maanantai 31. lokakuuta 2016

My Day - videopostaus

Vihdoin ja viimein sain videon julkaistavaksi asti, tämän videon tekemisessä oli monia mutkia matkassa. Videoiden editointia olisi hyvä opetella enemmän, tarvitsisin sujuvuutta ohjelman käyttöön, että videoita olisi mukavampaa ja nopeampaa tehdä. Siinäpä siis yksi ihan tavallinen yrittäjän arkipäivä!

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kaksi pientä, mutta tärkeää muistutusta meille kaikille

"Onpa pahaenteisen oloinen kuutamo tänään", ajattelin pysähtyessäni Varkauden rampille. Matkaa oli vielä jäljellä noin puolitoista tuntia, joten päätin pysähtyä bussipysäkille hetkeksi nappaamaan pari palaa raakasuklaata ja katsomaan puhelimeen tulleet viestit. Lähdin nopeasti uudelleen liikkeelle, että olisin joskus puoli yhden tai yhden aikaan yöllä kotona. Matka sujui hyvin, radiosta soi hyvää musiikkia ja erääseen taajamaan tullessa laitoin pitkät valot pois katulamppujen loisteessa. Taajaman jälkeen laitoin pitkät uudelleen päälle, iloitsin kohta muuttuvasta korkeammasta nopeusrajoituksesta ja katsoin kimaltelevaa tienpintaa, todella kimaltelevaa. Ei huurteista, vaan niin uskomattoman kimaltavaa ja mustien pienten kappaleiden täyttämää. Lasinsirpaleita. Nostin katseen ja pitkien valojen loisteessa huomasin sattuneeni kolaripaikalle nopeasti onnettomuuden jälkeen, pysäytin auton tien reunaan ja yritin saada hätävilkut päälle. Ajatukset tuntuivat puuroisilta kun laitoin oven ja penkin väliin limsatölkin, ettei auton ovet lukkiudu automaattisesti auton ollessa käynnissä.Kaikkein pahinta oli hiljaisuus ja pimeys - ketään ei näy missään, kuulen oman hengitykseni ja ajoneuvojen varjot kajastavat näkyviin vain vilkkujen loisteessa. Mennessäni ajoneuvon luokse toivoin, että ei ole käynyt hirveän pahasti. Samaan aikaan ihmisiä tuli ulos ja ajoneuvon valot syttyivät. Hätänumeroon oli soitettu, apua tulossa ja lähes kaikki ehjinä, mutta shokissa. Kysyin tarvitsevatko he apua, mutta tilanne oli hallinnassa, apu tulossa ja pääsin suht nopeasti jatkamaan matkaa. Lähtiessäni ajamaan kotiinpäin minun oli pakko pysähtyä uudelleen käsien alkaessa täristä. En ole koskaan ollut noin nopeasti paikalla muille ihmisille sattuneen onnettomuuden jälkeen. Pysäytin auton linkkipysäkille taas kerran ja soitin aviomiehelleni. Jälkikäteen mietin pysäkillä puhelimessa ollessani, että miten olisin voinut auttaa? Kelien kylmetessä ja lämpötilan ollessa viime yönä nollassa asteessa olisin voinut tarjota vaatteita, raakasuklaata ja evätpussissa olleita oluita. Vesi ja limppari olivat loppuneet matkalla. Mukanani ei ollut vilttejä, taskulamppuja tai muuta mistä olisi voinut olla apua. Miksi en ole muistanut päivittää muksulle oikean kokoisia vaatteita ns. autokassiin, jossa olisi ollut vilttejä, aikuisten vaatteita, huppareita ja muuta lämpimämpää? Kassi odottaa edelleen täyttöä kodinhoitohuoneessa. Miksi ensiapupakkaus puuttuu meidän toisesta autosta? Mitä muuta olisin voinut tehdä ja teinkö oikein, kun jatkoin matkaa kun en olisi voinut auttaa ja apu oli jo tulossa? Vain ammattilaiset pystyivät auttamaan niitä, jotka eivät autosta päässeet ulos itse.

Toisesta suunnasta ohiajanut auto vilautti pitkiä useamman kerran kuin katsoakseen, että näkikö hän oikein. Onneksi osalla pientareella seisoneista oli heijastimet kuten minullakin, mutta silti tämä muistutti hyvin karkealla tavalla heijastimien tärkeydestä. Myös onnettomuustilanteissa, varsinkin jos ajoneuvosta ei saa hätävilkkuja tai valoja päälle. Tapahtumakohta oli hyvin pimeä puolen yön aikaan yöllä, enkä itsekään huomannut tilannetta ennen kuin laitoin pitkät päälle katuvalojen loppuessa. Kurkkua puristava tunne helpotti vasta kun huomasin ambulanssin tulevan vastaan lähellä tapahtumapaikkaa. Ei auttanut enää kuin pitää peukkuja ja toivoa, ettei kellekään käynyt pahemmin.Nyt alati pimenevien päivien myötä ilahduttavan monilla on heijastin, mutta monilta myös heijastin uupuu tai se on sijoitettu niin, ettei sitä autoillessa huomaa. Pari kertaa on tummiin pukeutunut heijastiton ihminen näkynyt pimeällä vasta sitten, kun reaktioaikaa ei ole lähes lainkaan. Viimeksi eilen. Toistaiseksi olen ehtinyt väistämään ja jarruttamaan, mutta entäs kun tie on jäässä ja lumet ovat tulleet? Muistakaa käyttää heijastinta, se on erittäin halpa henkivakuutus ja monet yritykset jakavat niitä ilmaiseksikin. Ennen autolla ajamista en ollut henkilökohtaisesti tajunnut, kuinka heikosti kävelijä näkyy ilman heijastimia jopa kaupungin keskustassa valojen katveessa. Tai olihan minulla heijastin osan aikaa, mutta se oli nahkatakin napinlävestä roikkuvana eli näkyi pelkästään edestä kun en halunnut neulan tai nipsun jälkeä nahkatakkiin. Nyt olen onneksi viisaampi ja heijastimet löytyy koko meidän perheeltä.Tästä viimeisimmästä vielä... Oli pakko pysähtyä paikan päälle - en olisi voinut antaa anteeksi itselleni jos jotain pahempaa olisi sattunut ja olisin vaan ajanut ohi, varsinkin kun minuakin on tienpäällä autettu ja tarjottu apua - mutta on eräs (heijastiton!) ohikulkija näyttänyt keskariakin meille, kun olin joulukuun alussa muksu sylissä puoliksi ojassa olevan auton vieressä odottamassa hinausautoa kääntävää auttajaa. Tuo edellä mainittu tilanne oli muutenkin niin absurdi kokonaisuudessaan, että en ole siitä maininnutkaan täällä blogin puolella, mutta kerrottakoon että ei todellakaan ollut oma moka liikenteessä. Näistä jää arvet vaikka säilyisikin ehjänä itse - kyseinen kohta karmii aina, enkä pysty sitä kiertämään kohtuullisessa ajassa, joten otan aina hieman ennen tapahtumapaikkaa vakionopeudensäätimen pois päältä ja vahdin tarkkaan kanssa autoilijoiden käytöstä ja ajotapaa. Pari päivää sitten viimeksi sydän pomppasi kurkkuun tässä samassa kohdassa, kun vastaan tuleva auto väisti pyöräilijää ja ajoi hetken vastaan samalla kaistalla, pienen hetken ehdin miettiä että "voi vit**, ei kai nyt taas?". Minulla meni pitkään, ennen kuin uskalsin yksin ajaa ko. paikasta uudelleen ohi, enkä ole ainoa jolle on jäänyt tällainen kokemus vastaavista tilanteista. Osa kiertää tapahtumapaikan kauempaa jopa vuosikymmenien jälkeen.


Autoilijat - muistakaa laittaa autoon mukaan lämmintä vaatetta hanskoista sisävaatteisiin, vilttejä, taskulamppuja ja se ensiapupakkaus ihan varmuuden vuoksi. Autoilijat, kävelijät, juoksijat ja pyöräilijät - olkaa kilttejä ja laittakaa ne heijastimet niin, että ne näkyvät myös meille muille tienpäällä liikkuville. Kiitos ja turvallista pimeän aikaa meille kaikille!

tiistai 25. lokakuuta 2016

Laveran vaahtomeikkivoide vs. nestemäinen meikkivoide

Jotkut postauksessa näkyvät ja käsiteltävät tuotteet ovat blogin kautta testiin saatuja.  Saadut tuotteet ovat tähdellä (*) merkittyjä. Olen näissä meikkauspostauksissani kertonut käyttäneeni pohjana vaahtomeikkivoidetta laveralta ja postauksiin pääset tästä ja tästä. Vaahtomeikkivoide oli aiemmin käytössäni meikkipohjana - niin kuulas, pehmeä, hyväntuoksuinen ja kestävä. Tuotteen loppuessa sain testiin lavera Natural Liquid Foundation- meikkivoiteen vaaleimmassa sävyssä eli Ivory Light 01:nä*. Myös Natural Mousse Make- Up* oli sävyä Ivory 01.

lavera meikkivoiteet nestemäinen meikkivoide meikkivoidemousse mousse make up natural cosmetics

Meikkivoide sisältää muun muassa arganöljyä ja kukkaliposomeja, jotka suojaavat ihoa. Ihon kunto on pysynyt hyvänä ja meikkivoiteen saa levitettyä tasaiseksi Make-Up Blenderillä. Käytän itse Hyvän Olon Maailman meikkisieniä, joihin olen ollut todella tyytyväinen. Sienet kestävät käyttöä pitkään ja lopputulos on aina tasainen. Molemmat tuotteet levittyvät hyvin ja näistä nestemäinen meikkivoide on peittävämpi minusta. Meikkivoiteen luvataan kestävän iholla hyvänä kymmenen tuntia ja sen lupauksen tuote pitääkin. Kuitenkin omien kokemusten perusteella vaahtomeikkivoide kestää pidempään kasvoilla ilman korjauksen tarvetta, joten pisteet kestävyydestä menee vaahtomeikkivoiteelle.

make up blender beauty blender kokemuksia hyvän olon maailma natural goods company

lavera meikkivoiteet nestemäinen meikkivoide meikkivoidemousse mousse make up natural cosmetics natural beuaty eco beauty luonnonkosmetiikka kokemuksia blogi

lavera meikkivoiteet nestemäinen meikkivoide meikkivoidemousse mousse make up natural cosmetics

Nestemäisellä meikkivoiteella lopputulos on aavistuksen raikkaampi ja vaahtomaisella tuotteella lopputulos on matta, mutta kuulas. Sävyissä on hieman eroa ja alkuun arvelin tämän uudemman meikkivoiteen sävyä liian tummaksi, mutta tuotetta kasvoille levittäessä se asettuu kuitenkin hyvin kalpealle iholle. Omaan hyvin vaaleaan ihooni mousse sopii sävyltään paremmin. Nestemäisen meikkivoiteen sävy taittaa pikkaisen punaisempaan kuin toisen tuotteen, eli mousse sopii paremmin esimerkiksi kellertävään taittavalle iholle.

luonnonkosmetiikka meikkaus meikkituotteet luonnollinen meikki kokemuksia luonnonkosmetiikasta paras meikkivoide lavera

lavera meikkivoiteet nestemäinen meikkivoide meikkivoidemousse mousse make up natural cosmetics luonnonkosmetiikalla tehty meikki laveran meikit kokemuksia luonnonkosmetiikasta

Tässä meikissä käytetyt tuotteet;

Meikkipohja - lavera Natural Concealer* ja Natural Liguid Foundation*, molemmat sävyssä 01 Ivory. Puuterina Couleur Caramel Free Powder, sävy 01.

Luomilla - Giordani Gold Make- Up Base ja kolme sävyä lavera Smoky Grey 01*- luomiväripaletista.

Ripsillä - Phyt´s Mascara Multi- Effets*

Poskipunana laveran So Fresh Mineral Rouge Powder* sävyssä Cashmere Brown 03 ja varjostuksina lavera Mineral Sun Glow Powder* sävyssä Golden Sahara 01.

eco beauty natural cosmetics eco luonnonkosmetiikka phyts lavera parhaat luonnonkosmetiikan tuotteet

Vaahtomeikkivoiteessa on kolme eri sävyä saatavilla, mutta nestemäistä meikkivoidetta saa jopa kuudessa eri sävyssä. Jälkimmäinen peittää ihon virheitä paremmin, vaikka muuten lopputulos on kuulaampi kuin vaahtomeikkivoidetta käyttäessä.

Henkilökohtaisesti pidän enemmän vaahtomeikkivoiteesta - molemmat tuotteet ovat todella hyviä, mutta vaahtomeikkivoide on pitkäkestoisempi, mattaisempi ja mukavampi laittaa kasvoille kuin nestemäinen versio. Ja tuoksuu taivaalliselle, kun taas meikkivoide ei tuoksu lähes lainkaan mousseen verrattuna. Pakkaus on moussessa ehkä hieman parempi, lasinen purkki ja tiivis kansi sopivat hyvin laukussa kuljettamiseen. Litteä purkki menee pieneen tilaan ja kiinteää meikkivoidetta on helppo annostella säästeliäästi. Toisaalta nestemäisen meikkivoiteen pumppupullosta annostelu käy käden käänteessä. Käytin ennen luonnonkosmetiikkaan tutustumista puuterin alla BB- voidetta, mutta tykästyin laveran mousseen vaikka koostumus muuttui täysin. Millainen koostumus teistä on paras meikkivoiteissa? Entä puutereissa? 

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Hyvänmielen messuvinkit - I love me 2016

Messujen ollessa vielä käynnissä haluan jakaa muutamat vinkit muotipuolelta, joista jäi itselleni todella hyvä fiilis. Seuraava postaus onkin astetta vakavampi, mutta keskitytään nyt hetkeksi vielä I love me- messujen tarjontaan! Mikäli olette tänään vielä messuilla, niin näiden yritysten pisteillä kannattaa ehdottomasti käydä.

laserleikatut silikonikorut näyttävät korut kotimainen yritys coruu korujen valmistaja

i love me 2016 coruu koruyritys kotimaiset silikonikorut

Ensimmäisenä haluan mainita Coruu- nimisen (osasto 3a31) yrityksen, joka valmistaa laserleikattuja silikonisia koruja. Koruja saa muun muassa mustana ja valkoisena, mutta myös muutamia värillisiä valikoimista löytyy. Coruun pisteellä oli niin iloinen ja rento meininki, että oli ihana käydä heti ensimmäisenä heidän tuotteisiinsa tutustumassa. Kotimaassa valmistetut ja kehitellyt korut ovat uskomattoman kevyitä, vaikka malli olisi muuten runsas ja kooltaan suurehko. Näitä koruja kannattaa käydä hypistelemässä, materiaali tuntui kevyeltä ja vahvalta samaan aikaan! Kävin itseasiassa vielä eilenkin heitä moikkaamassa Mian kanssa, toisena messupäivänä yhtä hyväntuulinen meininki jatkui.

kevyet riippukorvikset suuret korvikset kotimainen käsityö

kotimainen käsityö coruu silikonikorvikset asusteet finnish design

i love me 2016 messut

Niinmun´ Design (osasto 3b21) kiinnitti huomioni, vaikka olin jo ehtinyt ohi kävellä. Eikun ympäri ja tutustumaan yrittäjään sekä tuotteisiin, jotka valmistetaan Suomessa. Merinovillaneulos valmistetaan kotimaassa Orivedellä ja merinovillaiset tuotteet ommellaan Kangasalla. 100% merinovillasta valmistettu kietaisumekko ihastutti kaikkein eniten ja sellainen onkin itselläni hakusessa korvaamaan aiemman kietaisumekkoni, jonka pinta ei valitettavasti pysynyt siistinä käytössä. Merinovillainen kietaisumekko oli malliltaan klassinen ja eri tavoin puettava, sitä voi pitää liivinä sekä mekkona. Merinovillavaatteet ovat tietysti lämpimiä ja mukavia päällä, mutta hengittäviä laadukkaasta materiaalista johtuen.

niinmun design merinovillaiset vaatteet merinovilla klassiset vaatteet suomesta pellavavaatteita

niinmun design Finnish design merino wool linen clothes clothing

Laadukkaat materiaalit, kotimaisuus ja tuotteiden klassisuus ovat tämän yrityksen kulmakivet. Vaatteiden mallit sopivat niin nuoremmille kuin vanhemmillekin ja niinmun´- yrityksen pisteeltä voi samalla napata mukaan vaikkapa tuoksupussit vaatekaappiin taikka lahjaksi tuttaville. Valikoimasta löytyy myös sisustustuotteita, jotka ovat niinmun´- yrityksen perustajan Virpin miehen valmistamia. Yksi parhaimmista yrityslöydöistä messuilla!

laventeli tuoksupussit lahja lahjaidea joululahjaksi vaatekaappi tuoksupussi

Kolmantena haluan mainita kangaspuolelta itselleni tutun Villisilkin (osasto 6h145), jolla on samat materiaalivaatimukset kuin itselläni. Laadukkaita ja ajankohtaisia kankaita saa heiltä, esimerkiksi sähkönsinistä kreppiä ja paksua viininpunaista samettia. Erittäin kauniita olivat molemmat ja valikoimasta löytyy todella paljon kankaita. En ehtinyt enää eilen mennä kuvaamaan kankaita tarkemmin, mutta voin sanoa että Villisilkki on yksi parhaimmista kangasliikkeistä, joista tilaan materiaaleja itselleni ja asiakkailleni. Harmi, että itselläni on säästökuuri menossa, muuten täältä olisi tarttunut monet kankaat mukaan omiin töihin! :)

villisilkki sametti viininpunainen paksu sametti laadukkaat kankaat

i love me 2016 messuvinkit messut Villisilkki Helsinki kankaat Helsingistä

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä - Zio (osasto 6g149). Olisin voinut suorilta ostaa neljä kenkäparia tältä pisteeltä, mutta pitää ensin autohommat hoitaa ja sitten vasta kenkiä. Ajankohtaisia, naisellisia korkokenkiä löytyi useita ja kengät olivat aitonahkaisia. Laatu oli kohdillaan ja valikoimasta löytyi myös matalampia kenkiä niitä käyttäville. Nahkaiset ne olla pitää - olin itsekin messuilla päivät Calvin Kleinin nahkanilkkurit jaloissa ja niillä jaksoi kävellä messuilla päivät läpeensä. Pakko kyllä sanoa, että mokkanahkaiset hapsunilkkurit veivät sydämeni avoimella kärjellään ja tietysti niillä hapsuilla! Todella kauniit yksilöt, joita sai mustina ja vaaleina. Messuilla oli paljon tarjouksia, joten suosittelen pistäytymään kengät mielessä! Mikäli ei messuille ehdi tai ei ole muuten käyntiä niin Zion liikkeitä löytyy viisi kappaletta pääkaupunkiseudulta ja meille muualla asuville on onneksi mahdollisuus tilata kenkiä myös verkkokaupasta.

zio nahkanilkkurit nahkakengät zio helsinki i love me 2016

hapsunilkkurit nahkanilkkurit korkokengät

Itse ehdin jo kotiin tulla takaisin, mutta olipa messuilla taas mukava olla. Paljon uusia tuttavuuksia ja tapaamisia mahtui loppuviikkoon, näistä kerronkin tulevaisuudessa enemmän! Bloggaripassilla olin myös tämän vuoden I love me- messuilla ja paljon sain inspiraatiota sekä ideoita blogin kirjoittamista ajatellen. Onnistuneet messut siis! Mukavaa sunnuntaita kaikille, palailen taas piakkoin blogin pariin!

torstai 20. lokakuuta 2016

Piilevä taito ja muita höpötyksiä

Sivusin hetki sitten meidän kylpyhuoneen remonttia täällä blogin puolella ja ajattelin nyt kirjoittaa kuulumisia sekä huomioita elämästä yhteen postaukseen. Toissa viikolla huomattiin kylpyhuoneen remontin yhteydessä, että kylppärin laatoittaminen onnistuu minulta paremmin vaikka en ole koskaan aiemmin laittanut laattoja seinille! Hassua, en ollenkaan tiennyt, että laattojen laittaminen seiniin olisi noin sujuvaa - ja homma tuntuu vielä mukavan pikkutarkalta. Kannatti ilmeisesti päntätä tietoa kylpyhuoneen remontista, olen lukenut aiheesta kymmeniä ja kymmeniä tunteja, ettei remontissa menisi mitään vikaan. Sovittiin siis, että minä laitan laatat ja mies hoitaa suuripiirteisemmät hommat remontin osalta.

backtattoo inked blogger style lifestyle hexed ink joensuu

kalevala koru kielo trikoomekko sixth june hame scuba bullboxer saappaat love moschino laukku tikkilaukku

Trikoomekko - Nelly.com**
Hame - Sixth June* / DefShop
Laukku - Love Moschino
Saappaat - Bullboxer
Kaulakoru - Kalevala Koru
Rannekoru - Timanttiset
Sukkikset - Kipkop Store* (täällä samat eri värissä**)

*Saatu blogin kautta. **Affiliate- linkki. 

Myös olohuoneessa ollaan hieman ilmettä muutettu, mutta ei remontin kanssa vaan vaihdettiin somisteita ja ostin H&B Homelta Joensuusta tuoksupullon huoneeseen. Tuossa aarreaitassa oli todella paljon tuoksuvaihtoehtoja näissä pulloissa, mutta valitsin monoi- kukan tuoksuisen putelin. Näistä tuoksupulloista minulla ei ollut mitään kokemusta ennestään, joten kävi pienoinen moka. Hujautin _kaikki_ mukana tulleet puutikut pulloon ja siinä sitten ihmeteltiin, että miten ihmeessä tuoksu voi olla niin voimakas. Loppujen lopuksi jouduttiin tuulettamaan taloa pari päivää, kun tuoksu oli lähempänä hajukuusien lemua kuin hienoista kukkaistuoksua. Google ystävällisesti kertoi, että niitä tikkuja laitetaan aluksi yksi ja sitten lisätään, kunnes saavuttaa haluamansa tuoksuasteen. Sillälailla. Tästä sähläämisestä saatiin kyllä melko hyvät naurut ja jouduin parille asiakkaallekin selittämään, miksi talo tuoksuu ihan hajukuuselle!

ootd bloggerstyle finnish blogger styleblog tyyli pukeutuminen blogi

tatuoitu bloggaaja tyyliblogi lifestyle päivän asu syksy inked

kalevala koru kielo trikoomekko nahkasaappaat bullboxer

Muutamia kommelluksia lukuunottamatta täällä on mennyt hyvin, kuvasin teille My day- videotakin tuossa eräänä päivänä ja oikeastaan muu aika on mennyt harrastusten, remontin, töiden ja perheen parissa. Tällä viikolla Helsinki kutsui taas - muutamat kivat tapahtumat olisi blogiin liittyen nyt torstaina ja viikonloppuna menen I love me- messuille bloggarina. Viime vuotiset messut olivat tosi mielenkiintoiset ja antoisat, toivottavasti tämän vuotiset ovat yhtä hyvät elleivät jopa paremmat! Muutamia ystäviä tapaan loppuviikon aikana ja muutamat asiakkaat myös, eli tekemistä riittää vaikkakin aikaakin riittää eri tavalla kun on niin sanotusti irti arjesta. Ajomatka meni hyvin ja toivottavasti ehdin nyt loppuviikosta olla tietokoneella enemmän, niin saisi postauksia julkaistua ja ajastettua seuraavalle viikolle. Ja jotkut toki viikonlopulle.

Smiling styleblog style blogger lifestyle outfit ootd autumn pic
Pieni loppukevennys, ei pokka pitänyt kun auton ovien ollessa auki muksu kiipesi sisälle ja huuteli ikkunasta "hihii, miepä oon jo täällääää!" 

Kävin viime perjantaina muutamalla Sami- Petterin kanssa ja pakko sanoa, että oli kyllä virkistävää - tuli naurettua posket kipeiksi ja haettua illan päätteeksi roskaruokaa Dollylta. Onnistunut ilta, vaikka ehdittiinkin vaan muutaman tunnin ajan nähdä! Nämä postauksen kuvat mieheni otti minusta ennen lähtöä eli tämä asu on viime perjantailta. Näytin tuolloin iPadilta Sami- Petterille toivottavasti seuraavat kenkäni, joihin törmäsin Kööpenhaminan Guccin näyteikkunassa. Ihastuin niin päätä pahkaa, että ei lähdetty edes sovittamaan niitä kun olisi tullut satavarmasti 650 euron lovi lompakkoon. Mutta miten voikaan korkokengät olla näin kauniit! Koron malli on täydellinen, väri on upea ja kengät ovat aitoa nahkaa. Nämä ovat siis seuraava tavoite kenkärintamalla, vaikka vähän kieltämättä takaraivossa jyskyttää, että kuinka fiksua on maksaa kengistä noin paljon. En ole koskaan maksanut yhdestä kenkäparista tai laukusta noin paljoa. Ehkä pitää luopua muutamista pareista ja ostaa nämä niin sanotusti niiden tilalle... Nämä ovat täydellisimmät ja sykähdyttävimmät kultaiset korkokengät, jotka olen tähän mennessä nähnyt!

Kuvakaappaus NET-A-PORTER:in verkkosivuilta 17.10.2016 /  www.net-a-porter.com

Taidan jatkaa noista ihanista kengistä haaveilua tässä illan ratoksi, palaillaan piakkoin! Unelmien täytteistä loppuviikkoa kaikille!

torstai 13. lokakuuta 2016

Kuviollista silkkiä ja poronnahkaa

Postaus on toteutettu yhteistyössä Ranta No25- yrityksen kanssa ja kuvissa näkyvä laukku on saatu blogin kautta. Nämä kuvat otettiin pikkusiskoni kanssa samana päivänä kun kävimme kuvaamassa kallioilla toista silkkihametta. Tällä kertaa maksimittaisen silkkihameen kaverina oli edestä solmulle kiedottu puuvillainen paita ja poronnahasta valmistettu laukku, joka on Sami- Petterin suunnittelema Ranta No25- yrityksen nimissä. Asu oli todella valkea normaaliin tyyliini nähden, mutta viihdyin tässä hyvin. Pikkusiskoni bongasi tämän paikan vaatteita vaihtaessani autolla ja kieltämättä paikka tuo kontrastia, puhumattakaan siitä miten kivat muistot jäivät kun tuonne ei ihan noin vaan päässyt. Silkkihameen helmakaan ei kastunut ja sitä pitää kyllä ihmetellä, oli sellaista taiteilua vesistön ylittämisen kanssa.Paita - H&M
Silkkihame - Ompelimo Rokita
Laukku - Ranta No25*
Korkokengät - Christian Louboutin

*Saatu blogin kautta. 

Kuten varmaan moni lukija onkin jo päätellyt, niin silkki, nahka, puuvilla ja villa ovat suosikkejani kaikista materiaaleista. Tätä silkkiä oli pakko ostaa maksihameeseen itselleni ja loppujen lopuksi ostin työni puolesta koko pakan, joka menikin samantien asiakkaiden vaatteisiin. Kuvio on erittäin kaunis ja hame on kerännyt käytössä hurjan paljon kehuja niin miehiltä kuin naisiltakin. Maksihameita minulla ei ole montaa, mutta tämä on niistä ehdottomasti lempparini. Maksihameen kaveriksi halusin laittaa valkoisen puuvillapuseron, joka löytyi kirppikseltä aikoinaan edullisesti ja ehtihän se jo välissä valkaisussakin käydä, kun illanvieton tohinoissa punaviiniä vähän roiskahti paidalle. Mutta entistä ehompana ja valkoisempana uudelleen käyttöön!
Sami- Petterin suunnittelema laukku on erittäin kaunis ja tämä on aina mukana matkoillani iltalaukkuna sekä erillisenä asiakirjalaukkuna. Jälkimmäinen ihan siitä syystä, että tähän mahtuu passit, varausvahvistukset ja muut vastaavat todella hyvin. Usein kiinnitän tämän hihnansa toisella lukolla isompaan laukkuun kiinni, jolloin tämä on suht helppo ottaa laukusta itse lentokentällä ja rautatieasemalla, mutta muuten pysyy laukussa kiinni varkaiden varalta. Tavaratkin pysyvät hyvin kyydissä, kun laukun yksityiskohdat ovat käytettävyyden kannalta mietittyjä. iPad mahtuu tähän laukkuun helposti puhelimien ja muiden kanssa, mutta laukku on silti siro kooltaan.

Hihna on kaksivärinen - toiselta puolelta konjakinvärinen ja toiselta vaalea. Nauhan päistä löytyy pienet lukot, joiden ansiosta tämän voi kiinnittää isomman laukun sisään tai ottaa vaikka hihnan pois käytöstä. Näissä ensimmäisissä kappaleissa, mihin oma laukkunikin kuuluu, ei ole erillistä sisätaskua vaan läpän alta löytyy yksi suurempi tasku. Uusimmissa Ranta No25- laukuissa vetoketjullinen sisätasku on vakiona.Konjakin ja valkoisen yhdistelmä sopii mielestäni hyvin tämän silkkihameeni kanssa yhteen, mutta kengiksi piti valita jotain mikä sopii kaiken kanssa. Nudet Louboutinit eivät vie katsetta itse asusta, mutta sopivat siihen kauniisti. Sävymaailma on siis kokonaan melko vaalea hameen savumaisia kiehkuroita lukuunottamatta.

Laukusta pitää kyllä sen verran vielä sanoa, että minusta on mahtavaa ensinnäkin päästä valmistamaan yritykseni puolesta näitä laukkuja, mutta toisekseen mahtavaa on myös se että Sami- Petteri haluaa pitää suunnittelun sekä valmistuksen kokonaan Suomessa. Eli laukun suunnittelu, työ ja nahat ovat täysin kotimaisia. Ja sellaisina pysyvätkin. Harvinaista herkkua - monesti kotimaassa suunnitellut tuotteet valmistetaan ulkomailla ja osa uusista alalle tulleista yrittäjistä onkin suoraan teetättänyt uudet tuotteensa massatuotantona esimerkiksi Kiinassa edullisemman hinnan takaamiseksi. Valitsen itse mieluummin toisin, laadukas tuote maksaa itsensä takaisin pidemmällä käyttöiällä, yksilöllisyydellä ja on mukavaa tietää, että laukut valmistetaan hyvissä työoloissa.


Laukut valmistetaan tilauksesta ekologisuuden takia ja laukkuun tulevat kappaleet leikataan säästeliäästi - poron elämänkaaren aikana tulleet arvet saavat näkyä, mikäli niitä leikattavassa nahassa on. Tämä tapa tekee samalla laukuista yksilöllisempiä, sillä täysin samanlaisilla pintakuvioilla ja arvilla ei toista laukkua löydy. Omassa laukussani kulkee laukun keskellä poron niskassa olleet arvet. Arvostan Ranta No25- yrityksen periaatteita paljon ja en voi kuin toivoa kaikkea hyvää yritykselle, eritoten menestystä ja antoisaa matkaa yrittäjän tiellä. On myös ihanaa, että tämän yhteistyön myötä olen saanut uuden ystävän, joten tyytyväisempi en voisi olla.

Suomessa käsinvalmistetun poronnahkalaukun hinnaksi jää 249 euroa sisältäen 24%:n arvonlisäveron. Ranta No25 laukkuja voi tilata Facebookissa Ranta No25- sivujen kautta taikka laittamalla sähköpostia Sami- Petterille osoitteeseen info@samipetteri.com. Sami- Petterin blogin välilehdelle tulee myöhemmin oma sivunsa Ranta No25- tuotteille ja taitaapa olla syksymmällä tarjoustakin tulossa... Kannattaa siis pysyä kuulolla!

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Asukuvia metsäkirkolla

Metsäkirkko on yksi parhaimmista asukuvauspaikoista mitä olen tältä suunnalta Polvijärveä löytänyt ja sinne tuli lähdettyä kuvaamaan tänäänkin päivän asua. Aamulla kaapista valikoitui pitkästä aikaa poolopaita päälle viileän kelin takia ja mustaan yläosaan sekä sukkiksiin halusin yhdistää jotain värikästä. Eräästä kankaasta jäi pätkä yli ja siitähän sai ommeltua simppelin hameen - Marimekon erikoiserän Lumimarja puuvillasatiini on jämäkkää ja kaunista. Tässä kankaassa ei ollut Lumimarja- kuviossa olevaa puunrunkoa ollenkaan, vaan kangas on pelkkää oksaa ja marjaa täynnä. Hameen voi heittää vaikka 60 asteeseen pesukoneeseen, eikä kangas mene miksikään.

tyyliblogi musta trenssitakki trenssi furla candy bag style bloggerstyle

long hair red trenssi puuvillainen takki klassinen takkimalli välikausitakki tyylikäs

ompelimo rokita kappahl marimekko lumimarja erikoiserä kangasta helppohoitoinen hame calvin klein nahkanilkkurit

Trenssi - H&M
Kaulahuivi - löytö Prahasta
Paita - KappAhl
Hame - Ompelimo Rokita
Kengät - Calvin Klein
Laukku - Furla
Sukkikset - Vogue*

*Saatu blogin kautta. 

Tykkään puuvillasatiinin jämäkkyydestä ja siitä, että se on niin helppohoitoista. Ja tietysti mukavaa ja hengittävää päällä. Kirkas punainen on muutenkin värinä lähellä sydäntäni ja värikkäällä hameella saa hyvin ilmettä muuten tummaan asuun. Pinkki tuntui istuvan asuun hyvin, innoissani otin Prahasta löydetyn pehmeän silkkiä ja kashmiria sisältävän huivin käyttöön ja Furlan Candy- laukku on ollut tovin jo käytössä. Yllättäin tämä laukku on ihastuttanut päiväkodilla joitain lapsia ja olenkin saanut kyselyitä, että "mistä näitä laukkuja saa kun on niin hieno". :) Onhan se kuin karkki.

furla candy bag bags designer bright pink neon pink rubber bag

poolopaidan yhdistäminen päivän asu metsäkirkko polvijärvi oma tyyli styleblog outfit autumn

Trenssikelit tulivat jo tännekin, mutta tarvittaessa jakulla taikka nahkatakillakin pärjää. Trenssi sopii kuitenkin asuun kuin asuun ja lämmittää hieman enemmän kuin lyhyempi takki. Puuvillainen trenssi on minusta sellainen vaate, mikä pitäisi löytyä jokaisen naisen ja miksei miehenkin kaapista. Se on klassikko ja ainakin minulla yksi vaatekaapin kulmakivistä, näyttää hyvältä juhlavaatteiden sekä arkivaatteiden kanssa! Omassani on kellottuva helma, joten muhkeammatkin helmat mahtuvat takin alle. Vanhempani ostivat tämän minulle 20- vuotis synttärilahjaksi, joten takilla on ikää jo kuusi vuotta. Tiesittekö, että tämä blogikin on ollut olemassa jo kuusi vuotta?

syyspukeutuminen syksy polvijärvi asukuvat tyylibloggaaja

Metsäkirkolta on kauniit näkymät kallioille ja kirkkaaseen veteen - otin paikasta videopätkääkin, niin saatte myöhemmin nähdä hieman paikkaa tarkemmin. Näiden penkkien ohi korkeammalle mennessä löytyy kirkonkellot ja Metsäkirkon molemmilla puolilla on ristit, toiselta puolelta löytyy myös veistetty karhu. Paikka on erittäin rauhallinen ja kaunis, pidän veden läheisyydestä ja rouheista kalliokivistä.

pukeutuminen vogue sukkahousut wings by katri niskanen furla kappahl ompelimo rokita lumimarja

furla laukku bags designer bag

my style tyyli pukeutuminen vaatekaapin kulmakivet metsäkirkko

Sukkiksetkin piti kaivaa jo kaapista alati kylmenevien päivien takia - tosin huomasin tarvitsevani vielä muutamat stay- upit ja parit erilaiset sukkikset lisää. Kuin kreivin aikaan Kipkop Storella tuli sukkatuotteet** aleen, joten sinne siis selailemaan heti postauksen julkaisun jälkeen! Nämä kuvissa näkyvät Voguen Wings- sukkikset sain vuosi sitten blogin kautta ja nämä ovat edelleen käytössä, kestävää sorttia ja 80 denierin sukkikset ovat lämpimät päällä myös talvella. Voguen sukkiksia myydään muun muassa Booztin** verkkokaupassa ja muistaakseni olen Voguen sukkatuotteisiin törmännyt myös Joensuun Sokoksella. Sukkahousuihin liittyviä vinkkejä koon valinnasta niiden mahdollisimman pitkään käyttöikään löydät blogistani, suoraan vinkkipostaukseen pääset tästä linkistä.

**Affiliate- linkki.

tyyliblogi pukeutuminen huivit pukeutuminen syksyllä naisellinen tyyli

Tunnelmallista keskiviikkoista iltaa kaikille!