maanantai 14. toukokuuta 2018

Kaavoituskokeiluja omissa vaatteissa - Asu silkkihihaisella paidalla

Tarkoitus oli tulla tänään kirjoittamaan vähän eri aiheesta, mutta haluan kertoa täälläkin paitakokeiluista, mitä tein omiin trikoopaitoihini. Tästä syystä tämä onkin mones asupostaus peräkkäin, mutta seuraavalla kerralla lupaan tulla blogin pariin eri aiheella! Laitoin tuossa jo aikaa sitten kirppikselle paitoja, jotka olivat liian pitkiä, huonolaatuisia tai muuten jääneet käyttämättä, joten muutamille paidoille tuli tarvetta. Inspiroiduin eräästä Instagramissa näkemästäni kuvasta, jossa topin selkämys oli halkaistu ja laitettu nyöritys keskelle pitsin kanssa. Toisaalta samaan aikaan inspiroiduin myös tästä asiakkaalle valmistamastani villakangastakista, johon tuli kauniit liehuhihat.

Asu_Joensuu_silkkihihainen_paita-3

Paita - Ompelimo Rokita
Hame - H&M
Laukku - Marimekko
Kaulakoru - Kalevala Koru
Korkokengät - L.K. Bennett
Aurinkolasit - Instrumentarium*

*Saatu blogin kautta.

Kuvat; Viki

Asu_Joensuu_silkkihihainen_paita-5

Asu_Joensuu_silkkihihainen_paita-10

Näiden paitojen synty oli aika monien sattumien summa, sillä muistin erään asiakkaan mustasta silkkipaidasta yli jääneen materiaalin ja seuraavalla viikolla eräs toinen asiakas ihastui varastossa olleeseen kukkakuvioiseen puuvillasilkkiin, joten hyödynsin molempia kankaita näissä uusissa paidoissani. Molempiin tuli siis kevyet liehuvat hihat, joista kuultaa ihan himpun verran läpi. Muuten materiaalina on puuvillatrikoo.

Näiden kanssa tuli sellainen kipinä, että haluan jotain erilaista ja halusin myös omalta osaltaan seurata inspiraatiota. Hihat voisivat olla myös kellotetut, mutta toisaalta suorahkot avonaiset hihat ovat huomattavasti käytännöllisemmät. Tärkeintä on, että jos tulee joku idea, niin on tarpeeksi rohkeutta kokeilla ja oppia tekemästään samalla. Siksi tämä työ onkin niin antoisaa!

Tähän asuun halusin hihojen takia yhdistää myös uuden Marimekon Alisa- laukkuni, jonka sävy sopii hyvin kukkakuosin vihreisiin osioihin. Itseasiassa juuri tätä kukkakangasta käytin edellä mainitun postauksen taustalla kuvissa, kun kuvasin laukun tänne blogiin. Jotenkin tämä puuvillasilkki on niin kepeä ja miellyttävän tuntuinen päällä, että jos olisin yhtään enemmän kukkaistyttö, niin tästä kankaasta tulisi hieno kellohelmainen midihame. Tai mekko.

Asu_Joensuu_silkkihihainen_paita-7

Asu_Joensuu_silkkihihainen_paita-6

Asuun kengiksi valikoitui L.K. Bennettin kilpikonna eli "tortoise shell"- kuosiset korkokengät, ihan vaan siitä syystä, että rakastan näitä kenkiä ja näiden tuntua jaloissa. Kilpparikuosi sopii moneen eri asuun, eikä välttämättä vaadi samoja sävyjä vaatteissa, kun sävyt ovat niin neutraalit kuvioissa.

Kirppikseltä löydetty minihame pääsi taas käyttöön, on niin näppärä helteillä ja taskuillekin tuli käyttöä, kun lapset keräsivät tienvarsilta kukkia meille ja taisipa muutamat kivetkin olla taskussa, kun olivat lasten mielestä niin hienoja. Kävimme Vikin, kummipoikani ja meidän perheen kesken Joensuun Vehkalahdella piknikillä ja nauttimassa aurinkoisesta päivästä. Melkoista herkuttelua lämpimänä päivänä, mutta oli mukavaa olla porukalla pitkästä aikaa tekemättä mitään ihmeempiä ja nähdä ajan kanssa Vikiä ja kummipoikaa kanssa.

Asu_Joensuu_silkkihihainen_paita-9

Asu_Joensuu_silkkihihainen_paita-12

Asu_Joensuu_silkkihihainen_paita-4

Asu_Joensuu_silkkihihainen_paita-2

Viime viikonloppu meni muutenkin ystävien kanssa, sillä menimme ystäväpariskunnan luokse yökyläilemään, niin lapsetkin saivat keskenään leikkiä pidempään. Äitienpäivänä kävimme kotiin ajaessamme mieheni vanhemmilla äitienpäiväkahveilla ja itse sain äitienpäivänä ihanan renkaanmuotoon taivutetun valkoisen orkidean, pitää laittaa jossain välissä vaikkapa Instagramiin kuvaa. Äitienpäivää meillä ei muuten oikeastaan juhlistettu, itselläni meni aika lapsen kanssa ja koulutehtäviä tehden, kun mieheni taas oli töissä iltapäivästä eteenpäin - päivähän se on muiden joukossa ja pitää niitä äitejä muistaa muulloinkin kuin äitienpäivänä. :) Toivottavasti teillä oli myös mukava viikonloppu, täällä ainakin ollaan nautittu ihanasta auringosta ja valmistauduttu moottoripyöräilykauteen. Palataan taas pian!

Asu_Joensuu_silkkihihainen_paita-11

6 kommenttia:

  1. Hauskaa nähdä sun kuvia lapsuudenkodin kulmilta, itse olin vielä samaan aikaan Joensuussa käymässä :) Viime viikonloppuna oli kyllä ihana ilma ja onneksi lämpöä vielä riitti tällekin viikolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, kivaa et oot päässyt näillä suunnilla käymään! :) Vehkalahen rannalla tosiaan käytiin, on sen verran hyvä lastenki kannalta käydä. Myö asuttiin ennen tänne muuttoa Niinivaaralla ja sitä ennen keskustassa, tuttua seutua. ^^ Sanoppa muuta! Täällä on viikonlopun aikana laitettu piha uuteen uskoon, puita kaatoivat ja kohta pitäisi miettiä mitä kasveja siirtäisi minnekin. :)

      Poista
  2. Mä katselin jo instassa tuota paitaa, ihanan erikoinen ja nuo hihat ovat oikeasti todella ihastuttava yksityiskohta tuossa <3 Ja niin kesäiset kuvat, ihana fiilis tuli 8) Äitiä pitää tosiaan muistaa muulloinkin kuin äitienpäivänä, mutta kyllä me äidille sunnuntaina tehtiin ruokaa ja muistettiin pienellä lahjalla, mä niin tykkäilen tuollaisista pienistä "juhlavammista" (vai miten sen sanoisi) päivistä :3 Ihanaa viikon jatkoa Milla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos! :) <3 Nämä kyllä ovat ihanan kesäiset, tykkään! Tänään tuli kans tosi kesäiset asukuvat kun koivutkin ovat jo vihreinä. Kuullostaa mukavalta! <3 :) Meillä ei hirveästi juhlisteta kaikkia juhlapyhiä, mut esimerkiksi uutena vuotena ja vappuna muksu on mummolassa juhlistanut perinteiden mukaan molempia. Toki sit äitien- ja isänpäivänä muistetaan jollain tavalla, vaikka päivä olisi muuten normaali. :) Kiitos, toivottavasti siullakin oli ihana viikko! <3

      Poista
  3. Suloinen pusero :) Kevyet ja ohuet kankaat inspiroivat nyt itseänikin, varsinkin kun ompelu on jäänyt viime aikoina todella vähälle koulun ja muiden kiirusten takia. Jospa kesällä herättelisi taas rakasta harrastusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Kevyet kankaat inspiroivat ja jotenkin myös kukkakankaat ovat alkaneet kiehtoa, kun niitä töissä käsittelee niin paljon. :) Toivottavasti ehdit kesällä herätellä harrastusta edes vähän, ompelu on antoisaa! <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)