tiistai 22. joulukuuta 2020

Ihana taskullinen kellohame!

Kerroin teille edellisessä asupostauksessa, että valmistin itselleni kellohameen ramipellavasta, jotta saisin samanlaisen hameen lämpimänä versiona talveen. Ramipellava on tavallista pellavaa tiiviimpää, mutta kuitu on myös ohuempaa. Alkuun materiaali on jäykähkö, mutta se pehmenee käytössä, kuten tämän postauksen ramipellavasta tehdystä minihameesta näet. Tykkään tuosta minihameesta todella paljon ja siksi valitsinkin tähän hameeseen saman materiaalin, kun sitä sattui varastossa olemaan. 

Ramipellava kestää todella hyvin käyttöä ja sen takia sitä käytetäänkin monissa tuotteissa, missä lujuutta tarvitaan, kuten hihnoissa ja vastaavissa. Tästä kokonaisuudesta pidän hurjan paljon ja oli hankalaa valita kuvia tähän postaukseen, joten kuvia on suhteellisen runsaasti! 

Paivan-asu-pinkilla-villakangastakilla-2

Villakangastakki - Ril's
Toppi - Cardon Collection
Kietaisupaita ja pellavahame - itsetehdyt / Rokita
Kaulakoru - kirppislöytö
Olkalaukku - Cobblerina
Nilkkurit - Bronx
Kaulahuivi - anopin neuloma

Paivan-asu-kellohameella-muotiblogi Paivan-asu-kellohameella-muotiblogi-2

Toivoisin niin paljon, että saamme vielä loppuvuodesta nauttia aurinkoisista talvipäivistä tai edes auringonlaskuista. Näita kuvia ottaessa aurinko alkoi olla jo todella alhaalla, mutta kuultaa tuolta takana olevasta metsästä oranssinsävyissä. 

Tästä kokonaisuudesta pidän todella paljon ja uusi hame onkin ollut jo useasti käytössä, se on mukavan lämmin pikkupakkasilla. Näin tämän hameen mielessäni erityisesti kietaisupaidan kanssa yhteensopivana ja sitähän piti kokeilla ihan käytännössä - paidan kuosi on aivan ihana ja alle jätin Cardon Collectionin topin. Tässä asussa kaikki materiaalit ovat hengittäviä ja mukavia päällä, jonka lisäksi ovat lämpimiä käyttää talvella. Talvella huomaa niin selkeästi eron keinokuituisen ja luonnonkuituisen vaatteen välillä, niin suosin aina luonnonmateriaaleja vaatteissani ja takeissani. Ei ainakaan pääse palelemaan! 

Mustat-nahkanilkkurit-Bronx Cobblerinan-vaaleanpunainen-laukku Kellohame-pellavasta-paivan-asu-13 Bronx-Shovel-nilkkurit-3 Bronx-Shovel-nilkkurit-2

Talvipukeutumisessa kerrokset ovat usein lämpimin vaihtoehto, mutta yleensä itse käytän toppien päällä joko neuletakkia tai kietaisupaitoja. Harvoin tulee pidettyä kahta paitaa päällekkäin, se ei omasta mielestäni tunnu mukavalta. Neuletakeissa ja kietaisupaidoissa on myös se etu, että ne saa otettua helposti pois, jos sisätiloissa tai muualla tulee liian lämmin. 

Itseasiassa olin teininä jättänyt vielä muutamia vaatteita lapsuudenkotiin vaihtovaatteiksi ja otinkin suurimman osan vaatteista tänne - osa oli kotimaisia vintage-vaatteita ja osa on perusvaatteita. Niiden joukosta löytyi ihana kietaistava neulepaita, jota en edes muistanut jättäneeni lapsuudenkotiin! Muutenkin oli mielenkiintoista katsoa, mitä kankaita ja vaatteita olin jemmannut vanhaan huoneeseeni. Nyt suurin osa niistä pääsee uudelleen käyttöön vuosien jälkeen ja vanhoista kestävistä kankaista saa ommeltua vaikka mitä. 

Blogi-Kellohame-pellavasta-paivan-asu-22 Paivan-asu-kellohameella-muotiblogi-5 Blogi-Kellohame-pellavasta-paivan-asu-27

Tämä talvi ja värit ovat inspiroineet pukeutumaan monipuolisemmin kuin yleensä, joka on tosi hieno juttu vaatteiden monipuolisen käytön kannalta. Toki ne tietyt suosikit pyörivät koko ajan kierrossa mukana, mutta myös harvemmin käytössä olleita kenkiä ja vaatteita olen käyttänyt enemmän kuin yleensä. Alkuvuonna tuli pukeuduttua enemmän mustaan, kun mieliala oli matalampi ja nyt loppuvuodesta on alkanut tuntua siltä, että pukeutuminen ja asujen suunnitteleminen kiinnostavat enemmän. Molemmat tuovat hyvää oloa ja toisaalta tulee myös suunniteltua muita vaatteita, mitä voisin itselleni valmistaa. 

Näillä on hyvä jatkaa ja toivotaan, että ensi vuosi olisi parempi ja ennen kaikkea helpompi kaikinpuolin. Ihanaa tiistaita teille! 

Kotimainen-nahkalaukku-Cobblerina Paivan-asu-pinkilla-villakangastakilla-1 Hame-ramipellavasta-talvimuoti-2020-3

4 kommenttia:

 1. Oi miten ihana hame, kuten koko lookkikin ihan täydellinen! Mukavan paljon piristäviä kuvia tässä postauksessa ja toi metsästä pilkistävä auringonvalo kruunaa kaiken! Mielenkiinnolla odotan, millaisia vanhoja kankaita olet jemmoistasi löytänyt ja mitä niistä aiot ommella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maria! <3 Tästä hameesta tuli kyllä ihana, tuo ramipellava laskeutuu kauniisti ja on myös lämmin päällä. :) Tuo metsästä tuleva valo on niin kaunis, vähän vielä haastetta vastavaloon kuvaamisen kanssa, mutta harjoittelua niin tulee hyvä. ^^ Jotenkin niin kauniita keliä oli, nyt on lunta vaan sadellut ja on harmaata. Mut ihana et lumi tuo vähän valoa! :) Huippua kuulla, pitääpä muistaa sitten kuvata ja mainita, että mitä niistä jemmatuista kankaista tulee. Yhdestä trikoosta ainakin teen muksulle vaatteita, varmaan kolme kertaa paksumpaa on kuin nykyiset trikoot! :O <3

   Poista
 2. Onpa kyllä aivan ihana asukokonaisuus, tuohon hameeseen tykästyin täysin! :) Ja miten kauniit kuvat, aurinko pilkistelee niin kauniisti puiden lomasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! <3 Ihana huomata, et siekiin oot pitkästä aikaa blogien parissa. :) Tuo hame on kyllä aivan ihana, lämmittää talvella ja kesällä on viileä päällä, eikä hiosta. <3 Mie just katoin kuvia siitä hiekanvärisestä mikrosatiinihameesta minkä tein siulle aikoinaan, se on aivan ihana ja toimisi myös liilana! Etsin vähän inspiraatiota, mitä tekisin tuosta liilasta mikrosatiinista ja se olisi kyllä ihana A- linjaisena tai kellohameena.

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)