torstai 3. joulukuuta 2020

Kenkäholistin muut kenkäaiheiset jutut - Kenkäjoulukalenteri, luukku 3

 Kuten arvata saattaa, kenkiä rakastavalla naisella on kertynyt kenkien lisäksi myös kenkä- aiheisia asioita kotiin. Osa kenkäjutuista on ateljeella, muun muassa kenkäkuvioiset postikortit, mutta kotona on paljon muuta sisustuksessa ja käyttötavaroissa. Ateljeella kaksi uutta kenkätyynyä odottaa sisustyynyjen saapumista postista, joten niistä ei vielä ole kuvia tässä postauksessa. Te muut kenkiä rakastavat - olisi ihana tietää, millaisia kenkäaiheisia juttuja teidän kodeistanne löytyy!

  GoldenHeelsGucciHeelsCobblerinaBagEspritJakkuHame-11Kenkamuki  

Kengät sisustuksessa

Suurin osa näistä sisustustavaroista on isosiskoni löytämiä - osa kirppiksiltä ja osa kivijalkaliikkeistä. Itselläni ei ole hirveästi sattunut kenkäjuttuja vastaan, mutta toisaalta en kovin usein käy kirppiksillä ja kivijalkaliikkeissä. Ensimmäisenä sisustukseen liittyvistä kenkäjutuista näette kenkävalot, jotka meillä sijoitettiin eteiseen! Nämä ovat aivan ihanat ja persoonalliset, ei ole tullut vielä muilla vastaan. Näitä kengänmuotoisia valoja kelpuuttaisin enemmänkin tunnelmavaloiksi kotiin, jos sattuisin jostain löytämään. Pihalle pitäisi myös käydä etsimässä valoja, olisi mukavampi olla ulkona hämärällä, jos näkisi jotain pihalla. 


Kenganmuotoiset-valot

Kenkavalot-joulukalenteriin Kenganmuotoiset-valot-joulukalenteri-blogi-11

Kenkätyynyjä meillä on kolme, joista kaksi odottaa sisustyynyjä vielä. Tämä sohvalla oleva tyyny on muhkea ja kaunis, hauska kun minulta löytyy kenkähyllyltä samoilla koroilla samoja värejä. Tämän tyynyn isosiskoni bongasi kirppikseltä ja oli ostanut minulle! Kahdessa muussa kengänpäällisessä on maalatut yksittäiset kenkäparit, toisessa violetit taiteellisemmat kengät ja toisessa Christian Louboutinit mustat kengät. 

Kenkatyyny

Kenkätauluja meiltä löytyy useampia ja siellä ateljeella on kenkäaiheisia kortteja seinillä. Kotona meillä on kuitenkin kaksi roikkuvaa taulua, toinen kiveä ja toinen puuta. Ensimmäisenä "Buy Shoes and Look Great"- kivitaulu on siskoni löytämä ja Schuhparkplatz- kyltin mieheni toi ulkomaan työreissultaan tuliaisena. Molemmat näistä ovat vaate- ja kenkähuoneessa, stilettokorko- taulu löytyy keskimakkarista skorpionitaulun alta. Stiletto- taulu on myös siskoni löytämä, hän bongaa aina kaikkea ihanaa. Kenkätauluja haluaisin enemmänkin meille, joku kenkäaiheinen maalaus olisi ihan superhieno! 

Kenkataulu Kenkataulu-ulkomailta Kenkataulu-joulukalenteri

Kenkäjoulukoriste löytyi muistaakseni Joensuusta tai Kuopiosta jostain liikkeestä, en ole ihan täysin varma. Mutta ihana glitterinen kenkä koristaa joka vuosi joulukuusta meillä. Näitäkin voisi olla enemmän, sillä kenkäjoulukoristeita on aika harvassa ja hopea väri on kaunis aidossa joulukuusessa. Tämä kenkäkoriste sopii myös pieneen valkoiseen kuuseen, joka yleensä laitetaan hyvissä ajoin ennen joulua lapsen iloksi. 

Kenka-joulukalenteri-blogi

Kengät käyttötavaroissa ja kenkäaiheiset kirjat

Kenkäaiheisia kirjoja? Yes, please! Näissä kirjoissa on kenkien historiaa, erilaista nippelitietoa ja yksinkertaisuudessaan kauniita kenkiä kuvineen päivineen. Enemmänkin näitä kirjoja on ja löytyy myös sellaisia kirjoja, jotka olen ostanut pelkän kenkäaiheisen kannen takia, mutta ovatkin olleet hyviä romaaneja. Oi, mitkä ihanat kengät- kirja tulee tuollaisessa pienessä kenkälaatikossa (toisessa kuvassa taustalla), jossa on myös kenkäkortteja kirjekuorineen mukana. 

Suosittelen tutustumaan myös kenkien historiaan, mikäli kengät kiinnostavat enemmänkin - mallien kehitys on ollut mielenkiintoista ja vuosisatojen varrella on ollut todella erikoisiakin kenkäpareja! Muoti- ja kenkäkirjoja kannattaa etsiä myös englanniksi, sillä valikoima on huomattavasti suurempi kuin suomeksi, jonka lisäksi voit löytää mm. skandinaaviseen muotiin ja katumuotiin liittyviä kirjasarjoja. 

Kenkakirjat-blogi Kenkakirjat-joulukalenteri-blogi

Kenkäpiparimuotit meiltä löytyy myös ja setissä oli montaa eri kokoa. Näitä kenkäpipareita tehdään silloin tällöin, tänä vuonna emme ole vielä ehtineet leipomaan jouluisia juttuja. Mutta ehkäpä pian, kengänmuotoisia pipareita on mukava koristella! 

Kenkämuki laatikkoineen on aivan ihana. Kenkämukista kahvi maistuu ja sen pyöreässä laatikossa säilytän kenkien huoltamiseen liittyviä tarvikkeita, kuten korkolappuja, plankkeja, harjaa ja muuta. Tästä pääset kenkien huoltamisessa auttavaan postaukseen. Kaupoista voisi löytyä enemmänkin kenkämukeja, varsinkin näin kauniita. 

Kenkamuki-joulukalenteriin Kenkien_huoltovinkit_Nahkakenkien_hoito-7

Muut kenkäaiheiset jutut

Kenkätatuointi on vähän ekstrajuttu, mutta onhan sekin kenkiin liittyvä. Minulla on siis vasemmassa jalassa koukeroinen avain, jonka nauhasta roikkuu korkokenkä, joka sijoittuu tuohon jalkapöydän päälle. Tämä tatuointi on ihana, rakastan tätä edelleen! 

Tatuointi on otettu Hexed Inkillä, jossa muutkin tatuointini ovat tehty. Nilkka valikoitui paikaksi, sillä halusin tatuoinnin kiertävän jalkaa säären takaa eteen ja kengän paikka oli paras jalkapöydän päällä. Postauksen ensimmäisestä kuvasta näet, miten tatuointi kiertää taakse nauhoineen ja miten avain on sijoitettu. 

Saatoin unohtaa muutamia meillä olevia kenkäjuttuja, mutta tässä on suurin osa. Joskus olen myös katsonut kengänmallisissa pulloissa olevia hajuvesiä, mutta niissä tuoksut eivät olleet ihan sellaisia mitä käyttäisin, joten kauppaan jäivät. Millaisia kenkäaiheisia juttuja teiltä löytyy kotoa vai löytyykö? 

GoldenHeelsGucciHeelsCobblerinaBagEspritJakkuHame-6

4 kommenttia:

 1. Oi, ihana postaus. Kiva nähdä millaisia tavaroita ja elementtejä kenkäharrastuksen myötä löytyy kenkien ulkopuoleltakin! Ihana tuo stiletto taulu ja hyvä idea tuo kenkämaalaus, ehkäpä sellainen sinulle putkahtanee piakkoin! ;;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos paljon Maria! <3 Nämä tuovat kyllä sitä jotain sisustukseen ja ovat mielenkiintoisia yksityiskohtia kenkäharrastajan kodissa. :) Sisko onneksi tekee näitä löytöjä aika usein, itsellä ei ole sattunut niin usein silmään näitä kenkäaiheisia juttuja. Joo, siis kenkämaalaus ois ihan uuuuber hieno, sellainen missä on jotkut superhienot korkkarit. <3 <3 ;)

   Poista
 2. Kivoja sun näköisiä tavaroita tosiaan :) Ja kaunis rasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna! <3 Nämä ovat kyllä sellaisia omalta tuntuvia ja mukava, että on jotain harrastukseen liittyvää myös sisustuksessa. :) Rasia on kyllä ihana, näitä kelpuuttaisin useammankin, jos vaan sattuisi löytymään jostain! ^^<3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)