tiistai 8. marraskuuta 2016

Onnea on oma auto

Muistatteko vielä tämän ponikengät ja autojutun? Niinhän siinä kävi, että jonkin aikaa ponikenkien oston jälkeen auton moottorista meni jotain rikki ja oli noin 10% mahdollisuus, että siitä saisi vielä kalua. Eipä saanut ei ja moottorin ostoon olisi pitänyt lähteä, niitähän on niin helppoa löytää jenkkiin. Jäin näppärästi tuonne kunnan rajalle autoni kanssa satasen vauhdista, eikun auto tiensivuun ja konepelti auki. Voin sanoa, ettei kovin paljoa naurattanut ihmetellä konepellin auki ollessa auton vieressä kynähame ja jakku päällä, mutta minkäs teet. Peruin työtapaamiset, selailin nettisivuja iPadilla kyytiä odotellessani ja illalla mieheni lähti viemään isänsä kanssa autoa hallille. Tästä lähtien ajoin laina- autolla, joka vaihtui loppujen lopuksi meidän toiseen autoon kun menetin hermoni erään kosketushäikän kanssa, joka toiseen autoon ilmaantui.

Ompelimo Rokita villakangastakki mittatilauksena 100% villa lämmin talvitakki blogi tyyliblogi

Kun selvisi paremmin auton kunto, aloimme etsiä moottoreita ja samalla katsottiin vastaavia automalleja - moottoreita löytyi Yhdysvalloista, mutta sieltä emme lähteneet tilaamaan, joten seuraavaksi vaihtoehdoksi tuli uuden auton osto. Monia vaihtoehtoja, mutta koko ajan jotain raakkautui pois - väärä vuosimalli, ei ajokuntoinen, huonolla suomella kirjoitettu ilmoitus tai myyjä, joka ei vastaa viesteihin. Kaksi vaihtoehtoa löytyi - toinen on täysin sama auto kuin käytössäni oli, mutta vuotta uudempana sekä hyvin asiallisella myyjällä ja toinen minua erityisen paljon miellyttävä, mutta mieheni mielestä ihan liian vanha auto. Joko arvaatte kumpi näistä valittiin? :)

Ompelimo Rokita villakangastakki mittatilauksena 100% villa lämmin talvitakki blogi tyyliblogi hupullinen villakangastakki

No se vuotta uudempi, mutta muuten sama automalli tietenkin! Saamme samalla entisestä autosta varaosia tarvittaessa, sillä osat sopivat lähes täysin yksi yhteen. Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on auto nimissäni, edellinen oli nimittäin mieheni nimissä ja miun käytössä. Nyt auto on omistuksessani ja on niin sanotusti oma "projektiauto", eli eihän tämä tähän auton ostoon loppunut. Innostusta riittää vähän turhankin paljon kun olen aiemmin ollut isoveljeni jenkkiautoprojekteissa mukana, mutta nyt haluaisin maalauttaa ja verhoilla auton oman makuni mukaan. Olen tilaamassa siis erikoisnahkaa testattavaksi, että kestääkö se auton penkkinä ollessaan vai joudunko vaihtamaan suunnitelmaa. Automaalarilta pitää pyytää vielä tarjous auton maalaamisesta, niin saisi tietää kustannukset tarkemmin ja selvennettyä haluamani värin. Muutamia korjattavia juttuja autossa on, mutta eivät ole kuulemma kovin suuria ja niitä korjaillaan jo tällä viikolla mikäli suunnitelmat pitää.

Sain tingittyä hintaa lähes 1500 euroa pyyntihintaa alemmas ja se onkin hyvä, sillä auton laittoon menee kuitenkin aika kivasti rahaa eikä sitä muutenkaan ihan heti valmiiksi saa. Varsinkin tuohon maalaukseen uppoaa rahaa ja ihan syystäkin - ammattitaidosta ja laadukkaasta työstä kuuluukin maksaa, sen sijaan verhoilun voin onneksi hoitaa itse kun siitä on jonkin verran kokemusta jo ennestään.

Viime viikonloppuna siis kävimme Pohjanmaalla auton hakemassa kotiin ja pitkän ajomatkan takia jäimme yöksi Kokkolaan Hotel Kokkola- nimiseen hotelliin. Lämpimät suosittelut, miusta tuolla oli ihanan ystävällinen palvelu ja hotelliaamiaisella oli myös terveellisiä vaihtoehtoja chiasiemenistä paikallisiin ruoka- aineisiin. Saimme myös molemmat autot hotellin parkkihalliin ilmaiseksi. Vähän jäi harmittamaan, että jäimme vain yhdeksi yöksi, kaupunki vaikutti mielenkiintoiselta ja ehdottomasti tutustumisen arvoiselta. Auton ostamisen jälkeen ajoimme noin sata kilometriä hotellille ja matkan varrella oli yksi paikka, missä pitää ehdottomasti muksun kanssa käydä joskus. Ehkä samalla sitten Kokkolaan uudestaan?


Kokkolasta lähdimme aamulla ajamaan nahkatehdasta kohti, joten työasioita sain kätevästi yhdistettyä reissuun. Oli mahtavaa kuulla nahkatehtaan toiminnasta ja periaatteista enemmän! Sain kuvausluvan paikan päälle ja omistajilta kyselen joistain asioista vielä tarkemmin, eli aion kirjoittaa vierailusta sekä firmasta tarkemmin vielä täällä blogin puolella kun aihe kiinnostaa niin monia blogin lukijoita ja asiakkaita.


Autoa ostaessani totesin myös, että oikeasti oma auto on aina oma auto - minulle se oikea löytyi mieheni kautta enkä voisi tyytyväisempi olla, vaikka alunperin en autosta pitänyt yhtään. Se vaati tottumisen autoon ja ajamista monilla eri merkkien autoilla, mutta nyt tiedän mikä automalli ja -merkki on minulle SE merkki. Laina- autolla ajaminen ei ole niin mukavaa, kun hallintalaitteet eivät ole niin tuttuja ja jotain, mitä itse vaadit autolta saattaakin puuttua. Tärkeimmät itselleni ovat vakionopeudensäädin, kuppipenkit, automaattivaihteet, V6- tai V8- kone, jämäkkyys ohjaustehostimesta huolimatta, nopea kiihtyvyys ja hyvä ulkonäkö/ tyylikkyys. Jenkki sen olla pitää. Ja tottakai se piirre täytyy olla että kaikki toimii niin, että ajaminen on turvallista varsinkin lapsen tai kenen tahansa läheisen ollessa kyydissä. Jos teitä nämä autojutut kiinnostaa enemmänkin, niin voin vaikkapa videopostauksen merkeissä kertoa enemmän mitä minulla on mielessä auton suhteen!

Tänään kotiin ajaessani auto tuntui vielä enemmän omalta autoltani kuin viikonloppuna, onhan näissä vuosi valmistuksen välillä eroa ja se näkyy autossa eri tavoin. Vuotta uudemmassa autossa on esimerkiksi sähköpenkit, eikä tämä uudempi auto lähde sivuluisuun niin helposti jäisellä tiellä kuin edellinen. Ohjaus ei ole ihan niin jäykkä kuin edellisessä, joten tähän autoon on joutunut hieman totuttelemaan vaikka ohjaus onkin melko jämäkkä.

Villakangastakki mittatilaus takki villakangas petrooli Katri Niskanen Viv top Minna Parikka Bunny sneaks pink puputennarit pinkki

Aurinkolasit - Furla
Kaulahuivi - Löytö Prahasta
Villakangastakki - Ompelimo Rokita
Paita - Katri Niskanen
Hame - Gloomy Moon
Sukkikset - Vogue*
Laukku - DKNY
Tennarit - Minna Parikka

*Saatu blogin kautta. 

Tässäpä muutamia kuvia matkan varrelta ja aika paljon autokuulumisia, mutta olen niiiiin innoissani kun sain uuden auton entisen auton tilalle! Aluksi harmitti väliin jäävät Indiedaysin järjestämät tapahtumat, mutta kyllä oman auton hakeminen sekä nahkatehtaalla vierailu vei voiton kaikesta huolimatta. Minusta on muutenkin ihanaa, kun ei tarvitse ajaa laina- autolla ja autossa on vaatimuksiani vastaavat piirteet, vaikka laittoa se vähän vaatiikin. :) Autolla ajamisen pitää olla mukavaa, eikä mitään pakkopullaa. Tavallaan tuntuu jännittävältä myös auton laittaminen, en ole ennen päässytkään miettimään uudelleen verhoilua taikka maalausta, vaikka kieltämättä olemme ajatuksella leikitelleet aiemmankin auton kanssa. Mikä teistä on tärkein ominaisuus autossa? 

6 kommenttia:

 1. Mahtavaa että sait auton ihan omiin nimiisi, että se on sama kuin edelleninen mutta vuotta uudempi ja se että osia saa hyödynnettyä vanhasta jos on tarvis!:) Ja tuo on kiva että oot päättänyt tuunailla auton oman näköiseksi, sulta löytyy taitoa verhoilla auto niin mikäs siinä ♥ Olis kiva nähdä millaiseen sitten päädyt niin auton värin kun verhoilun kanssa 8) Ihana tunnelma muuten kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, on kyllä ihanaa kun sai oman auton! :) <3 Miehelläni onkin tuo toinen auto ollut pitkään käytössä, hän kuitenkin käy töissä kauempana kuin minä ja se toinen auto syö vähintään puolet vähemmän polttoainetta kun tää miun auto. :) Se toinen haikailemani auto olisi tosiaan ollut parikymmentä vuotta vanhempi ja neljä kertaa kalliimpi, joten ihan järkevä ostos kun saadaan varaosat vielä tuosta vanhasta autosta. Joo, mie aattelin et kerrankin jos omaa autoa laittelis! :) Seurannut lapsesta asti nimittäin isän projekteja ja sittemmin ollut isoveljen autoprojekteissa mukana, niin luonnollisesti nyt on oman auton vuoro. Tästä voisi vaikka videolla kertoa enemmän ja näyttää vaikka penkkejä varten testattavat nahat samalla! :) Kiitos, tuolla pysähdyspaikalla oli tosiaan kaunis tunnelma ja aurinko laski juuri, pakko oli pyytää miestä räpsäisemään muutamat kuvat auton hakureissulta. ^^

   Poista
 2. Oma Volkswagenini sanoi juuri sopimuksen irti kesken photarikurssilta tulon. Siitä räjähti mm. vaihdelaatkko (jota on melko vaikeaa ja kallista saada minun vuosimalliini), sekä se pamaus hajotti öljysäiliön, jne :D Päästin sitten autovanhuksen lepäämään.

  Seuraava autoni tulee varmaan ajankohtaiseksi vasta 3v päästä valmistuttuani, koska nyt ei ole varaa opiskelijana hankkia uutta, ja saan tarvittaessa lainata veljeni autoa.
  Olenkin nyt opetellut ajamaan kyseistä automaattia, ja seuraavassa autossani tulee kyllä olemaan automaattivaihteet. Merkit ovat myös jotakuinkin tiedossa - ainakin ne, mitä EN tule hankkimaan :D

  Mieheni on autohifiharrastaja, ja saan varmasti sitten myös tulevassa autossani apua verhoilussa ja musiikkivehkeiden virittelyssä - minullekin siitä on tullut aika tärkeää varsinkin pitkillä automatkoilla, etenkin kun on nähnyt että musiikin laatua saa paranneltua suht pienillä virityksillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O- ou, aika paha juttu! Miun autosta hajos joku jakopää- kampiakseli- jotain, mikä nyt olikaan ja siitä kans rupes öljyä vuotaa. Jotain kaiketi halkesi pahemmin konepellin alta. Meilläkin tuo moottorin vaihtaminen olisi käynyt melko kalliiksi, varsinkin kun samoja moottoreita sai vain Yhdysvalloista.... Eli lähes samaan hintaan sai ostettua samanlaisen auton käytettynä.

   Mukava kuulla, et saat lainata veljesi autoa! Automaattivaihteinen auto on kyllä paras ja täälläkin on merkit tiedossa, mitä en ottais vaikka maksettais. :) Vakkari pitää myös olla, miulla tuppaa olemaan vähän raskas kaasujalka niin on hyvä kun saa säädettyä nopeuden rajoitusten mukaiseksi ja voi keskittyä vain ajamiseen eikä nopeusmittarin vahtimiseen. :) Meillä onneks on laina- automahdollisuus ollut myös koko ajan, mut ei se sama asia ole kuin omalla ajaminen niin päätettiin sit et etsitään miulle uusi auto.

   Hienoa, kuullostaa hyvältä ja aika kiva kun löytyy omasta takaa joku, joka auttelee auton laitossa sit tulevaisuudessa. Miun autoa korjailee aviomies ja hänen isänsä, että sinänsä hyvä et voin verhoilla itse ja maalaus pitää hoitaa ulkopuolisella, jolla on koulutukset yms. :)

   Poista
 3. Respektit autoverhoilulle! Ja mahtavaa kun kirjoitat lisää tuosta nahkatehtaasta, kävin tutustumassa sen sivuihin, on nimittäin kiinnostavaa kuulla tämän kaltaisista yrityksistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikkea sitä oppii kun on jenkkiharrastajia perheessä ja pitäähän sitä itseään haastaa omalla alallaan, muuten saattaa tympääntyä yllättävänkin äkkiä. :) Mukava kuulla, miulta kysellään todella paljon tuosta yrityksestä niin töissä kun sähköpostillakin, oli huippua päästä autoa hakiessa ihan paikan päälle tutustumaan! :) Kotimaisuus ja ekologisuus on myös plussaa, tykkään itse käyttää tämän firman nahkoja töissäni.

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)