torstai 29. syyskuuta 2016

Hyvä suutari on kullanarvoinen

Reilut 150 paria korkokenkiä omistavana naisena hyvä suutari on tarpeen, jotta kengät säilyvät mahdollisimman pitkään käyttökunnossa. Laatukenkiä korjauttaa sekä suojaa mielellään ja erityisesti lempikorkokenkien korkolaput pitää uusia säännöllisesti, varsinkin kun tykkään käyttää arkena noin 8-10 sentin korkuisia piikkikorkoja. Pitkään on ollut tarkoitus kirjoittaa kenkien huoltamisesta ja ensimmäisenä haluan ottaa esille suutarin palvelut, sillä se on hyvin tärkeä osa siihen miten kauan kengät kestävät hyvinä.

Joen Suutaripalvelu kenkien huolto korjaaminen suutarit kokemuksia avainpalvelut kylttipalvelut Antti Rautiainen suutari Joensuussa
Suutarinpaja on pienehkö, mutta kaikille tuotteille ja työkoneille löytyy paikkansa. 

tyyliblogi ompelimo rokita joen suutaripalvelu kokemus minna parikka marimekko
Tässä kuvassa näkyykin laukku, jonka takia alunperin lähdin etsimään suutaria Joensuusta. 

Käyn itse Joen Suutaripalvelulla ja alunperin menin sinne ihan sen takia, kun ostamassani Minna Parikan Ginger- laukun nahassa oli virhe ja reklamoidessani siitä Brandosille he lupasivat hyvittää korjauksen suutarilla. Vaihto ei ollut mahdollista, sillä kaikki samanlaiset laukut olivat jo menneet ja palauttaakaan en halunnut, kun olin Ginger- laukusta haaveillut niin kauan. Lähdin siis surullisin mielin suutarille kyselemään, josko tuon puoliksi irti olevan suomun saisi korjattua ja sen lähellä olevan pienen vekin toisen suomun reunasta. Suutari tutki laukun ja liimasi suomut kuntoon - eikä veloittanut mitään kun homma oli niin nopea! Tuon hintaluokan laukuissahan ei pitäisi moisia virheitä olla ja oli kyllä hassua laittaa samana päivänä Brandosille viestiä, että laukku on korjattu, mutta ei tarvinnut maksaa mitään kun oli niin nopeasti hoidettu homma. Nopea vastaus kuului, että olipas mukava suutari ja mahtavaa, että laukku on nyt kunnossa. Laukkua surkuttelevalle naiselle tämä oli päivän piristys ja minulle jäi todella, todella hyvä kuva koko suutarista ja tietysti Brandosin asiakaspalvelusta. Tämän takia käyn edelleenkin Joen Suutaripalvelulla, olen ollut tyytyväinen jokaiseen toimenpiteeseen mitä kengilleni tai laukuilleni on tehty ja plussaa tulee tietysti siitä, että työllistää paikallista yritystä.

suutarinpajalla työvälineet kokemuksia joensuun suutareista minne kengät korjaukseen

nahan hoitoaineita Joensuusta Joensuu Suutaripalvelu

suutari työssään joen suutaripalvelu joensuu citymarket

Tämä tapahtui siis ennen sukupolven vaihdosta, josta kirjoitettiin muun muassa Karjalaisessa. Joen Suutaripalvelu sijaitsee keskustan Citymarketin käytävällä ja kenkien huollon lisäksi palveluihin kuuluu avain- sekä kylttipalvelut. Nykyään suutarina toimii aiemman suutarin poika, Antti Rautiainen. Suutaripalvelulta saa edelleen henkilökohtaista, lämminhenkistä, hyväntuulista ja asiantuntevaa palvelua. Myös vinkkejä kenkien huoltoon saa käymisensä ohessa huoltotuotteiden lisäksi ja ostamani silikonipohjalliset laitettiin paikan päällä oikeaan kohtaan. Suutari sanoo myös suoraan, mikäli jokin toimenpide ei onnistu tai jos vaikka repeämän sijainti on sellainen, että siihen jää näkyvät korjausjäljet. 

korkolapun vaihto vaihdettu korkolappu korjattu korko suutari joensuu suutaripalvelut

kengät suutarilla käymisen jälkeen plankatut kengät korkolappu vaihdettu kenkien korjauspalvelut pohjois- karjala calvin klein nahkanilkkurit
Vakituisemmat lukijat varmasti muistavat nämä nahkanilkkurit, jotka ovat lempikenkiäni ja käytössä todella usein. Tässäpä pari kuvaa viime talvelta suutarilla käyttämisen jälkeen - korkolaput vaihdettiin, kolhuja korjattiin, lisää väriä korkoon ja nahkakengät saivat plankkia pintaan samalla. Sain nämä todella nopeasti itselleni takaisin, sillä suutarikin tiesi että nämä ovat talvikenkäni nro 1. 

On ilo, että voin viedä luottavaisin mielin kaikki kengät Christian Louboutineista Minna Parikoihin ja siitä edelleen vaikkapa Citymarketista ostettuihin kenkiin suutarille, kun tietää saavansa ne entistä ehompina takaisin. Monien korkolappujen vaihdon kanssa paikan päällä on paikattu myös korossa ollut kolhu tai lisätty plankkia pyytämättä - tätä arvostan todella paljon ja pyrin itsekin asiakkaiden vaatteita korjatessani korjaamaan myös asiakkaalta huomaamatta jääneet viat. Paikan päällä on välillä myös pohdittu, millä tavalla korjaus kannattaisi tehdä ja valittu uudet kestävämmät lukot merkkilaukun hihnaan. Louboutinien nahkapohjien suojaamisen ollessa ajankohtaista Antti tilasi pajalleen kahta eri punaisen sävyä, joista valittiin yhdessä kenkien sävyyn ja malliin sopivampi.

suutarin korjaama hihna dkny laukku lukkojen vaihto hihnasta suutaripalvelut korjaustyöt joensuu

puolipohja kumipohja korkokengät minna parikka suutarin palvelut nahkapohjien pinnoitus suojaus
Kumipohjan valinnassa huomioidaan aina myös kenkien reunan oma väri, kuten näissä mustan kapean raidan takia laitettiin musta puolipohja yhteneväisen ilmeen vuoksi. 

Joen suutaripalvelu Minna Parikka Raw Stiletto korkokengät suutarivinkit kenkien korjaus Pohjois- Karjalassa puolipohjat kumipohjat kenkiin

Tämä lempisuutarini on usein myös huomioinut sen, että asumme täällä puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungista ja monesti korkolappujen vaihtoon viedyt kengät on saanut tai olisi saanut heti samana päivänä, mikäli itselläni ei ole ollut liian tiiviitä aikatauluja. Kumipohjien laittamisessa kestää hieman kauemmin, mutta parissa- kolmessa päivässä on yleensä valmista. Näistä kenkien huoltamiseen liittyvistä toimenpiteistä kerron myöhemmin enemmän kenkien huoltoon painottuvassa postauksessa! 

Antti Rautiainen Joen Suutaripalvelu suutari työssään suutarit kokemuksia Joensuu Pohjois- Karjala

Hain jokin aika sitten suutarilta kahdet lempikengistäni, jotka olivat korkolappujen vaihdossa ja voi että, ihana oli saada taas käyttöön molemmat parit! Koroista oli taas kerran korjattu lommot korkolappujen lisäksi ja samaan syssyyn oli puhetta nahan hoidosta sekä työstämisestä, minulla kun on aina työn alla useampia nahkavaatteita. Tämä postaus itseasiassa lähtikin liikkeelle tuolloin haetuista kengistä - minusta on aika mahtavaa saada lisää ja lisää käyttöikää parhaimmille kengille, erityisesti laadukkaille sellaisille. Onhan se myös ekologisempaa, vaikka näin monen kenkäparin omistaminen ei ihan niin ekologista olekaan. :) Pitääkin taas käydä pyörähtämässä suutarin luona - yksisarviskenkäni tarvitsevat kumipohjat ja toisien kenkien satiinia pitäisi uusia, jos se vaan on mahdollista. Voin lämpimästi suositella Joensuun keskustan Citymarketissa sijaitsevaa suutaripalvelua - kuten tästä postauksesta varmaan huomaa niin täällä ruudun takana on yksi erittäin tyytyväinen asiakas.

Onko teillä lukijoilla omia luottosuutareita? Käytättekö kenkiä säännöllisesti suutarilla vai ostatteko mieluummin uudet huoltoa kaipaavien tilalle? 

tiistai 27. syyskuuta 2016

Kaunis valo Rundetaarnissa

Tällä suunnalla kotiuduttiin sunnuntai- yönä Kööpenhaminan reissulta. Sunnuntaina täytin myös vuosia, 26- vuotta tuli mittariin ja piti ihan sen takia ostaa Köpiksen lentokentältä löytynyt kultainen kuoharipullo. Sisaruksiltani sain lahjat jo ennen reissua ja paketista paljastuikin muun muassa takorautaista kissanaulakkoa, Kalevala Korun Kielo- kaulakoru hopeisena ja tummanpunainen viinilasi. Näistä Kielo- korun otin mukaan ja se näkyikin jo kaulalla aiemmin Instassa!

Reissu oli kokonaisuudessaan rentouttava, tunnelma on kaupungissa jotenkin niin hyväntuulinen ja lämmin. Lämpötilat olivat noin kymmenisen astetta korkeammat kuin Suomessa, joten voin sanoa että oli kuuma! Auringosta tulikin nautittua oikein olan takaa, ne parhaimmat kelit täällä kotosalla kun olivat kiireisimpänä juhlasesonkina. Ihanat kelit sattuivat tällä kertaa, joka onkin ihme kun on kuitenkin syyskuun loppupuoli meneillään. Hassua, silloin Pärnun reissulla oli nimittäin paljon viileämmät kelit kuin Tanskassa nyt. Nyhavn oli kyllä uskomattoman kaunis aurinkoisena päivänä ja samaa mieltä olivat muutkin - kaikki kadun varrella olleet terassit olivat täynnä.

bloggerstyle rundetaarn visit denmark copenhagen travelling styleblog lifestyle blog kööpenhamina tanska matkustusvinkit

Paita - Seppälä
Hame - Dorothy Perkins
Vyö - Changen aamutakista lainattu
Kaulakoru - Kalevala Koru
Laukku - Cobblerina
Balleriinat - Minna Parikka

Nämä kuvat otettiin extempore- meiningillä Rundetaarnissa, lähes 35 metriä korkeassa tornissa, jonka katolta näkyi ympäri kaupungin. Torni on rakennettu vuonna 1637- 1642 välisenä aikana ja se oli ensimmäinen osa kokonaisuudesta, johon liitettiin myöhemmin astronominen observatorio, kirjasto ja kirkko. Kirjastossa on nykyään vaihtuvia taidenäyttelyitä ja matkamuistomyymälä. Näköalatornin suurista ikkunoista valo pääsi pehmeästi käytäville, joten halusimme ottaa kuvat täällä kun muutenkin kuvailimme paikan päällä.

ootd outfit seppälä dorothy perkins skirt cobblerina bag kielo kalevala koru

Tornin yläosassa oli ovi tornin keskelle, jossa pääsi seisomaan lasilattian päälle ja katsomaan tornista alaspäin 25 metrin korkeudesta. En uskaltanut käydä katsomassa ja mieskin sanoi, että vähän sydämessä hypähti lasin päälle astuessa. Otin sillä välin pari videota Rundetaarnista sisaruksille laitettavaksi.

finnish souvenir Finnish design bags leather bags kotimainen nahkalaukku söpö laukku rusetilla

my style outfit blogger style tyyliblogi tyyli pukeutuminen naisellinen tyyli bloggaaja

minna parikka balleriinat ballerina kisukorvalliset kengät finnish design rundetaarn visit

Miehen huolehtiessa kameralaukusta otin pienempiä laukkuja mukaan, joista tämä Cobblerinan söpöliini oli käytössä. Tähän mahtuu nimittäin kaikki iPadista lähtien mukaan ja läppä pysyy napakasti kiinni. Kädet pysyy vapaana olkahihnallisen laukun kanssa, on sitten hyvä kuvata ja kulkea vaikkapa käsi kädessä. :)

beautiful handbags persoonallinen laukku tyttömäiseen tyyliin naisellinen laukku nahkalaukku kotimainen aitoa nahkaa

rundetaarn visit denmark copenhagen kööpenhamina vinkit kokemukset korkea torni

Lomaa on vielä pari päivää jäljellä ja tänään meille tulee kavereita yökylään. Huomenna myös Happy Heelsin Salla tulee näille nurkille, mukavia juttutuokioita ja asukuvaamista siis tiedossa! Ihana muutenkin nähdä bloggaavaa kaveria ja muita ystäviä. Toivottavasti teillä lukijoillakin on ollut viime aikoina rentouttavia hetkiä, huomaa nimittäin että tekee hyvää itsellekin vaikka univajetta on matkustelu hieman aiheuttanutkin! Ihanaa tiistaita kaikille!

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Pakkaamisen syvin olemus

Talovahti, check. Lapsen hoito, sovittu. Oma loma ja miehen vapaat töistä sovittu ajat sitten. Pakkaaminen aloitettu, auto tankattu, hyvät 4- vuotis hääpäivät toivotettu molemmin puolin. Passit ja muut asiakirjat pakattu. Käsilaukun sisältö laitettu osittain mukaan lähtevään laukkuun. Yritän aina olla suhteellisen järkevä matkalaukkuja pakatessani, mutta välillä tästä tuntuu kyllä olevan logiikka kaukana. Olen aamupäivän ajan pakannut vähän sieltä ja vähän täältä, yrittänyt leikkiä muksun kanssa välillä ja luonnostella tätä postausta syömisen ohessa. Ateljeella pitää vielä käydä, mutta onneksi talovahti tuli jo niin pääsen pyörähtämään työpaikalla ilman kolmevuotiaan vilkasta seuraa.

Ranta No25 poronnahkalaukku poronnahkaa nahkalaukku kotimainen finnish design bags reindeer leather
*Ranta No25- laukku ja seuraavassa kuvassa näkyvät hapsukorvikset saatu blogin kautta.
Elle syyskuu 2016 lehti muotilehti cobblerina kännykkäkotelo nahkaa vaaleanpunainen nahkakorvikset hapsukorvikset

Vaatepuoli on vähän vaiheessa, mutta rullatessani mieheni vaatteet pienempään tilaan huomasin, että hän on ottanut yllättävän paljon hienompia vaatteita mukaan - kauluspaitoja, Hugo Bossia, Calvin Kleinia... Päätin rullata pari juhlavampaa mekkoa itsekin mukaan ja toivon, että ne ovat vielä lähtiessäkin matkalaukussa. Pakkaaminen jäi omalta osaltani tälle päivälle, sillä muksu viskoi eilen vaatteeni pois laukusta jotain etsiessäni ja laittoi omia pehmolelujaan laukun täyteen. Aikansa niitä raijattuaan sisällä matkalaukusta tulikin merirosvolaiva ja piilopaikka. En raaskinut kieltääkään, kun toinen niin iloisena leikki. Jospa tänään vähän sujuvammin, hän ei ehkä "mummin hoitoon" ihan noin paljoa tavaraa tarvitse.

bloggerstyle outfit ootd finnish styleblogger furla metropolis furla bags gossip girl highheels esprit jacket skirt
Jakku ja hame - Esprit / Laukku - Furla / Korkokengät - Gossip Girl

Reissussa ollaan useampi päivä ja vaatekertoja pakkasin mukaan enemmän kuin tarvitsisi, mutta silti mietin, että riittääköhän ne. Kaksi hienompaa mekkoa, neljä napapaitaa, kauluksellisia paitoja kaiketi pari kappaletta, kaksi minihametta ja kolme kynähametta. Korvikset, yksi kaulakoru ja iltalaukku. Lukemista matkalle - uusin Elle- lehti ja Barbara Taylor Bradfordin Pariisin viikot- kirja, jonka lainasin pikkusiskolta ajat sitten.

leather earring fringly accessories bronze cobblerina Finnish design korvikset nahkakorvikset hapsukorvikset

kännykkäkotelo hapsukorvikset cobblerina elle lehti elle magazine finland my accessories

Pitäisi varmaan laittaa laturit, meikit, vara- akut ja shampoopala matkalaukun syövereihin ennen kuin unohtuu. Alusvaatteet voisivat myös olla aika must- juttu. Kalenteri ja muistivihko vielä puuttuu. Kööpenhaminassa on hieman lämpimämpää kuin Suomessa, joten yksi jakku riittää ja neuleita en viitsi pakata edes mukaan. Mutta mitkä kengät pakkaan matkalle mukaan?? Pitäisikö matkalaukkuun pakata kassi, mikäli Köpiksestä löytyykin jotain? Mennään ainakin tällä yhdellä sinne asti, vaikka molemmat saisivat isommat laukut ruumaan.

eteiseen rakennettu kenkähylly oma kenkähylly miten kengät esille kenkien säilytys korkokenkien säilytysvinkki highheels shoeholic how to storage my shoes

Kaikesta pakkaushäsläämisestä huolimatta olo on tavallaan seesteinen - hääpäivän ja miun  26-vuotis synttäreiden kunniaksi tehtävälle reissulle lähdemme vain me kaksi, joka on todella harvinaista. Ja varsinkin, kun olemme lähdössä ulkomaille. Aikuisten reissu elämäni rakkaimman ihmisen kanssa. Jos jotain unohtuu ottaa mukaan, niin se ei varmaan ole mitään tärkeää. Kunhan olemme yhdessä ja matka- asiakirjat mukana, niin reissusta tulee mahtava ja ikimuistoinen. Ihanaa olla monta päivää ihan kaksin, mutta ihanaa on myös se, että jatkan lomaani aina ensi keskiviikkoon asti ja saadaan viettää laatuaikaa lapsenkin kanssa tämän lomani aikana. Reissun ajan meillä asuvan talovahdin takia someen uskaltaa päivittää reissukuulumisia, eli jos en blogiin inspiroidu kirjoittamaan niin todennäköisesti laitan kuvia ainakin Instagramiin (@vivianmslb) ja/ tai blogin Facebook- sivuille.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille ja mukavaa Kööpenhaminan matkaa meille!

maanantai 19. syyskuuta 2016

Esprit A/W 2016 - Syksyn parhaimmat


Liehuvia epäsymmetrisiä neuleita, aitoa villaa, nahkarotseja ja petroolinsinistä - niistä on tämän syksyn muoti tehty. Kauppojen rekit ovat pullollaan murrettuja sävyjä aina viininpunaisesta petrooliin ja siitä metsänvihreään. Erilaisia tekstuureja, vahapintaisia housuja ja geometrisia kuvioita löytyy nyt helposti. Itseäni ihastuttaa eniten nahka ja epäsymmetriset neuleet - miten kauniilta voikaan näyttää yksihihainen neule! Ja vahapintaiset housut rouheilla yksityiskohdilla, ne ostaisin heti mikäli käyttäisin housuja omassa pukeutumisessani. Kieltämättä tekisi mieli käydä mallailemassa housuja ihan päällä, jotenkin nuo nahkamaiset housut viehättävät ja näyttävät todella hyvältä omaan silmään.

yksihihainen neule epäsymmetrinen neule kuviollinen hame syksyn muoti 2016 2017 pukeutuminen syksyllä
Yksihihainen neule ja kuviollinen hame Esprit / Korkokengät Gossip Girl

esprit paidat syksy muoti väljät paidat petroolinsininen petrooli

materiaali tekstuuri nahkajäljitelmä musta mokkanahka

asymmetric cardigan my style bloggerstyle girly look autumn winter fashion 2016-2017
Väljän neuleen kanssa vyötärö ei katoa kun laittaa neuleen helmaa edestä hameen vyötärön alle. 

vahapintaiset pillifarkut nahkamaiset housut nahkamainen pinta kapealahkeiset housut

Ostin itselleni taskullisen kynähameen mielenkiintoisella tekstuurilla ja hyvin istuvalla vyötärönauhalla. Arkikäyttöön hame on täydellinen ja kynähameen ruutukuvio on helposti yhdisteltävissä erilaisiin vaatteisiin. Espritillä hametta sovitellessani yhdistin sen lampaannahkaiseen rotsiin ja omaan River Islandin napapaitaani, mielestäni oikein toimiva yhdistelmä arkeen ja työhön, varsinkin kun oma alani on hyvin luova. Nahkarotsi on malliltaan sellainen, mitä olen jo tovin miettinyt omaan takkivalikoimaani ja pehmeä nahka oli miellyttävää päällä.

nahkatakki aitoa nahkaa joensuu nahkarotsi rock kynähame taskullinen ruudullinen hame

crop top style napapaita tyyli tyyliblogi pukeutuminen syysmuoti 2016 joensuu lifestyle

Nahkarotsi - Esprit
Napapaita - River Island
Kynähame - Esprit
Korkokengät - Gossip Girl

Syksyn uutuuksista löytyy myös muita takkeja bikertakeista villakangastakkeihin, joissa löytyy sävyjä vaaleansinisestä punaiseen ja siitä petrooliin. Viime talvena ompelin itselleni petroolinvärisen hupullisen villakangastakin, joten itselläni ei ole tällä hetkellä tarvetta toiselle, mutta onhan tämä takki aivan ihana malliltaan sekä sävyltään.

villakangastakki esprit petrooli petroolinvärinen Espritin talvitakit

Joensuu Esprit myymälä talvitakit 2016 villakangastakit syysmuoti

talvitakit villakangastakit petrooli pohjois- karjala blogi

petrooli villakangastakki villakangas takki vyöllä muoti fashion wool coat

Ponchot ovat aina syksyisin erittäin ajankohtaisia ja nehän tuovat huoletonta ilmettä asuun kuin asuun. Nyt välikautena ponchot toimivat lämmikkeenä ja näitä vaatekappaleita voi pukea monellakin eri tavalla. Espritin valikoimiin oli tullut hempeitä sävyjä eli esimerkiksi vaaleanpuna- valko- harmaaraidallisia ponchoja. Hienoa neulosta olevat vaatteet voi jättää edestä auki, kietaista kiinni vyön tai rintakorun avulla. Helmasta löytyy perinteisesti ohuet lankahapsut. Materiaalit ovat todella pehmeät ja sävy ei ole syksyinen, vaan ihanan piristävä ja harmoninen tummempien värien ohella. Tästä ponchosta on useampi eri värivaihtoehto Joensuun liikkeessä.

kaunis poncho vaaleanpunainen valkoinen harmaa hapsuponcho kietaistava poncho hienoneuletta

Tähän hempeään ponchoon yhdistäisin itse mustaa nahkaa tai nahkajäljitelmää, joka toisi kontrastia söpölle poncholle. Aiemmin mainittujen vahapintaisten Skinny- housujen kanssa tämä toimisi todella hyvin! Mallinukelle puettiinkin hame kahdella eri nahkajäljitelmällä - toinen pinnoista on mokkanahan kaltainen ja toinen rouheampi kuviollinen. Topiksi alle laitettiin Espritin mallistosta spagettiolkaiminen perustoppi, joita saa monessa eri värisävyssä kuten muitakin toppeja ja t-paitoja.

poncho hienoneule syysmuoti pukeutuminen kerrospukeutuminen

ponchoja joensuusta tyyliblogi pukeutuminen kerrospukeutuminen syysmuoti syksyn muotivaatteet

stailaus poncho miten pukea poncho omaan tyyliin tyyliblogi vinkit pukeutumiseen

Mielestäni jokaisella naisella tulisi olla trenssitakki, mieluiten kaksi kappaletta - toinen värissä, joka sopii yhteen kaiken kanssa ja toinen värissä, joka on kaunis sekä piristävä yksityiskohta pukeutumisessa. Itseltäni löytyy musta trenssi ja työn alla on punainen trenssi toiseksi takiksi. Leutoina talvina olen mennyt trenssillä koko talven läpi, sillä pidempi malli suojaa paremmin ja huivin saa kauniisti kaulalle herrainkauluksien kanssa. Trenssi sopii arkeen sekä juhlavampiin tilaisuuksiin, joka on yksi suurimmista syistä miksi juuri trenssi pitäisi löytyä vaatekaapista. Vinkkinä kerrottakoon, että napakka, vahva puuvilla on paras materiaali välikauden trenssiin. Espritin verkkokaupasta löytyy tällä hetkellä kaksi erilaista trenssiä, ne löytyvät täältä ja täältä. Talvikäyttöön on saatavilla myös 80% villaa sisältävä trenssinkaltainen takki.

mokkanahkajäljitelmä mokkanahkajakku ruskea taupe viininpunainen mokkanahkajakku jakku syksyyn

Mokkanahka on ajankohtainen vaatteissa ja asusteissa ollut jo jonkin aikaa, mutta nyt sitä löytyy helpommin kaupoista ja itseasiassa myös työni kautta olen saanut todella kattavat värikartat kotimaan mokkanahoista. Espritiltä löytyy aitoa mokkanahkaa sekä mokkanahkajäljitelmää, jonka voi huoletta pestä koneessa. Mokkanahkaa löytyy perinteisessä ruskean sävyssä, mustana ja ihanan syksyisenä viininpunaisena. Syksy on avoimien takkien aikaa ja se antaa tilaa muulle pukeutumiselle.

yksityiskohdat tikkaukset jakku mokkanahka

pikkumusta nahkajäljitelmää mokkanahka kuviollinen nahka pikkujoulumekko esprit syksyn muoti

Mokkanahkajäljitelmää löytyy myös mekoista ja voisin kuvitella tämän ylläni olevan mekon menevän hyvin pikkujouluissa, mutta myös arjessa. Asustamalla pikkumustasta tulee monikäyttöinen, esimerkiksi pienempien laukkujen ja näyttävien korkojen kanssa mekko muuntuu juhlavammaksi - isommalla laukulla, vyöllä ja perusavokkailla mekko on paremmin arkeen sopiva. Sama pätee myös alla olevaan vaaleansiniseen mekkoon, josta löytyy rusettiyksityiskohta olalta.

vaaleansininen mekko rusetilla pukeutuminen tyyli juhlamekko

kuviollinen pusero syysmuoti kuviot

mokkanahkajakku syysmuoti vinkit pukeutuminen tyyli inspiraatio

Syksyn muodin tärkeimmät piirteet ovat siis tiivistettyinä;

Erilaiset tekstuurit - neuleet, mokkanahka, nahka, pörröiset materiaalit
Petrooli ja viininpunainen (myös muita sinisen sävyjä ja tummanharmaata löytyy paljon)
Ponchot
Colorblock- tyyppiset leikkaukset

muhkea neule viininpunainen burgundy cardigan

esprit pukeutuminen syys- talvimuoti 2016-2017 syysmuoti talvi pukeutuminen tyyliblogi muotiblogi

tekstipaidat pitsillä la vie est teksti paita esprit syysmuoti

Pitsi
Kietaistavat mallit ponchoissa, takeissa ja paidoissa
Monikäyttöisyys
Pussy-bow paidat
Kauniisti laskeutuvat paidat ja hameet
Kuviollisuus
Eri materiaalien yhdistely joko samassa vaatteessa tai asussa

pussybow paita petroolinvärinen asu inspiraatio pukeutuminen nahkahousut vahapintaiset housut pillifarkut

Klassisuus
Rouheat yksityiskohdat
Ruudut ja raidat
Pienet laukut 
Kynähameet

pussy-bow pusero petrooli petroolinsininen pusero Joensuu Esprit

Mikä on teidän mielestänne paras syysmuodin juttu? Itse lämpenen kaikkein eniten erilaisille nahkapinnoille, pussy- bow paidoille, kynähameille, yksihihaisille paidoille ja ruuduille. Odotin enemmän vihreän sävyjä tälle syksylle, mutta kieltämättä petroolin sävyt ovat aivan upeita ja monien ihmisten väreihin sopivia. Pienille laukuille myös iso peukku, ihan koko omaisuutta ei tarvitse raahata mukana pienen ja sievän laukun kanssa!