keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Inspiraatiota omaan pukeutumiseen, osa 1 - Parhaimmat tyylisivustot ja blogit

Pitkään mielessä pyörinyt postausaihe pääsee nyt päivänvaloon ja on kieltämättä mukavaa jakaa sivustovinkkejä muillekin. Vaadin itse tyylisivustoilta muun muassa laadukkuutta, persoonallisuutta, aikuismaista otetta ja inspiroivia juttuja. Monet muotiblogit ovat tippuneet lukulistaltani pois liian samankaltaisten asukuvien ja fiiliskuvien takia, osa taas harkitsemattoman kuluttamisen takia. Jotkut jäivät sivuston muuton takia, kun uusi pohja ei ollut omaan makuuni. Osa muotilehtien sivustoista on tippunut hankalan käytettävyyden tai sekavan ulkoasun takia seuraamislistaltani, joten nykyään tyylisivustojeni lista on todella lyhyt blogeja lukuunottamatta. Kaipaan särmää, muotivillitysten kyseenalaistamista ja yhdistelmiä asuista, joissa on myös niitä vanhempia vaatteita eikä pelkästään uusia ostoksia tai uusimman muodin mukaisia kuteita. Tämän takia blogit ovat alkaneet viedä voiton - niissä on enemmän tarttumapintaa, päivitystahti on tasainen ja postauksissa on oivalluksia tyylin suhteen muoti- ilmiöiden ulkopuolelta.

Tässä postauksessa listaan parhaimmat tyylisivustot ja blogit eli sivustot, joilla käyn viikottain vähintään kerran tai kaksi. Joillain sivuilla käyn päivittäin, joillain harvemmin riippuen ihan päivitystahdista. Toivottavasti tämä postaus inspiroi teitä lukijoitakin ja löydätte uusia tuttavuuksia! Tähän postaussarjaan on tekeillä monia tekstejä, joten toivottavasti tämä on teidänkin mieleenne, ainakin minulla on ollut mukavaa tätä tehdessä. 

Fashion & Beauty Forum muotisivusto muotiblogi parhaimmat tyylisivustot parhaat tyyliblogit pukeutuminen kriittisyys muoti-ilmiöihin pikamuodin laatu eettisyys ekologisuus vaatteiden hankinta vaatteet
Kuvakaappaus Fashion & Beauty Forumin sivuilta, 20.12.2016. 

" Haluamme tarjota teille huolella valikoitua sisältöä kaikesta uudesta ja investoinnin arvoisesta. Toivomme inspiroivamme lukijoitamme järkeviin, laadukkaisiin, eettisesti ja ekologisesti kestäviin valintoihin kuitenkaan omaa persoonaansa unohtamatta. “Ei ole mitään päällepantavaa” on lause, jonka toivomme unohtuvan seurassamme." - Fashion & Beauty Forum, 20.12.2016. 

Ensimmäisenä haluan mainita Fashion & Beauty Forum- sivuston, jonka takana on naisviisikko eri elämäntilanteista. Sivuston ulkoasu on ammattimainen, sisältö on kiinnostavaa ja kirjoittajat kyseenalaistavat niin kosmetiikkajättien vastuullisuutta, pikamuodin laatua kuin ripsipidennyksiä. Tyylisivusto on selkeästi aikuismainen ja muotiin sekä ilmiöihin suhtaudutaan järjen kanssa. Sivustolla on myös kevyempää luettavaa, esimerkiksi laukkuarvosteluja Chloén Marciesta ja Mulberryn Willow- laukusta. Suosittelen lämpimästi, pidän tästä sivustosta ja sen arvoista todella paljon. Ainoa miinus tulee hiipuneesta ja hitaasta päivitystahdista, kun aina innolla odotan uusia juttuja ja tässä sivustossa olisi ainesta vaikka mihin!

tyylicom Tyyli.com Iltalehti muoti tyylisivustot parhaat tyyliblogit parhaimmat tyylisivustot muoti muoti- ilmiöt

Toisena hyvänä sivustona tulee Iltalehden alla oleva Tyyli.com. Sivusto on kirjoitettu nuoremmalla otteella ja raflaavimmilla otsikoilla kuin edellä mainittu, enkä ihan jokaista artikkelia allekirjoita. Monet artikkelit ovat pintaraapaisuja aiheesta, mutta silloin tällöin myös perusteellisempia juttuja tulee tällekin sivustolle. Toisaalta on kyllä hyvä, ettei jutut rönsyile liikaa - silloin asiat jää helposti mieleen ja keksii helpommin kommentoitavaakin aiheesta. Joukosta löytyy kuitenkin inspiroivia artikkeleita, vinkkejä ja tietoa esimerkiksi siitä, miksi farkkujen taskujen reunoista löytyy nepparit. Sivuilta löytyy myös videoita muodin historiasta, vinkkejä tyylikkääseen pukeutumiseen, Voguen inspiroimia tekstejä, vinkkejä kesäpukeutumiseen ja haute couture- muotia. Monipuolinen ja usein päivittyvä sivusto, mutta tiettyjen vanhojen tekstien etsiminen on aika hankalaa. Muutamia suositeltavia artikkeleita viime ajoilta ovat teksti muotiin tulevasta laukusta, vaatteiden huoltoon liittyvä artikkeli, sametin uuteen tulemiseen sekä inspiroivimpiin bikinityyleihin paneutuvat tekstit. Bikineistä kirjoittaisin mielelläni itsekin ja kuvauksia aiheeseen liittyen olemmekin suunnitelleet siskoni kanssa.

Itse en henkilökohtaisesti pidä ollenkaan viime vuosina valloillaan olleesta, (onneksi) pikkuhiljaa hiipuvasta täti- muodista, vaan etsin inspiraatiota mieluummin persoonallisempaan tyyliin pukeutuvista ihmisistä. Seuraan blogeja aika paljon, mutta viimeisen vuoden sisällä suurin osa muotiblogeista on jäänyt kokonaan pois juurikin vallitsevan muodin ja liian samanlaisten kuvien takia. Tyylisuunnista minua kiehtoo eniten naisellinen tyyli pienellä särmikkyydellä, joka ei varmaan ole kovin yllättävää. Valitsin tähän postaukseen muutamia omia lemppareitani bloggaajista, jotka inspiroivat minua tyylillään tai persoonallisuudellaan ja jotka päivittävät blogiaan säännöllisesti.

Elämänhumalassa blogi Maria pukeutuminen tyyliblogi parhaat tyyliblogit parhaimmat tyylisivustot DIY muoti outfits styleblog tyyli pukeutuminen mekko nahkamekko valokuvaaja Kuopio Bella Photo Ompelimo Rokita Joensuun Kaupunginteatteri
Kuva; Bella Photo / Malli; Maria / Nahkamekko - Ompelimo Rokita

Elämänhumalassa - Maria

Värikkäitä asuja ja persoonallisia asuratkaisuja. Uskomattoman hienosti tuunattuja kenkiä, monellako bloggaajalla olette nähneet orkidean kukilla tai linnuilla koristeltuja korkokenkiä? Maria on ihmisenä hyvin samanlainen kuin minä, rauhallisuus ja iloinen elämänasenne huokuu blogistakin. Marian asuista ei voi todellakaan päätellä, minkälainen asu hänellä seuraavassa asupostauksessa on - ennalta arvaamatonta tyyliä on ihana seurata!

Sadepisaroita Niitynkukkasilla - Jenni

Rohkeita asuja, rohkeita kirjoituksia ja sympaattinen bloggaaja. Jennin asuja tulee ihasteltua aina - erityisesti niitä tyttömäisiä ja femme fatale- tyyppisiä asuja! Vaatteiden yhdistely on Jennin alaa selkeästi, en muista yhtäkään asua missä olisi joku asun osa pistänyt pahalla tavalla silmään.

Sadepisaroita niitynkukkasilla blogi Jenni tyyliblogi pukeutuminen muoti parhaimmat tyylisivustot parhaat tyyliblogit fashion blog style blog finnish blogger outfits
Sadepisaroita niitynkukkasilla- blogin Jenni / Kuva lainattu luvan kanssa hänen blogistaan. 

Katzariina - Kata

Pieni ja siro Kata osaa myös vaatteiden yhdistelyn jalon taidon, eikä todellakaan pelkää kokeilla uutta. Rohkea ja naisellinen pukeutuja, jolta löytyy myös mukavia arkeen sopivia asuja. Iloinen ja kupliva persoona pääsee asukuvissa myös esille!

Happy Heels- Salla

Sallan tyyli on aikuismainen ja boheemi, mutta silti jotenkin herkän tyttömäinen. Kauniita kuviollisia vaatteita, ihania kenkiä ja Sallan näköisiä kuvia - erittäin mielenkiintoinen blogi. Ihmettelen aina, miten Salla osaakin pukeutua niin kauniisti ja rennosti? Vau. Usein rennot tyylit näyttävät vähän nukkavieruilta, mutta tämä nainen saa rennon pukeutumisen näyttämään naiselliselta, tyylikkäältä ja kauniilta.

Happy Heels Salla tyyliblogi pukeutuminen kengät lifestyle parhaat tyyliblogit parhaimmat tyylisivustot inspiraatio pukeutumiseen asuideoita rento pukeutuminen boheemi tyttömäinen tyyli
Happy Heels- blogin Salla. Kuva lainattu luvan kanssa. 

Mungolife - Anna

Mielenkiintoinen pukeutuja, joka poimii omat jutut kulloinkin pinnalla olevista muoti- ilmiöistä. Tyyli muuntuu rokahtavasta tyttömäiseksi ja välillä asut ovat kuin muotilehden sivuilta. Laukuissa, huiveissa ja kengissä Anna panostaa laatuun, hänen asusteiden käyttöään on ihana seurailla vaikka kaikki eivät omaan makuuni olisikaan. Inspiroivia yhdistelmiä ja kaunis nainen, johon on helppo samaistua.

Misorella Mia tyyliblogi lifestyle pukeutuminen parhaat tyyliblogit parhaimmat tyylisivustot fashion blog style blog finland persoonallinen pukeutuminen blogi
Misorellan Mia. Kuva lainattu luvalla www.misorella.fi. Kuva; Sarah.  

Misorella - Mia

Mian tyyli on selkeästi aikuisen naisen ja hänen tyylissään on särmää, hienostunutta seksikkyyttä sekä herkkyyttä. Misorella- blogista löytyy särmikkäitä asuja nahkaisilla yksityiskohdilla, herkkiä kellohameita ja boheemeja vaatekappaleita. Kokeileva, leikkisä tyyli on mielenkiintoista seurattavaa ja todellakin sieltä inspiroivimmasta päästä!

Natalie Vilen

Naisellinen, upea tyyli. Kuvankaunis nainen, aktiivisesti päivittyvä blogi ja blogissa käydään läpi myös bloggaamista yrittäjänä. Suloinen persoona ja blogi on kehittynyt koko ajan parempaan suuntaan sinä aikana kun hänen blogiaan olen seurannut.

Löytyikö tästä listauksesta teidän lemppariblogeja? Minkälainen tyyli inspiroi eniten? 

10 kommenttia:

 1. Oij mikä päivän piristys kun bongasin blogini näiden joukosta. Kiitos superpaljon Milla:) Ja kyllähän tuolta löytyi myös näitä oman lukulistan lemppareita muutamia;) Tämän tyylinen postaus on omassakin mielessä muhinut jonkin aikaa! Kivan erilainen ja jos vaikka vinkkejä uusiin blogiaarteisiin löytyisi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihana kuulla, kiitos! <3 Meillä on melko samantyyppinen maku blogien suhteen, mitä olen pistänyt merkille. ;) Mukava kuulla ja toivottavasti tästä postaussarjasta on paljon hyötyä lukijoillekin! ^^

   Poista
 2. Voi miten kauniisti minusta kirjoitit, olen ihan otettu että pääsin tällaiselle listalle mukaan, kiitos tuhannesti :)

  Meillä on näköjään hyvin samanlainen maku blogien suhteen! Minäkin kaipaan vahvasti näkyvää persoonallista otetta ja tyyliä. Nuo mainitsemasi muotisivustot olivat minulle ihan uusia. Täytyykin poiketa katsomaan mitä tuolta löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla, sie oot huippu! <3 Ja todellakin pääsit, siulla on ihana tyyli ja tosiaan aina saa ihmetellä et miten tyylikkäältä parkatakit ja kaikki näyttää siun asuissa. :)

   Ilmeisesti, aika paljon luetaan samoja ja juuripa näin! Jotain, mikä erottuu joukosta ja on kiinnostavaa seurata. Kiva et oli uuttakin juttua, toivottavasti löysit lisää seurattavia sivuja! <3

   Poista
 3. Kiitos kivasta postauksesta, löytyi muutama lisäys omalle lukulistalle näistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos paljon palautteesta! :) Hienoa, että löytyi uutta luettavaa. <3

   Poista
 4. Tää oli hyvä postaus ja täytyykin käydä kurkkaamassa noi tyylisivustot jotka olet listannut! :) Apua, olipa iloinen yllätys että oot listannut minutkin sinua inspiroiviin pukeutujiin! Kiitos hurjasti, vaikka nyt blogini ei mitään tyyliblogia ole lähellekään niin mukava kuulla että pukeutumiseni inspiroi!♡ Täytyisikin blogissa keskittyä ahkerammin esittelemään mun tyyliä ja muistaa kuvata päivän asujakin hiukan useemmin! ;) Mun lempparit tuosta listasta on mm. Kata, Salla ja Jenni. Täytyy myös mainita että sinullakin on ihanan naisellinen ja mielenkiintoinen tyyli, sekä hyvä näkökulma laatuun ja materiaaleihin. Mukava huomata että kun sun kanssa on alkanut pitää yhteyttä enemmän, olen minäkin alkanut kiinnittää pukeutumisessa tarkemmin huomiota vaatteiden laatuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Toivottavasti löydät lisää luettavaa ja inspistä asuihin. ^^ Toki lisäsin, siulla on todella mielenkiintoinen tyyli, eikä ikinä voi arvata mitä siulla onkaan päällä seuraavalla kerralla. Siun asupostauksia odottelen aina innolla, ne antaa niin paljon! Eli lisää vaan asu- ja vaatejuttua blogiin, mikäli inspaa. Voidaan vaikka porukalla käydä kuvaamassakin taas. <3

   Kiitos kommentista, ihana kuulla että miunkin tyyli miellyttää ja näkökulma laatuun on hyvä! :) Tärkeitä asioita yritän nostaa esille ja vähän herätellä ihmisiä tähän pikamuodin / laaduttomien vaatteiden järjettömyyteen ja epäekologisuuteen. Ihana kuulla, joku toinenkin on tainnut sanoa samaa joskus! <3

   Poista
 5. oi, kiitos hurjasti vielä tähän esittelyyn pääsystä ♥ ihana postausidea, tästä löytyi kyllä itsellekin uutta mielenkiintoista luettavaa :) ja todella kauniisti ja monipuolisesti olit esitellyt kaikki blogit, ei voi kuin ihailla! jään innolla odottamaan jatko-osia tälle postaussarjalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni itsellesi inspiroivasta blogista, innolla aina uusia postauksia tsekkailen! <3 Ihana kuulla et siullekin löytyi uutta mielenkiintoista luettavaa, mahtava juttu! Jee, kiitos ihanasta kommentista, nämä inspiroivat kirjoittelemaan useammin ja käyttämään aikaa enemmän tähän bloggaamiseen. :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)