torstai 23. elokuuta 2018

Viisi parasta kauneusöljyä - hiuksille, kasvoille ja vartalolle

Nuxen, Cattier Parisin, Essen ja John Masters Organicin öljyt ovat blogin kautta saatuja. Tuotteet merkattu erikseen tähdellä (*). Blogin kautta saan tutustua uusiin tuotteisiin aika usein ja näistä monet ovat jääneet vakituiseen käyttöön. Tänä vuonna olen löytänyt kaksi tai kolme uutta kauneusöljyä, jotka ovat ominaisuuksiltaan juuri sellaisia mitä olen kaivannut, joten arvelin vaihteeksi jakaa myös teille vinkkejä hyviin kauneusöljyihin, sillä syksyn tullen ainakin oma ihoni kaipaa taas ensi kevääseen asti huolellisempaa hoitoa kuin nyt kesän aikana.

Ihotyyppini on herkkä, osin pintakuiva ja ihon kosteuttaminen on tärkein ihonhoitorutiinini. Öljyistä on usein apua varsinkin talven aikaan, mutta myös muulloin. Talvisin öljyt ovat iholleni ehdottoman tärkeitä ja niiden rinnalla käytän myös Nordic Health Systemsiltä pr- näytteenä saatua Egyptian Magic- balsamia*, jossa on kuusi eri ainesosaa ja voidetta voi käyttää monin eri tavoin - tatuointien hoitoon, kuiviin kantapäihin, silmänympärysvoiteena, ärtyneelle iholle, kutisevalle iholle ja niin edelleen. Tuotetta ollaan käytetty sekä minun, että lapsemme ihottumiin talvisin ja ihottumat katoavatkin todella nopeasti. Muuten syksystä kevääseen menen kosteusvoiteen ja öljyjen voimin. Öljyistä sitten käytän ihon tai hiusten tarpeen mukaan joko kevyempää tai tuhdimpaa. Öljyissä minulle tärkeimmät ominaisuudet ovat nopeahko imeytyminen, kosteuttavuus ja tietenkin se, että niissä on oikeasti hyviä öljyjä, mieluiten aitoja kasviöljyjä. Näissä kaikissa on useita öljyjä, Herbinassa kaikkein vähiten ja tuhdeimmissa öljyissä on jopa seitsemää- kahdeksaa erilaista.

Mutta nyt pitemmittä puheitta asiaan, tässäpä listaus parhaimmista kauneusöljyistä ja niiden hyvät sekä huonot puolet! Osaa näistä olen käyttänyt vuoden tai useamman ja osa on uusia tuttavuuksia tältä kesältä.

Cattier Paris kuivaöljy, hiusöljy, kokemuksia, öljy hiuksille, hiuksille, vartalolle ja kasvoille, hyväntuoksuinen öljy, luonnonkosmetiikka, nopeasti imeytyvä vartaloöljy


Cattier Paris Multi- Purpose Dry Oil


Cattier Parisin kuivaöljy* on aivan ihana, sain tämän muistaakseni jo alkukesästä postissa, mutta olen vasta nyt viime aikoina alkanut sitä käyttämään, kun iho on kaivannut kosteutusta. Spray- pullosta levittäminen on helppoa kuin heinänteko, muutama suihkaus ja sitten levitys pyörivin liikkein. Puteli on riittoisa ja koostumus miellyttävä.


+ Ihana tuoksu! Tuoksu on naisellinen, mutta ei liian voimakas, vaan tuoksuu hentoisesti iholla.
+ Tämä ja Herbinan Mango Spa- öljyt ovat tämän testin riittoisimmat tuotteet 100 millin pakkauksillaan, mutta tässä öljy on hieman tuhdimpaa kuin Herbinan vastaavassa.
+ Käyttö hiuksille, kasvoille silmänympärysihoa välttäen ja vartalolle.
+ Sisältää auringonkukka-, jojoba- ja argan-öljyjä eli on kosteuttava ja nopeasti imeytyvä öljy.
+ Hintaa reilut parikymppiä eli erittäin kilpailukykyinen, hinta- laatusuhde on loistava - tämä jää jatkuvaan käyttöön!
+ Öljy on luonnonkosmetiikkaa.
+ Tämä todennäköisesti toimii myös meikin alla, mutta sitä en ole vielä ehtinyt testaamaan - tätä olen käyttänyt illalla ja saunan jälkeen kasvoille sekä vartalolle, jolloin iho on aamulla ihanan pehmeä ja joustava.

Cattier Paris kuivaöljy, hiuksille, vartalolle ja kasvoille, hyväntuoksuinen öljy, luonnonkosmetiikka, nopeasti imeytyvä vartaloöljy

Hiusoljy, kasvooljy, kauneusoljyt, beauty oils

John Masters Organics - Dry Hair Nourishment & Defrizzer


Hiuksille vain parasta eli John Mastersin hiusöljyä*. Monia muitakin olen kokeillut, mutta tämä on tähän mennessä ollut paras tuote hiuksille. Tämä tekee ihmeitä latvoille ja pitää hiukset sileinä sekä kosteutettuina useiden päivien ajan! Kuten kuvista näkyy, niin alkaisi olla aika käydä ostamassa uusi hiusöljy, joita saa Joensuusta Eco Beauty Hair- ekokampaamosta. Samalla voisi toki varata ajan hiustenleikkuuseen, kun ovat taas päässeet venähtämään viime kerrasta.

dry hair, kauneusöljy, hiusöljy, öljyt luonnonkosmetiikassa, kuiville latvoille, hiusöljy vaurioituneille hiuksille

Paras hiusöljy, luonnonkosmetiikan öljyt, luonnonkosmetiikka hiusöljy, hiusöljy, hair oil, John Masters Organics

+ Tuoksu on mieto ja unisex eli sopii sekä miehille, että naisille.
+ Pipetistä on helppo annostella öljyä sopiva määrä, ei tule liikaa kerralla.
+ Tekee hiuksille ihmeitä ja pitää hiukset kosteutettuina eli tätä ei tarvitse läträtä koko ajan.
+ Voi laittaa joko märkiin, pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin.
+ Hiusöljy on luonnonkosmetiikkaa, eikä sitä ole testattu eläimillä.
+ Tuo kiiltoa hiuksiin ja on ihanteellinen kuiville latvoille, siloittaa pörröiset hiukset.
- Pieni miinus pullon koosta, vaikka tämä onkin riittoisa - pullossa on ainetta 23 milliä ja suurempikin menisi hyvin.


Herbina Mango Spa- kauneusöljy


Mango- uutetta sisältävä öljy yllättää raikkaudellaan ja kevyt koostumus tuntuu miellyttävältä. Tuotetta voi käyttää hiuksille pieninä määrinä, mutta tämä on selvästi parempi iholla ja kosteusvoiteeseen sekoitettuna. Tuoksu on mieto ja kesäinen.


+ Mieto tuoksu, melko raikas. Mango- fanille ihana ja iho tuntuu pehmeältä käytön jälkeen.
+ Kevyempään kosteutukseen kuin nämä muut, ihanteellinen varsinkin kesällä kun iho ei kaipaa niin tuhtia kosteutusta.
+ Hyvä pakkauskoko, ei ole liian pieni ja design on aika herkullinen.
+ Kotimaisuus. Lähes kaikki Herbinan tuotteet valmistetaan Heinävedellä Itä- Suomessa. Kaikki tuotteet ovat myös vegaanisia, eikä niitä testata eläimillä.
+ Pumppupullo on näppärä käytössä.
+ Tuote on edullinen, muistaakseni tämä maksoi reilusti alle kympin.
- Aika "laihaa", voisi ehkä olla hieman tuhdimpaa, jolloin pullo riittäisi kauemmin?
- Hiuksille ei ole niin hyvä, en tykännyt. Iholle huomattavasti parempi!

Nuxe, kauneusöljy, öljy vartalolle ja kasvoille, kauneusöljy, Nuxe dry oil, Nuxe Huile Prodigieuse



Nuxe Huile Prodigieuse - Multi- Purpose Dry Oil


Nuxe on merkkinä minulle uusi tuttavuus, mutta erittäin mielenkiintoinen sellainen. Nuxen Huile Prodigiuse- kuivaöljy* on saanut paljon kehuja somessa ja ihasteluja tuoksunsa osalta. Omaan makuuni tuoksu on liian vahva öljyä laittaessa, mutta imeydyttyään tuoksu on lähes huomaamaton. Iho ei jää kiiltävän öljyiseksi, vaan iho näyttää ja tuntuu hyvin kosteutetulta.


+ Iho on ihanan sileä ja pehmeä tämän käyttämisen jälkeen, toimii erityisesti vartalolla!
+ Spray- pullosta on helppo annostella sopiva määrä, plussaa myös lasisesta pullosta.
+ Minulla oleva pullo on 50 millinen, mutta tätä saa tietääkseni myös 100 millin kokoisissa pakkauksissa.
+ Pakkaus on kaunis ja Nuxen logosta tykkään todella paljon.
+ Tuotteessa on seitsemää eri öljyä eli tuote on tuhti, kosteuttava ja laadultaan todella hyvä.
- Tämä ei imeydy ihoon niin nopeasti kuin ensimmäisenä mainittu Cattier Parisin kuivaöljy, vaan vaatii pidemmän ajan kuivaakseen.
- Tuoksu on omaan makuuni alussa liian vahva, eli kasvoilleni en tätä ole käyttänyt ollenkaan - mutta, onneksi Nuxelta minulla on myös kosteusvoide*, joka on todella hyvä. Siitä myöhemmin lisää!

Nuxe, kauneusöljy, öljy vartalolle ja kasvoille, kauneusöljy, Nuxe dry oil, Nuxe Huile Prodigieuse


Esse - Repair Oil


Essen Repair Oil* on paras öljy meikin alle, sillä tämä kasvoille tarkoitettu öljy kulkee mukana meikkilaukussa ja imeytyy nopeasti. Meikki levittyy tasaisesti kosteutetulle iholle, vaikka iho olisikin hieman talven tai vaihtelevien kelien kuivattama ennen öljyn lisäämistä. Tämä on tuhti tehohoito, jota ei tarvitse välttämättä käyttää jatkuvasti, vaan vain silloin kun kasvojen iho näyttää kaipaavan tehokkaampaa kosteutusta. Tuotetta saa muun muassa Joensuun Eco Beautyn verkkokaupasta täältä ja saatavilla on myös vartalolle oma öljy, mutta siitä minulla ei ole vielä kokemusta.

+ Todella hyvä meikin alle ja hillitsee ihon punoitusta.
+ Pelastaa kuivan ihon, auttaa nopeasti kun tätä laittaa illalla ennen nukkumaan menoa ja vielä aamulla ennen meikkaamista.
+ Repair Oil on todella riittoisa pienestä koostaan huolimatta.
+ Nimensä mukainen tehoöljy.
+ Erittäin mieto tuoksu.

Kaikista tuotteista en huomannut ottaa kuvaa tähän postaukseen, mutta linkkien kautta löytyy kuvat tuotteista ja tietenkin lisää tietoa. Käytättekös te lukijat öljyjä ihonhoidossa? Olen tässä parin vuoden sisällä tykästynyt öljyjen käyttöön, jotenkin tuntuu kosteuttavan ja iho pysyvän huomattavasti kosteutetumpana, kuin pelkän kosteusvoiteen avulla. Toki iho muutenkin tuntuu sileämmältä ja pehmeämmältä. Ero on yllättävän selkeä, jos vertaa ihoa ennen öljyjen käyttöä ja sen jälkeen.

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, tosi syksyinen tunnelma näissä ja voi öljyt <3 Mä käytän öljyä vain hiuksiin ja kynsinauhoille. Mulla olla yks pieni öljyputeli kasvoillekin, jota käytin hetkisen, mutta omaan rasvaisen ihon että kasvoille sitä en osaa käyttää. Talvella toki voisi kokeilla jälleen kuiviin kohtiin, mutta esimerkiksi T-alueelle en sitä kasvoissa kehtaa pistää kun tuntuu että nassu on öljyinen omastakin takaa :'D

    Joskus testasin ja pidemmän aikaakin taisin käyttää myös vartalo öljyä, jonka haju oli kyllä ennen iholle pistoa ihana, mutta siihen jäädessä se alkoi haista tosi tunkkaiselle ja tarttui jopa vaatteisiin joihin jäi paha haju. Joten vartalo öljyn käytön oon suosiolla jättänyt, siitä jäi pienoiset traumat :)

    Hiuksien ja kynsinauhojen öljyä en ihonhoidostani pois jättäisi, jollain tapaa ne ovat sellaisia luksusmaisia tuotteita arjessa <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kata! <3 Hain vähän syksyisempää tunnelmaa näihin, ihana kuulla että on onnistunut! ^^ Olisikohan siun iholle parempi joku ihoa tasapainottava öljy? Kuiviin kohtiin ainakin voi laittaa, mut muuten voisi kuvitella et joku tasapainottava voisi olla hyvä. :)

    Ai kamala, mie oon kans törmänny joskus tuollaiseen vartaloöljyyn, pakko oli mennä suihkuun pesemään se pois! :D :D Mut nää uudet, mitä oon kokeillut ovat ihania ja jättävän tosi hennon tuoksun iholle, seuraavana päivänä tuoksua ei edes huomaa. :)

    Totta, ne ovat tosiaan luksusta arjessa! <3 Kiitos pitkästä kommentista, ihana oli kuulla siun kokemuksia näistä öljyistä ja omista käyttökohteista! ^^ :)

    VastaaPoista
  3. Arganöljyä hoitoaineen asemasta käytän hiuksiini,silloin tällöin myös iholle. Pidän sen kevyestä, ei tahmaavasta/rasvoittavasta koostumuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo arganöljy vaikuttaa kyllä loistavalta, ei ole liian vahvasti tuoksuva ja kosteuttaa pitkään, mutta ei tahmaa. Täysin samaa mieltä olen kanssasi, koostumus on todella kevyt ja tahmaamaton! ^^

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)