maanantai 2. tammikuuta 2017

Kuluneen talven käytetyimmät kengät

Osa tänä talvena useimmiten käytetyistä kengistä eivät ole talvikenkiä nähneetkään, mutta ovat silti päässeet aktiiviseen käyttöön. Valitsemiini kenkiin vaikuttaa asu ja kulloinkin käytössä oleva laukku, sillä haluan asujen olevan kokonaisuuksia. Kannattaa ottaa myös huomioon, että asumme maalla ja täältä joutuu lähtemään kauppaan ja muille asioille autolla - käytin tosin Joensuussa asuessammekin samoja kenkiä keleistä huolimatta, silloin oli kävely- taikka pyöräilymatkaa yhdestä muutamiin kilometreihin niin työpaikalle, kavereiden luokse kuin palveluidenkin ääreen. Kelit ovat myös suosineet ja nollakelin tuntumassa ei tarvitse kaikkein lämpimimpiä kenkiä laittaa jalkaan, vaan silloin voi antaa hyvin mahdollisuuden avokkaille ja muille avoimemmille kengille, jotta niitä tulisi käytettyä myös talviaikaan. Odotan innolla Guccien käyttöönottoa, en ole vielä saanut niitä käyttöön kun en ole ehtinyt piipahtaa suutarin luona puolipohjia laitattamassa. Jospa ensi viikolla!

Calvin Klein Jeans nahkanilkkurit nahkakengät talvikengät muoti tyyliblogi kenkäblogi shoeholic leather shoes

Calvin Klein Jeans - nahkanilkkurit

Unelman pehmeää nahkaa, kuminen pitävä pohja ja täydellinen lesti. Nämä ovat ehdottomasti käytetyimmät talvikenkäni, aitonahka on lämmintä ja kestävää, muutenkin nämä ovat talvikäyttöön sopivat. Jaksaa kävellä tuntitolkulla materiaalin ja lestin ansiosta.

L.K.Bennett L.K. Bennett Bennett heels highheels stiletto shoeholic leathershoes korkokengät blogi kilpikonnakuosi tortoiseprint leather

L.K. Bennett - stilettokorkokengät

Aviomieheltäni saadut kilpikonnakuosiset, kiiltonahkaiset sandaletit. Erittäin laadukkaat, näiden laatua on jopa suutari ihastellut ja ovathan nämä muutenkin upeat. Pohjista löytyy puolipohja, joka pitää melkoisen hyvin lumisella ja jäiselläkin kelillä - näitä olen käyttänyt tänä talvena juhliessa ja muun muassa Francinen keikalla. Näissä on myös täydellinen lesti omaan jalkaani, joten käyttömukavuus on erittäin hyvä.

Minna Parikka Celestia Pink highheels unicorn heels styleblog Finland my style shoeholic kengät blogi

Minna Parikka - Celestia "ponikengät"

Nämä ovat viimeisimmissä asukuvissakin näkyneet, ovat ilo silmälle! Yksisarviskuvio on sähäkkä ja kenkien sävy todella kirkas, eli tummien asujen kanssa ovat edukseen. Ei ihan yhtä mukavat kuin edellä mainitut kengät, ihan ok - kiiltonahka on alkuun todella kovaa ja menee aikansa, että muotoutuvat omiin jalkoihin täysin. Näistä löytyy tietysti kuminen puolipohja.

Bullboxer boots platform boots shoeblog shoeholic styleblogger tyyliblogi Falke Stockings Marimekko clutch pukeutuminen asusteet suomi

Bullboxer - saappaat

Tolppakorkoiset saappaat ovat olleet tänä talvena paljon käytössä, aitoa nahkaa nämäkin. Pohja ei ole yhtä kumimainen kuin muissa, joten karkeasta pohjakuvioinnistaan huolimatta nämä ovat hiukan aiempia kenkiä liukkaammat käytössä. Lämpimät ovat kuitenkin, paljon tekee jo sekin, että päkiän alla on plattaria muutama sentti. Mukavat kengät, sopivat moniin asuihin ja lämmittävät sääriä pakkaspäivinä!

Fuzz nilkkurit talvikengät korkokengät shoeholic winter fashion talvimuoti tyyliblogi muotiblogi

Fuzz - nilkkurit 

Keinonahkaiset nilkkurit ovat sirot ja huokuvat hieman vanhaa aikaa luistinnyörityksineen ja nappeineen. Näissä on ohuehko karvavuori, joten ihan suht lämpimät ovat, mutta kymmentä astetta korkeammille pakkasille valitsisin mieluummin jotkut aitonahkaiset kengät. Edullisempien kenkien pohja on muovinen, joten pito ei ole niin hyvä liukkailla keleillä.

Bronx leathershoes nilkkurit talvikengät nahkakengät nahkakorkokengät nahkanilkkurit nyörillä parhaat kengät

Bronx - nahkanilkkurit

Niille keleille, kun varpaat eivät pääse paleltumaan avoimen kärjen takia! Pitävät erittäin hyvin jäisellä tiellä ja ovat niin mukavat jalassa, että näillä jaksaa vaikka sen kahdeksan tuntia pyöriä putkeen kaupungilla. Yhdet edullisimmista aitonahkaisista kengistäni, mutta ehdottomasti yhdet parhaimmista ja kauneimmista!

Christian Louboutin CL Louboutins designerheels highheels nude stiletto red sole shoeholic tyyliblogi asusteet

Christian Louboutin - nudet korkokengät

Ainoat nudet korkokenkäni ovat luonnollisesti olleet käytössä myös talvella - kuminen puolipohja löytyy ja nämä passaavat niin hyvin trenssin sekä jakun kanssa yhteen. Kovemmilla pakkasilla ei ehkä tule niin paljoa käytettyä, mutta nollakelit ja muutaman asteen plussalla olevat kelit menee hyvin näiden kanssa.

Belle Women saappaat ruskeat saappaat keinomokka kengät talvikengät blogi tyyli muoti talvimuoti

Ruskeat piikkikorkosaappaat

Kivat talvisaappaat, joissa on karhea ja pitävä pohja. Yksityiskohdat ovat todella hienot ja asu ei paljoa muita yksityiskohtia kaipaakaan! Lämmin vuori, mutta ihan kovimmilla pakkasilla pitäisi olla joko parit sukkikset tai sukat sukkiksien lisäksi, ettei varpaat pääse paleltumaan. Keinomokkaa ovat nämä kengät, mutta yllättävän hyvin kestäneet vuosien ajan!

Minna Parikka puputennarit Bunny Sneaks pink tennarit pinkit pupunkorvilla pupunkorvat kengät Finnish design

Minna Parikan puputennarit 

Näitä käytän autoa ajaessa ja töihin mennessä. Söpöt ovat kuin mitkä, mutta joskus kaipaisin pidempää vartta näillä lumimäärillä! Onhan minulla yhdet maiharitkin, mutta ne ovat ulkopuolelta nahkaa ja sisäpuolelta keinonahkaa, niin tuntuvat kylmemmiltä jaloissa kuin nämä.

Minna Parikka Pfeiffer mint turquoise naisellinen tyyli korkokengät pukeutuminen tyyliblogi muoti kengät

Minna Parikka Pfeiffer

Suloiset korkokengät ja passaavat hyvin talvellekin, kun varpaat ovat piilossa ja kisunkorvatkin tuovat hieman suojaa jalkapöydälle. Puolipohjat löytyvät kaikista ns. designerkengistäni, sillä en halua nahkapohjien menevän pilalle ja haluan käyttää kenkiäni myös talvella sekä ylipäänsä kosteammilla keleillä. Niitä kun täällä Suomessa riittää, eri asia olisi jossain lämpimämmässä ja kuivemmassa maassa. Ilman pohjienpinnoitusta talvella käytettävien kenkien määrä olisi hurjan paljon yksipuolisempi, sillä osa edullisemmista kengistä ovat sellaisia luistimia lumisella pihalla ettei tosikaan.

Oliko joukossa yhtään yllättäjää teidän mielestä? :)

10 kommenttia:

 1. Heipparallaa ja iloista alkanutta vuotta!

  Aah, ihanaa, kenkäpostaus :3 Täytyy sanoa, että mielenkiinto blogiisi heräsi välittömästi, kun näin sinusta kuvan pikkukengissä hangessa :D Alkuun kyllä mietin, että osaapa olla epäkäytännöllinen kenkävalinta, mutta ei kestänyt kauaa, kun kävi vähän kateeksi, sinä kun uskallat kopistella menemään kesäkengiksi mielletyissä laatukengissä vuodenajasta välittämättä. Mie en ole ihan noin HC korkokenkäilijä, ei vaan uskallus riitä taiteilla stiletoissa jäällä. Tylsimyksenä jätän korot välivuodenajoille ja kesään. No käytän minä muutamia korkeakorkoisia talvellakin, mutta lähinnä iltariennoissa, kun ei tarvitset siirtyä pitkiä matkoja ulkona.

  LK Bennettin kengät on kyl aivan mahtavat jalassa. Mulla on yhdet lakeriavokkaat, mutta ne oli heti alkuun aivan pehmeät jalkaan, suorastaan taivaalliset. Toki niitäkin piti ajaa sisään tovi, mutta niiden lakeri oli jo alusta pehmeää eikä tappanut jalkoja sisäänajovaiheessa.

  Nyt kun taas puhut tässä noista Calvin Kleinin kengistä, kiinnostus vain kasvaa. Niin kuin jo kerhuit niitä vastatessasi minulle aiemmassa postauksessa. Kävinkin vilkaisemassa Zalandon valikoimaa ja hyvältä näytti. Tällä hetkellä käytän talvikorkkareina, silloin kun uskallan niillä liikkeelle lähteä, Ugg australian Dandylion nilkkureita (eBay). Noissakin on todella hyvä lesti näin suomalaiseen jalkaan.

  Mie olen niin ihastellut noita Fuzz:in saappaita. Miun silmään ne on täydelliset ainakin muotoilun puolesta. Mul on saman tyyppiset Sam Edelmanin nilkkurit jotka ostin poistomyynnistä eBaystä (Nordstrom). Mie tosin käytän noita vain sulan aikaan :P Toi käyristyvä korko, vetoketjut ja yläsauman muotoilu oli mulle se juttu. Tykkään muutenkin nyörityksistä.

  Kerrassaan ihana repertuari popoja talvikäyttöön. Hieman kyllä hirvittää puolestasi nuo stiletto korkoiset vaihtoehdot, mutta baletista saatu hyvä kehonhallinta taitaa antaa paljon anteeksi. Mut kuten jo aiemmin taisin sanoa pidän kenkämaustasi. Se että arvostat laadukkaita nahkakenkiä ja muotokielessä pitää olla jotain jännää tai leikkisää. Mie voisin heittää jalkaani minkätahansa parit noista.

  Miten sinulla on kestänyt nuo Parikan korkkarit ja Louboutinit vaikka kastuvatkin välillä? No kuvat toki kertovat että edelleenhän näyttävät olevan loistokunnossa.

  Iloista viikkoa!

  -Vella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi ja kiitos samoin!

   Kengät on <3<3<3. Haha, ihana kuulla! ^^ Monet ovat sanoneet siitä, että on epäkäytännöllinen kenkävalinta ja varmasti jalat jäätyy - mutta kun matskut on kohdillaan, kengät pitävät ja ei tarvitse tarpoa tuntitolkulla hangessa niin miksipäs ei. Korkokengillä kävelee paljon hallitummin ja varovaisemmin kuin matalilla kengillä, mie oon vetäny lipat matalilla ties kuinka monta kertaa, mut korkkareilla oon vaan kerran (kopkop) vetänyt lipat ja sekin oli erään illanvieton jälkeen kotiin mennessä. Usein näissä miun käyttämissä kengissä on se kuminen puolipohja ja kumiset korkolaput, jotka pitävät niin ulkona kuin sisälläkin. Muovisilla ei olisi toivoakaan pysyä pystyssä ja huomaahan sen jo kaupassakin kävellessä, jos siulla on muoviset korkolaput kun meinaa korko luistaa sileällä lattialla. :)

   L.K. Bennettit ovat aivan ihanat, mie rakastan tuota paria! Upeat ja lesti on vaan niin mukava ja täydellinen. Kuullostaa kyllä hyvältä ja tuo pitää pitää mielessä. ^^

   Kleinit ovat myös parhaimpia ja heiltä löytyy just näitä kumipohjallisia korkokenkiä, jotka pitää jäiselläkin maalla. Muutamat kengät itseltäni löytyy ja kaikki ovat mukavia jaloissa! Yhdet perusavokkaat jäi ostamatta, mut myöhemmin niitä etsiessä harmitti ettei tullut ostettua - niissäkin nahka oli todella pehmeä ja pohjat pitävät.

   Fuzzien malli on todella kaunis ja jotenkin henkii vanhaa aikaa. Ihana pari, mutta saisi olla nahkaa ja pohja saisi olla kumia, niin menisivät talvikenkinä paremmin. Uuu, noi Sam Edelmanin nilkkurit ovat upeat! Pitääpä tsekata tarkempaa tietoa nuista, malli on todella kaunis ja jos ovat aitoa nahkaa niin.... Siinä saattaisi olla seuraava hankinta. ;)

   Kiitos, mie tykkään kanssa. :) Baletin lisäksi mie oon harrastanut kohta kymmenen vuotta itämaista tanssia, eli kehonhallinta pitäisi olla kohdillaan ja hyvin näillä pärjää. Omaan kävelytyyliin kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä on paljon merkitystä et kulkeeko harkitusti vai rönttöstellen mahdollisimman rivakasti. Mukava kuulla, miusta nahkakenkiin kannattaa panostaa ja kengissä pitää olla joku "juttu". :)

   Hyvin ovat kestäneet kun noissa on alkuvaiheessa laitatettu ne puolipohjat! Eli ei haittaa kostea maa ja matalat rapakot, mutta syvemmissä en lähtisi pomppimaan näillä kengillä. :D Nyt talvikelillä toki kannattaa sisälle tullessa kopistella lumia pois, jos on tuohon päkiän ja koron väliin hieman jäänyt. Osa esim. FB:n laatukenkäryhmissä sanoo, ettei niitä puolipohjia kannata laittaa, mutta miusta ehdottomasti kannattaa laittaa jo pelkästään Suomen sääolosuhteiden takia. Osa myös menee esmes Parikat jalassa suojaan sateen sattuessa, etteivät kastu. Heillä ei varmaan ole mennyt pariakaan kosteudesta pilalle, mutta itselläni yksien kenkien nahkapohja on ottanut niin paljon kosteutta maasta, että joudun niistä luopumaan todennäköisesti pian. :( En tajunnut suojata ajoissa ja sen todella näkee siitä pohjasta - nahkapohja turpoaa vettyessään ja alkaa ruttuuntua, sekä vaikuttaa pidemmällä aikavälillä pohjan liimauksiinkin. Harmittaa, varsinkin kun kyseessä on pari, jossa on erikoisempi kuosi ja niitä en ole nähnyt muutamaan vuoteen enää edes käytettyinä myynnissä. Tuo korkokenkien puolipohja yltää pohjasta noin sentin korkeammalle korkoa kohti mennessä, joten se suojaa melkoisen hyvin. :) Lisäksi noissa Parikan korkokengissä on alkujaan vettä hylkivä suoja päällä, tennareissa ei ollut vaan suojasin tennarit itse asiaankuuluvilla aineilla, kun huomasin vesipisarasta jääneen jäljen. Ei jäänyt pysyväksi kun antoi kuivua ja käsitteli kengät erikseen. Säännöllinen huolto tekee hyvää kengille ja lähestulkoon kaikille materiaaleille löytyy omat huoltoaineensa!

   Kiitos samoin sinulle! :)

   Poista
  2. Kiitokset vinkeistä. En olekkaan tiennyt että korkolappuja saa kumisina. Olen vain vaihdattanut niitä halvalla tai nykyisellään itse vaihtanut. Ensiviikolla täytyykin lähteä metsästämään kumisia.

   Puolipohjalliset olen laitattanut vain kaikkein liukkaimpiin muovipohjaisiin kenkiin. Nahkapohjaisia kenkiä käytän vain sisätiloissa juhlissa tai kutsuilla.

   Sam Edelmaneista sen verran, että ovat tosiaan aitoa nahkaa ja pohjat on valmiiksi pitävää kumiseosta. Malli on tosin muutaman vuoden takaa eikä nopean selauksen tuloksena osunut silmään kuin yksi pari jenkki eBayssä. Mutta jos malliat käyt etsimään, toivotan että löydät itsellesi parin :D

   Mukavaa viikonloppua!

   -Vella

   Poista
  3. Moikka! Pahoittelut kun venyi vastaamisessa, tällä suunnalla on ollut kiire elää. :) Mukava kuulla, että vinkeistä on hyötyä! :) Suutari suositteli nuita kumisia miulle, eivät tosiaan luista eivätkä kopise kovalla äänellä.

   Mie en ole raaskinut kaikkiin muovipohjaisiin kenkiin laitattaa näitä näitä puolipohjia, mutta jos ovat olleet alussa liukkaat niin joidenkin pohjaan olen saksien terällä tehnyt rouheampaa pintaa, jolloin pitävät paremmin. :) Toki vain siinä tapauksessa kun kengät ovat edulliset! Esimerkiksi yksien Iron Fistien pohjat olivat aivan kamalan liukkaat kaupoissa jne, enkä niiden pohjia raaskinut laitattaa ja tuon saksijutun jälkeen pohjat ovat kuluneet luonnollisesti käyttökertojen takia, joten pohjat pitävät paremmin enkä liukastellut niillä enää kaupoissa. :D Aikalailla kaikissa arvokkaimmissa kengissäni on tuo nahkapohja ja ne ovat kaikki suutarilla pinnoituksessa käytettyjä. :)

   Kuullostavat kyllä hyviltä, katsotaas josko löytyisi sopivat jossain vaiheessa tai edes jotkut samankaltaiset laadukkaat kengät! :) <3

   Kiitos ja mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 2. Sulla on kyllä hyvät kenkävalikoimat! Noi puputennarit on ihan ylimageet <3! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! :) Kyllähän nuissa reilussa 150 parissa löytyy valinnanvaraa. ^^ Ne on kyl hienot ja hyvät ajaessa! <3

   Poista
 3. No yllättäjiä olivat kaikki muut paitsi saappaat/nilkkurit ja nuo Calvin Kleinit! Olenkin instakuvissa ihmetellyt että käytätkö "pikkukorkkareita" oikeasti näillä keleillä vai ovatko vain kuvausrekvisiittaa. Hauska kuitenkin, että "rikot rajoja" kenkävalinnoissa ;) Itse vihaan niin paljon sukkien kastumista, että esimerkiksi peeptoe-kengät olisivat mulle ihan ehdoton no-no :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kyl mie käytän! :) Ei miun tartte kauheesti hangessa tarpoa niin hyvin voi pitää myös pikkukorkkareita ja pitäähän näitä kenkiä mahdollisimman monipuolisesti käyttää. :) Loskakelillä tai vesisateella peeptoe- kärjet eivät ole kovin miellyttävät, mut pikkupakkasilla ei pääse varpaat kastumaan. ^^ Mie kuvaan asut sellaisina kuin ne ovat, eli en erikseen lähde muuttamaan esim. kenkiä pikkukengiksi, eihän se silloin se oikea arki- tai juhlapäivän asu olisi. :)

   Poista
 4. Tulin vain kuolaamaan sun kenkiä! :) No ei sentääs, mutta innostuin myös mekkokankaista :) Tai no tänään on tälläinen päivä, että olen lähes kaikesta innostunut, sellainen fresh start :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana kuulla! <3 <3 Heii, kiva kuulla, noi nimittäin sopisi siullekin ja saisi vaikkapa kauluspaitaa tai vastaavaa kevyempää tehtyä. :) Pitää näyttää siulle noi kuosit kun nähdään! Ihana, sellaisia päiviä pitää olla ja itelläkin on kieltämättä tämä vuosi alkanut hyvin, jotenkin on kevyempi startti vuodelle ollut!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)