perjantai 18. joulukuuta 2020

Kenkäkokoelmani helmet, osa 1 - Kenkäjoulukalenteri, luukku 18

 Tähän luukkuun kokosin seuraajan pyynnöstä kenkäkokoelmani helmet - sellaiset kengät, joista pidän erityisesti ja jotka tuntuvat erityisiltä. Vähän pohdin sitä, että tarkoitetaanko helmillä niitä ehdottomia suosikkeja vai sellaisia, jotka ovat myös kenkien keräilyn kannalta erikoisia tai merkityksellisiä? Miten sinä käsität "kenkäkokoelman helmet"? Pelkät lempparit vai myös muita erikoisia ja mieleenpainuvia kenkiä? Tästä postauksesta löydät parhaat ja mukavimmat korkokengät ja kaikki niistä voisi olla tässä postauksessa, mutta yritin miettiä myös muita kenkiä, ettei tänne kenkäjoulukalenteriin tule liikaa toistoa. 

Asu_Taftihame_Minna_Parikan_Nikita_kengät-8 Cobblerinan_kotimaiset_kengat Steve_Madden_shoes_highheels_fringly-2  

Gucci Metallic Gold Sandals


Nämä eivät kaipaa selitystä, näistä voit lukea lisää mm. täältä ja täältä. Nämä kengät ovat yksinkertaisuudessaan täydellisyyttä. 

OOTDMyStyleEspritShirtOmpelimoRokitaNahkahameLeatherskirtGucciHeelsCobblerinaBag-9 MyStyleFashionBloggerFinlandZaraGucciCobblerina-11


Steve Madden hapsukorkokengät


Nämä sähkönsiniset hapsukengät näyttävät hauskoilta ja ovat ihana katseenvangitsija. Näitä etsin monesta eri paikasta aikoinaan, kunnes löysin nämä joulun alla muutamia vuosia sitten. Ihanat - tykkään todella paljon tästä sinisen sävystä, näyttää upealta asuissa. 

Steve_Madden_shoes_highheels_fringly-3


Minna Parikka Jezebel


Näistä kengistä haaveilin vuosikausia, mutta en silloin ostanut näitä, kun Jezebel- kenkiä oli saatavilla Minna Parikan verkkokaupassa. Näissä minua miellytti eniten tämä mustavalkoinen Lizzard- kuosi. Jezebeleissä lesti on kapeampi, yritän saada näitä sisäänajettua niin, että nämä olisivat paremmat jalassa. Todella kaunis malli, jossa on Minna Parikan klassisempien kenkien tyyliin sydämenmuotoiset nauhanpäät ja sydämenmuotoinen aukko jalkapöydän kohdalla. Näihin törmäsin muistaakseni Tori.fi:ssä ja kävimme hakemassa nämä Helsingistä, kun kävimme mieheni kummien luona Espoon puolella. 

Kenkarakkaus-Minna-Parikka-Jezebel


Minna Parikka Melt


Näistä haaveilin myös vuosikausia! Aivan ihana pari. Mustia korkkareita pronssisilla valumilla haikailin ensisijaisesti, mutta törmäsin ensin keltaisiin Minna Parikan Melt- kenkiin nudeilla valumilla. Ostin ne ja muutama kuukausi myöhemmin törmäsin nettikirppiksellä myös näihin mustiin Meltteihin todella edulliseen hintaan, joten ostin nekin. Eli minulla on siis kaksi paria Melt- mallin kenkiä nykyään ja molemmat ovat aivan ihanat! Todella kauniit kengät, tavallaan klassiset avokkaat, mutta näissä on kuitenkin jotain erikoista. 

Minna-Parikka-Melt-korkokengat Minna_Parikka_Melt-2


Minna Parikka Goodie


Nämä ovat kuin karkki! Aivan ihana kenkäpari ja herättää hymyjä näitä käyttäessä. Kengät myös kimaltavat niin, että kaupassa käydessä välillä kuulee, kun lapset puhuvat näistä kengistä nämä huomatessaan. Kimallusta on hankala saada vangittua kuviin, mutta kimaltavat upeasti ja koristeena oleva karkkikääre näyttää kauniilta eri valoissa. 

Minna-Parikka-Goodie-korkokengat-pinkki-glitter-10  

Minna Parikka Nikita


Nämä kengät ovat aivan ihanat, rakastan tuota kiiltonahan ja pörrötupsun kontrastia! Olen aina ihastellut Sinkkuelämissä niitä pörrökenkiä, mutta niiden sijaan hankin nämä, jotka ovat huomattavasti tyylikkäämmät. Näitä kenkiä rakastan ja nämä ostin tietystä syystä, josta pääset lukemaan enemmän tästä postauksesta
  Asu_Taftihame_Minna_Parikan_Nikita_kengät-13


Cobblerina perhoskengät

Nämä kengät ovat erityiset jo pelkästään siksi, että nämä ovat mittatilauksena tehdyt. Perhosen siivissä ja korossa on käytetty ylijäämänahkaa. Halusin näyttävät ja sellaiset "vau"- efektin aiheuttavat kengät, nämä todellakin ovat sellaiset vaihdettavine siipineen ja kukkineen. Cobblerinan Sannalta oli kyllä loistava idea laittaa siivet kiinni painonapeilla, jotta ne saa vaihdettua myös pieniin siroihin kukkiin, jos tilanne sitä vaatii. Erityiset ja rakkaat kengät, jotka ovat minulle tehdyt ja joissa kenkien valmistaja on saanut hyödyntää luovuuttaan ja suunnitteluaan. 

Näissä kengissä on monia värejä ja minusta on ihanaa, että korko ja kärki eivät ole valkoisia, jolloin ne eivät ole niin herkkiä Suomen olosuhteissa. Laukkujen lisäksi Sanna on valmistanut myös kenkiä, mutta pääpaino hänellä on ihanissa rusettilaukuissa ja muissa pienissä asusteissa. 

MittatilausKorkokengätPerhoskengätCobblerinaKotimainenKäsityöSuutariMadeToMeasureHighheelsFashion-10 MittatilausKorkokengätPerhoskengätCobblerinaKotimainenKäsityöSuutariMadeToMeasureHighheelsFashion-7

2 kommenttia:

 1. Minusta helmet voisivat olla sellaiset kengät kun haluaa hemmotella itseään.
  Oi, Minna Parikan kengät pitäisi ikuistaa jonnekin vaikka museoon, on ne niin ihanat. 🙂
  Melt keltaisena ovat suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyvä ajatus! :) <3 Minna Parikan kengät ovat kyllä huikeita, suomalaiset kenkäsuunnittelijat saisivat ottaa mallia. Hyvin menee Parikan kengät käytettyinäkin kaupaksi, niin kannattaisi uskaltaa suunnitella ja käyttää luovuuttaan kenkien kanssa sen sijaan, että suunnittelisi vain perusvarmoja malleja. :) Meltit ovat ihanat keltaisina! <3 Ja toki myös mustina, mutta keltaisia kenkiä näkee harvemmin myynnissä ja katukuvassa. ^^

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)