perjantai 4. joulukuuta 2020

Kenkähuone ja korkokenkien säilytys tilaa säästävästi - Kenkäjoulukalenteri, luukku 4

 Meillä oli aiemmin Niinivaaralla asuessamme vaatehuone, jossa oli hyllyt kattoon asti ja kengät säilytin laatikoissaan tai irrallaan hyllyissä sekä lattialla. Omaan kotiin muuttaessamme oli selvää, että ensin ratkaistaan kenkien säilytyksen osalta ongelma, sillä tässä talossa ei ollut vaate- ja kenkähuonetta, ennen kuin eteisen vieressä olevasta makkarista sellainen tehtiin. Tänne muuttaessamme pyörittelimme yhdessä mahdollisimman järkevää säilytysratkaisua, sellaista joka olisi kapeampi kuin hyllyt ja johon saisimme kengät laitettua heti muuttaessa, ettei kenkälaatikoita pyörisi jaloissa muiden tavaroiden muuton yhteydessä. 

Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-8Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-3 

Päätimme rakentaa eteiseen korkokengille omat tukevat rimat, joissa kenkien korko nojaisi seinään eli tälle rima- / puolatelineelle leveyttä tuli ilman kenkiä 7cm ja korkokenkien kanssa tämä on vain 15 senttimetriä leveä. Eli puolet kapeampi kuin hyllyt kenkätelineen alaosassa! Molemmat mitat otin seinästä eli kenkäteline on seinässä kiinni, näin on varmaan helpoin hahmottaa kotona miten pieneen tilaan tällainen mahtuu. Rakentamamme kenkäteline säästää tilaa huomattavasti pitkässä ja kapeassa eteisessä, vaikka kuvista on ehkä hankala sitä hahmottaa. Kenkä- ja vaatehuoneessa on suuri rekki, joten sinne rakennamme pelkästään tällaisen rima-/ puolatelineen, joka vie tilaa vain 15 sentin leveydeltä kenkien kanssa. 

Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-9

Yhdelle riville kenkiä mahtuu yhdeksän paria kenkiä ja puolat ovat 20 senttimetrin päässä toisistaan. Tämä väli kannattaa mitata kenkiä apuna käyttäen, tuo kaksikymmentä senttiä on hyvä 36-37 kokoisille kengille, suuremmassa koossa kengät saattaisivat osua toisiinsa. Tämän rakentaminen oli helppoa ja nopeaa, mutta myös tarvikkeet olivat todella edulliset. Todella hyvä ratkaisu pieneen tilaan, eikä vie lähellekään niin paljoa tilaa kuin hyllyt ja vitriinikaapit. 

Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-7 Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-6 Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-10 

Toiselle puolelle jätimme rekin alle leveämmän kohdan ilman hyllylevyjä, että sain saappaani laitettua siihen - tällä kertaa koko eteisestä ja saappaiden paikasta ei ole kuvaa, sillä oli vähän ahtaan sutjakkaa, eteinen on siivouksen tarpeessa ja unohdin kokonaan ajastaa tämän neljännen luukun aamuksi. Takkien alapuolelle eteiseen laitoimme kaksi hyllyä kenkätelineen vastapäiselle seinälle. Tällä hetkellä kenkiä on sen verran paljon, että tarvitsemme toisen telineen vaatehuoneen puolelle, mutta se on onneksi mukava ja edullinen projekti. Osa kengistä on siis nyt ollut laatikoissaan pinossa, mutta tulevaisuudessa nekin laitetaan samalla tavalla kuten osa kengistä on eteisen puolellakin. Ylläolevasta kuvasta näkyykin, että osa kengistä on hyllyjen edessä, eikä lähempänä seinää, joten ne siirtyy vaatehuoneen puolelle. 

Yhdet kengät eli nämä alla olevassa kuvassa olevat minulla on keittiön vitriinikaapissa, sillä ne ovat niin kauniit, mutta niin järjettömän epämukavat jalassa, että niitä en käytä. Mutta en ole halunnut luopuakaan, koska kenkämalli on niin kaunis. Menee koristeesta kenkiä rakastavan naisen kodissa.  

Vaate_ja_Kenkähuoneen_remontti_sisustus Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-11 

Hyllyt laitettiin paikoilleen takorautaisilla hyllynkannattimilla. Meillä on eteisessä myös musta takorautainen kulmahylly, sekä naulakko eteisessä rekin taustaseinällä, josta roikkuu jumppakassit ja muut ei päivittäisessä käytössä olevat laukut. Eteisen perältä ja vaatehuoneen etuosasta löytyy laukuille takorautaiset naulakot ja eteisen perällä on myös kaksi hyllyä laukuille. 

Rimoille kannattaa sijoittaa sellaiset kengät, joita käytät paljon tai sellaiset, joiden pinta ei ole herkkä kuten glitter-, satiini- tai samettipintainen. Näin kengät eivät pääse pölyyntymään ajan kanssa, eikä herkkä materiaali mene piloille. Olen miettinyt, että ottaisin kaikista laatikoissaan olevista kengistä kuvat ja laittaisin kenkälaatikoiden päätyyn kontaktimuovilla kuvan kiinni näyttämään, millaiset kengät kyseisessä laatikossa on. Monissa kenkälaatikoissa on onneksi työtasokuva ja mallinimi päädyssä, mutta halvemmissa kengissä niitä ei ole, niin ei aina muista mitkä parit olivat missäkin laatikossa. 

Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-13 Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-14 Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-16

Ylläolevissa kuvissa näkyvillä kengillä ei ole vielä ns. paikkaa, vaan ne tulevat samanlaiseen kenkätelineeseen, jahka ehdimme sen nikkaroida myös vaatehuoneeseen. Alla olevassa kuvassa näkyy paikka, johon teline tulee eli se tulee olemaan vaatehyllyn alla. Myös vaatehuoneen hyllyt laitettiin koukeroisilla kannattimilla kiinni. 

Valaistusta haluaisin hieman muuttaa sekä eteisessä, että vaatehuoneessa. En vaan tiedä miten, mutta pitää miettiä ja pohtia loisteputkea tyylikkäämpää ratkaisua, joka toisi tarpeeksi valoa kapeaan tilaan. Järkkärillä en saanut otettua kuvia ihan koko kokonaisuudesta millään omistamallani objektiivilla, sillä minulla ei ole kalansilmälinssiä, mutta laitan lähiaikoina Instagramin puolelle (nick Moonmillalila) videoita ja kuvia iPhonen laajemmalla kuvatoiminnolla otettuina. 

Vaatehuone-hyllyt

Millaisia säilytysratkaisuja teillä on kengille? Suositteko vitriinejä vai hyllyjä? 

6 kommenttia:

 1. Olen ihan kade🙈.ihanan näköistä🤩🤩😍😍. Minäkin kaipaan joku hyvä säilytys tilaa mun kengille, vaikka ei ole niin paljon korkkareita, kun jouduin heittää pois osan kun ei mahtunut kaikki😩😭.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, apua! ��Näitä kenkiä on kyllä vuosien mittaan kertynyt, varsinkin nuorempana tuli shoppailtua ja nykyään ostaakin sit paljon harvemmin kenkiä. Tennareille ja matalille kengille muuten törmäsin just eilen tilaa säästävään säilytysratkaisuun, käyhän tutustumassa näihin metallilankatelineisiin, linkki tässä; Lanka ja muovi - kenkäteline seinään ��! Huom. Kotimainen tuote ja edullinen sellainen, saa matalat kengät pieneen tilaan ja korkkareille käy paremmin tämän tyylinen ratkaisu, mikä myö nikkaroitiin eteiseen. ����

   Poista
 2. Voi taivas miten mahtava kenkä kokoelma :O <3
  Montako paria sulla olikaan noita?
  On kyllä tavattoman kauniita ja upea sisustuselementtikin.
  Mä oon siitä tylsä ihminen etten omista moniakaan kenkiä ja itseä harmittaa kun jalka ei taivu kovinkaan paljoa jotta voisin korkokenkiä käyttää. Tähän varmaan ajan kanssa pystyisi jalkaa harjoittamaan, mutta olen sen verran mukavuuden haluinen, etten jaksa nähdä sitä vaivaa miksi rääkkäisin itseäni :`D Mutta ihailen aina valtavasti muiden kykyä kävellä koroilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! <3 Noin 230 paria ja noin kymmenen paria matalia kenkiä. Korkokengät ovat kyllä kauniita ja minusta ne saavat kyllä näkyä, ei tarvitse piilottaa minnekään. :) Joo, kyllä jalkaa saa harjoitettua ja itsellä pysyy nivelet + lihakset joustavina tanssin ansiosta. Mie alotin myös matalilla korkokengillä, kunnes sit jalat tottuivat ja nykyään kestää pitkiäkin aikoja kävellä korkeammillakin kengillä. Suosikkeja nykyisillään ovat pienellä plattarilla noin 10cm korot, niin kauniita ja tukevat kävellä. <3

   Poista
 3. Loistava vinkki muuten tuo "kenkäräkki". pitääkin varmaan ottaa meillä käyttöön koska hyllyillä kenkien säilyttäminen eiole hirveän tehokasta tilankäyttöä ja kengät kasaantuu ihan sikinsokin liian helposti. Tuota räkkiä saa muokattua vielä tehokkaammaksi jos sen suunnittelee seinäpyykkitelineen malliseksi missä ne tasot tulee seinästä ulospäin millonka saa pieneen tilaan jo paaljon kenkiä..saranoi ne ritilät niin pääsee siellä keskelläkin oleviin kenkiin. jos tuosta sepustuksesta mitään selkoa saa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Myö ollaan oltu tosi tyytyväisiä tähän ratkaisuun, toimii tosi hyvin ja saa paljon kenkiä pieneen tilaan. :) Hyllyissä on hyvä pitää kenkälaatikoita, mutta muuten hyllyt vievät enemmän tilaa, kun jo 36-37 kengät on vähän yli parikymmentä senttiä pitkiä, joka tosin pienenee jos korkoa on enemmän. Tämä 15 senttiä seinästä ei ole ollenkaan paha! <3 Mahtuu pieneenkin tilaan. Hetki piti miettiä millaista telinettä sie meinaat, mut sellaiseenkin kyllä mahtuisi paljon, toimisi varmaan aika hyvin sellaisessa nurkkauksessa tms? Vähän kuin narikka kengille. :D

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)