perjantai 3. toukokuuta 2024

Kirppislöytöjä ja kesäinen päivän asu

Jotenkin tuntuu todella hankalalta aloittaa tämän postauksen kirjoittamista, kun elämässä tapahtuu muutoksia nopeammalla aikataululla kuin odottaa. Siitä myöhemmin lisää. Minun pitää vielä vähän pohtia muutamaa sanamuotoa, vaikka muuten postaus aiheesta olisi valmis julkaistavaksi. Kaikkein vaikeimpia postauksia ovat ne, joissa asetat itsesi haavoittuvaiseksi ja arvostelulle alttiiksi muiden silmiin. 

Palataan aiheeseen ja toivotaan, että saan punaisesta langasta kiinni! Ehdimme ottaa asukuvat ennen Tukholman reissua, ainoana päivänä jolloin ei satanut lunta. Alkaa olla jo surkuhupaisaa näiden lumisateiden määrä, kun pysyvät lumet tulivat jo lokakuussa. Alkaisi jo riittää, eihän meillä ole kesää kohta ollenkaan. 


T- paita - R/H Studio (kirppikseltä)
Minihame - Link (kirppikseltä)
Korkokengät - Minna Parikka
Kaulakoru - kirppikseltä
Lyhyt huppari - Rokita
Olkalaukku - Marimekko


Kävin tuossa naistenpäivän tienoilla Helsingissä ja nettikaverin vinkistä kävin tsekkaamassa Triplassa sijaitsevan Moody Mondayn. Moody Monday on siis kirppis! Muistuttaa tosin todella paljon ihan tavallista vaateliikettä, mikä on virkistävää ja tätä päivää. 

Tunkkaiset kirppikset ovat pahinta mitä tiedän, niin on mahtavaa, että löytyy siistejä, "vaatekauppamaisia" puhtaita ja hajuttomia kirpputoreja. Moody Monday oli avara ja sieltä löytyi paljon kotimaista muotia, muun muassa Marimekkoa ja R/H Studion tuotteita. Suosittelen käymään, heillä on useampi second hand- liike Helsingissä. 


Tämän asun paita löytyi Moody Mondaysta. Tämä on R/H Studion, mutta harvinaisempaa mallistoa. Minä ainakin yhdistän R/H Studioon todella vahvasti ne paidat ja mekot, joissa on pupunkorvamainen leikkaus yläosassa. Tässä lyhyessä t- paidassa on olkapäillä pyöreät leikkaukset nyörityksellä. Aika ihana yksityiskohta, eikö? 

Oli jotenkin yllättävää, että tämä oli juuri R/H:n paita, sillä tyyli on niin erilainen. Joistain brändeistä näkee aina heti, että tuo vaate tai tuote on tietyn brändin, siksi tämä yllättikin. Nyöritys tuo paitaan hieman rock- henkisyyttä ja tämä on varmasti upea nahkahameen kanssa! Nyörilliset saappaat voisivat olla myös huippu pari tälle paidalle jonkun hameen kanssa. 



Tähän asuun valitsin kukkakuvioisen hameen vähän pehmentämään ilmettä ja jalkaan laitoin Minna Parikan mustat Raquel- korkokengät. Ensin mietin näitä mustia Bronxin nilkkureita tähän asuun, mutta piha oli niin märkä ja mutainen, että peeptoe- kärjet eivät ehkä olisi olleet hyvä valinta. Nämäkin ovat ihanat ja sopivat hyvin asuun. Sitten kun kesä joskus tulee, niin onpa ihanaa päästä käyttämään kaikkia kauniita kenkiä! 



Tästä tuli tosi kesäinen kokonaisuus, vaikka ei vielä ilman hupparia pärjännytkään. Tukholmassa taas oli ihan kesä, takkia ei tarvinnut ollenkaan ja sukkahousutkin olivat liikaa! Paloin hieman auringossa, sillä aurinko porotti koko päivän pilvettömältä taivaalta, enkä tietenkään aurinkovoidetta ottanut mukaan. Ei käynyt mielessäkään, että naapurimaassa olisi niin paljon lämpimämpää. Melko iso kontrasti aurinkoisen Tukholman +18 asteessa ja Itä- Suomen lumisateessa. Aika masentavaa oikeastaan. Noh, nyt tilataan kesä myös tänne Suomeen, kiitos! 


Käy inspiroitumassa myös näistä päivän asuista: 

Toivotaan vähälumista viikonloppua ja palataan pian kuulumisten merkeissä! 

6 kommenttia:

  1. Nuo nyöritykset on kiva yksityiskohta 🤗 ihana asu, taas kerran! Hauskaa kun on lunta mutta silti lämmintä ja aurinko paistaa.

    Tunkkaiset kirppikset on joo aika karmeita, ei sellaisesta uskalla mitään ostaa.. vaikka siistiä ja uutta olisi joku tuonut niin jostain tarttuu se koko puljussa leijaileva mummolatuoksu 😢

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, just nyöritysten takia tämä lähti mukaan! 🤗 Kiitos paljon ❤️ Joo, siis nämä sääilmiöt ovat ihan älyttömiä nykyään, huomisellekin lupasi lumisadetta. Siis miten, toinen viikko toukokuusta?? Tulevaisuudessahan nämä tulee lisääntymään, nämä sään ääri- ilmiöt, niin saa nähdä minkä pituisia kesiä enää saadaan. 🤷🏻‍♀️

      Nimenomaan, sellainen tunkkainen mummolan tuoksu tai homeinen sisäilma on todella monilla kirppiksillä... Meillä oli aikoinaan yhessä kämpässä kamala tunkkainen tuoksu, joka tarttui vaatteisiin ja hiuksiin. Yksi raksalla töissä oleva kaveri sanoi, että haju muistuttaa ihan jotakin ainetta mitä raksalla joskus käyttävät. Tiedä sitten, mutta siellä ei asuttu kovin kauaa. 😅 Sisäilmaongelmia oli ja just sellanen valesokkeli "pullo"talo suoraan 70-80- luvulta. Mut tuollainen mummolan / homeen haju on todella vaikea saada pois tekstiileistä. Ei kuitenkaan mahdotonta, mut vaivaa vaatii aika huolella.

      Poista
  2. Pirteä kokonaisuus :) Mikähän siinä onkin, että osa kirppareista haistaa jo ulos saakka. Ajoittain tulee käytyä useinkin, mutta harvemmin onnistun löytämään mitään kivaa itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Mare! 🤗 Sinäpä sen sanoit ja miten ihmeessä kirppiksen omistajat edes päätyvät vuokraamaan rakennuksen, joka haisee homeelle tai mummolalle ihan ulos asti? 😦 Halpojahan ne varmaan ovat, mutta ihan hirveitä käydä kun meinaa kuukahtaa siihen hajuun ja varsinkin kesällä.

      Ihanaa, että nykyään second handista on tullut niin suosittua, että saadaan käydä tuollaisilla Moody Mondayn ja Reloven tyyppisillä moderneilla kirpputoreilla! 😍 Relovella olen käynyt enemmän ja sieltä yleensä aina löytyy jotain kaunista kohtuuhinnoilla. Plus samalla voi jäädä kahville, kun tarjottavat ovat tuoreita ja kahvia saa vaikka millaista. ❤️

      Poista
  3. Upea asu jälleen ja enpä ekaksi olisi paidan merkiksi R/H Studiota veikannut.
    Oi Tukholman reissu aurinkoineen kuulostaa just hyvältä. Kelpaisi! Yöpakkasia ja mitä lie lupasi jälleen tänne. Yksi kunnon aurinkoinen kevät, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ❤️ Tämä paita on todella eri tyylinen millaisia R/H Studiolla yleensä näkee. Luin itseasiassa tuolta Moody Mondayn sivuilta, että heillä on siis R/H Studion mallikappaleita ja vanhempia mallistoja myynnissä - ehkä tämä on joku mallikappale tai vanhaa mallistoa. 🤗 Hyvä idea kyllä, että myyvät vanhoja mallistoja ja sampleja tuolla myymälässä!

      Tukholman reissu oli ihana, tuli käveltyä todella paljon ja käytyä monessa eri liikkeessä. Ihan älytöntä miten erilainen sää siellä oli, jotenkin en yhtään tajunnut etukäteen, että siellä voisi olla jo kesä kun täällä sataa jatkuvasti lunta. 🙈 Mie haluaisin kanssa vähäsateisen kevään, ei välttämättä tarvi aurinkoakaan olla, mutta kunhan ei sataisi joka päivä! 😅🤞🏻 Täällä myös lupasi lumisadetta huomiselle, hiphei. Saa nähdä ehtiikö kesä kunnolla alkaakaan, viime vuonna lumet tulivat jo kuukautta aiemmin kuin normaalisti.

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)