaa sun ammattitaidon, joistakin näistä jutuista meillä olikin aiemmin puhetta, mutta silti tuli paljon uutta ja hyödyllistä asiaa. aivan liian harvoin tulee tsekkailtua materiaalilappuja vaatteista, vaikka nykyään teenkin sitä aiempaa enemmän. ja pyykinpesu, voi kuinka paljon siinäkin voisi parantaa! kiitos näistä vinkeistä, oli valtavasti hyötyä :)

  osallistun myös arvontaan viidellä arvalla! sähköposti on sadepisaroitaniitynkukkasilla@gmail.com ja tuoksuna valitsen puuvillan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jenni! <3 Näistä olikin puhetta aiemmin, aika paljon on niksejä vaatteiden huoltoon liittyen ja tuntuu, että vähän väliä oppii lisää. Muutamia juttuja jäi vielä käymättä läpi, mut jospa sit seuraavalla kerralla. ^^ Ihana kuulla, että näistä on apua! <3

   Onnea arvontaan! :)

   Poista
 2. Ihanan kattava ja hyödyllinen huoltopostaus, näitä lukisi mieluusti vaikka enemmänkin!

  Kaikki saippuat varmasti ilahduttaisivat, mutta ehkä suosikkini olisi rautayrtin tuoksuinen. Seuraan blogia Bloglovinin ja Instagramin kautta!

  Sähköpostiosoitteeni (@-merkin kierto roskapostin estämiseksi) suvi.hannele(a)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä on tulossa mm. kenkiin liittyen ja suutarinpalveluista kerroin hetki sitten myös. :) Yritän ehtiä kirjoittamaan näitä aina silloin tällöin, todella harvoin näkee kenenkään jakavan vinkkejä tähän aiheeseen liittyen ja eihän näitä voi välttämättä tietääkään, ellei ole itse tutkinut asiaa tai käynyt vaatetusalan koulutuksen materiaaliopin tunteja tai vastaavaa koulutusta. :) Helpottavat kuitenkin huomattavasti vaatteiden hankintaa ja niiden kestävyyttä käytössä!

   Ihana kuulla, nämä ovat kyllä kaikki ihanan tuoksuisia ja sopivat mm. paikalliseen tahranpoistoon sekä meikkisivellinten ja -sienien pesuun. :) Onnea arvontaan Suvi! ^^

   Poista
 3. Jees, minulle kolme lippua. Kaksi facekanavista ja yksi bloggerin kautta seuraamisesta. :)
  Valitsen vaikkapa puuvillan tuoksun, se kuulostaa neutraalin freesiltä.

  Minä taas olen oikein tyytyväinen viskoosiin materiaalina! Se on kevyt ja ilmava. Tosin talvella voi tuntua kylmältä, mutta itsellänikin on yleensä aina kuuma. Muistaakseni yhtään viskoosivaatetta en ole kyllä saanut mitenkään nukkaiseksi pesussa.
  Viskoosiset hameet ja ohuet puserot pesen yleensä villanpesulla niin eivät rypisty niin kovasti.

  Ostin muuten loppukesästä paikalliselta käsityöyritykseltä käsinkudotun villatakin. Hintaan 50 euroa. Kyseinen kauppa myy neulelankoja ja esillä on usein mallikappaleita, jotka sitten myydään jossakin vaiheessa pois pilkkahintaan. <3
  Yhden villatakin olen neulonut itse, mutta nykyään ei oikein enää ranteet kestä. :/
  T: 25-vuotias mummo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miepä laitan, kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan! Puuvilla on todella neutraali ja mieto tuoksu, muissa on ehkä hieman vahvemmat tuoksut.

   On kyllä totta, että se on melko ilmavaa! Viskoosin laskeutuvuus on omaan mieleeni, mutta nyppyyntyminen on ehdoton no-no, haluan että vaatteeni ovat siistejä. :) Mukavaa muuten kuulla, että on muitakin, monilla tuntuu olevan aina vilu! Siulla on kyllä tuuri käynyt viskoosivaatteiden kanssa, miulla tosiaan noi Espritin hameet ovat ainoat, missä ei ole pesunukkaa ahkerasta käytöstä huolimatta. Muut ovat rönttävaatteita sitten, kun ei kehtaa pahasti nukkaantuneita vaatteita käyttää töissä tai arjessa.

   Oho, onpas aika edullinen löytö! :O Todella hyvä! Neulominen ei ole omaa alaani ollenkaan, tämän takia teetätän neulotut tuotteet osaavilla. :) Itsellä ei kiinnostus riitä ja käsiala on niin vaihtelevaa, että hermo menee. Mut kaikki muu pikkutarkka ompeluhommiin liittyvä on tosi mukavaa ja rentouttavaa! :)

   Poista
 4. Todella hyödyllisiä vinkkejä, joita ei moni tiedä ^^ Itselläni on monia huonoja tapoja, kuten juurikin tuo kaiken pyykin hurauttaminen 40 asteessa x) Tuon etikkavinkin kuulin hiljattain kaveriltani, pitää käydä ostamassa tuollainen puteli itsellekin!

  Oh, saippuaa! Inkiväärin suurena ystävänä valitsisin sen tuoksun:)
  (satiinitaivas@gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pyrin laittamaan mahdollisimman kattavasti vinkkejä tähän postaukseen! :) Ai apua, tuo taitaa olla yksi yleisimmistä "mokista" mitä ihmiset tekee pyykkäämisen kanssa. :D Mut kyllä välillä on saanut huuli pyöreänä kattoo et ihanko tosi sie laitat lähes pari desiä pesuainetta pyykkikoneeseen kun pari ruokalusikallista riittäisi. :)

   Etikka on kyl aika mahtava aine, sopii niin pyykinpesuun kuin rikkaruohojen tuhoamiseen. ;)

   Poista
 5. Kiitos neuvoista, oon ihan onneton pitämään vaatteista huolta.

  Bloggerissa ja nyt myös instassa seuraan.

  Marseille-saippuaa käytän yleensä siveltimien pesuun ja noi näyttää kivoilta! Sitruuna ja inkivääri kuulostaa tosi hyvältä.

  neitiminttukihara (at) gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja arvontaan osallistumisesta! :) Jospa näistä vinkeistä olisi apua siullekin. Marseille- saippua on kyllä ihanaa, näissä tuoksut ovat niin raikkaita. <3 Siveltimien ja meikkisienien pesuun käytän miekin näitä, sekä paikalliseen tahranpoistoon - hieron saippuapalasta pienen määrän tahraan ja viskaan pesukoneeseen muiden pyykkien kanssa. :)

   Poista
  2. Hei kiitti tostakin vinkistä, lähtee testiin heti seuraavan tahran myötä ;)

   Poista
  3. Kiitos, mukava kuulla et oli hyötyä! ^^ :)

   Poista
 6. Tosi kiva postaus, jotain tällaista vaatteiden huoltoon liittyvää postausta ollut itselläni myös mielessä. Varmasti tosi hyödyllinen monelle joka ei ole niin hyvin perehtynyt tekstiileihin ja niiden huoltoon! Kantaani viskoosisiin vaatteisiin en ole oikein vielä osannut päättää. Suuri osa on juuri sitä mitä sanoit - nopeasti nukkaantuvaa. Olen kuitenkin löytänyt muutaman tosi ihanan ja pitkäkestoisenkin viskoosivaatteen, ainakin Indiskan laatuun olen pääosin ollut tyytyväinen! :)

  Tuo laventelisaippua olisi ihana! teaandvanity.blog@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla! :) Joo, tästä on tullut tosi paljon hyvää palautetta, ihana on ollut lukea näitä kommentteja ja muita viestejä mitä tähän liittyen on tullut. ^^ Miulla oli kans joku reilu vuosi sitten mietinnässä et mitä oikeastaan olen mieltä, mut sit ostin alesta yhden viskoosia sisältävän mekon ja se meni järkyn näköiseksi alle kymmenen pesun jälkeen. Kamelinselkä katkesi niin sanotusti, onneksi itse ostin mekon alesta, mut sääliksi kävi niitä, jotka mekosta maksoivat sen 150 euron normihinnan. Onneksi nuo Espritin hameet pitävät pintansa ja ovat kestäneet käyttöä nukkaantumatta! <3 Pitääkin tsekata Indiskan valikoimaa, en ole tainnut koskaan ostaa sieltä mitään. :)

   Kiitos kommentista ja onnea arvontaan!

   Poista
 7. Viidellä arvalla mukana (Bloglovinia en muistaakseni käytä :D). Vaikean valinnan pistit...rakastan inkivääriä ja puuvillaa, mutta näin talvella se on käännyttävät inkiväärin puoleen ;)

  Olipa muuten hyödyllinen opas vaatteiden hoitamiseen :) Ps. sun pitää sitten antaa mulle ohjeita mokkanahkahameen hoitamiseen :D? Ollaan niin uusilla vesillä....:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Bloglovin' on näppärä blogien lukemisessa, varsinkin puhelimella tai iPadilla. :) Ihana kuulla, inkivääri on kyllä ihan siun juttu! ^^

   Kiitos paljon, mukava kuulla että postauksesta oli hyötyä. <3 Tietysti annan ohjeet tuotteen hoitamiseen ja jos tulee joku dilemma jonkun vaatteen kanssa niin saa miulle soittaa tai pistää viestiä! :)

   Poista
 8. Ihan huippuhyvä postaus! Löysin paljon uutta ja hyödyllistä tietoa tästä, kiitos Milla!

  Kuusi arpaa ja tuoksutoiveena sitruuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Salla ja mahtavaa, että tästä löytyi uutta sekä hyödyllistä tietoa siulle! <3 Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan! <3 :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)